分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2022届新教材高考英语一轮复习训练 高考题型 组合规范练1 必修第一册 WELCOME UNIT 阅读题组—练速度(含解析)新人教版.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:350609
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOCX
  • 页数:7
  • 大小:23KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022届新教材高考英语一轮复习训练 高考题型 组合规范练1 必修第一册 WELCOME UNIT 阅读题组练速度含解析新人教版 2022 新教材 高考 英语 一轮 复习 训练 题型 组合 规范
    资源描述:

    1、高考题型组合规范练1必修第一册WELCOMEUNIT阅读题组练速度(35mins).阅读理解ATheYoungScholarsProgramThe University of Marylands Young Scholars Program is a perfect summer camp for academically talented teenagers who want to earn college credits,pursue academic interests or discover college life at the University of Maryland.The

    2、program is challenging and rewarding.Students have the opportunity to show that they can be successful in a university environment.TheActivitiesDuring three weeks of exploration,teens preview the university experience,study with students who share similar interests and communicate with the best teac

    3、hers of the University of Maryland in a dynamic and challenging classroom environment.Students can have trips to nearby Washington,DC and enjoy movie nights and activities at the student union.Workshops and seminars featuring speakers in academic fields further enrich the learning experience.TheCour

    4、sesThe Young Scholars Program offers college courses that are at the cutting edge of theory,thought and technology.Classes generally meet every day from Monday to Friday.The program is a great introduction to the University of Maryland.Participants can benefit from the University of Marylands vast r

    5、esources,including libraries,computers and instructional labs.TheRewardsUpon program completion,teens will go home with better preparations for the college experienceboth academically and socially.In addition,students earn three college credits that post to the University of Maryland transcript (成绩单

    6、).TheApplicationThe application process includes submission (提交) of the application,high school transcript and a letter of recommendation.Ages:14-18Mailing address:The University of Maryland College ParkFor more information,call 3014057762.1.What do we know about the program according to Paragraph 1

    7、?A.It is intended for college students.B.It can offer college students credits.C.It provides equal opportunities for every student.D.It can let teens experience college life in advance.2.What can teens do during three weeks of the program?A.They can learn from the best students of the University of

    8、Maryland.B.They can join the student union of the University of Maryland.C.They can attend a meeting for academic discussion.D.They can attend classes every day.3.What do you need to do if you want to apply for the program?A.Submit the high school transcript.B.Take a part-time job in the universitys

    9、 library.C.Call 3014057762 to contact the university first.D.Preview the university environment ahead of time.BFor the past two years I have been travelling and living abroad.Home has become more of a feeling than a place.I feel at home when I am with my family in London,but I also feel at home in I

    10、taly with friends I love.Home is no longer a picture of a house with a front door and some windows.It is more complicated than that.This is one of the reasons that celebrating the New Year has become very important for me.I do not care about “New Years resolutions(愿望)” living abroad has made me cons

    11、tantly reconsider what kind of person I want to be and how I will live my life,so I dont feel the need to plan for change:I live for change.New Years Eve has become my time to reconnect with the friends,which makes me feel at home.Every year we try to reunite wherever we are,and remember the time wh

    12、en we knew each other so well that we felt like a family.It is a moment to reconnect and get to know each other again.Last year,we travelled to a cottage in Ireland where we had no Internet and no neighbours.In the middle of the countryside,away from our constantly changing lives,we were able to bec

    13、ome like a little family again.This year,we went to Barcelona.It was a very big change.We were surrounded by culture and life and joy.There were bars and parties.It was different,but one thing stayed very much the sameI felt at home again and we felt like a family again.A lot of people feel that New

    14、 Years Eve cannot live up to expectations.Ideas such as the “New Years kiss” and “resolutions” create a lot of pressure for people to have a night to remember,a night that will change their lives and perhaps make the next year one worth living.I think those people are missing the point.If Christmas

    15、is about family,why cant New Year be about friends?4.What does the underlined word “It” in Paragraph 1 probably mean?A.Family.B.Living abroad.C.Home.D.Staying with friends.5.Why doesnt the author care about “New Years resolutions”?A.New Years resolutions cannot be reached.B.His lifestyle makes him a

    16、lways ready for change.C.Its meaningless to make any big changes in life.D.Making New Years resolutions creates much pressure.6.What does the author try to convey through his experiences in Ireland and Barcelona?A.Life is peaceful and enjoyable.B.Living abroad is a happy experience.C.Staying with fr

    17、iends makes one feel at home.D.Travelling abroad enriches ones life experience.7.Which of the following can be the best title for the text?A.New Years Celebration:How?B.True Friendship:What?C.Living Abroad:Comfortable or Complicated?D.Change:Plan It or Make It?CScientists have found that eating dark

    18、 chocolate appears to lower the risk of depression by a quarter.While 7.6 percent of the 13,000 people surveyed reported depressive symptoms,just 1.5 percent of the chocolate eaters did.The study also found that the people who consumed the most of any chocolate were also 57 percent less likely to re

    19、port depressive symptoms.The study is the first to examine the association with depression according to the type of chocolate consumed.The team assessed data from 13,626 adults from the US National Health and Nutrition Examination Survey.A range of other factors including height,weight,marital statu

    20、s,education,household income,physical activity,smoking and chronic(慢性的) health problems were also taken into account to ensure the study only measured chocolates effect on depressive symptoms.After adjusting for these factors,it was found that individuals who reported eating any dark chocolate in tw

    21、o 24-hour periods had 70 percent lower odds of reporting clinically relevant depressive symptoms in the previous two weeks than those who reported not eating chocolate at all.Chocolate contains a number of psychoactive ingredients(精神活性成分) which produce a feeling of euphoria(兴奋感) similar to that of c

    22、annabinoid(大麻素),found in cannabis.It also contains phenylethylamine(苯丙氨酸),which is believed to be important for regulating peoples moods.However British scientists urged caution about the findings,suggesting that the decision to eat dark chocolate could be linked to other health factors.For example,

    23、people who choose dark chocolate may be more health-conscious in general,which is known to protect against depression.Depressed people are also more likely to desire more sugary fatty foods and so could be less likely to pick a dark alternative when choosing chocolate.8.What is the aim of the study?

    24、A.To find a cure for depression.B.To find out the cause of depression.C.To research on the ingredients of chocolate.D.To study the association between depression and chocolate.9.What is phenylethylamine?A.Something that can make people excited.B.Something that can adjust peoples moods.C.Something th

    25、at can make people depressed.D.Something that can make people overweight.10.What is British scientists attitude toward the findings?A.Supportive.B.Negative.C.Doubtful.D.Cautious.11.What are depressed people more likely to do?A.Eat sugary fatty foods.B.Have dark chocolates.C.Exercise outdoors.D.Conce

    26、rn about health.DCan you trust your very first childhood memories?Maybe not,a new study suggests.Past researches show that peoples earliest memories typically form around 3 to 3.5 years of age.But in a recent survey of more than 6,600 people,British scientists have found that 39 percent of participa

    27、nts claimed to have memories from age 2 or younger.These first memories are likely false,the researchers said.This was particularly the case for middle-aged and older adults.For the study,researchers asked participants to describe their first memory and the age at which it occurred.Participants were

    28、 told they had to be sure the memory was the one that had happened.For example,it shouldnt be based on a photograph,a family story or any source other than direct experiences.Then the researchers examined the content,language and descriptive details of these earliest memories and worked out the like

    29、ly reasons why people would claim to have memories from an age when memories cannot form.As many of these memories dated before the age of 2,this suggests they were not based on actual facts,but facts or knowledge about their babyhood or childhood from photographs or family stories.Often these false

    30、 memories are fired by a part of an early experience,such as family relationships or feeling sad,the researchers explained.“We suggest that what a rememberer has in mind when recalling fictional early memories is.a mental representation consisting of remembered pieces of early experiences and some f

    31、acts or knowledge about their own babyhood or childhood,”study author Shania Kantar said in a journal news release.“Additionally,further details may be unconsciously inferred or added.Such memorylike mental representations come over time,to be collectively experienced when they come to mind,so for t

    32、he individual,they quite simply are memories,which particularly point to babyhood.”“Importantly,the person remembering them doesnt know this is fictional,”study co-author Martin Conway said.“In fact,when people are told that their memories are false they often dont believe it.”12.What can we learn f

    33、rom a recent study?A.Memories form after the age of 3.B.Participants are good at telling stories.C.Adults are likely to form false memories.D.Earliest memories may play a trick on us.13.Which source did the researchers require for the earliest memories?A.A direct experience.B.A family story.C.A fami

    34、ly photo.D.A sad feeling.14.What are these fictional early memories according to Kantar?A.They are repeated mental representations.B.They are a collection of early experiences.C.They are a combination of both facts and fictions.D.They are further details of remembered experiences.15.Which part of a

    35、newspaper is this text probably taken from?A.Society.B.Psychology.C.Technology.D.Health.阅读七选五Last weekend I was lucky enough to attend one of Spains most famous carnivals in the city of Cdiz.You can only understand why it is one of the most important carnivals in the world after seeing it for yourse

    36、lf.Everybody was fancy-dressed from top to toe.1Almost instantly after stepping off the train,we were filled with joy.2 A number of people parading through the streets playing traditional music filled people with happiness and craziness like I have never seen before.As we wandered around,we saw that

    37、 the creativity of some costumes was incredible!From Shrek to Japanese wrestlers,the imagination and effort put into the fancy dresses was remarkable.You could really tell that people put a lot of time and energy into making some amazing costumes.3 They were mostly old men singing some traditional s

    38、ongs.This gave the carnival a pure essence of originality,as they were singing from their heart.Furthermore,the fact that I was not able to understand the inside jokes did not matter,as I was attracted by the actions and expressions they provided.4As the night progressed,the streets got more packed

    39、with people.A moment that felt quite dreamlike was when we were dancing outside a convenience store with music provided by the owners booming through their speakers!Everyone who passed would be jamming along to the music.5.It was like a mini festival.After this special weekend of festival,it is true

    40、 to say that the Spanish know how to party!A.Everyone was dancing.B.People got more and more excited.C.We saw everyone was in high spirits.D.It made me feel like I was in a fairy-tale world.E.Afterwards,we went to the main party at El Puerto.F.Then there were the groups dotted around the city.G.Thes

    41、e mini street shows were a true taste of Spanish culture.参考答案必修第一册WELCOMEUNIT阅读题组练速度.【语篇导读】本文是一篇应用文。文章详细地介绍了青年学者项目计划。1.D细节理解题。根据第一段中的“TheUniversityofMarylandsYoungScholarsProgramisaperfectsummercampforacademicallytalentedteenagerswhowanttoearncollegecredits,pursueacademicinterestsor.theycanbesuccess

    42、fulinauniversityenvironment.”可知,该项目能让学生提前体验大学生活。2.C推理判断题。根据TheActivities下面一段中的“DmunicatewiththebestteachersoftheUniversityofMarylandinadynamicandchallengingclassroomenvironment.”可知,在三个星期的探索中,青少年在充满活力和挑战的课堂环境中与马里兰大学最好的老师交流。由此推测出,学生可以参加学术讨论。3.A细节理解题。根据“Theapplicationprocessincludessubmissionoftheappli

    43、cation,highschooltranscriptandaletterofrecommendation.”可知,申请过程包括递交申请书、高中成绩单和推荐信,故选A项。【语篇导读】这是一篇夹叙夹议的文章。文章主要讲了对于怎样庆祝新年这个问题,作者的答案是和朋友一起度过。4.C代词指代题。根据上文的“Homeisnolongerapictureofahousewithafrontdoorandsomewindows.(家不再是一幅有前门和一些窗户的房子的图画)”可知,下文的意思是“家比这更复杂”,所以“It”指代上文提到的“家”。5.B细节理解题。根据第二段中的“Idonotcareabout

    44、NewYearsresolutionslivingabroadhasmademeconstantlyreconsiderwhatkindofpersonIwanttobeandhowIwilllivemylife,soIdontfeeltheneedtoplanforchange:Iliveforchange.”可知,作者不在乎“新年愿望”是因为他的生活方式使他时刻准备着改变,故选B项。6.C推理判断题。根据第三段中的“Inthemiddleofthecountryside,awayfromourconstantlychanginglives,wewereabletobecomelikeali

    45、ttlefamilyagain.”和第四段中的“Itwasdifferent,butonethingstayedverymuchthesameIfeltathomeagainandwefeltlikeafamilyagain.”可知,作者试图通过他在爱尔兰和巴塞罗那的经历表达和朋友待在一起让人有回家的感觉。7.A主旨大意题。文章第三段中的“NewYearsEvehasbecomemytimetoreconnectwiththefriends,whichmakesmefeelathome.”是全文的主题句,结合全文内容可知,这篇文章主要讲了作者如何看待庆祝新年这个问题,故A项可作为文章的标题。【

    46、语篇导读】最新的研究表明,食用黑色巧克力可以降低患抑郁症的风险。8.D细节理解题。根据第二段的第一句“Thestudyisthefirsttoexaminetheassociationwithdepressionaccordingtothetypeofchocolateconsumed.”可知,其目的是研究抑郁和食用巧克力之间的关系。9.B细节理解题。根据第五段的最后一句中的“whichisbelievedtobeimportantforregulatingpeoplesmoods”可知,苯丙氨酸是调节人们情绪的东西。10.D推理判断题。根据第六段的第一句“HoweverBritishscie

    47、ntistsurgedcautionaboutthefindings,suggestingthatthedecisiontoeatdarkchocolatecouldbelinkedtootherhealthfactors.”可知,英国科学家对研究的发现持谨慎的态度。11.A细节理解题。根据最后一段可知,抑郁的人也更有可能想吃更多的高糖高脂食物,因此在选择巧克力时,他们不太可能选择黑巧克力。【语篇导读】本文是一篇说明文。最新研究表明,最初的记忆可能是错误的,中年人和老年人尤其如此。12.D细节理解题。根据第二段中的“Thesefirstmemoriesarelikelyfalse”可知,最早的

    48、记忆可能是错误的。D项“最早的记忆可能会捉弄我们”与此意义相符。13.A细节理解题。根据第三段中的“Participantsweretoldtheyhadtobesurethememorywastheonethathadhappened.Forexample,itshouldntbebasedonaphotograph,afamilystoryoranysourceotherthandirectexperiences.”可知,研究人员需要参与者们的直接经历来获得最早的记忆。14.C推理判断题。根据第五段中ShaniaKantar说的话“我们认为,一个记忆者在回忆虚构的早期记忆时,脑子里想的是一

    49、种由记忆中的早期经历片段以及他们自己的童年或童年时期的一些事实或知识组成的心理表征。”可知,Kantar认为这些虚构的早期记忆是事实和虚构的结合。15.B推理判断题。通读全文可知,文章主要介绍了一项与人们记忆有关的最新研究。由此推断,这篇文章可能出自报纸的心理学版块,故选B项。.【语篇导读】本文是记叙文。文章介绍了作者在西班牙参加狂欢节的经历。1.D根据上文提到的“每个人从头到脚都穿着奇特的服装”可知,D项“这使我感觉到好像进入了童话世界”可承接上文。2.C根据上文的“aftersteppingoffthetrain.”可知,所填的应该是作者下火车后看到的情景。C项“我们看到,每个人都兴高采烈

    50、”符合语境。3.F根据下文的“Theyweremostlyoldmensingingsometraditionalsongs.”可知,F项“Thentherewerethegroupsdottedaroundthecity.”可引出下文。文中的“They”指的就是选项中的“thegroups”。4.G所填的句子是本段的总结句。G项“这些迷你的街头表演真正展现了西班牙文化”可作为总结句。5.E根据上文的“whenweweredancingoutsideaconveniencestore.”和“Everyonewhopassedwouldbe.”可知,E项中的“Afterwards,wewentto.”可承接上文。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022届新教材高考英语一轮复习训练 高考题型 组合规范练1 必修第一册 WELCOME UNIT 阅读题组—练速度(含解析)新人教版.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-350609.html
    相关资源 更多
  • 内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc
  • 内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx
  • 内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx
  • 内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc
  • 内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc
  • 六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc
  • 六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1