分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2021年高考英语调研大一轮复习 课时作业5 Unit 5 Nelson Mandela—a modern hero(B卷)新人教版.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:351102
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:41.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021年高考英语调研大一轮复习 课时作业5 Unit Nelson Mandelaa modern heroB卷新人教版 2021 年高 英语
    资源描述:

    1、课时作业5Nelson Mandelaa modern hero.阅读理解A(安徽师大附中月考)For 30 years, Eddie Rankin has been driving his truck before dawn each Saturday, coming to create a treasured weekly routine for people who populated Woodley Park and who became his devotees.The tradition ended Saturday, when Rankin unloaded his last t

    2、ruck filled with fresh fruit and vegetables.“People will probably keep coming, but it wont be the same,” said Kate Shawcross, one of Rankins first customers. “He knows your childrens names and where they go to school hes just the classic good neighbor, and here in Washington, we need some of that.”R

    3、ankin was a farmers market pioneer, who got into farming by accident, said Bernadine Prince, executive director of FreshFarm Markets. Rankin is the coowner of Twin Springs Fruit Farm and has witnessed the explosion of American interest in fresh produce and locally grown food.“Hes just one of those p

    4、eople who are interested in you as an individual and your tastes,” said Bernadine Prince. “Think about when you go to the supermarket: Who do you talk to? Nobody.”In 1984, a “farmers market” consisted of some peaches, apples and cherries that the typical American might have considered as overpriced.

    5、 But Rankin drew customers charmed by his huge smile and agricultural knowledge. He remembered to set aside things you asked for, would cash your check if you needed bills and gave your 10yearold child his or her first job.The people who came to Saturdays market sang to Rankin, presented him with po

    6、ems about his influence on their lives and told stories of good deeds he had done for them.Many described coming to Rankins market as a routine in their lives.Rankin said he is retiring because he wants to spend more time traveling to see his children and a sister back in Ireland. The children of on

    7、e of Rankins partners are taking over Twin Springs.He has a “fantasy”, he said, of using his knowledge to help fruitgrowers elsewhere in the world.He has faith that others can keep the Woodley Park market going, that the role of a farmers market is now established.本文是一篇记叙文。Eddie Rankin不仅向人们售卖新鲜的水果和蔬

    8、菜,还拉近了人与人之间的距离。当人们知道他要退休时,万般不舍,纷纷表达了对他的赞美并感谢他带给大家的正能量。1People love Rankin mainly because he _.Acares about customersBalways appears on timeCsells cheap and fresh goodsDoffers whatever customers need答案:A解析:推理判断题。根据第三段中的“He knows your childrens names and where they go to school”,第五段中的“interested in yo

    9、u as an individual and your tastes”及第六段中的“He remembered to set aside things.gave your 10yearold child his or her first job.”不难看出,Rankin急顾客之所急,想顾客之所想,因此受到顾客的爱戴。2Why has Rankin decided to retire?ABecause he wants to travel around the world.BBecause its time for him to realize his fantasy.CBecause he w

    10、ants to have more time with his family.DBecause its time for new generations to take charge.答案:C解析:细节理解题。根据倒数第三段中的“Rankin said he is retiring because he wants to spend more time traveling to see his children and a sister back in Ireland”可知答案为C项。3Whats the best title for the text?ASmile, when you mee

    11、t each otherBGoodbye, the apple of markets eyeCThe big fish in the smallfarmer pondDWe need good neighbors in Washington答案:B解析:标题归纳题。通读全文可知,本文主要介绍了农贸市场的农夫Eddie Rankin退休时人们的不舍。B项中的Goodbye表明了Eddie Rankin的退休;be the apple of sb.s eyeto be loved very much by someone, the apple of markets eye表明了Eddie Rank

    12、in对农贸市场的重要性,是对他30年工作的肯定。B(2018新课标全国卷)Adults understand what it feels like to be flooded with objects. Why do we often assume that more_is_more when it comes to kids and their belongings? The good news is that I can help my own kids learn earlier than I did how to live more with less.I found the preh

    13、olidays a good time to encourage young children to donate lessused things, and it worked. Because of our efforts, our daughter Georgia did decide to donate a large bag of toys to a little girl whose mother was unable to pay for her holiday due to illness. She chose to sell a few larger objects that

    14、were less often used when we promised to put the money into her school fund (基金) (our kindergarten daughter is serious about becoming a doctor)For weeks, Ive been thinking of bigger, deeper questions: How do we make it a habit for them? And how do we train ourselves to help them live with, need, and

    15、 use less? Yesterday, I sat with my son, Shepherd, determined to test my own theory on this. I decided to play with him with only one toy for as long as it would keep his interest. I expected that one toy would keep his attention for about five minutes, ten minutes, max. I chose a red rubber ballsim

    16、ple, universally available. We passed it, he tried to put it in his mouth, he tried bouncing it, rolling it, sitting on it, throwing it. It was totally, completely enough for him. Before I knew it an hour had passed and it was time to move on to lunch.We both became absorbed in the simplicity of pla

    17、ying together. He had my full attention and I had his. My little experiment to find joy in a single object worked for both of us. 本文作者通过引导孩子主动捐献或变卖玩具以及与儿子玩球的事例说明了简单物品能够使我们获得快乐。4What do the words “more is more” in paragraph 1 probably mean?AThe more, the better.BEnough is enough.CMore money, more wor

    18、ries.DEarn more and spend more.答案:A解析:句意理解题。根据第一段内容可知,成年人明白到处堆满物品是什么感觉,但当提及孩子和他们的物品时,为什么我们总是认为越多越好呢?故选A。5What made Georgia agree to sell some of her objects?ASaving up for her holiday.BRaising money for a poor girl.CAdding the money to her fund.DGiving the money to a sick mother.答案:C解析:细节理解题。根据第二段中的

    19、“She chose to sell a few larger objects that were less often used when we promised to put the money into her school fund (基金)”可知,当我们承诺卖玩具所得费用将存入她的上学基金时,女儿就挑选了一些平时不经常玩的较大玩具卖了。故选C。6Why did the author play the ball with Shepherd?ATo try out an idea.BTo show a parents love.CTo train his attention.DTo he

    20、lp him start a hobby.答案:A解析:细节理解题。根据第三段中的“Yesterday, I sat with my son, Shepherd, determined to test my own theory on this”可知作者与儿子进行球类游戏的目的是验证自己的想法,故选A。7What can be a suitable title for the text?ATake It or Leave ItBA Lesson from KidsCLive More with LessDThe Pleasure of Giving答案:C解析:标题判断题。全文围绕“Live

    21、More with Less”提出论点,逐层展开论述,最后得出论点的正确性。故选C。.完形填空(山东师大附中模拟考试)One evening a young woman went alone to walk barefoot by the ocean after the sun had set. She stopped in her path and turned to see the _1_ she had left in the sand. But they had already been _2_ by the waves. When she turned to _3_ her walk

    22、, she was shocked by the _4_ of an old woman who was sitting by a fire, slowly paging through (翻阅) the leaves of a _5_.She walked up to the woman and asked, “I didnt see you here a moment ago. And how did you start this _6_ so quickly?”Her question went unanswered _7_ was instead met with a reply in

    23、 a serene (平静的) voice, “Sit with me, child. I have something to _8_ you.”As the young woman sat down beside the fire, the _9_ stranger handed her the book. She curiously _10_ the pagas one by one and was _11_ to discover they contained the story of her whole life from the early days of her childhood

    24、 to the _12_. She then came to the page telling of her encounter with the old woman by the fire during her walk on the _13_, but upon turning to the next page, she found it empty. Feeling _14_, she looked at the old woman and pleaded (请求) with her to explain.“Does this mean my life ends this night?”

    25、“No, my child. It means tonight your life begins.”“You see,” she said, “the only moment you ever truly _15_ is here and now. Each new moment is the beginning of the rest of your life and is to be lived _16_, for you will not have a chance to live that moment a second time. Most _17_ of all, each new

    26、 day brings an opportunity to love one that may never come to you _18_.”“As for your future, you are free to _19_ it as you wish, for it has not been written yet.”Then, as mysteriously as she had _20_, the old woman stood to walk away and disappeared into the darkness of the night.在生命的旅途中,我们要懂得珍惜“现在

    27、”。因为它一旦错过,就不再回来。1A.stonesBfootstepsCwavesDholes答案:B解析:她停下脚步回头看自己在沙滩上留下的足迹。2A.washed awayBtaken upCleft outDdrawn back答案:A解析:但是它们已经被海浪冲走了。wash.away意为“把冲掉”。3A.searchBremoveCcontinueDpause答案:C解析:上文提到“她停下脚步回头看”,这里表示的是“她转身继续走路”。4A.courageBabsenceClookDpresence答案:D解析:根据第二段I didnt see you可知,她因这位老太太的存在而感到吃惊

    28、。presence意为“出席,到场;存在”。5A.bookBtreeCmagazineDflower答案:A解析:根据9空后handed her the book可判断,老人在慢慢地翻阅着一本书。6A.novelBmachineCfireDtrip答案:C解析:根据上文,一开始她没有看到这位坐在火堆旁的老人,所以她很好奇老人是怎么如此迅速点着火的。7A.orBsoCasDbut答案:D解析:老人没有回答她的问题,而是用很平静的声音让她坐下。这里用but表示转折。8A.shareBshowCbegDcomfort答案:B解析:根据后文可知,老人递给她一本书。所以这里表示的应该是老人想让她看一样东

    29、西。9A.accidentalBcuriousCmysteriousDannoying答案:C解析:根据语境判断,这位突然出现的老人给她的感觉一直是“神秘的”。10A.foldedBsawCtoreDturned答案:D解析:她好奇地一页一页地翻着老人给她看的书。11A.amazedBangryCtroubledDupset答案:A解析:看到书里面记录着她生命中所发生过的故事,她感到很吃惊。12A.adultBpresentCteenagerDinfant答案:B解析:根据后文可知,书中的故事只写到她和这位老人相遇为止。所以这里应该是从童年到现在。13A.beachBgroundCfloorD

    30、desert答案:A解析:她是在海滩上散步的。14A.sadBconfusedCexcitedDhappy答案:B解析:根据后文她所提的问题可知,她因书后面的空白页而感到疑惑不解。15A.believeBneedCpossessDcare答案:C解析:你真正拥有的是“这里”和“当下”,即此时此刻。16A.all the sameBas a resultCin a wayDto the fullest答案:D解析:to the fullest“最充分地”。17A.pitifulBimportantCfamiliarDlucky答案:B解析:最重要的(important)是,每一个新的日子都会带来爱的机会,这个机会一旦错过就可能不再回来。18A.againBanywayCanyhowDright答案:A解析:参见上题解析。19A.readBviewCshapeDthink答案:C解析:你可以按照自己的意愿去塑造未来。shape“塑造”。20A.startedBappearedCtaughtDpassed答案:B解析:正如神秘地出现一样,这位老人又很神秘地消失在夜色中。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021年高考英语调研大一轮复习 课时作业5 Unit 5 Nelson Mandela—a modern hero(B卷)新人教版.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-351102.html
    相关资源 更多
  • 北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共42张PPT).ppt北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共42张PPT).ppt
  • 北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共29张PPT).ppt北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共29张PPT).ppt
  • 北师大版广东专用2016年高考英语总复习课件 语法部分复习 非谓语动词 .ppt北师大版广东专用2016年高考英语总复习课件 语法部分复习 非谓语动词 .ppt
  • 全国Ⅱ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一202005070219.doc全国Ⅱ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一202005070219.doc
  • 全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷二20200428018.doc全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷二20200428018.doc
  • 全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷三.doc全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷三.doc
  • 全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一.doc全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一.doc
  • 2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 25 Raising money课件.docx2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 25 Raising money课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 14 amazing animals课件.docx2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 14 amazing animals课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版英语七年级下册 Unit 3 Lesson 15 Making a Difference课件.docx2020-2021学年冀教版英语七年级下册 Unit 3 Lesson 15 Making a Difference课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版八年级英语下册Unit2 I’ll help to clean up the city parks第五课时教案.docx2020-2021学年冀教版八年级英语下册Unit2 I’ll help to clean up the city parks第五课时教案.docx
  • 全国Ⅰ卷2020届高三英语4月教育教学质量监测考试试题.doc全国Ⅰ卷2020届高三英语4月教育教学质量监测考试试题.doc
  • 2020-2021学年冀教版八年级英语下册 lesson1 How‘s the weather课件.docx2020-2021学年冀教版八年级英语下册 lesson1 How‘s the weather课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版八年级下册英语课件 Unit 7 Lesson 40 Body Language.docx2020-2021学年冀教版八年级下册英语课件 Unit 7 Lesson 40 Body Language.docx
  • 2020-2021学年冀教版七年级英语下册Unit 6检测卷.docx2020-2021学年冀教版七年级英语下册Unit 6检测卷.docx
  • 2020-2021学年六年级英语鲁教版(五四学制)下册Unit5How do you get to school- 第一课时导学案(word版 有答案).docx2020-2021学年六年级英语鲁教版(五四学制)下册Unit5How do you get to school- 第一课时导学案(word版 有答案).docx
  • 2020-2021学年六年级下学期 英语下册Unit2My favorite subject is science. Section A (2d-3c)导学案(word版有答案).docx2020-2021学年六年级下学期 英语下册Unit2My favorite subject is science. Section A (2d-3c)导学案(word版有答案).docx
  • 全国I卷2020届高三英语12月教育教学质量监测考试试题.doc全国I卷2020届高三英语12月教育教学质量监测考试试题.doc
  • 2020-2021学年八年级英语仁爱版下册Unit 8 Topics1---3 随堂同步练无答案.docx2020-2021学年八年级英语仁爱版下册Unit 8 Topics1---3 随堂同步练无答案.docx
  • 2020-2021学年八年级英语人教版下册教案Unit 3 Section B(2a-2e).docx2020-2021学年八年级英语人教版下册教案Unit 3 Section B(2a-2e).docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册期末模拟测试卷(译林牛津版)01.docx2020-2021学年八年级英语下册期末模拟测试卷(译林牛津版)01.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 46 Protect Our Environment课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 46 Protect Our Environment课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 45 Let’s Sort Garbage课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 45 Let’s Sort Garbage课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section B课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section B课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section A课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section A课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 42 North America课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 42 North America课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 40 Body Language课时作业 (新版)冀教版.doc2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 40 Body Language课时作业 (新版)冀教版.doc
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 38 The World Is a Big Place课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 38 The World Is a Big Place课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Food Festival单元巩固训练 (新版)仁爱版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Food Festival单元巩固训练 (新版)仁爱版.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1