山东省淄博市高青县第一中学2020届高三6月份模拟考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省淄博市高青县第一中学2020届高三6月份模拟考试英语试题 WORD版含解析 山东省 淄博市 高青县 第一 中学 2020 届高三 月份 模拟考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、山东省淄博市高青县第一中学2020届高三6月份模拟考试英语试题第一部分 阅读(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ATowner Art Gallery,the contemporary art museum,presents a unique programme of major exhibitions of contemporary and historic visual art. Towners new home in the heart of the Cultural Quarter
2、has repositioned its exhibitions and activities where they can be enjoyed by all. Wheelchairs can be provided for visitors with mobility difficulties. Assistance dogs are welcome.Opening:From 1 0 a. m. to 5 P. m.Prices:One paying exhibition per year;all other exhibitions are freeLocation:10-minute w
3、alk from Eastbourne Railway StationHere is something youre likely to enjoy at Towner Art Gallery.Towner ToursEnjoy a tour of the exhibitions with the help of your guide. You may also book a group tour for 10 or more people at a time convenient for you,for2 per person.Opening:Daily except weekendsTow
4、ner Cafe BarUrban Ground is the perfect spot to enjoy a delicious Direct Trade coffee made from Union Hand Roasted beans. Treat yourself to one of their freshly prepared light lunches.Opening:Daily except Saturdays and SundaysCoastal Culture TrailThe De La Wart Pavilion in Bexhill,Jerwood Gallery,an
5、d Townerthree of the most exciting visual art galleries in the UKshare a 20-mile stretch of East Sussex coastline, whichless than 90 minutes from Londonis the perfect destination for a weekend getaway. You can start from the Jerwood Gallery in Hastings and follow it to Towner Art Gallery or in rever
6、se(相反).Opening:DailyTiny Towner Drop-inThis is a welcoming space for under-5s and their parents and caregivers to play and explore together.Opening:Every Tuesday1. Where is Towner Art Gallery?A. In Bexhill.B. In Hastings.C. In London.D. In Eastbourne.2. Which will be a wonderful choice for a weekend
7、 tour?A. Towner Tours.B. Coastal Culture Trail.C. Tiny Towner Drop-in.D. Towner Cafe Bar.3. What do we know about Towner Art Gallery?A. Its exhibitions are all charged.B. It is open every day.C. It favors the disabled.D. It offers free group service.【答案】1. D 2. B 3. C【解析】这是一篇应用文。文章介绍了唐纳美术馆,主要展览当代和历史
8、的视觉艺术,重新布置了展览和活动,文章介绍了几个可以在唐纳博物馆尽情享受的活动。【1题详解】细节理解题。根据第一段下面的Location:10-minute walk from Eastbourne Railway Station可知,唐纳博物馆位于Eastbourne。故选D。【2题详解】细节理解题。根据Coastal Culture Trail部分的Townerthree of the most exciting visual art galleries in the UKshare a 20-mile stretch of East Sussex coastline, whichless
9、 than 90 minutes from Londonis the perfect destination for a weekend getaway. 英国最令人兴奋的三家视觉艺术画廊分别位于贝希尔的德拉瓦特展馆、杰伍德画廊和汤纳,它们位于苏塞克斯郡东部海岸线20英里处,距离伦敦不到90分钟,是周末度假的最佳目的地。可知,Coastal Culture Trail是周末的好去处。故选B。【3题详解】细节理解题。根据第一段的Wheelchairs can be provided for visitors with mobility difficulties. Assistance dogs
10、are welcome. 可为行动不便的游客提供轮椅。欢迎导盲犬。可知,Towner Art Gallery支持残疾人参观。故选C。BEvery two or three months, Thyago Ohana goes out on the busy streets of Vienna with a sign saying “Free Hugs”. The handsome 32-year-old Brazilian, who works in international trade at Indias Vienna embassy, chooses a popular site, lik
11、e the historic shopping street, Kaemtner Strasse. There he opens his arms to anyone who wants a hearty embrace (拥抱).He does it because back in 2012, when he was feeling very stressed and anxious during a visit to Paris, a stranger gave him a free hug. Hes never forgotten how it filled him with unexp
12、ected calm and joy.For those who take up his offer, the hug makes them laugh and smile. But sometimes it does more, as when an elderly woman in a tour group stopped and watched him. The group moved on, but she remained and asked, “Can I have a hug?” “Of course you can!” said Thyago who wrapped his a
13、rms round her. When they broke their embrace, she kept holding onto his shoulders and looked into his eyes. “Thank you,” she said. “I cant remember the last time I was hugged this way.”Its a memory that still makes Thyago emotional. “It was a really powerful moment of human connection. Its why I kee
14、p doing it.”Of our live senses, our sense of touch is the one that is most easily taken for granted. “A child can be born blind or deaf and they will grow up just fine,” says David J Linden, author of Touch. The Science of Hand, Heart and Mind. “Yet if a baby is lacking in loving social touch for th
15、e first two years of life, then all sorts of disasters unfold.” Thats one reason why when babies are born, they are now usually placed on their mothers skin.Linden says however you do it, “maximizing touch in your life is a good thing” whether holding hands, petting a dog, going to the hairdresser,
16、hugging our kids, our partners or even a stranger.4. Why did Thyago Ohana offer free hugs to strangers?A. He longed for calm and joy.B. He felt stressed and upset.C He wanted others to feel connected and cared.D. He hoped to help others cure their diseases.5. What does the underlined sentence in Par
17、agraph 5 suggest?A. Our sense of touch isnt so important.B. Our sense of touch is undervalued.C. Our sense of touch does no good to us.D. Our sense of touch is thought highly of.6. What does David J Linden think of social touch?A The way of offering social touch counts.B. Offering hugs is the best w
18、ay to get social touch.C. Blind kids will be cured as long as they get enough social touch.D. Many problems can be tracked back to babyhood short of social touch.7. Where is this text most likely from?A. A health magazine.B. A research paper.C. A guide book.D. A biology textbook.【答案】4. C 5. B 6. D 7
19、. A【解析】【分析】本文是一篇夹叙夹议文。文章讲述了拥抱可以对人产生良好的影响。【4题详解】推理判断题。根据第四段Its a memory that still makes Thyago emotional. “It was a really powerful moment of human connection. Its why I keep doing it.”(这是一段仍然让Thyago激动的记忆。“那是人与人之间联系的一个非常有力的时刻。这就是我一直这么做的原因。”)可推知,Thyago Ohana为陌生人提供免费拥抱,因为他想让其他人也感到相互联系和关心。故选C。【5题详解】词句猜
20、测题。根据第五段中的划线句Of our live senses, our sense of touch is the one that is most easily taken for granted. (在我们的感官中,触觉是最容易被认为是理所当然的)及下文Yet if a baby is lacking in loving social touch for the first two years of life, then all sorts of disasters unfold. (然而,如果一个婴儿在出生后的头两年里缺乏爱的社交接触,那么各种各样的灾难就会出现)可推知,划线句想要说明
21、“我们的触觉被低估了。”故选B。【6题详解】推理判断题。根据第五段中David J Linden说的话Yet if a baby is lacking in loving social touch for the first two years of life, then all sorts of disasters unfold. (然而,如果一个婴儿在出生后的头两年里缺乏爱的社交接触,那么各种各样的灾难就会出现)可知,David J Linden认为很多问题可以追溯到婴儿时期缺乏社交接触。故选D。【7题详解】推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍了拥抱可以对人产生良好的影响。结合选项A.
22、A health magazine.一本健康杂志;B. A research paper.一篇研究论文;C. A guide book.一本导游手册;D. A biology textbook.一本生物教科书。由此推知,这篇文章极可能来自于A health magazine.(一本健康杂志)。故选A。【点睛】依据逻辑推理猜测词义:运用逻辑推理猜测词义是使用最广考查最多也最易失分的猜词方式。要求考生具备整合分散、复杂信息的能力,充分利用上下文中相关的词汇并结合具体的语境,从形式和内容上把握语言之间的内在联系,理顺语言之间的逻辑关系,进而达到猜词的目的。在第2小题中,可以根据该划线词所在的上下文语
23、境来推测其意义。根据第五段中的划线句Of our live senses, our sense of touch is the one that is most easily taken for granted. (在我们的感官中,触觉是最容易被认为是理所当然的)及下文Yet if a baby is lacking in loving social touch for the first two years of life, then all sorts of disasters unfold. (然而,如果一个婴儿在出生后的头两年里缺乏爱的社交接触,那么各种各样的灾难就会出现)可推知,划线
24、句想要说明“我们的触觉被低估了。”故选B。CIt has been a year since I first saw UBTechs Walker robot at CES 2019. I was blown away by its ability to perform many tasks.A year later, it had come a long way, gaining much better motor skills and the ability to maintain balance. During a CES 2020 demo, UBTech showed how far
25、 Walker had come. The robot walked over to a table, picked up a bottle opener and used it to remove the cap from a bottle of soda. It picked up the bottle and a glass and poured the liquid in, without spilling. During the demo, Walker also performed a number of serious Yoga poses, including standing
26、 on one foot and leaning back.UBTech said that the ability to pour drinks required visual servo technology using its cameras to judge the position of objects. The same methods allowed Walker to uncap a marker and draw a picture of a flower on a piece of paper at another point in the demo.All of the
27、betterment was made via software as UBTech hasnt made any physical adjustments to the robot since we saw it last year. On the inside, the robot uses a combination of a few different operating systems on these internal PCs, including Ubuntu, ROS and Android. Its battery promises up to 2 hours battery
28、 life after a 2-hour charge time.UBTech continues development on this pioneering robot, but doesnt have public launch date. The company is targeting Walker toward the home, with an emphasis on helping seniors or just doing house cleaning. To make it stable enough to adapt to all these different cond
29、itions is a huge challenge. However, if development of Walker continues, this robot could eventually be a game-changer.8. How did the author feel when first seeing the robot?A. Amazed.B. Proud.C. Awkward.D. Disappointed.9. What is Paragraph 2 mainly about?A. The demos of CES 2019.B. The improvements
30、 of the robot.C. The robots motor ability.D. The robots ability to remain steady.10. What enables the robot to draw pictures?A. The cap of the marker.B. The ability to pour drinks.C. The using of more cameras.D. The system of position judging.11. What can we infer from the last paragraph?A. The robo
31、t is stable enough to help the old.B The robot has been available to the public.C. Our life could be greatly influenced by the robot.D. The basic concept of robot making will be changed.【答案】8. A 9. B 10. D 11. C【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了UBTech的Walker机器人,它拥有更好的运动技能和保持平衡的能力。还介绍了这种机器人取得的改进和性能情况。【8题详解】推理判断题。根据
32、第一段中I was blown away by its ability to perform many tasks.可知我被它执行许多任务的能力所震撼。由此可推知,作者第一次看到机器人感到惊奇。故选A。【9题详解】主旨大意题。根据第二段第一句A year later, it had come a long way, gaining much better motor skills and the ability to maintain balance.可知一年后,它取得了长足的进步,获得了更好的运动技能和保持平衡的能力。结合后文主要介绍了这项机器人改进后获得的功能。由此可知,第二段的主要内容是
33、机器人的改进。故选B。【10题详解】细节理解题。根据倒数第三段UBTech said that the ability to pour drinks required visual servo technology using its cameras to judge the position of objects. The same methods allowed Walker to uncap a marker and draw a picture of a flower on a piece of paper at another point in the demo.可知UBTech公司
34、表示,这种倒饮料的能力需要视觉伺服技术,利用它的摄像头来判断物体的位置。同样的方法允许Walker在演示的另一个点打开一个记号笔,在一张纸上画出一朵花。由此可知,是位置判断系统使机器人能够画画。故选D。【11题详解】推理判断题。根据最后一段中However, if development of Walker continues, this robot could eventually be a game-changer.可知然而,如果Walker继续发展下去,这个机器人最终可能会改变游戏规则。由此可推知,机器人可以极大地影响我们的生活。故选C。DTo deal with a changing
35、world, we have to change as well. Transforming land into farms removes forests and worsens climate change. But we need to grow more food to support a growing global population. What can we do?Scientists have discovered that plants grow best under a certain type of light, which can be provided by red
36、 and blue LEDs. The combination of these lights at the right level makes a space look pink. Since “pinkhouses” supply their own light, they dont need to have fragile glass walls and ceilings. And they can be set up anywhere, including places that dont get the amount of light greenhouses need.Since p
37、inkhouses can pack food in huge columns, one of these farms doesnt need a lot of land. Farmers can set up pinkhouses in cities. They completely control temperature and light, which can help some plants grow twice as well in pinkhouses as they do in traditional farming. Pinkhouses can allow for many
38、more harvests per year since farming doesnt have to stop in the winter.Even though pinkhouses are a great way to grow crops, lighting and heating an indoor space is very expensive. It doesnt make sense to grow foods that take up a lot of space or that we need to grow lots of, like wheat, rice, and c
39、orn, in a pinkhouse. We will still need to grow those crops in fields. We can start farming smarter.Farmers will use satellite imagery to figure out exactly where to plant each crop. Think of a mixture of just the fight crops, rather than a rectangle of one type of plant. Sensors in the fields will
40、measure the soils water level:temperature, and chemical content. They will even be able to detect insects and send out notifications to a smartphone app. Irrigation systems will be tied to weather forecasting programs, allowing very precise watering and care, all calculated to get the best plant gro
41、wth and yield.12. From the text, we know that the pinkhouse_.A. covers lots of spaceB. needs enough sunlightC. is made of glass or plasticD. can make plants grow larger13. What does the author intend to do in Paragraph 4?A. Summarize the previous paragraphs.B. Emphasize the advantage of pinkhouses.C
42、. Introduce a new topic of the discussion.D. Add some background information.14. What is the result of the smart farming?A. Farmers will have a better harvest.B. Farmers can grow different plants.C. Farmers neednt care about the weather.D. Plants can protect themselves against insects.15. Whats the
43、best title for the text?A. Building PinkhousesB. Feeding the FutureC. Changing the WorldD. Getting Outdoor Farming Smart【答案】12. D 13. C 14. A 15. B【解析】这是一篇说明文。讲述了如何促进农业生产的两个措施,第一个措施是“粉房子”种植模式,第二个是农民采取更智能的种植模式。【12题详解】细节理解题。根据第三段中They completely control temperature and light, which can help some plant
44、s grow twice as well in pinkhouses as they do in traditional farming.可知他们完全控制温度和光线,这可以帮助一些植物在pinkhouses里比在传统农业中长大到两倍。由此可知,pinkhouses可以让植物长得更大。故选D。【13题详解】推理判断题。根据第四段第一句Even though pinkhouses are a great way to grow crops, lighting and heating an indoor space is very expensive. 和最后两句We will still need
45、 to grow those crops in fields. We can start farming smarter.可知,虽然pinkhouse是一个好方法,但是费用很贵,农民依然需要在田野里种粮食,但是要采取更智能的种植方式,强调采取更智能的种植方式,接下来的内容是讲如何采取更智能的种植方式,由此判断出第四段的目的是提出一个新的讨论话题。由此可推知,在第4段中,作者目的是提出一个新的讨论话题。故选C。【14题详解】细节理解题。根据最后一段中They will even be able to detect insects and send out notifications to a s
46、martphone app. Irrigation systems will be tied to weather forecasting programs, allowing very precise watering and care, all calculated to get the best plant growth and yield.可知它们甚至还能探测昆虫,并向智能手机应用发送通知。灌溉系统将与天气预报程序绑定,允许非常精确的浇水和护理,所有这些都能得到最佳的植物生长和产量。由此可知,智能农业的结果是农民将会有更好的收成。故选A。【15题详解】主旨大意题。根据第一段To dea
47、l with a changing world, we have to change as well. Transforming land into farms removes forests and worsens climate change. But we need to grow more food to support a growing global population. What can we do?可知为了应对一个不断变化的世界,我们也必须改变。把土地变成农田会砍伐森林,加剧气候变化。但是我们需要种植更多的粮食来支持不断增长的全球人口。我们能做什么?再结合全文讲述了如何促进农
48、业生产的两个措施,第一个措施是“粉房子”种植模式,第二个是农名采取更智能的种植模式。所以短文的最佳标题为“保障未来粮食供给”。故选B。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Before you throw that old cell phone in the trash,or hide it away in a drawer,think again. There are actually many ways to dispose(处理)of a mobile phone that you are n
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-351652.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2023版高考语文一轮总复习专题十语言表达连贯课件.pptx
