(安徽专版)2022九年级英语下册 专项十八 阅读理解和任务型阅读课件(新版)外研版.ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 安徽专版2022九年级英语下册 专项十八 阅读理解和任务型阅读课件新版外研版 安徽 专版 2022 九年级 英语 下册 专项 十八 阅读 理解 任务 课件 新版 外研版
- 资源描述:
-
1、专项十八 阅读理解和任务型阅读 外研安徽版九年级下1231234提示:点击进入习题答案呈现DCBDBAC AB123CBCA123答案呈现The topic is saving elephants.People must save the trees,not buy things made of ivory and have Thai Elephant Day.DBecause elephants are losing their homes and are also killed for their ivory.123答案呈现He wanted to change the colours o
2、f his leaves.Because they had no leaves.His green leaves provided a warm home for animals in winter.E答案呈现123Surprised./He felt surprised.To make them work with different classmates./Because she wanted to make them work with different classmates.FThey had to write a lab report.题型1 阅读理解A【2021山东枣庄】1.Wh
3、ats one supposed to do first to have good friends according to the writer?A.Become the best soccer player of the team.B.Make himself/herself stronger than others.C.Help others study math or English.D.Become a good friend himself/herself.请同学们看点拨训练第80页原文。D【点拨】根据原文第一段中句子If you want to have good friends
4、,you should be a good friend yourself first.可知答案。2.What can be inferred(推断)from the passage?A.One should be honest when making friends.B.Its not easy to make friends when one does well in math.C.Those who are stronger than others have more friends.D.The writer hasnt any stress while making friends w
5、ith others.C【点拨】根据原文第三段中句子If you want to be a good friend,always remember to make yourself stronger and stronger.可知答案。3.What can be the best title for the passage?A.The importance of friendsB.The ways of making friendsC.The advantages of being captainD.The suggestions of dealing with stressB【点拨】阅读原文
6、可知,本文是作者通过自己的经历来告诉大家如何交朋友。B【2021山东泰安】1.Making the puppets includes the following steps except _.A.painting B.carvingC.washing the leather D.making bricks请同学们看点拨训练第80页原文。D【点拨】根据原文第四段中句子Puppet-makers must follow 24 steps to make the puppets including washing the leather,carving(雕刻)and painting,accordi
7、ng to Wang.可知答案。2.What does Paragraph 2 mainly tell us?A.Where shadow puppetry was invented.B.What shadow puppetry is.C.Why people like shadow puppetry.D.When Wang began to learn shadow puppetry.B【点拨】根据原文第二段中句子Shadow puppetry is a form of theater that uses puppets made from leather(皮)or paper可知本段主要告
8、诉我们什么是皮影戏。3.What does the underlined phrase“hand down”mean in the fifth paragraph?A.传承B.提高C.酷爱D.放弃A【点拨】原句为:“The complex(复杂的)steps make it hard to hand down the folk art,”she said.结合句意可知,这些复杂的步骤让民间艺术很难传承下来。4.Which of the following statements about Wang Haiyan is TRUE?A.She learned all by herself to m
9、ake shadow puppets.B.She didnt master the carving skill until she was 43.C.She expected more young people to spread shadow puppetry.D.She was more interested in cartoon series than shadow puppetry.C【点拨】根据原文最后一段中句子“I hope more and more young people enjoy shadow puppetry and pass it down,”she said.可知C
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-352251.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
