2021春新教材高中英语 UNIT 3 DIVERSE CULTURES Section Ⅱ Reading and Thinking(1)基础测评(含解析)新人教版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021春新教材高中英语 UNIT DIVERSE CULTURES Section Reading and Thinking1基础测评含解析新人教版必修第
- 资源描述:
-
1、UNIT 3 DIVERSE CULTURESSection Reading and Thinking (1)阅读理解AEvery person uses his own special words to show his ideas and feelings. Some of these expressions are commonly used for many years. Others are popular for just a short time. One such American expression is “Wheres the beef?”. It is used whe
2、n something is not as good as it is said to be. In the early 1980s, “Wheres the beef?” was one of the most popular expressions in the United States. It seemed as if everyone was using it at the time. Beef, of course, is the meat from a cow, and probably no food is more popular in America than a hamb
3、urger made from beef. In the 1960s a businessman named Ray began building small restaurants that sold hamburgers at a low price. Ray called this “McDonalds”. Ray became one of the richest businessmen at last in America.Other business people watched his success. Some of them opened their own hamburge
4、r restaurants. One company called “Wendys” said its hamburgers were bigger than those sold by McDonalds or anyone else. The Wendys Company began to use the expression “Wheres the beef?” to make people know that Wendys hamburgers were the biggest. The Wendys television advertisement showed three old
5、women eating hamburgers. The bread that covered the meat was very big, but inside there was only a bit of meat. One of the women said she would not eat a hamburger with such a little piece of beef. “Wheres the beef?” she shouted in a funny way. The advertisement for Wendys hamburger restaurants was
6、a success. As we said, it seemed everyone began using the expression “Wheres the beef?”.1. Who started McDonalds restaurant?A. Ray.B. McDonald.C. Wendy.D. Three old women.解析:细节理解题。根据短文第二段内容可知,McDonalds restaurant 是由美国商人Ray创办的,故选A。答案: A2. Why did other people want to open hamburger restaurants?A. The
7、y could sell hamburgers at a low price.B. Hamburgers were easy to make. C. Beef was very popular in America. D. They could make a lot of money. 解析: 细节理解题。 Ray 的成功使他成了富豪,其他商家也看到了商机,所以他们也开办快餐店,因为他们认为能赚大钱。故选D。答案: D3. What does the expression “Wheres the beef?” mean?A. The beef in hamburgers is not as m
8、uch as it is said to be. B. The hamburgers are not as good as they are said to be. C. It is used when something is not as good as it is said to be. D. Wendys is the biggest. 解析: 细节理解题。根据第一段第五句“It is used when something is not as good as it is said to be.”可知答案选C。答案: CBMark, a young person, tells me h
9、e wants to be a writer. I always encourage such people, but I also explain that theres a big difference between “being a writer” and writing. In most cases these people are dreaming of wealth and fame, not the long hours alone at a typewriter. “Youve got to want to write,” I say to them, “not want t
10、o be a writer.” The reality is that writing is a lonely, private and poor-paying affair. For every writer kissed by fortune there are thousands more whose longing is never rewarded(报答). When I left a 20-year job in the U.S. Coast Guard to become a writer, I had no hopes at all. What I did have was a
11、 friend who found me my room in a New York apartment building. It didnt even matter that it was cold and had no bathroom. I immediately bought a used typewriter and felt like a real writer. After a year or so, however, I still hadnt got a break and began to doubt myself. It was so hard to sell a sto
12、ry that barely made enough to eat. But I knew I wanted to write. I had dreamed about it for years. I wasnt going to be one of those people who die wondering “what if”. I would keep putting my dream to the testeven though it meant living with uncertainty and fear of failure. This is the shadow land o
13、f hope, and anyone with a dream must learn to live there. 4. Whats the writers purpose of writing the passage?A. To warn young people of the hardship that a successful writer has to experience. B. To advise young people to give up their idea of becoming a professional writer. C. To show young people
14、 its unrealistic for writers to seek wealth and fame. D. To encourage young people to seek good jobs. 解析:主旨大意题。从第二段第一、二句“The reality is that writing is a lonely, private and poor-paying affair. For every writer kissed by fortune there are thousands more whose longing is never rewarded.”可得到答案。答案: A5.
15、 What can be concluded from the passage?A. Real writers often find their work interesting and rewarding. B. A writers success depends on luck rather than on effort. C. Famous writers usually live in poverty. D. The chances for a writer to become successful are small. 解析: 推理判断题。从第二段的第二句可推知答案为 D。答案: D
16、6. Why did the author begin to doubt himself after the first year of his writing work?A. He wasnt able to produce a single book. B. He hadnt seen a change for the better. C. He wasnt able to have a rest for a whole year. D. He found his dream would never come true. 解析: 细节理解题。从第三段第二句“It was so hard t
17、o sell a story that barely made enough to eat.”可知答案。答案: B7. What does “shadow land” in the last sentence refer to?A. The wonderland one often dreams about.B. The bright future that one is looking forward to.C. A world that exists only in ones imagination.D. The state of uncertainty before ones final
18、 goal is reached.解析: 词义猜测题。根据最后一段的最后两句可以猜测出 shadow land 指的是最终目标得以实现前的那种不确定、没有保证的状态。答案: DCWhen you got sick, did your parents and doctors make you drink a “terrible soup”? 8, but it can really make you feel better in several days. The “soup” is actually a kind of traditional Chinese medicine (TCM). I
19、n recent years, TCM has become more popular around the world.9. China has 10 TCM centres abroad, such as in France and the United States. Doctors give TCM treatment to local people there. They also teach TCM to local people. Now, there are over 100,000 TCM clinics, with about 300,000 TCM workers aro
20、und the world. TCM came from China thousands of years ago. It is based on the Chinese philosophy(哲学) of yin and yang. Humans should follow the natural rules to keep healthy. Old Greece and Egypt created Western medicine. 10. Western doctors check peoples height, weight, blood pressure and body tempe
21、rature. 11. “Bringing together Western medicine and TCM can use collective knowledge, rather than create competition between them. It can develop the great effects of both of them,” said Bernhard Schwartlander, a World Health Organization representative in China.On Dec. 6, a government document repo
22、rted that 86 countries and regions are now developing TCM together with China. In 2015, Chinese scientist Tu Youyou won the Nobel Prize. 12. Today, with more and more people paying attention to TCM, it will definitely have a bright future. A. Lets see some facts and figuresB. It is difficult to say
23、which one is betterC. It might be a bad drinking experience for youD. There are many women of great achievements in historyE. Then the idea took shape in Europe in the 19th centuryF. Its because she made an important drug using traditional Chinese medicineG. Many people believe Western medicine is m
24、ore effective than traditional Chinese medicine8.解析: 根据空格后“but it can really make you feel better in several days”可知该空应是表达“虽然这种汤很难喝”,但是几天后会让你康复。C项“喝这种汤是一种很糟的经历”符合题意,故选C。答案: C9.解析: 根据空后的信息可以看出,下文是用事实和数据来证明传统中医在全世界的受欢迎程度。故A项“咱们来看一些事实和数据”符合语境,故选A。答案: A10.解析: 根据本段首句“TCM came from China thousands of year
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-352503.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
