杭州市2014高考英语一轮完形填空(精品)训练(13)附答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 杭州市 2014 高考 英语 一轮 填空 精品 训练 13 答案
- 资源描述:
-
1、杭州市2014高考英语一轮完形填空(精品)训练(13)附答案完形填空Words:266难度系数:建议用时:15分钟(2012山东威海高三质量监测)We always want what we cannot have.When were young,we want to stay out late,have romantic relationships,and be _1_.However,when were _2_,we want to go back to being young and we _3_ the days when we didnt have to worry about co
2、mplex love affairs,_4_ pressure,and money problems.Young people believe adulthood _5_ freedom from parents and schoolwork.When they get older,they feel that _6_ is freedom from work pressure and family responsibilities.To _7_ this feeling,people say,“The grass is always _8_ on the other side.”As _9_
3、,we like to be adults,but as young adults,we _10_ to be young again.We think about staying out late,_11_ our own money to spend.Suddenly,they see that love can result in _12_ hearts;staying out late makes it hard to get ready for _13_ the next morning.They find out that adult life is not as _14_ as
4、they thought it would be and suddenly,_15_ becomes very scary.Life is _16_.It gives us time to _17_ but also requires us to work.The time will come when we must grow up and we will always look back wishing we _18_ being young a bit longer.That time will not come back.It is normal to want what we can
5、not have but the _19_ is that to be happy is to appreciate what we have.That is the first step to growing up._20_ life becomes more complex we will not regret the time we wasted wishing we were adults.1A.comfortableBdependentCindependent Dpolite解析:选C。根据句意可知,年轻的时候,我们往往想摆脱父母的束缚,争得独立,所以选C。comfortable舒适
6、的;dependent依赖的;依靠的;polite有礼貌的,均不符合句意。2A.older BweakerCmarried Dconfident解析:选A。和“we want to go back to being young.”相对应的应该是older。however也是提示。3A.like BforgetCregret Dmiss解析:选D。长大以后,就会“怀念”年轻时候的岁月,故选D。4A.study BjobCage Dhealth解析:选B。成年人的主要压力应该来自工作,所以选B。5A.creates BshowsCmeans Dlimits解析:选C。此处应该是对adulthood
7、这一概念的解释。在年轻人的眼中,成年世界是自由的,没有父母和功课的压力。6A.childhood BadulthoodCparenthood Dmanhood解析:选A。和adulthood相对的是childhood。上下两句是两个年龄阶段的对比。7A.reduce BdescribeCexperience Dunderstand解析:选B。由下文“people say.”可知此处为describe。reduce减少,experience经历,understand理解,领会,均不符合语境。8A.greener BthinnerCyellow Dcolorful解析:选A。根据前文内容可知,没有
8、的东西往往觉得是最好的。草总是那边的绿。9A.researchers BteenagersCadults Delders解析:选B。由we like to be adults可得出答案。10A.wish BdecideCreturn Dstop解析:选A。和上句“like to be adults”相对的含义是“wish to be young again”。从上下文的信息可知,to be young只能是“希望,想”,而不可能真正实现。11A.making BhavingCborrowing Dbegging解析:选B。钱的问题应该是成年人的事情,从常识判断,青少年阶段是靠父母养活的,没有自
9、己的钱。12A.healthy BhardCbroken Dcold解析:选C。由下文可知,此空应填消极意义的词。经受挫折后才发现,生活并不像想象的那样美好,爱换来的是破碎的心。13A.breakfast BschoolCexercise Dwork解析:选D。由下文“They find out .”可知,此句描述的是长大后的感觉,所以work应为最佳答案。14A.rich BbusyCfree Deasy解析:选D。easy容易的,概括性强,A、B、C均不符合文意。亲身体验爱的痛苦,工作的压力,使年轻人真正体会了生活的不容易。15A.life BloveCcareer Dfuture解析:选
10、A。和上句放在一起理解,这是我们对人生的两大感悟。由上下文的逻辑关系判断,此句是上句的对比句。16A.long BshortCfair Dbeautiful解析:选C。由下句“It gives us time to _17_ but also requires us to work.”可推出此句为“Life is fair.”。此句为本段的主题句,结合下文才能得出答案。17A.study BthinkCplay Dlive解析:选C。与“give”相对应的是“require”,与“work”相对应的应该是“play”,上下文形成对比。18A.stopped BenjoyedCimagined
11、Dtried解析:选B。身为成年人的我们希望自己能享有更长的青春时光。19A.reason BresultCdream Dtruth解析:选D。想要拥有我们所没有的东西是正常的,但事实上,要想快乐,就要对我们所拥有的心存感激。所以选D。此句是文章的主题句,阐明了文章的主旨。20A.If BWhenCUnless DBefore解析:选B。考查连词。根据前后句的逻辑关系,此句应该强调时间,用when。*结束阅读下面短文,掌握其大意,然后从2140题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并在答题纸上将该选项标号涂黑。An old man lived in the suburb of L
12、ondon, and he would wake up every morning and go to the subway. He would get the 21 right to Central London, and then sit at the street corner and beg. He would do this every single 22 of his life. He sat at the 23 street corner and begged for almost 20 years.His house was 24 , and a stench (恶臭) cam
13、e out of the house and it smelled horribly. The 25 could not stand the smell anymore, 26 they asked the police officers to clean the place. The officers 27 down the door and cleaned the house. There were small bags of money all over the house that he had 28 over the years.The police 29 the money, an
14、d they soon 30 that the old man was a millionaire. They waited outside his house in anticipation to 31 the good news with him. When he arrived home that evening, he was met by one of the officers who told him that there was no 32 for him to beg any more as he was a rich man now, a millionaire.He sai
15、d nothing at all: he went into his house and 33 the door. The next morning he woke up as usual, went to the subway, got into the train, and sat at the street corner and 34 to beg._35 , this old man had no great plans, 36 or anything significant for his life. We learn nothing from this story except s
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
