2021版新高考英语人教版一轮高考题型抢分练(二) 完形填空强化练 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版新高考英语人教版一轮高考题型抢分练二 完形填空强化练 WORD版含解析 2021 新高 英语 人教版 一轮 高考 题型 抢分练 填空 强化 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。高考题型抢分练(二)完形填空强化练(限时15分钟/篇)A Meghan Gerrity lost her job at a New Jersey mobile app development start-up in 2016. Then she found that the timing couldnt have been 1. Gerritys 3-year-old daughter had just been taken to hospital with pneumo
2、nia (肺炎) and she and her husband were closing on their first home together. “At the time, I 2 felt as if I was a huge failure and I would never work again, ” she told Huff Post. “I felt betrayed by my manager and my team who had always 3 my work and contributions to the company. ” It was the kindnes
3、s and 4 of her family and friends that helped her 5 that difficult time. Her loved ones 6 their own stories about losing a job and finding another, which made Gerrity feel 7 and less alone. “Hearing their similar stories, or the stories of people they knew who were in the same situation, 8 me and ma
4、de me feel like I was going to be OK, ” she told Huff Post. “Learning that all of my 9 who lost their job earlier in their career were all now very 10 made me feel less upset. I realized that losing your 11 is just a minor setback and allows you the opportunity to make it clear what you want out of
5、your life and career. ”If someone close to you has been 12 or laid off, its necessary not to treat the job 13 like an embarrassing subject, Gerrity added. “14 the dialogue and normalizing a very unnatural-feeling situation is the best thing that a friend can do for someone who is going through a sim
6、ilar 15 , ” she told Huff Post. 【文章大意】这是一篇夹叙夹议文。Meghan Gerrity失去工作后, 家人的支持以及朋友们的理解和经验分享使她不再难过。1. A. worse B. riperC. prettier D. earlier 【解析】选A。根据下文可知, 当Meghan Gerrity失业时, 女儿刚因肺炎入院, 所以她失业的时机真是再糟糕(worse)不过了。故选A。2. A. hardly B. fairly C. mainly D. really 【解析】选D。Meghan Gerrity诉说她当时的真实(really)感受。故选D。3.
7、A. doubted B. envied C. helped D. praised 【解析】选D。经理和同事们总是表扬(praised)她的工作以及她对公司的贡献, (可是自己被辞退了)她感到这些人背叛了她。故选D。4. A. happiness B. support C. tendency D. member【解析】选B。家人以及朋友的善意和支持(support)帮助她熬过了这段艰难时期。故选B。5. A. come across B. get away C. get through D. get rid of 【解析】选C。此处指“熬过这段时期”, come across (偶遇);get
8、 away(离开);get through(熬过);get rid of (去除)。6. A. experienced B. remembered C. sharedD. believed 【解析】选C。她的亲人们跟她分享(shared)失去工作又找到其他工作的经历。故选 C。7. A. sad B. hopeful C. proud D. surprised 【解析】选B。这些分享使她充满希望(hopeful), 不再感到那么孤单。故选B。8. A. interested B. disturbed C. educated D. comforted 【解析】选D。由下文内容“made me f
9、eel like I was going to be OK”可推知, 我得到了安慰(comforted)。故选D。9. A. workmates B. friends C. team D. folks 【解析】选B。文章一直在讲述她的朋友及家人对她的理解和支持。故选B。10. A. rich B. jobless C. successful D. kind 【解析】选C。她的朋友们曾经失去工作, 现在都很成功(successful)。故选C。11. A. job B. money C. chance D. family 【解析】选A。文章一直谈论失去工作对Meghan Gerrity的影响,
10、所以此处指, Meghan Gerrity认识到失去工作(job)只是一个小小的挫折。故选A。12. A. hurt B. hired C. trained D. fired 【解析】选D。根据并列连词or 可知, 此空与laid off意思相近, 指失业或下岗。be fired意为“被解雇”。故选D。13. A. pay B. attitude C. loss D. hunt 【解析】选C。根据Gerrity的观点, 不要把失业看成难堪的事。the job loss为名词短语, 意为“失业”。故选C。14. A. Opening B. Making C. Following D. Consi
11、dering 【解析】选A。根据Gerrity的观点, 不要把失业看成难堪的事, 而要说出来。 open the dialogue“开启对话”。故选A。15. A. subject B. situation C. dialogue D. question【解析】选B。此处复指本句前面提到的a very unnatural-feeling situation。故选B。【知识拓展】误区警示第3题容易误选A(doubted)或B(envied), 受上下文影响, 考生可能理解为: 我被解雇是因为他们怀疑我的工作, 或他们嫉妒我的工作。但此处空格的意思应该表达本句中I felt betrayed的原因
12、。即: 经理和同事们平时表扬我的工作, 现在我却被解雇, 因此我感到他们背叛了我。BLehrner had always wanted to design roller coasters. Even as a 1 , though, she knew that there had to be more to it than just hopping on board. “I started 2 how I would prepare, ” she says. She looked to science and math and 3 advanced classes in algebra and
13、 geometry in middle school and high school. Then she took even more 4 math and a high-level physics course. She also 5 theme parks as often as she could and researched the makers of those coasters online. When it came time for college, she went to the Colorado School of Mines in Golden, where she 6
14、a bachelors degree in mechanical engineering. Now Lehrner 7 her days working with amusement parks to design and build new coasters. These new coasters they design are 8 made of wood, except for a metal 9 on which the cars run. The basic design has been around for more than a century. Still, Lehrner
15、notes, each new one is different. “We use a lot of the same 10 and concepts. But they 11 with the terrain(地势) and design. That tells us what the limits will behow tight the curves and how 12 the hills are. ”Some parks want their coasters to be as scary as possible. That means big 13 and quick turns
16、and lots of inversions. Lehrner is expert at making twisted wood coasters. The coasters she designs make you feel as if youre going 14 than you really are because the tracks are lower to the ground. “We also try to build rides that are fun for the whole 15children as well as their parents, ” she sai
17、d. 【文章大意】Lehrner 从小就想设计过山车, 于是她努力学习数学、物理等, 现在她为多家游乐场设计、建造木质过山车。1. A. genius B. kid C. designer D. inventor 【解析】选B。根据下文可知, 此处指Lehrner从小就想设计过山车。as a kid意为“小时候”, 故选B。2. A. thinking aboutB. going over C. writing down D. dreaming of【解析】选A。根据下文中的“She looked to science and math. . . ”可知, 为了将来能够设计过山车, 她很关注科
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-353625.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2019秋语文选修语言文字应用(人教版)课件:第六课 第二节 语言表达的十八般武艺—修辞手法 .ppt
