2021版新高考译林英语(江苏专版)一轮课时提能练42 WORD版含解析.DOC
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版新高考译林英语江苏专版一轮课时提能练42 WORD版含解析 2021 新高 考译林 英语 江苏 专版 一轮 课时 提能练 42 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、课时提能练(四十二)Unit 4Films and film events课时作业A:基础层面.语境语法填空 AAs a student,you should be modest and shouldnt show 1.off your knowledge 2.deliberately(deliberate)You should get along well with your partners and give 3.thought(think) to their opinions and shouldnt expose 4.yourself(you) to violence and sex
2、on TV.You may have a 5.preference(prefer) for English study but you shouldnt overlook other activities,which can help you 6.to_accumulate(accumulate) experience.If you follow these advice,you will have an advantage 7.over others and will not make us 8.disappointed(disappoint)BThe 1.representatives(r
3、epresentative) from the major international film festivals had different opinions about film festivals.In the 2.weekly(week) programme,Movie Magic,they gave their own ideas.Maria represented the Venice Film Festival,3.the oldest film festival in the world.She viewed film as a type of contemporary ar
4、t.In 4.defence(defend) of the Venice Film Festival,she said their policy was to include highquality films,regardless of who made them.They didnt distinguish between Hollywood films and independent 5.ones(one)Kathy was in favour of the Sundance Film Festival,6.whose films werent financed by Hollywood
5、 studios.Many of the films were made by amateur directors and amateur actors.Hanz 7.favoured(favour) the Berlin International Film Festival.He said the Cannes Film Festival took a step backwards,and 8.was_beginning(begin) to resemble the Academy Awards in Hollywood too much.9.However,Hollywood films
6、 were in the minority at the Berlin International Film Festival.Xu Li represented the Shanghai International Film Festival,the only international film festival in China,at 10.which the highlight was the “Jinjue” or Golden Cup Award.These spokeswomen and spokesmen all told people about the festivals
7、they represented.根据提示补全句子1(2017全国卷满分作文)只要你提前简要地了解唐朝历史,你会发现学习唐诗很容易。(as long as)You will find it easy to learn Tang poems as_long_as_you_understand the history of the Tang Dynasty briefly ahead of time.2(2017天津卷满分作文)不管我的功课忙不忙,我都会设法找时间和朋友们出去玩。(whether.or)Whether Im busy with the lessons or_not,Ill mana
8、ge to find time to hang out with my friends.3这次比赛吸引了代表8个不同国家的500多名参赛者。The competition attracted over 500 contestants representing_8_different_ countries.(represent)4令我们大失所望的是那个讲座没什么新东西。To_our_great_disappointment,there was nothing new in the lecture.(to ones disappointment)课时作业B:能力层面.阅读理解A(2019辽宁省五校
9、协作体联合模拟)Kettles Yard,CambridgeThis modern art gallery in a Victorian house was founded in the 1950s by Jim Ede and reopened in February,following a twoyear redevelopment by Jamie Fobert Architects.This means a new cafe,a fourfloor education wing and improved gallery space that can accommodate more v
10、isitors.The gallerys permanent collection includes works of Joan Mir, Henry Moore and Barbara Hepworth.Being Brunel,BristolTo celebrate the life and work of famous civil engineer Isambard Kingdom Brunel,Being Brunel opened in March on Bristols harbourside.The museum included a range of interactive a
11、nd entertaining exhibits,including talking portraits of his friends and family and personal possessions,including an 1821 school report.It is a good place for families to strengthen connections.Royal Academy of Arts,LondonThe RA reopened on 19 May for its 250th anniversary,following a renovation(翻新)
12、 with a gallery and expanded exhibition programme.These will include three galleries,which will host exhibitions with a focus on contemporary art and architecture.The grand facade(正面) of the Burlington Gardens building has also been restoredpossibly the first time its had a proper clean in its 150ye
13、ar history.V&A,DundeeOne of the most significant new openings of the year will be Scotlands first designed museumand also the first V&A anywhere outside of Londonon 15 September.The museum building sits on the River Tay.It will celebrate Scottish designs and objects in its collection.【语篇解读】该文介绍了四个艺术
14、画廊(博物馆)的特点、展出的艺术品等。1What do we know about Being Brunel?AIt has a long school report.BIt includes three galleries.CIt is familyfriendly.DIt possesses permanent collections.C细节理解题。根据Being Brunel,Bristol中最后一句“It is a good place for families to strengthen connections”可知,Being Brunel是一个家庭友好型博物馆。故选C。2The
15、purpose of the RA reopening is_.Ato expand the exhibitionBto mark its 250th anniversaryCto display contemporary artDto present its 150year historyB细节理解题。根据Royal Academy of Arts,London部分中的“The RA reopened on 19 May for its 250th anniversary,following a renovation(翻新) with a gallery and expanded exhib
16、ition programme”可知,RA重新开放的目的是纪念其成立250周年。故选B。3What is the purpose of the passage?ATo attract more visitors to the UK.BTo compare different tourist attractions.CTo describe some famous museums and artists.DTo introduce openings of some famous art galleries and museums.D主旨大意题。通读全文可知,文章介绍了一些著名的艺术博物馆和画廊的
17、开幕。故选D。B(2019福建三校第一学期联考)Air pollution shortens human lives by more than a year,according to a new study from a team of leading environmental engineers and public health researchers.Better air quality could lead to a significant extension of lifespans(寿命) around the world.It is the first time that da
18、ta on air pollution and the lifespan has been studied together in order to check how air pollution affects overall life expectancy.The researchers looked at outdoor air pollution from particulate matter (PM)(颗粒物) smaller than 2.5 microns.These particulates can enter deep into the lungs,and breathing
19、 PM 2.5 is associated with the increased risk of heart attacks,strokes and cancer.PM 2.5 pollution comes from power plants,cars and trucks,fires,agriculture and industrial emissions(排放物)Led by Joshua Apte,the team used data from the Global Burden of Disease Study to measure PM 2.5 air pollution expo
20、sure and its consequences in 185 countries.They then quantified the national impact on life expectancy for each individual country as well as on a global scale.“The fact that air pollution is a major global killer is already wellknown,” said Apte.“And we all care about how long we can live.Here,we w
21、ere able to systematically identify how air pollution shortens lives around the world.What we found is that air pollution has a very large effect on survival on average about a year globally.”In the context of other significant phenomena negatively affecting human survival rates,Apte said this is a
22、big number.“For example,its considerably larger than the benefit in survival we might see if we found cures for both lung and breast cancer combined,” he said.“In countries like India and China,the benefit for elderly people of improving air quality would be especially large.For much of Asia,if air
23、pollution were removed as a risk for death,60yearolds would have a 15 percent to 20 percent higher chance of living to age 85 or older.”【语篇解读】本文是一篇说明文。研究表明,良好的空气质量有益于延长寿命,但是空气污染导致细颗粒物进入人体肺部,导致心脏病、癌症、中风发病率升高,从而影响人的寿命。4What do we know about PM 2.5 ?AIt has a bad effect on human health.BIt will be cont
24、rolled in the future.CIt mainly comes from industrial emissions.DIt spreads to the world from Asian countries.A细节理解题。根据第三段第二句“These particulates can enter deep into the lungs,and breathing PM 2.5 is associated with the increased risk of heart attacks,strokes and cancer”可知,PM 2.5影响人体健康,故A项正确。5What di
25、d the researchers do to study how air pollution affects the lifespan?AThey collected accurate information from all the Asian countries.BThey employed the research data to calculate the effect.CThey studied the disease and lifespan together time and time again.DThey measured particulate matter much m
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
