2021版浙江省高考英语(人教版)一轮复习 基础考点聚焦 必修4 课后达标检测5 UNIT 5 课后达标检测 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版浙江省高考英语人教版一轮复习 基础考点聚焦 必修4 课后达标检测5 UNIT 5课后达标检测 WORD版含答案 2021 浙江省 高考 英语 人教版 一轮 复习 基础 考点 聚焦 必修
- 资源描述:
-
1、 (建议用时:35分钟).阅读理解A(2020嘉兴模拟)For six hundred years,the Tower of Londons most exotic(异国风情的) prisoners were animals.The Royal Menagerie(动物园) began as a result of kings exchanging rare and strange animals as gifts.In 1235,Henry was delighted to be presented with three wildcats by the Holy Roman Emperor
2、Frederick.These inspired him to start a zoo at the Tower. Henrys “wildcats”,although described as leopards,were probably lions.These are the ancestors of the three lions that still appear on the England football teams shirts today.In 1251 the lions were joined by a “white bear” probably a polar bear
3、given by the King of Norway.In 1255, the King of France sent the first elephant ever seen in England and “people flocked together to see the novel sight”Sadly,the elephant died in 1258.Poor treatment and cramped conditions meant many of the animals did not survive for long.But the Royal Menagerie co
4、ntinued to grow.Edward created a permanent new home for the Royal Menagerie at the western entrance to the Tower,which became known as the Lion Tower.The terrifying sounds and smells of wild animals must have both impressed and scared visitors.By 1622,the collection had been extended to include thre
5、e eagles,two pumas,a tiger and a jackal,as well as lions and leopards,who were the main attractions.However,the end of the Royal Menagerie came in the 1830s.Campaigners had begun to raise concerns,and the animals were expensive,occasionally dangerous and a nuisance to the guardsmen.The Duke of Welli
6、ngton sent 150 of the beasts to a new zoo in Regents Park, todays London Zoo.Despite Alfred Copss best efforts to carry on,several further incidents including an escaped wolf and a monkey that bit a guardsmans leg convinced King William to shut down the Royal Menagerie for good in 1835.The remaining
7、 animals were sold to zoos and travelling shows and the Lion Tower was later demolished.【解题导语】本文是一篇记叙文,主要讲述了著名的伦敦塔中皇家动物园的历史。1What do we know about the elephant presented in 1255?AIt caused big trouble.BIt received much attention.CIt lived painfully in the Lion Tower.DIt died before the polar bear ca
8、me in.B解析:细节理解题。根据第三段第二句“In 1255,the King of France sent the first elephant ever seen in England andpeople flocked together to see the novel sight”可知,1255年,法国国王送给英国一头大象,英国人第一次见到大象,人们成群结队地去观看;据此可知,1255年被赠送的这头大象引起了很大的关注,故B项正确。2For what reason was the Royal Menagerie closed at last?ASecurity concerns.B
9、The decline of tourism.CPressure from campaigners.DThe financial burden to raise the animals.A解析:细节理解题。根据尾段第一句“Despite Alfred Copss best efforts to carry on,several further incidents including an escaped wolf and a monkey that bit a guardsmans leg convinced King William to shut down the Royal Menage
10、rie for good in 1835.”可知,由于发生了危险事件,包括逃跑的狼和猴子咬人,故威廉四世终于决定永久关闭这家动物园,故A项正确。3Which is the best title for the text?AThe Royal MenagerieBGifts Presented to the KingCTourist Attractions in LondonDMiserable Life in the Lion TowerA解析:标题归纳题。通读全文可知,文章第一段为全文的主题句,结合全文内容可知,本文主要介绍了伦敦塔中的皇家动物园的历史,故A项最能概括文意。【难句分析】The
11、se are the ancestors of the three lions that still appear on the England football teams shirts today.分析:该句为主从复合句。句中“that still appear on the England football teams shirts today”为that引导的定语从句,修饰先行词“the three lions”,引导词在从句中作主语。译文:这些是现今仍出现在英格兰足球队的衬衫上的三只狮子的祖先。BWhen Huang Lizhi took her first class in Afr
12、ican sociology at the University of the Witwatersrand in South Africa in February, her professor asked her and her classmates what impresses them most when it comes to Africa.Unexpectedly, Huang, 31, found that words like “poverty” and “safari”negative words that were often associated with the conti
13、nent in media reportswere the kind of terms her African classmates didnt want to hear. Instead, they preferred to hear the question answered in this way: “Africa is the cradle of humankind” and “Africans are passionate and generous”Apparently, there are some misunderstandings between us. Its true th
14、at with incidents like the Ebola outbreak in West Africa and the emergence(出现) of pirates off the coast of Somalia hitting the news, its easy for us to keep forgetting that Africa has one of the worlds oldest civilizationsEgypt, born by the worlds longest river, the Nile. The proof is in the Great P
15、yramid of Giza and the Great Sphinx of Giza, which are both popular among tourists. And the tombs of ancient Egypt have also become endless sources for the literature and film industries.When it comes to the natural environment of Africa, our misunderstandings are only bigger. But the truth is that
16、instead of being extremely hot all year round and covered by desert, the continent has large areas of savannas(稀树草原) where lions, giraffes and zebras live, the snowcapped Kilimanjarothe highest mountain in Africaand even thick forest on the island of Madagascar. These misunderstandings are one of th
17、e reasons why the 2018 Beijing Summit of the Forum on ChinaAfrica Cooperation was held on Sept. 3 and 4to understand each other better.Indeed, only by visiting Africa herself did Huang see the convenient living conditions, the amazing natural beauty and the friendly people. In her eyes, her classmat
18、es were as hopeful about the future of their own countries as they were about Africa as a whole, and they were quick to demonstrate both their strong will and activity. “At that moment, I knew exactly what they wantedthey wanted their culture to be respected.”【解题导语】本文讲述了一堂非洲社会学课引起了一部分人对非洲的误解,而主人公经过实
19、地考察后消除了之前对非洲地理文化的误解。4Which of the following best explains “cradle” underlined in paragraph 2?AA small bed for babies.BA basket to hold something.CA place for people to relax themselves.DA place where something important began.D解析:词义猜测题。根据下文提到的非洲拥有人类最古老的文明之一埃及文明以及常识可知,此处表示非洲是人类的摇篮。cradle意为“摇篮”,且结合选项可
20、知,此处cradle引申为“重要事物的发源地”。故选D项。5What can we infer about Africa according to the passage?AIt is very hot all year round.BIts not a safe continent to live on.CIts different from what we imagine.DIt is bound to have a bright future.C解析:推理判断题。根据第四段中的“When it comes to the natural environment of Africa, our
21、 misunderstandings are only bigger. But the truth is that.”可知,当提及非洲时,我们对它的误解很大。而第四段中也列举了非洲与我们想象中的不同之处。由此可知,我们对非洲有误解,真实的情况和我们想象中的有所不同。故选C项。6What can be a suitable title for the text?AValuing a CultureBUnderstanding AfricaCPaying a Visit to AfricaDDiscovering a ContinentB解析:标题归纳题。综观全文可知,本文主人公之前对非洲有很多误
22、解,但亲自游览非洲后,才对非洲有了正确且深入的了解,消除了之前对非洲的误解。故B项最能总结本篇文章的主题,适合作本文的标题,故选B项。.七选五(2020衢州高三模拟)Schools consume a large amount of energy, which has a bad effect on the environment. 1._, there are lots of ways that you can help your school save energy. Look for simple changes your school can make and band togethe
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354056.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2018秋新(苏教版)九年级语文上册课件:专题训练一 语音汉字与词语(共20张PPT).ppt
