山西省太原五中2020届高三英语6月模拟考试试题(二)(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山西省 太原 2020 届高三 英语 模拟考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、山西省太原五中2020届高三英语6月模拟考试试题(二)(含解析)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7。.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出 最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。 每段对话仅读一遍。1.What does the woman mean?A. Peter likes to follow the fashion.B. Peter has a bad taste in dressing.C. Peter missed a few lessons.2.What is
2、 the probable relationship between the speakers?A. Mother and son. B. Doctor and patient C. Teacher and student.3.What does the man want to know?A. Susans plan for tonight.B. The address of the Duces.C A reservation phone number.4. How does the woman feel now?A. Nervous. B. Excited. C. Relaxed.5. Ho
3、w does the woman deal with difficult lectures?A. By recording them.B. By talking with lecturers.C. By attending them again.第二节(共15小题;每小题1.5,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个 选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读 各个小题,每小题5秒钟,听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独 白读两遍。听第6段材料,回答第67题。6.Why does the wo
4、man call the man?A. To make an appointment.B. To offer some information.C. To ask for advice.7. Which route will the man probably take?A. Route 5. B. Route 12. C. Route 17.听第7段材料,回答第8-9题。8.Whats the price of each copy for the man?A. 10 cents. B. 15 cents. C. 20 cents.9. What does the woman advise th
5、e man to do?A. Use the coin-operated machine.B. Make the copies himself.C Get the copies later.听第8段材料,回答第10-12题10. What was Henry doing when the accident happened?A. Playing with toys.B. Calling his friend.C. Playing the guitar.11. When did Henry notice Mikes situation?A. Mike was crying.B. Mike was
6、 turning purple.C. Mike was fighting for breath.12. What did Henry do to save Mike?A. Perform first aid on him.B. Go to find his father.C. Take him to hospital.听第9段材料,回答第13-16题。13. Where is Story Time held?A. In the Childrens Room.B. In the Meeting Room.C. In the Reference Room.14. When does Family
7、Movies take place now?A. On Thursdays. B. On Saturdays. C. On Sundays.15. What will the man probably do on Friday night?A. Give a speech.B. Listen to a lecture.C. Read stories to children.16. What are the speakers mainly talking about?A. Movie nights.B. Library events.C. Weekend activities.听第10段材料,回
8、答第17-20题。17. Where does the factory tour take place?A. In England. B. In America. C. In Denmark.18. How many machines are there in the factory?A. About 200. B. About 1,000. C. About 10,000.19. What process comes first about dealing with the plastic?A. It is melted. B. It is shaped. C. It is cooled.2
9、0. What might be Rogers job at the factory?A. Designing the toys.B. Fixing the machines.C. Cleaning the factory.第二部分 阅读理解(共两节,满分60分) 第一节(共15小题;每小题3分,满分45分) 阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AWant a wonderful travel in London? Dont miss the following!The Guards MuseumThe Guards Museum was created as a
10、n educational tool for the newest intake of the Guards and includes exhibits of uniform for the five Roval regiments (团) dating from the Civil War, with details of the nature and origin of their ceremonial duties right up to their contemporary role. To anyone interested in these world-famous soldier
11、s this London tourist attraction is a must-see.Telephone: 020 7414 3428Toy theatreToy theatre (or paper theatre) was most popular in the 1800s, and consists of paper theatres, some with an extraordinary level of detail, allowing children to stage their own productions at home, usually with cut-out s
12、heets of figures for the scenery, props (道具) and various characters in the play.Telephone: 020 7967 1066Charles Dickens MuseumThe Charles Dickens Museum, an authors house museum at Doughty Street, is a celebration of one of the greatest novelists in British history. The museum exhibits over 100, 000
13、 items from personal items to artworks (艺术品) from some of his books. It is said that Dickens wrote 3 of his most famous stories while living here, Oliver Twist, Nicholas Nickleby and The Pickwick Papers. The building is the writers only surviving London house and we can get to know what life in the
14、household would have been like.Telephone: 020 7405 2127Foundling MuseumThe Foundling Museum was originally one of the first houses in London for abandoned children and housed over 27, 000 children before its closure (关闭). Since then this London attraction has transformed (转化) itself into one special
15、 London museum with a large collection of artworks and social history relating to the children taken in and the terrible social problems that led to children being abandoned by their parents.Telephone: 020 7841 36001. Which will you call if you prefer some history of the army?A. 020 7414 3428B. 020
16、7967 1066C. 020 7405 2127D. 020 7841 36002. What can we learn from the Charles Dickens Museum?A. The house remains famous as before.B. It is Charles Dickens only surviving house.C. Visitors can have a taste of Dickens life thereD. Charles Dickens wrote most of his novels there.3. Which used to be a
17、welfare(福利) institute?A. The Guards MuseumB. Toy theatreC. Charles Dickens MuseumD. Foundling Museum【答案】1. A 2. C 3. D【解析】这是一篇应用文。介绍了四处伦敦有特色的博物馆和剧院。【1题详解】细节理解题。第二段最后一句To anyone interested in these world-famous soldiers this London tourist attraction is a must-see.可知对任何对这些世界闻名的士兵感兴趣的人来说,这个伦敦旅游景点都是必游之
18、地。如果你比较喜欢军队的历史,你可以打The Guards Museum的电话020 7414 3428,故选A。【2题详解】细节理解题。根据Charles Dickens Museum部分最后一句The building is the writers only surviving London house and we can get to know what life in the household would have been like.可知这座建筑是作者在伦敦仅存的房子,我们可以了解这个家庭的生活是什么样的。即游客可以在那里领略狄更斯的生活。故选C。【3题详解】细节理解题。根据最后
19、一段第一句The Foundling Museum was originally one of the first houses in London for abandoned children and housed over 27, 000 children before its closure可知弃婴博物馆最初是伦敦最早为弃婴修建的房屋之一,在关闭前,曾为27,000多名儿童提供住所。即Foundling Museum过去是作为孤儿院福利机构存在的,故选D。BThe morning she left for Camp Kanawa, Maria awoke with an ache in
20、her stomach. She had gone on plenty of parties. She d even spent a whole weekend at Aunt Jolie and Uncle Ed s. So what happened to her?No breakfast today, she thought, imagining the ache turning into throwing up and a horrible road trip after a full meal. As usual, Maria felt hungry as soon as the r
21、oom smelled of French toast. On the other hand, maybe a good breakfast was exactly what she needed.“There s my big camper! said her mom. Then, she walked to the stove, placed two pieces of French toast on a plate and powdered sugar snowing down. “Just like you like it. At the meanwhile, Maria was al
22、ready in position, armed with knife, fork, napkin and full glass of milk.Get started while it s hot. Your father s coming down in a minute. I told him to shave. Dont want the bearI mean, the bushy black beard.”“Okay,okay,” Marias dad said with a smile. “Clean as a whistle. Just like you ordered. ”“
23、Really?” Maria s mom shrugged (耸肩).“ I think it s fashionable,” Maria said,dipping a bite in some syrup (糖浆).“Well, your old man is fashionable,” her dad said, moving his head the way he did when he wanted to look like a cool surfer man but looked more like an Egyptian robot. “ In fact,I was the mos
24、t popular kid at my camp.”“For the record,it was a science camp,” Marias mother reminded her, looking her straight in the eyes. “In all seriousness, Maria, popularity is not important and finding the people who like you for youthat s what matters. ”“Your mom speaks the truth, Sugar,” said Maria s da
25、d,wiping his thick beard with a napkin. “Just be yourself. You 11 definitely enjoy it.4. What probably led to Marias hesitation to eat breakfast?A. The lack of adequate nutrition.B. The concern about feeling sick.C. The inviting smell of French toast.D. The worry about getting overweight.5. What is
26、Marias attitude towards her fathers beard?A. Favorable.B. Disapproving.C. Concerned.D. Uncaring.6. Why did Maria s mother remind her that her father went to a science camp?A. To advise Maria not to focus on popularity.B. To share her similar experience with Maria.C. To emphasize the importance of sc
27、ience to Maria.D. To persuade Maria not to discuss subjects except science.7. What is the best title for the text?A. Father s beardB. A wonderful breakfastC. Family talk about a campD. Maria s dream to be a big camper【答案】4. B 5. A 6. A 7. C【解析】本文主要讲述了一家人关于野营的谈话。父母建议女儿做自己,不要太关注是否受到每个人欢迎。【4题详解】细节理解题。根
28、据No breakfast today, she thought, imagining the ache turning into throwing up and a horrible road trip after a full meal.,可以得知玛利亚没有吃早餐因为怕疼痛引起呕吐,担心自己生病了。故选B。【5题详解】推理判断题。根据“ I think it s fashionable,” Maria said,dipping a bite in some syrup (糖浆),可以得知玛利亚认为爸爸的胡子很时尚,从而推断她支持爸爸蓄胡子。故选A。【6题详解】细节理解题。根据“In all
29、 seriousness, Maria, popularity is not important and finding the people who like you for youthat s what matters. ”,可以得知妈妈提醒玛利亚受欢迎不重要,不要过多关注受欢迎。故选A。【7题详解】主旨大意题。根据全文大意,可以得知本文主要讲述了一家人关于野营的谈话。故选C。CBamboo chopsticks are some of the worlds most popular utensils, but create their fair share of waste. A com
30、pany in Vancouver, Canada, is giving them a new life.Felix Bock, ChopValue founder says, Sometimes a good idea starts with frustration-when you understand how resource inefficient we are in our cities. I want to make sure to set an example of using chopsticks and create a viable business out of it.C
31、hopValue collects used chopsticks from local restaurants. The sticks are cleaned, infused (灌输,注入)with resin (树脂)and pressed into tiles (片板).Our limitation was the size of the chopstick at the beginning so I wanted to keep it very, very modular (组件的)and very micro, and thats how we developed the firs
32、t hydraulic hot press (液压热压缩机)that presses 8 by 8 inch (20 by 20 centimetre) tile. Its very highly densified he says. The tiles are used to make new products, including home decor (装饰),kitchenware and table tops.The company has recycled more than 25 million chopsticks to date. They hope to expand by
33、 taking their business model abroad. “Think of mass manufacturing today like Ikea would do it Were kind of the anti-Ikea and anti-Amazon. We dont want to ship products. We dont want to mass-produce in one location. We want to produce locally wherever you are but to scale (按比例),with a global design a
34、nd a global brand of support in the back.Some of the chopsticks have even been found a new life as decor in the restaurants where they were sourced from.8. Why does Felix Bock start the company according to the text?A. He wants to set an example of making chopsticks.B. He wants to make a fortune out
35、 of used chopsticks.C. He intends to compete against Ikea and Amazon.D. He finds city resources fail to be used efficiently.9. What is paragraph 3 mainly about?A. Why the first hydraulic hot press was invented.B. What the chopstick-tiles are probably used for.C. How used chopsticks are processed and
36、 recycled.D. When densified tiles are made from used chopsticks.10. Which of the following is probably true about Amazon?A. It sometimes deliver products from afar.B. It expects to have global support.C. It will shrink their business overseas.D. It hardly mass-produces in a single place.11. What can
37、 we learn about the chopsticks?A. They can decorate whatever you want.B. They can be recycled in restaurants.C. They can take on a brand new life.D. They are responsible for too much waste.【答案】8. D 9. C 10. A 11. C【解析】这是一篇说明文。竹制筷子是世界上最受欢迎的餐具之一,但随之也产生了很多垃圾。加拿大温哥华的一家公司给这些用过的筷子找到了一个新用途。【8题详解】细节理解题。根据文章
38、第二段Felix Bock, ChopValue founder says, Sometimes a good idea starts with frustration-when you understand how resource inefficient we are in our cities. I want to make sure to set an example of using chopsticks and create a viable business out of it.Chopvalue 创始人菲利克斯博克表示: “有时候,一个好主意是从挫折感开始的”当你明白我们城市的
39、资源效率是多么浪费时。 我想树立一个使用筷子的榜样,并以此创造一个可行的生意。”据此可知,菲利克斯博克建立公司的原因是因为看到在城市里,资源使用的效率低下。选项D符合题意。故选D。【9题详解】主旨大意题。根据本段内容 The sticks are cleaned, infused (灌输,注入)with resin (树脂)and pressed into tiles (片板).Our limitation was the size of the chopstick at the beginning so I wanted to keep it very, very modular (组件的)
40、and very micro, and thats how we developed the first hydraulic hot press (液压热压缩机)that presses 8 by 8 inch (20 by 20 centimetre) tile.这些筷子被清洗干净,注入树脂,然后压成片板。“一开始,我们受筷子大小的限制,所以我想尽可能的模块化,尽量小,这就是我们开发第一个电热纸样压榨机的方式,它能压出88英寸(2020厘米)的片板。The tiles are used to make new products, including home decor (装饰),kitch
41、enware and table tops.这些片板被用来制造新产品,包括家居装饰、厨具和桌面。据此可以知道,这些筷子在回收回来后的处理过程是很细致的。所以本段主要讲述了筷子是如何被处理和再利用的。选项C符合题意。故选。【10题详解】细节理解题。根据第四段Were kind of the anti-Ikea and anti-Amazon. We dont want to ship products. We dont want to mass-produce in one location. We want to produce locally wherever you are but to
42、scale (按比例),with a global design and a global brand of support in the back.我们比较抵制宜家和亚马逊的模式。我们不想长途运送货物。我们不想在一个地方大规模地生产。我们希望在所有地方都能按当地所需,就地生产,同时背后有一个全球统一的设计和品牌做支撑。”据此可以得出,亚马逊的模式特点是长途运送货物,在一个地方大规模生产。选项A“它有时会从远处交付产品”符合题意。故选A。【11题详解】推理判断题。结合最后一段内容可知:有一些筷子,甚至作为装饰物,又回到了曾使用过它们的餐馆。据此可以推断出,筷子除了用作吃饭用途之外,有了新的用途
43、。选项C. They can take on a brand new life.它们可以开始全新的生活。符合文章含义。故选。DThe fact that your hair turns grey because of stress is nothing more than an old wives tale. Its true that stress isnt good for you, but its not going to turn you into a silver fox just yet. In fact, the answer comes from the cells in yo
44、ur hair. These are what decide the color and, eventually, the fade to grey.Most of us start to notice our first grey hairs by the time we hit our thirties. A general rule to go by is that by the age of 50,half of the population will have lost the color in 50 percent of their hair.But why does it hap
45、pen? Firstly, we need to understand how hair gets its color.Your hair is made up of cells called melanocytes(黑色素细胞) which produce pigments(色素) as they grow into the hair fiber. There are two different types of melanins: eumelanins and pheomelanins. The former produces black and brown pigments, while
46、 the latter produces red and yellow pigments. The exact amount of these pigments decides whether a person has black, brown, blonde or red hair.As we age, the ability of the melanocytes to produce more pigments weakens. Thats because our hair grows in different periods.The growing period lasts betwee
47、n three and five years, after which our follicles(毛囊) turn off for about three months to rest and get ready to grow more hairs. This goes round and round and, after a time, our bodies arent as good at producing new hairs.Scientists are continuing to try and find ways to prevent greying hair. A team
48、of scientists in France is working to try and stop the melanocytes from being damaged at the end of each hair cycle. They are trying to use a special enzyme(酶) to protect the cells from damage. If successful, it could lead the way for new products that keep our hair full of color for years to come.1
49、2. The phrase “an old wives tale” in Paragraph 1 probably mean_?A. a wrong beliefB. useful talkC. a scientific ruleD. helpful experience13. What do we know about red hair?A. It doesnt turn grey as people get older.B. It contains more pheomelanins than eumelanins.C. The amount of pigments in it doesn
50、t change over time.D. People with red hair have weaker ability to produce pigments.14. What do the French scientists aim to do?A. To repair damaged hair follicles.B. To protect hair cells against damage.C. To shorten the hair cycle to protect the hair.D. To study the relationship between health and
51、hair color.15. What can we infer from the article?A. Grey hair has nothing to do with stress.B. Grey hair is a symbol of declining health.C. It takes three months for new hair to grow.D. The growth and color change of hair depend on cells.【答案】12. A 13. B 14. B 15. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要说明了人们头发颜色产生的原因
52、,头发是由一种叫做黑素细胞的细胞组成的,当它们生长到头发纤维中就会产生色素。说明了两种黑色素细胞,以及头发生长的过程。科学家们仍在努力寻找防止头发变白的方法。【12题详解】词义猜测题。根据后文Its true that stress isnt good for you, but its not going to turn you into a silver fox just yet.可知压力确实对你没有好处,但它不会把你变成一个银狐。由此可知,你的头发因为压力而变白的事实不过是一种错误的观念。故划线短语意思为“一种错误的观念”故选A。【13题详解】推理判断题。根据第四段中There are t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
