山东省潍坊第四中学2021-2022学年高一上学期收心考试英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省潍坊第四中学2021-2022学年高一上学期收心考试英语试卷 WORD版含解析 山东省 潍坊 第四 中学 2021 2022 学年 上学 收心 考试 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、潍坊四中2021-2022学年第一学期收心考试高一英语(时间:120分钟 满分:150分)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where is Bob now?A. In Tokyo. B. In Paris. C. In New York.2. What does the man plan to do here?A. Tutor a studen
2、t. B. Have a meeting. C. Prepare for a lecture.3. What is Tom doing?A. Making a model plane.B. Playing computer games.C. Organizing a competition.4. What are the speakers talking about?A. When to visit the city.B. Which postcard to pick.C. What to buy for Jims sister.5. Why is the woman worried?A. S
3、he missed her bus.B. She lost her cellphone.C. She cant find her child.第二节(共15小题;每小题1.5分, 满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟;听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话, 回答第6和第7两个小题。6. What makes the man excited?A. A pay rise. B. A vacation
4、. C. A promotion.7. What is the relationship between the speakers?A. Colleagues. B. Friends. C. A couple.听下面一段对话, 回答第8和第9两个小题。8. What does the man promise the woman to do?A. Repair her bike. B. Take some pictures. C. Teach her basketball.9. What will the woman take?A. A guitar. B. An iPad. C. A cell
5、phone.听下面一段对话, 回答第10至第12三个小题。10. What is Jasons favorite subject now?A. Math. B. Science. C. History.11. Who is going to learn Chinese?A. Marisa. B. Jean. C. Jason.12. How does Tony find history?A. Boring. B. Interesting. C. Difficult.听下面一段对话, 回答第13至第16四个小题。13. What will the woman do tomorrow?A. Vis
6、it sick kids.B. Go to see a doctor.C. Collect hospital stories.14. When will the woman go to the hospital?A. At 7:00. B. At 8:00. C. At 8:30.15. What does the man volunteer to do?A. Clean up city parks.B. Keep order at the station.C. Help policemen with the traffic.16. What day is it today?A. Friday
7、. B. Saturday. C. Sunday.听下面一段独白, 回答第17至第20四个小题。17. In which month is the Sea World closed?A. February. B. March. C. April.18. Where can visitors see the short film about the sea?A. In the halls.B. In the dining room.C. In the Visitor Center.19. What is the childrens favorite show?A. The whale show.
8、B. The turtle show.C. The dolphin show.20. How much is a ticket for a 6-year-old kid?A.¥60. B.¥80. C.¥160.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳答案。AWays to Improve Vocabulary in Just One DayThe average American has a vocabulary in the thousands. Try these tricks to
9、 make sure yours builds up.Watch movies“If you see the movie version of your favorite book youre likely to have a deeper understanding and knowledge of the words in it,” says Neuman, professor of Childhood and Literacy Education at New York University . “Seeing and reading something on the same topi
10、c is really important.”Read magazinesIf you want to improve vocabulary, dont just flip through your favorite magazine, really read it.Listen to how words soundMany people wont remember tricky words unless they come across them frequently. But if you hear a word that you think sounds interesting, you
11、 become word conscious(有意识的) and start using it yourself, says Neuman.Join a book club“Book clubs are a wonderful strategy(策略) to learn new words,” says Neuman. Not only will it force you to set aside time in your day to read, its also a good way to discover books you might not normally be drawn to.
12、Listen to the radioThose types of programs can expose you to topics you may not be familiar with. Dont miss these middle school vocabulary words adults still dont know.Pay attention to your surroundingsNext time you walk down a busy street or take a walk in the park, try to describe what youre seein
13、g as much as possible inside your head.Read, read, readEven if you dont stop to look up every single foreign word, chances are you can improve vocabulary simply by figuring out(想出) their meaning based on the context1. How many tricks mentioned above are through hearing?A. 0.B. 1.C. 2.D. 3.2. Accordi
14、ng to the passage, how will you find some special and unusual books?A. By listening to the radio.B. By joining a book club.C. By walking around.D. By watching movies.3. Where does this passage probably come from?A. textbook .B. science report.C. novel.D. website.【答案】1. C 2. B 3. D【解析】【分析】本文属于学习方法指导,
15、介绍了几种在短时间内提高词汇量的方法。【1题详解】细节理解题。文中提到的和听有关的记单词技巧中有:Listen to how words sound和Listen to the radio两种,故选C.【2题详解】细节理解题。根据Join a book club中Not only will it force you to set aside time in your day to read, its also a good way to discover books you might not normally be drawn to.可知在读书俱乐部可以看到一些不寻常的书,故选B.【3题详解
16、】推理判断题。本文介绍了几种在短时间内提高词汇量的方法,属于学习方法指导。这类文章不属于科学报道和小说,也不是课本内容,应该出自网站。故选D.BYou may not realize it, but you are doing much more than just studying when you are at school. School is also the place where you learn to get on well with people. But this is not always easy. What can you do if you just dont li
17、ke one of your classmates?If you discover that you have problems getting on with your classmates or friends, the most important thing to learn is tolerance. Tolerance is the ability to realize and respect the differences in others. We cannot change the way that other people do, so it is important to
18、 learn to live happily with them.Tolerance will make everyone get on better with each other. Getting to know someone may help you understand why he does things differently. Something different does not exactly mean that it is bad. Tolerance teaches us to keep atemperateand open mind.You need to reme
19、mber an old saying, “Treat others how you want to be treated.” If you tolerate something, it does not mean that you have to like it. No one is asking you to change who you are or what you believe in. Tolerance just means that you should respect the differences in others and not try to make them chan
20、ge.It is important to practice tolerance, because it will make everyones life easier. Learn to accept people for their different abilities and interests. The world is very different, and practicing tolerance in your own school and city can help make a difference.4. This passage is trying to tell us
21、_.A. whats important for a studentB. what students should do at schoolC. how to treat people different from usD. how to get others to do things in the right way5. From the first paragraph we know that at school _.A. its easier for someone to hate othersB. getting along with others is not difficultC.
22、 most students are getting on well with each otherD. students are learning other things besides studying6. What is tolerance according to the passage?A. Accept people as they are.B. Believe you are always right.C. Expect everybody to be the same.D. Change yourself to please other people.7. The last
23、paragraph suggests that _.A. tolerance can only be learnt at schoolB. living with people of the same interests is easierC. practicing tolerance at school can help make a better worldD. people in different countries have different interests and abilities【答案】4. C 5. D 6. A 7. C【解析】【分析】本文是说明文。文章介绍了宽容在人
24、们生活中重要地位,是生活中的一缕阳光,一片朝霞,一场润物细无声的春雨。以律人之心律已,以恕已之心恕人,多一点对别人的宽容,我们的生命就多了一份自由和快乐。【4题详解】主旨大意题。根据第一段“What can you do if you just dont like one of your classmates?”(如果你只是不喜欢某个同学,你会怎么办?)结合下文对宽容的介绍得知,本文主要讲述的是如何让别人以正确的方式做事。故选C。【5题详解】细节理解题。根据第一段“You may not realize it, but you are doing much more than just stu
25、dying when you are at school. School is also the place where you learn to get on well with people. ”(你可能没有意识到,但当你在学校的时候,你做的不仅仅是学习。学校也是你学习与人相处的地方)得知,除了学习,学生们还在学校学习其他的东西。故选D。【6题详解】细节理解题。根据第二段“ Tolerance is the ability to realize and respect the differences in others. We cannot change the way that othe
26、r people do, so it is important to learn to live happily with them.”(宽容是意识到并尊重他人差异的能力。我们不能改变别人的行为方式,所以学会与他们快乐地生活是很重要的)得知,宽容是接受别人本来的样子。故选A。【7题详解】推理判断题。根据最后一段“The world is very different, and practicing tolerance in your own school and city can help make a difference.”(世界是非常不同的,在你自己的学校和城市中练习宽容可以帮助改变世界
27、)得知,在学校练习宽容可以帮助创造一个更美好的世界。故选C。【点睛】CEarthquakes happen without warning. They can happen any time of a day, at any point during the year. But dont worry because most are so weak that they cannot be felt. Only a few big ones hurt people. However, its important to know what to do when an earthquake is h
28、appening.Do not go outside. You could get injured from falling glass or parts of buildings. If you are outside, stay away from buildings and power lines (输电线).Stay under a desk, table, or other strong furniture. Hold on to it. Or stay in a corner of the building. Cover your face and head with your a
29、rms and cover your mouth with a towel or clothing. Stay inside until shaking stops and it is safe to go outside.Keep away from windows, pictures or advertisements on the wall or the building, and anything else that could fall and hurt you. Most people get injured by falling things during an earthqua
30、ke, not by the shaking itself.Also keep away from a fire. You could fall down and burn yourself on the fire.If you are driving when an earthquake happens, stop the car if its safe. Stay inside your car until the earthquake stops, and dont drive near bridges. Try not to stop by power lines or trees.
31、These could fall and hurt you.8. Most earthquakes are too_ to hurt people.A. strongB. weakC. dangerousD. heavy9. From the passage, when an earthquake is happening, we should_.A. stay under a big buildingB. stay under a strong furnitureC. stand by windowsD. drive near a big bridge10. It isnt safe for
32、 you to_ while the earthquake is happening.A. run out of the buildingB. stay in a corner of the buildingC. cover your head with your armsD. cover your mouth with a towel11. The best title for this passage should be_ .A. How Earthquakes HappenB. How to Drive a CarC. What We Should Do in EarthquakesD.
33、 Why Earthquakes Happen.【答案】8. B 9. B 10. A 11. C【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章通过对如何在地震中幸存下来和保护好自己几方面的讲解,使我们了解和提高了安全防范意识。【8题详解】细节理解题。根据第一段“But dont worry because most are so weak that they cannot be felt.(但不用担心,因为大多数都很微弱,感觉不到)”可知,大多数地震都很“微弱”。故选B项。【9题详解】细节理解题。根据第三段“Stay under a desk, table, or other strong furn
34、iture.(呆在书桌、桌子或其他坚固的家具下面)”可知,地震发生时我们应该躲在桌子,椅子或其他坚硬的家具下。故选B项。【10题详解】推理判断题。根据第二段“Do not go outside. You could get injured from falling glass or parts of buildings.(不要出去。你可能会被掉落的玻璃或建筑物的部分砸伤)”以及第三段“Stay inside until shaking stops and it is safe to go outside. (呆在书桌、桌子或其他坚固的家具下面)”可推知,地震期间不要出去会更安全一些。故选A项。
35、【11题详解】主旨大意题。根据第一段“However, its important to know what to do when an earthquake is happening. (然而,知道地震发生时该怎么做是很重要的)”以及下文每一段的第一句可知,本文讲的是地震来了怎样做,来保护自己。故选C项。DMy first visit to London was one and a half years ago. It was a wonderful trip. I stayed in the city for three weeks, and I had many impressions.
36、 I visited all the famous places. Id like to tell you about some of the places I visited in this beautiful city.First, I went to the Tower of London, and I want to say that it is a very interesting historical place. I found out that a long time ago, it was a prison. Later it became a castle for the
37、royal(皇家的) family. Or maybe it is the reverse; Im not sure, but later they left this place and lived in Buckingham Palace and Kensington Palace.I also enjoyed visiting the House of Parliament and Westminster Abbey, two very popular places for tourists. They are very old and beautiful. The Abbey is b
38、uilt in a kind of Gothic style; it is fantastic.In London, you can also enjoy nature. There are many parks such as Hyde Park, Green Park, and Holland Park. These parks are wonderful green, quiet places where you can relax and escape the noise of the city.Trafalgar Square is a popular place for stude
39、nts and other young people. You will find lots of pigeons(鸽子) there. If you have time, you can feed them and they will be very happy. You can buy special food for them, but be careful! Tons of birds are going to surround you if you feed them.Another very special place in London that I like is St. Pa
40、uls Cathedral which was designed by Sir Christopher Wren. I also was impressed with the museums in London. Theyre very popular. I found them interesting because you can learn about the history of England.I had a wonderful time in London. I really liked it because it is a city that is rich in history
41、.12 The writer writes this passage to_.A. recall (回忆)his/her first travel to LondonB. tell us he/she has visited many places.C. introduce a famous city to the readers.D. show the readers around London13. In order to avoid the noise of the city, you would like to travel to _.A. Buckingham PalaceB. Ho
42、lland parkC. The Tower of LondonD. Westminster Abbey14. What is attractive to you most in Trafalgar Square?A. Meeting many young peopleB. Catching a lot of birdsC. Having a delicious mealD. Feeding the pigeons15. During traveling in London, the writer was _.A. worriedB. surprisedC. pleasedD. tired【答
43、案】12. A 13. B 14. D 15. C【解析】【分析】本文属于记叙文,介绍了作者一年半之前参观伦敦时所参观的很多著名景点的情况。【12题详解】 推理判断题。根据第一段第一句“My first visit to London was one and a half years ago.”(我第一次去伦敦是在一年半以前。)和最后一句Id like to tell you about some of the places I visited in this beautiful city.(我想告诉你一些我在这个美丽的城市参观过的地方。)可知作者在本文中主要回忆了自己第一次去伦敦旅游时参观的
44、很多名胜古迹。故A正确。【13题详解】细节理解题。根据文章第四段 “In London, you can also enjoy nature. There are many parks such as Hyde Park, Green Park, and Holland Park. These parks are wonderful green, quiet places where you can relax and escape the noise of the city.”(在伦敦,你也可以享受大自然。有许多公园,如海德公园、格林公园和荷兰公园。这些公园绿油油的,安静的,可以让你放松,远
45、离城市的喧嚣。)可知在伦敦有很多公园,人们在公园里可以避开城市的喧嚣。而Holland Park也是这些公园之一。故B正确。【14题详解】 细节理解题。根据第五段前三句“Trafalgar Square is a popular place for students and other young people. You will find lots of pigeons(鸽子) there. If you have time, you can feed them and they will be very happy.”(特拉法加广场是学生和其他年轻人喜欢的地方。你会在那里发现很多鸽子。如果
46、你有时间,你可以喂他们,它们会很高兴。)可知在Trafalgar Square最吸引人的活动就是喂鸽子。故D正确。【15题详解】 细节理解题。根据文章最后一句“I had a wonderful time in London. I really liked it because it is a city that is rich in history.”(我在伦敦过得很愉快。我真的很喜欢它,因为它是一个历史悠久的城市)可知作者在伦敦非常开心,故C正确。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。When y
47、ou are feeling anxious, you might feel stuck and unsure of how to feel better. You might even do things that fuel your anxiety. How do you reduce your anxiety right now? _16_Take a deep breath_17_. Because it makes the bodys relaxation response. It helps the body change from being excited to being r
48、elaxed._18_Remember that anxiety is just a feeling, like any other feeling. By reminding yourself that anxiety is simply an emotional reaction, you can start to accept it. It just means you would benefit by accepting reality as it is and reality includes anxiety.Question your thoughtsWhen people are
49、 anxious their brains start coming up with all sorts of strange thoughts, many of which are unlikely to occur. _19_. You can ask yourself some questions like “Is this really likely to happen?” to challenge your thoughts.Focus on right nowWhen people are anxious, they are usually worrying about somet
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354534.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
