山东省潍坊第四中学2021-2022学年高一上学期过程检测英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省潍坊第四中学2021-2022学年高一上学期过程检测英语试卷 WORD版含解析 山东省 潍坊 第四 中学 2021 2022 学年 上学 过程 检测 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021-2022学年山东省潍坊第四中学高一上学期过程检测英语试卷(满分:150分 时间:120分钟)第一部分:听力(共20小题,每题1.5分,满分30分)第一节(共5小题,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will the speakers do next?A. Ship the goods. B. Have a meeting. C. Discuss a report. 2 How much does a
2、buffet meal at 7:00 pm?A. $5. B. $8. C. $10.3. What does the man think of his work?A. Boring. B. Satisfactory. C. Difficult.4. Whom has the man sent an invitation to?A. Laura. B. Rosa. C. Maria.5. What is the man doing?A. Looking for a car. B. Visiting the company. C. Picking up the woman.第二节(共15小题,
3、满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各个小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话和独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. What are the speakers going to do after lunch?A. See a film. B. Go shopping. C. Attend a meeting.7. Which restaurant will the speakers go to?A. Jims c
4、af. B. Rose restaurant. C. Seafood Palace.听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。8. Why does the woman make the call?A. To arrange an exhibition.B. To discuss a business plan.C. To change her appointment.9. When are the speakers going to meet?A. On Wednesday. B. On Thursday. C. On Friday.听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10. How
5、long has the woman been unwell?A. 4 days. B. 5 days. C. 6 days.11. What is the relationship between the speakers?A. Colleagues. B. Doctor and patient. C. Teacher and student.12. What does the man suggest the woman doing? A. Looking for a new job. B. Doing physical tests regularly. C. Changing her br
6、eakfast habits.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。13. What does the woman promise to do this Saturday?A. Learn cycling. B. Go swimming. C. Teach the man skating.14. Why cant the woman go cycling right now?A. She doesnt have a bike.B. She has homework to do.C. She is expecting her sister.15. When will the speaker
7、s meet?A. At 2:00. B. At 1:30. C. At 1:00.16. Where will the speakers meet this afternoon?A. At a park. B. By the lake. C. At the mans home.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17. What was the umbrella first used for?A. Keeping off the rainwater.B. Showing the power of the police.C. Protecting people against the
8、sunlight.18. Who first used the umbrella in Europe?A. The English. B. The Greeks. C. The French.19. In what way have umbrellas changed much?A. The weight. B. The style. C. The price.20. What is the passage mainly about?A. The history of the umbrella.B. The popularity of the umbrella.C. The importanc
9、e of the umbrella.第二部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳答案。AItalian Lakes and Greek Islands(12days)Prices starting from$1999Your tour begins in Milan, Italy, and moves on to the pretty Italian Lake District and the attractive resort(胜地) of Stresa, your home for tw
10、o nights. Collette Vacations has carefully chosen _1_ as your home away from home for your 7-night journey along the waterways of the Mediterranean. The cruise ship is filled with the warmth and culture of Italy and is richly designed with entertainment(娱乐) areas and very good living conditions. It
11、will take you to the places of your dreams.Youll spend 4 days touring Greek cities youve always heard about. In Katakolon, you will have the only unguided tour to nearby Olympia on the whole journey. Then with a local guide you will visit the Greek islands of Santorini, which is often related to the
12、 story of the lost city Atlantis, and Mykonos, a wonderful island with beautiful beaches.Your journey ends in Verona, home of the love story Romeo and Juliet, with a fun-filled farewell dinner- a perfect ending to a pleasant journey.12Days, 25 Meals, 10 Breakfasts, 6 Lunches, 9Dinners Day 1 Overnigh
13、t fight to Italy Day 2-3 Regina Palace, Stresa, Italy Day410 Costa Victoria (Costa cruises) Day11 Hotel Leopardi, Verona, Italy Day12 Leave for homePlease NoteLeaving datePrice for one personApril 7 $ 2 099June 2$ 2 199October 6$ 2 099November 3$ 1 9991. How is the journey planned?A. It starts and e
14、nds in Italy.B. It starts and ends in Greece.C. It starts in Italy and ends in Greece.D. It starts in Greece and ends in Italy.2. What can be inferred from the travel plan?A. The price may get lower than those in the plan.B. The price include three meals a day.C The price is the highest in summer.D.
15、 The prices include entertainment service.3. What does the underlined part “the Costa Victoria” most probably refer to?A. A famous hotel.B. A beautiful resort.C. A comfortable ship.D. A long-distant bus.4. Tourists will travel on their own in _.A. StresaB. OlympiaC. MykonosD. Verona【答案】1. A 2. C 3.
16、C 4. B【解析】【分析】这是一篇应用文。本文介绍了到意大利和希腊的一次旅游项目,介绍了这个航线的具体行程和价格方面的信息。【1题详解】细节理解题。由第一段第一句 “Your tour begins in Milan, Italy,”可知是从意大利出发,由最后一段可知在Verona结束了这次旅行。 再由Day 11可知Verona属于意大利, 所以A正确。【2题详解】细节理解题。由Please Note:表格 June 2$2,199中的June 2可知推知这个季节应该是夏季,对应的费用最高($2,199),故C项为最佳答案。其他选项文中均未涉及。【3题详解】词句猜测题。明显的两处提示即:f
17、or your 7-night journey along the waterways of the Mediterranean The cruise ship is filled with the warmth and culture of Italy and is richly designed with entertainment.cruise是巡航旅游的意思,可以看出“the Costa Victoria”是艘船,所以C正确。【4题详解】细节理解题。根据第二段 “In Katakolon, you will have the only unguided tour to nearby O
18、lympia on the whole journey.”(在卡塔科隆,你将有唯一一次全程前往附近奥林匹亚的无向导之旅),所以B正确。 BA young American doctor was sleeping when suddenly his doorbell began to ring. It was already midnight, but what could the doctor do? He had to get up, put on his coat and go downstairs. When he opened the door, he saw a man standi
19、ng with a hat in his hand. “How do you do, Doctor?” said the man,“can you come at once to a place out of town? Its very far but you have a car and I can show you the way.”“Certainly, ”said the doctor, “Im ready.I can come at once.”After a few minutes the car was standing at the front door, the man g
20、ot in the doctors car and they drove offThey drove on for a long time.Then the man said,“Here we areThis is my homeNow I can pay you and you can go back to town.”“But I must see the patient(病人), ”the doctor said.“How can I go back without seeing the patient? Where is the patient?”“There is no patien
21、t, ”explained the man. “Nobody is ill where I live here, you see, and one must get home from a town, doesnt he? There are no taxis at this time of the night, but a doctor often makes night calls, so excuse me. Here is your money. Thank you, doctor. Good night.”5. When the doorbell began to ring, the
22、 doctor _A. was sleeping downstairsB. was working downstairsC. was sleeping upstairsD. was working upstairs6. The man asked the doctor _A. to go to his houseB. to go downstairsC. to see a patientD. to go to a place out of town7. What the man wanted to do was only _A. to fool the doctorB. to give the
23、 doctor some moneyC. to get home in the doctors carD. to play a joke on(开玩笑)the doctor【答案】5. C 6. D 7. C【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述一位年轻的美国医生晚上被人叫醒开车去某个地方,到达后才知道这个人不是看病,只是因为晚上没有出租车,所以让医生送他回家的故事。【5题详解】细节理解题。根据第一段“A young American doctor was sleeping when suddenly his doorbell began to ring. It was already
24、 midnight, but what could the doctor do? He had to get up, put on his coat and go downstairs. (一位年轻的美国医生正在睡觉,突然门铃响了起来。已经是半夜了,但医生还能怎么办呢?他不得不起床,穿上外套,下楼去。)”由此可知,当门铃响的时候,这个医生正在楼上睡觉,故选C。【6题详解】细节理解题。根据第二段“When he opened the door, he saw a man standing with a hat in his hand. “How do you do, Doctor?” said
25、the man,“can you come at once to a place out of town? Its very far but you have a car and I can show you the way.”(当他打开门时,他看见一个人站在那里,手里拿着一顶帽子。“你好,医生。”那人说,“你能马上到城外一个地方来吗?”很远,但你有车,我可以给你带路。”)”可知那人让医生去城外的一个地方,故选D。【7题详解】推理判断题。根据最后一段“ “There is no patient, ”explained the man. “Nobody is ill where I live h
26、ere, you see, and one must get home from a town, doesnt he? There are no taxis at this time of the night, but a doctor often makes night calls, so excuse me.(“没有病人,”那人解释说。“你知道,我住的地方没有人生病,而且人总得从城里回家,不是吗?晚上的这个时候没有出租车,但医生经常在夜间打电话,所以不好意思。这是您的钱。谢谢你,医生。晚安。”) ”可推知,那人只想坐医生的车回家,故选C。CSince he was nine, Babar
27、Ali has been running his own school in a small village, passing on to the children of poor families the knowledge he has acquired at his school during the day.It began when children in his village asked him questions about what he learned at the 1000-rupee-a-year school their parents could not affor
28、d.It started when without much effort, he says. There were lots of children who had dropped out of school, or never been to school at all. They were always asking questions about my lessons and I would repeat everything for them.There used to be just eight pupils, and my friends helped me with the t
29、eaching. We worked on the standard of teaching. The word spread to nearby villages, and gradually we took on more and more students.Five years later, the school has a total of 10 teachers, all of whom are students at school, and 650 pupils.On a typical day, Babar will rise at 5 am, do housework, the
30、n take a bus to school in a village three miles away. From 10 am to 4 Pm, he focuses on his own studies, then he races back to his village to welcome his students at 5 pm, teaches until 8 pm. The teaching doesnt make him tired, he says, but gives him more strength to keep up his busy life.His parent
31、s are filled with pride. His father, Nasiruddin, was shocked when he first discovered his son was teaching. I couldnt believe it. Hes always rushing from place to place and I was worried it might affect his studies. So I visited his school. Seeing his dedication to teaching cleared my doubts, he say
32、s.In 2009, Babar was named the youngest headmaster in the world by BBC. From then on, his story appeared in many textbooks, and now he is regularly invited to speak at many meetings all over the world.8. Babar started teaching the children nearby _.A. because he wanted to make money to pay for his s
33、tudiesB. when they went to his school to ask him questionsC. because their parents asked him to do soD. when he was quite a young boy9. As time went by, Babar _.A. is planning to set up more schoolsB. had to ask some teachers to help himC. gradually made his school bigger and biggerD. had to drop ou
34、t of school to teach other children10. Why does the author describe Babars typical day?A. To show he works very long hours.B. To explain why he feels tired at the end of a day.C. To show he works much harder than other teachers.D. To explain why he has no time to stay with his family.11. How did Bab
35、ars father react to his teaching at first?A. He was very surprised.B. He was proud of Babar.C. He had doubts about Babars ability.D. He was unhappy about Babars decision.【答案】8. D 9. C 10. A 11. A【解析】【分析】这是一篇记叙文。主要讲述了Babar Ali很小的时候就开始教附近的孩子,并逐渐建立了自己的学校,他的父母非常自豪。2009年,Babar被英国广播公司评为“世界上最年轻的校长”。【8题详解】细
36、节理解题。根据第一段“Since he was nine, Babar Ali has been running his own school in a small village, passing on to the children of poor families the knowledge he has acquired at his school during the day.(从九岁起,Babar Ali就在一个小村庄开办了自己的学校,把他白天在学校里学到的知识传授给贫困家庭的孩子们)”可知,Babar很小的时候就开始教附近的孩子。故选D。【9题详解】细节理解题。根据第五段“Fiv
37、e years later, the school has a total of 10 teachers, all of whom are students at school, and 650 pupils.(五年后,学校现有教师10人(全部为在校学生),学生650人)”可知,随着时间的推移,Babar逐渐把他的学校建得越来越大。故选C。【10题详解】推理判断题。根据倒数第三段“On a typical day, Babar will rise at 5 am, do housework, then take a bus to school in a village three miles
38、away. From 10 am to 4 Pm, he focuses on his own studies, then he races back to his village to welcome his students at 5 pm, teaches until 8 pm. The teaching doesnt make him tired, he says, but gives him more strength to keep up his busy life.(在一个典型的日子里,Babar早上5点起床,做家务,然后乘公共汽车去三英里外的一个村庄上学。从上午10点到下午4点
39、,他专注于自己的学习,然后在下午5点赶回村子欢迎他的学生,上课到晚上8点。他说,教学并没有让他感到累,而是给了他更多的力量来维持忙碌的生活)”可推知,作者描述Babar的典型一天为了表明他工作时间很长。故选A。【11题详解】细节理解题。根据倒数第二段中“His father, Nasiruddin, was shocked when he first discovered his son was teaching.(他的父亲Nasiruddin第一次发现儿子在教书时非常震惊)”可知,Babar起初的父亲对他的教学感到惊讶。故选A。DYou must think a computer is th
40、e best thing in the world, right? You must think it works at a super speed and can do everything? Well, its not! In fact, the brain is much more powerful than any super computer! Think about when a glass is just about to fall off the table. Your brain controls everything that you need to do to save
41、that glass from falling. First your eyes check out whats going on, then tell your brain, and your brain decides how quickly you need to react, and then your muscles go into action. That is just from your brain. No computer could ever come close to that!The brain weighs just 3 pounds, but it controls
42、 everything you do from thinking, learning, feeling even to breathing and your heart beating. Even though the brain is just 2% of your body weight, it uses around 20% of all your energy in your body. That is a lot for such a small organ. There are about 100 billion tiny, tiny little cells in your br
43、ain. There are so many that it would take you over 3,000 years to count them all!Your brain stops growing when youre 18, but it actually keeps on developing and learning new things. So your parents are really super smart! You wont be able to fool them! Believe it or not, your brain never stops worki
44、ng. Even during sleeping, the brain works for long-term memory establishment. It is realized that the brain is the second organ in the body as the heart that never stops during human lives.So everyone should be proud of such a gift of nature.12. In Paragraph 1, the writer wants to tell us_.A. eyes a
45、nd muscles react quickly.B. the brain controls everything in your body.C. the computer is the best thing in the world.D. the brain is more powerful than any computer.13. In Paragraph 2, the underlined word “That” refers to_ .A. the body weightB. 2% of the body weightC. all energy in the bodyD. aroun
46、d 20% of the energy in the body14. Which word can best describe the brain according to the passage?A. DevelopingB. QuickC. LightD. Magic15. In which magazine can the passage be found most probably?A. Business WeeklyB. MedicineC. ScienceD. Sports【答案】12. D 13. D 14. D 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要说明了大脑比任何
47、超级计算机都要强大得多,介绍了大脑的特点、工作方式以及其神奇之处。【12题详解】主旨大意题。根据第一段“You must think a computer is the best thing in the world, right? You must think it works at a super speed and can do everything? Well, its not! In fact, the brain is much more powerful than any super computer! Think about when a glass is just about
48、 to fall off the table. Your brain controls everything that you need to do to save that glass from falling. First your eyes check out whats going on, then tell your brain, and your brain decides how quickly you need to react, and then your muscles go into action. That is just from your brain. No com
49、puter could ever come close to that!(你一定认为电脑是世界上最好的东西,对吗?你一定认为它速度超快,无所不能吧?好吧,它不是!事实上,大脑比任何超级计算机都要强大得多! 想想当杯子要掉下桌子的时候。 你的大脑控制着你需要做的一切来防止杯子掉下来。首先你的眼睛检查发生了什么,然后告诉你的大脑,你的大脑决定你需要多快的反应,然后你的肌肉开始行动。这就是你的大脑。 没有哪台电脑能做到这一点!)”可知,在第一段中,作者想告诉我们大脑比任何计算机都强大。故选D。【13题详解】词句猜测题。根据画线词上文“Even though the brain is just 2%
50、of your body weight, it uses around 20% of all your energy in your body.”以及后文“is a lot for such a small organ”可知,尽管大脑只占你体重的2%,但它消耗了你体内20%的能量,这对大脑这么小的器官来说要消耗大约20%的身体能量太多了,故that指的是“大约20%的身体能量”。故选D。【14题详解】推理判断题。根据倒数第二段“Your brain stops growing when youre 18, but it actually keeps on developing and lear
51、ning new things. So your parents are really super smart! You wont be able to fool them! Believe it or not, your brain never stops working. Even during sleeping, the brain works for long-term memory establishment. It is realized that the brain is the second organ in the body as the heart that never s
52、tops during human lives.(你的大脑在18岁时停止生长,但它实际上还在不断发展和学习新事物。所以你的父母真的超级聪明!你骗不了他们的!信不信由你,你的大脑从未停止工作。即使在睡眠中,大脑也在为建立长期记忆而工作。人们认识到,大脑和心脏一样,是人的生命中永不停止的第二器官)”可推知,大脑很神奇。故选D。【15题详解】推理判断题。根据第一段中“In fact, the brain is much more powerful than any super computer! Think about when a glass is just about to fall off t
53、he table. Your brain controls everything that you need to do to save that glass from falling. First your eyes check out whats going on, then tell your brain, and your brain decides how quickly you need to react, and then your muscles go into action. That is just from your brain. No computer could ev
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354535.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
