(河北专用)2023八年级英语下册 Unit 3 Animals Are Our Friends单元综合检测作业课件 (新版)冀教版.ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北专用2023八年级英语下册 Unit Animals Are Our Friends单元综合检测作业课件 新版冀教版 河北 专用 2023 年级 英语 下册 Friends 单元 综合 检测
- 资源描述:
-
1、单元综合检测第一至第五大题 听力部分 略六、单项选择(每小题1分,共10分)31.Kunming is famous its beautiful scenery(风景).A.forB.ofC.asD.to32.When is the National Memorial Day(国家公祭日)?On December 13.And it can us of the hard days in the past.A.remember B.remindC.returnD.raise答案31.A 句意:昆明因它美丽的风景而出名。be famous as作为出名,其后一般接表示某种身份或职业的名词;be f
2、amous for因出名,其后接出名的原因。故选A。32.B国家公祭日是什么时候?12月13号。它会提醒我们不要忘记过去的艰苦日子。remind sb.of.使某人想起。33.A number of students playing on the playground.The number of them more than 100.A.is;is B.are;isC.are;areD.is;are34.I dont know if Lisa to the party this week.If she,Ill call you at once.A.comes;comes B.will come
3、;comesC.will come;will come D.comes;will come答案33.B 句意:许多学生正在操场上玩。他们的数量超过100人。a number of意为许多,后接可数名词复数,谓语动词用复数;the number of意为的数量,后接可数名词复数,谓语动词用第三人称单数形式。34.B 第一个if是否引导宾语从句,且时间状语是this week,故用一般将来时。第二个If如果引导条件状语从句,主句是一般将来时,从句常用一般现在时表示将来,且从句主语she为第三人称单数,故用comes。35.I heard there were beautiful red leave
4、s in the mountains,but I cant see now.A.some;someB.any;anyC.any;someD.some;any36.Look!Your teacher Miss White is over there.No,it cant be her.She to Beijing.A.has gone B.has been C.wentD.will go答案35.D 句意:我听说山里有一些漂亮的红色树叶,但是现在我一点也没有看见。some常用于肯定句中,any常用于否定句和疑问句中。36.A看!你们的White老师在那边。不,那不可能是她。她已经去北京了。hav
5、e/has gone to表示去了某地还未回来;have/has been to表示(曾经)去过某地(已经回来了)。根据题意可知应选A。37.Our teacher warns us not too much time on the Internet.A.to spendB.spentC.spendingD.spend38.Most of the wild animals are because of their bad living environment.So we must do something to save them.A.in peaceB.in balanceC.at work
6、D.in danger答案37.A 句意:我们的老师告诫我们不要花太多时间在网上。warn sb.not to do sth.告诫某人不要做某事。38.D大部分的野生动物由于恶劣的生存环境而处于危险状态。因此我们必须做些事情来拯救它们。根据So we must do something to save them可知in danger符合题意。39.When you are in trouble,please ask the teachers for help.They will help you laughing at you.A.plenty ofB.instead ofC.full ofD
7、.because of 40.Shall we go to the supermarket after school?I need to buy something.Lets meet at the school gate at 5:00 p.m.A.It doesnt matter.B.Are you OK?C.Why not?D.Thats right.答案39.B 句意:当你有麻烦的时候,请向老师寻求帮助,他们将会帮助你而不是嘲笑你。instead of意为代替,而不是,后接名词、代词或者动词的-ing形式。40.C放学后,我们去超市好吗?我需要买点东西。为什么不呢?我们下午五点在学校大
8、门口见面吧。It doesnt matter没关系;Are you OK你还好吗;Why not为什么不呢;Thats right那是对的。根据句意可知选C。七、完形填空(每小题1分,共10分)Do you know why different animals have their special colours?These colours seem to be mainly used to 41themselves.Some birds like eating locusts(蝗虫),but birds cannot 42catch them.Why?It is because locust
9、s change their 43with the change of the colours of crops.When crops are green,locusts become green.But as the harvest time comes,locusts change 44the same brown colour as crops have.Some other pests whose colours are different from plants are easily found and eaten.So they have to hide themselves fo
10、r their lives and appear only 45.Bears,lions and other animals 46quietly through forests.41.A.show B.protectC.killD.interest42.A.easilyB.freelyC.safelyD.slowly43.A.sizes B.smellsC.coloursD.shapes44.A.at B.intoC.forD.with45.A.in the morningB.at noon C.at nightD.in the daytime46.A.jumpB.fightC.moveD.e
11、atThey cannot be easily seen by hunters 47their colours are much like the trees.Colours are useful not only on land,but also in the 48.A kind of fish can give out a kind of black liquid(液体)when they face 49.The liquid spreads over quickly,so they cannot be found by their enemies and can quickly swim
12、 away.That is 50they can live safely though they are not strong at all.So colours are really useful to animals.47.A.becauseB.soC.andD.although48.A.forestsB.desertC.seaD.mountains49.A.competition B.factsC.dangerD.mistakes50.A.whyB.whenC.howD.where答案 【解题导语】这篇短文主要介绍了动物是如何利用颜色来保护自己的。41.B 根据下文可知,此处指的是它们的
13、颜色主要用来保护它们自己。42.A 根据上下文可知,此处指的是鸟类不能轻易捉住它们。43.C 根据下文中的with the change of the colours of crops可知,此处指的是蝗虫随着庄稼的颜色变化而改变自己的颜色。44.B 结合语境可知,此处指的是变成和庄稼一样的颜色。change into.变成。45.C 结合语境可知,此处指的是它们只在夜间出现。46.C 结合语境可知,此处指这些动物在森林里面静悄悄地移动。47.A 空处前后是因果关系,空后表示原因,故选A。48.C 由前面的not only on land和后面的A kind of fish可知此处指在海里。49
14、.C 根据下文中的they cannot be found byswim away可知,此处指的是当它们面临危险时。danger危险。50.A 结合语境可知,此处指那就是为什么尽管它们一点也不强大,却能安全地生存。八、阅读理解(每小题2分,共30分)AMISSING CATWe cannot find our cat!We miss him very much.Please help us!HOW HE LOOKSHe is brown and white.His front paws(爪子)are white like boxing gloves.His name is Boxer.HOW
15、HE SOUNDSBoxer is big,but he cries like a kitten(小猫).If you hear a tiny(微小的)meow and see that it is coming from a big,strong cat,then you have found Boxer!IF YOU SEE HIMPlease call 555-5555 or bring him to our house at 10 Cherry Lane.We will give you a reward(奖励).51.What is the purpose of the materi
16、al above?A.To sell a cat.B.To buy a cat.C.To show a lovely cat.D.To find a missing cat.52.Which of the following is completely right about the cat?53.What should you do if you see the cat?A.Leave him alone.B.Bring him to the police.C.Keep him in the house.D.Either call or see the owner.答案A 【解题导语】这是一
17、篇寻物启事,介绍了一只丢失的猫的相关信息。51.D 推理判断题。根据表格左侧的标题MISSING CAT可知,这是一篇寻找丢失的猫的寻物启事。52.A 细节理解题。根据表格右侧的HOW HE LOOKS和HOW HE SOUNDS两部分内容可知选A。53.D 细节理解题。根据表格右侧的IF YOU SEE HIM部分的内容可知,如果发现了这只猫,可以打电话给猫的主人,也可以直接送到猫的主人家,故D项正确。BRound eyes,round head,round ears,round body!What is this lovely little animal?It looks like a b
18、ear.But it is not a bear.Its a koala.People in Australia love koalas and take care of them.They have set up places for them to live safely.No one can kill them for their pretty fur.When a koala is born,it has no fur.And it is not as big as your little toe(脚趾)!The mother koala has a pouch(育儿袋)in the
19、front of her body.The baby goes into this warm pouch.There it stays for about six months.The koala could not live without a special kind of tree.The tree gives it both its home and its food.For most of the day the koala sleeps in the tree.At night the koala looks for food.It may go miles to find it.
20、It likes the leaves of the tree.It eats more than one pound each night!How lovely the koalas really are!54.How big is a koala when it is born?A.Its as big as a cat.B.Its as big as a bear.C.Its bigger than your little toe.D.Its smaller than your little toe.55.Koalas cannot live without a special kind
21、 of tree because.A.they have to keep cool under the treeB.they eat the fruit on the treeC.they stay in the tree all the timeD.they live in the tree and get food from it56.What is the passage mainly about?A.How people in Australia protect koalas.B.Lovely koalas in Australia.C.A special kind of tree.D
22、.The way mother koalas take care of their babies.答案B 【解题导语】本文主要介绍了考拉的一些特征和习性。54.D 细节理解题。根据第四段中的When a koala is born,it has no fur.And it is not as big as your little toe(脚趾)可知选D。55.D 细节理解题。根据第五段中的The tree gives it both its home and its food可知选D。56.B 主旨大意题。由文章第一段中的What is this lovely little animal和最后
23、一段How lovely the koalas really are可知,文章主要介绍的是澳大利亚的考拉,故答案为B。CWe often hear stories of animals rescuing people.But now someone has managed to return the favour(恩惠).The event took place on one snowy January morning.Thomas Smith was walking his dog,Jack,in the park.As I was walking,I just saw Jack runni
24、ng onto the ice towards the ducks in the middle,and then he fell into the water and couldnt climb out,said Smith.He realized he had no choice but to try and save his dog.Someone else told me the lake was only one-metre deep,but it was at least twice that.I had to break my way through the 6cm ice.Fin
25、ally,I got Jack by the neck and pulled him out.I dont think Id ever felt so cold by the time we got back to dry land.And when we got there,everyone was asking if Jack was okay no one was particularly worried about me!A neighbour,Julie Brown,saw it all happen.The dog went onto an icy lake.All of a su
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-355910.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
鲁教版五四制语文六下-第29课《森林中的绅士》课件 (共23张PPT).ppt
