分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 15

类型2022届高三人教版英语一轮复习综合测试卷十六 WORD版含解析.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:356761
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOCX
  • 页数:15
  • 大小:53.25KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022届高三人教版英语一轮复习综合测试卷十六 WORD版含解析 2022 三人 英语 一轮 复习 综合测试 十六 WORD 解析
    资源描述:

    1、综合测试卷十六(时间: 120分钟满分: 150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1.5分, 满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What colour shirt did Gracie decide on?A.Red.B.White.C.Black.2.What does the man think of Professor Greens course?A.Boring.B.Useless.C.Easy.3.

    2、What time is it now?A.4:50.B.4:30.C.4:20.4.Where does the conversation probably take place?A.At a gas station.B.At an art gallery.C.In a workshop.5.What is the man supposed to do?A.Meet the headmaster.B.Borrow some books.C.Attend a meeting.第二节(共15小题; 每小题1.5分, 满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的

    3、A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。6.What does the man order?A.Sandwiches and sodas.B.Hot dogs and cheese.C.Burgers and fries.7.How much money does the man give the woman as a tip?A.Ten dollars.B.Three dollars.C.Two dollars.听第7段材料, 回答第8、9题

    4、。8.Why does Jim make the call?A.To remind Julia of the letter.B.To tell Julia the time of their trip.C.To discuss the details of the trip.9.What day is it today?A.Monday.B.Wednesday.C.Friday.听第8段材料, 回答第10至12题。10.What surprised the man?A.Sara stayed up late.B.Sara left him a note.C.Sara took the earl

    5、y bus.11.What instrument does Sara play?A.The guitar.B.The piano.C.The drums.12.What does Sara think of the band uniforms?A.Too ugly.B.Too expensive.C.Too thick.听第9段材料, 回答第13至16题。 13.When does the woman want to go to Edinburgh?A.This morning.B.This afternoon.C.Tomorrow morning.14.Where will the woma

    6、n get on the bus?A.In Bridge Street.B.Outside the library.C.In front of the Grand Hotel.15.What will the woman visit after the main church?A.The shops.B.The castle.C.The museums.16.How long is the trip?A.Two hours.B.Two and a quarter hours.C.Four and a quarter hours.听第10段材料, 回答第17至20题。17.Where do th

    7、e teachers in the English Summer Camps come from?A.Canada.B.Italy.C.America.18.What will the children do during the trip to Canada?A.Work as volunteers.B.Visit famous museums.C.Learn about some architecture.19.How long does the trip to Italy last?A.7 days.B.10 days.C.20 days.20.What is the aim of th

    8、e English Summer Camps?A.To help children avoid mistakes.B.To make children try their best to learn.C.To make children speak English perfectly.第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2.5分, 满分37.5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AA warm smile on the street, a happy “hello” in a public park or the cheery so

    9、und of your name at the neighbourhood barit doesnt take much to feel at home in a busy city. And in the following cities, these gestures are second nature, with locals who are quick to welcome visitors and neighbours alike. Dublin, IrelandDublin is home to some of the warmest people on the planet. O

    10、ne of Europes smaller capital cities, Dublin also benefits from a low crime rate and a widespread feeling of security, so residents(居民) are more likely to lend a stranger a helping hand. Locals speak in hushed tones in public. Talking too loudly in public gives the impression of being careless at be

    11、st, and rude at worst. Auckland, New ZealandNew Zealands biggest city is also the countrys friendliest, perhaps because many of its residents are immigrants(移民). People have come from all over the world and understand what it is like to have moved to a different place, so it is welcoming for tourist

    12、s and new residents. Also, the city is surrounded by amazing scenery and things. Thats got to make people a bit happier, and therefore friendlier. Charleston, United StatesThis city has a quiet outdoor environment that helps keep residents in good spirits. Even when you go to the department of motor

    13、 vehicles, you get a smile. Like many southern US cities, Charleston moves at a slower pace. People take time to sit outside, talk to neighbours and walk to dinner. Victoria, CanadaA popular tourist destination with a busy cruise port, the capital of British Columbia is known for first-rate customer

    14、 service and kind hosts. Even the post men and women are super friendly and often say “good morning”. Its got a small town and big city feel all at the same time. 21.What can be inferred from the underlined part? A.The behaviour of locals does not represent their true nature. B.It is likely that loc

    15、als would hesitate to welcome visitors. C.Locals perform the acts naturally and without thinking. D.Locals do not feel at home in these busy cities. 22.In which city are locals more likely to understand tourists and new residents? A.Dublin. B.Auckland. C.Charleston. D.Victoria. 23.What is the main p

    16、urpose of the passage?A.To introduce the tourism in some cities. B.To show the friendliness of different cities. C.To make a comparison between some cities. D.To analyze the nature of people from different countries. B(2020全国)With the young unable to afford to leave home and the old at risk of isola

    17、tion(孤独), more families are choosing to live together. The doorway to peace and quiet, for Nick Bright at least, leads straight to his mother-in-law: she lives on the ground floor, while he lives upstairs with his wife and their two daughters. Four years ago they all moved into a three-storey Victor

    18、ian house in Bristolone of a growing number of multigenerational families in the UK living together under the same roof. They share a front door and a washing machine, but Rita Whitehead has her own kitchen, bathroom, bedroom and living room on the ground floor. “We floated the idea to my mum of sha

    19、ring a house,” says Kathryn Whitehead. Rita cuts in:“We spoke more with Nick because I think its a big thing for Nick to live with his mother-in-law.” And what does Nick think?“From my standpoint, it all seems to work very well. Would I recommend it? Yes, I think I would.” Its hard to tell exactly h

    20、ow many people agree with him, but research indicates that the numbers have been rising for some time. Official reports suggest that the number of households with three generations living together had risen from 325,000 in 2001 to 419,000 in 2013.Other varieties of multigenerational family are more

    21、common. Some people live with their elderly parents; many more adult children are returning to the family home, if they ever left. It is said that about 20% of 25-34-year-olds live with their parents, compared with 16% in 1991.The total number of all multigenerational households in Britain is though

    22、t to be about 1.8 million. Stories like that are more common in parts of the world where multigenerational living is more firmly rooted. In India, particularly outside cities, young women are expected to move in with their husbands family when they get married. 24.Who mainly uses the ground floor in

    23、 the Victorian house in Bristol? A.Nick.B.Rita. C.Kathryn. D.The daughters. 25.What is Nicks attitude towards sharing the house with his mother-in-law? A.Positive. B.Carefree. C.Tolerant. D.Unwilling. 26.What is the authors statement about multigenerational family based on? A.Family traditions. B.Fi

    24、nancial reports. C.Published statistics. D.Public opinions. 27.What is the text mainly about? A.Lifestyles in different countries. B.Conflicts between generations. C.A housing problem in Britain. D.A rising trend of living in the UK. CEvery April I am troubled by the same concern that spring might n

    25、ot occur this year. The landscape looks dull, with hills, the sky and the forest appearing gray. My spirits ebb, as they did during an April snowfall when I first came to Maine 15 years ago.“Just wait,” a neighbour advised.“Youll wake up one morning and spring will just be here.” And look, on May 3

    26、that year I awoke to a green so amazing as to be almost electric, as if spring were simply a matter of flipping a switch. Hills, the sky and the forest revealed their purples, blues and greens. Leaves had unfolded and daffodils were fighting their way heavenward. Then there was the old apple tree. I

    27、t sits on an undeveloped lot in my neighbourhood. It belongs to no one and therefore to everyone. The trees dark twisted branches stretch out in unpruned (未经修剪的) abandon. Each spring it blossoms so freely that the air becomes full of the scent of apple. Until last year, I thought I was the only one

    28、aware of this tree. And then one day, in a bit of spring madness, I set out with pruner to remove a few disorderly branches. No sooner had I arrived under the tree than neighbours opened their windows and stepped onto their porches (门廊). These were people I barely knew and seldom spoke to, but it wa

    29、s as if I had come uninvited into their personal gardens. My mobile-home neighbour was the first to speak.“Youre not cutting it down, are you?” she asked anxiously. Another neighbour frowned as I cut off a branch.“Dont kill it, now,” he warned. Soon half the neighbourhood joined me under the apple t

    30、ree. It struck me that I had lived there for five years and only now was learning these peoples names, what they did for a living and how they passed the winter. It was as if the old apple tree was gathering us under its branches for the purpose of both acquaintanceship and shared wonder. I couldnt

    31、help recalling Robert Frosts words:The trees that have it in their pent-up budsTo darken nature and be summer woodsOne thaw led to another. Just the other day I saw one of my neighbours at the local store. He remarked how this recent winter had been especially long and complained of not having seen

    32、or spoken at length to anyone in our neighbourhood. And then, he looked at me and said,“We need to prune that apple tree again.” 28.By saying that “my spirits ebb” (para. 1), the author means that . A.he feels blueB.he feels relievedC.he is surprisedD.he is tired29.The apple tree mentioned in the pa

    33、ssage is most likely to . A.have been abandoned by its original ownerB.be regarded as a delight in the neighbourhoodC.have been neglected by everyone in the communityD.be appealing only to the author30.According to para. 4, why did the neighbours open their windows and step onto their porches? A.The

    34、y were surprised that someone unknown was pruning the tree. B.They wanted to prevent the author from pruning the tree. C.They were concerned about the safety of the tree. D.They wanted to get to know the author. 31.It can be inferred that the authors neighbour mentioned in the last paragraph most ca

    35、red about . A.the neighbourhood gatheringB.how to pass the long winterC.when spring would arriveD.the pruning of the apple treeDThrift stores are a refuge (避难所) for countless items from landing in garbage piles. Value Village, for example, saves more than 650 million pounds of clothing from landfill

    36、s(垃圾填埋场) each year, making it one of the largest recyclers of used garments in the world. Their stores give a second life to 1.8 million pounds of clothes every day, which is equal to 600 mid-sized cars. Almost 100 percent of clothing and textiles are recyclable, yet 85 percent end up in landfills.

    37、Its estimated that on average a person throws away 70 pounds of clothing a year. Lindsay Coulter is the so called “queen of Green” with the David Suzuki Foundation, educating people on how to live a greener life by making changes around the house. She says that donating and shopping at thrift stores

    38、 is an excellent way to exercise all three of the three Rs: reduce, reuse and recycle. She says,“Whether its a purse or a pair of shoes, its really worth considering going to thrift stores as another point of contact to help reduce your consumption.” Coulter points out that since landfills are air-t

    39、ight, textiles take longer to break down.“Id imagine things like an old towel, a rag or an old shirt will last a really long time,” she says. The beauty of thrift shopping is that the supply is never-ending, so if you dont find what youre looking for one day, its likely to show up in no time. One pe

    40、rson who knows this quite well is Jodi Jacyk, costume specialist in the Department of Theatre and Film at the University of British Columbia. She says the majority of items for the universitys productions are purchased second-hand. Because of her shrinking budget, items like clothing and shoes are t

    41、hrifted from Value Village.“We are constantly thrifting and we reuse costumes for many years. Thrift shopping is a much easier, cheaper way to do things,” she says. The next time you need to lighten your closet, take the opportunity to go thrift shopping to lighten both your carbon footprint and you

    42、r financial burden at the same time. 32.What is a “thrift store” according to the text? A.It deals with daily garbage. B.It sells second-hand items. C.It exchanges new clothes. D.It donates used items. 33.Why did Lindsay Coulter advise shopping at thrift stores? A.To be friendly to the environment.

    43、B.To make a change of lifestyle. C.To reduce the cost of the family. D.To collect money for the Foundation. 34.What do we know about Jodi Jacyk? A.She doesnt budget carefully. B.She complains a lot about her job. C.She is a fan of thrift shopping. D.She is known as “Queen of Green”. 35.What is the a

    44、uthors attitude towards thrift shopping? A.Conservative. B.Cautious. C.Doubtful. D.Supportive. 第二节(共5小题; 每小题2.5分, 满分12.5分)阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Teaching kids how to take control of income and expenses(花费) is the key to financial success. Here are a few tips for helping teens und

    45、erstand the importance of money management. Family Goal SettingSetting financial goals as a family can be a great way to solve a current money problem and involve the whole family in cutting back on spending. Goals can be small such as paying off a small credit card balance. 36 The idea is to get ch

    46、ildren and parents to work together toward a common financial goal. Bill Paying37 Balancing the family checkbook, and understanding the household income and expenses will prepare teens for the future by learning important money management tools. Teen Credit CardsIf teens have credit cards, they shou

    47、ld be responsible for paying the bills on their own. Credit cards can be a good way to build teens individual credit, but parents should set ground rules about acceptable purchases and a monthly limit. 38Teen JobsWhen teens have jobs, its important to discuss how that money will be spent. Parents sh

    48、ould help children budget their moneyhow much they will save, how much they should budget for entertainment, car payments, etc. Its also important for children to be responsible for their own money. Teens should not give their checks or cash to their parents to deposit(存钱). 39This will give them a t

    49、rue sense of ownership and responsibility. Allowance(零用钱)Parents can use allowances to help young children learn about the power of budgeting. 40They can also save their quarters or dollars for a special larger purchase. A.How should you bring up the subject of money? B.They can also be large, such

    50、as saving for a family vacation. C.Will childrens income contribute to the household income? D.Kids learn that they can spend their money weekly on small treats. E.Letting teens pay for goods or services will help them develop healthy financial habits. F.There should be a clear understanding that th

    51、e card will be taken away if the rules are broken. G.Instead, they should have their own bank account and deposit and withdraw money on their own. 第三部分语言运用(共两节, 满分30分)第一节(共15小题; 每小题1分, 满分15分)阅读下面短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。What do you do when cancer crashes down on your life plans? Cry. Dro

    52、wn in sorrow. Then pick yourself up and enjoy the glory of being 41 with a mission to serveand thrive. At 42, I was diagnosed with breast cancer while nursing my baby. Before cancer, my lifes goal was to 42 my husband to have another baby. After cancer, my dream was dead. When I was done with my 43,

    53、 I felt lost. Nobody had warned me that it would be so 44 to survive!Or that the body heals much faster than the soul. What was my calling now? I had saved my life!Now I felt I should help save others. But I was not a doctor or nurse, how could I make a 45? A conversation at a dinner provided a path

    54、. A friend told me that cardiovascular disease (心血管疾病) kills more women in Israel than all of the cancers combined. But women dont even 46 it. If women knew the 47 and signs of heart disease, they could save their lives. Therein I 48 my calling. I zeroed in on raising 49 about heart disease amongst

    55、those whose health risk was 50. Channeling my understanding of politics and journalism, I managed to put this topic on the national agenda. Great was the 51 when the Knesset(以色列议会)Committee on the Status of Women met on the morning of March 10, 2014, to discuss 52 heart health. Before cancer, I drea

    56、med a dream for me. After cancer, I was called upon to help preserve the lives of lots of people. 53 can change you for the 54. All you need to do is take a few steps forward, and with a little luck, the 55 will come. 41.A.aliveB.activeC.youngD.special42.A.allowB.adviseC.promiseD.persuade43.A.experi

    57、mentB.treatmentC.movementD.achievement44.A.interestingB.hopefulC.surprisingD.difficult45.A.wishB.decisionC.differenceD.mistake46.A.studyB.spreadC.haveD.know47.A.processB.causesC.futureD.excuses48.A.refusedB.lostC.foundD.changed49.A.fundsB.awarenessC.voiceD.subjects50.A.severeB.potentialC.relativeD.s

    58、light51.A.satisfactionB.disappointmentC.embarrassmentD.anxiety52.A.adultsB.kidsC.mensD.womens53.A.DisastersB.FriendsC.CareersD.Patients54.A.easierB.fasterC.betterD.quieter55.A.impressionB.permissionC.transformationD.information第二节(共10小题; 每小题1.5分, 满分15分)阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。From the first

    59、 day I arrived in Kunming, I had my understanding of China 56.(change). Far from being narrow-minded and hostile to 57.(foreign), people came up to talk to me the first time I went out on the street. It happened to be all in Chinese, so I didnt understand much, 58.it did cause me to rethink my assum

    60、ptions.As my Chinese improved, this continued throughout my stay, from my landlord introducing me to people who could help us learn Chinese to 59.(get) to know the couple who ran a noodle restaurant nearby.If youre interested in other people, their culture, and their language, theyll be 60.(friend)

    61、to you. China isnt 61. exception.Dont judge a country by its media coverage, 62.(especial) some Western media, which have much prejudice.I saw a very different kind of China with my own eyes. Kunming, 63. I lived for most of my stay, wasnt much polluted. I had frank conversations with Chinese people

    62、 about almost everything.Still China 64.(develop), but the economic growth means that most people 65.(see) their living standards improve rapidly in the last 20 years. People I spoke with were generally optimistic about the future.第四部分写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)(2018全国)假定你是李华, 你的英国朋友Peter来信询问你校学生体育运动情况

    63、。请给他回信, 内容包括:1.学校的体育场馆;2.主要的运动项目;3.你喜欢的项目。注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节, 以使行文连贯。 第二节(满分25分)阅读下面材料, 根据其内容和所给段落开头语续写两段, 使之构成一篇完整的短文。续写词数应为150左右。The eight-year-old Carol lived with her father David, mother May and elder brother Rob. The little family happily lived in a beautiful village surrounded with beaut

    64、iful nature. The village was at the foot of a mountain, with beautiful views of the snowy mountain. The family survived on growing seasonal plants and trees. Their life is totally surrounded by nature and beauty.While they lived a very happy life, Carol did not love the beautiful atmosphere of the v

    65、illage. She really wanted to move into the city and enjoy the city life. She wanted to shop, move around the city, watch movies, and eat in fantastic restaurants and cafs, etc.However, there was hardly any chance that Carols family moved to the city as they had everything in the village.One day, Car

    66、ol fell asleep during the early noon and she had a sound sleep. Of course, she had a strange dream. She saw her grandmother in her dream as a fairy and her deceased grandmother granted her a wish. Carol requested her that she should love to enjoy the city life as she always desired.Grandmother under

    67、stood the desire of Carol, but still wanted to convince her that the peaceful village life is better than the city life.She told Carol,“Baby, you cannot have access to fresh fruit and vegetables from plants as you have at your home. You cannot breathe fresh air. You cannot play with animals. You can

    68、 hardly find any trees. You will not find peace as you see here! Do you still want to go to the city?”Without hearing the concerns, Carol asked her grandmother to grant the wish. Grandmother granted her wish, but with a condition. Carol was told that she would only have 6 hours to spend in the city.

    69、 Later, she would return to the village. Carol agreed.Carol then found herself in the city with her friends. Carols brother Rob was calling her for lunch and Carol woke up. 答案:附: 听力原文(Text 1)W: I cant believe that Gracie chose the white shirt instead of the red one. I think it will make her skin loo

    70、k really dark.M: It doesnt matter, if she likes the colour.(Text 2)W: Youre taking Professor Greens course. Do you think it is easy?M: Not really, but the course is useful. The problem is that I can hardly stay awake in his class.(Text 3)W: Can I leave a little bit earlier today? I need to go to a h

    71、ouse-warming party.M: Oh, sure. You can leave at 4:50, but could you make use of the next thirty minutes to type this report for me, please?(Text 4)M: Excuse me. Can you tell me the title of this oil painting?W: Sorry, I dont know for sure. But I guess its an early 18th-century work. Shall we look i

    72、t up in the catalogue in the hall?M: OK.(Text 5)W: Hey, you knocked all my books out of my arms.M: I am sorry; I am in a hurry. I have to meet Mr Green, but I will help you pick up these books first.W: Well, it doesnt matter. The headmaster is waiting for you in the meeting room.M: Thank you so much

    73、.(Text 6)W: Hi, welcome to Athens Palace! Can I take your order, please?M: Yeah. Two bacon cheeseburgers and two orders of fries, please.W: All right. Would you like anything to drink with that?M: No, thanks. Weve got sodas at home.W: OK. Your total is $27.M: Here are three ten-dollar bills. Keep th

    74、e change, please!W: Oh, thank you so much! You are Number 255. Your order should be ready in about five minutes.(Text 7)M: Hello. This is Jim. Can I speak to Julia?W: Hello, Jim. This is Julia.M: Julia, we received a letter last week about the geography field trip. I just want to remind you that it

    75、needs to be signed by your parents, and then it should be handed in tomorrow.W: So are we leaving on Sunday or Monday for the trip? What should we take with us for the trip?M: Well, all the information is given in the letter. Final details will be posted on the noticeboard on Friday morning, the day

    76、 after tomorrow.W: OK. I got it. Thank you, Jim.M: Youre welcome.(Text 8)M: Where were you this morning, Sara? Mum and I were going to take you to school.W: Oh, thanks, Dad. I thought you saw my note. I took the early bus in the morning.M: An early bus? I thought you were a night person.W: Yes, but

    77、we have band practice today. Were playing on stage next month, and I was excited before. But now.M: What happened?W: Its the uniforms. I saw them, and I regret being the guitar player.M: Ugly? Im sure youd look great in anything, Sara.W: Its not that. Theyre made out of wool. Wool! In August!M: Dear

    78、 Lord! I cant imagine that!W: Well, its worse for the pianists.M: I guess the drummers have the same problem.W: Yes. They complained, but the school doesnt have money to buy new clothes for us.(Text 9)W: Good morning. Can I book a bus trip to Edinburgh?M: Yes, there are two every day, morning and af

    79、ternoon.W: Tomorrow morning, please. Its my free day. How much is it?M: Its nine pounds for adults, five for children, and seven for students.W: Thats good. Im at university. Heres the money and my student card.M: Thanks. Heres your ticket.W: Where can I catch the bus?M: In Bridge Street or outside

    80、the Grand Hotel, or theres a stop at the library if you want to wait there.W: Good idea, Ill do that. What time does it leave?M: It leaves Bridge Street at a quarter to nine and gets to you at five to nine. It takes ten minutes to go through town.W: Is there time to see the castle in Edinburgh? I he

    81、ard it is wonderful, so Id really like to visit it.M: Yes, we go there after the main church. We dont visit the shops or museums, Im afraid.W: Fine. How long is the trip?M: The journey there and back is about two and a quarter hours and you spend two hours in Edinburgh. So thats four hours and fifte

    82、en minutes. Youll be back by lunchtime.W: Great!(Text 10)W:The English Camp Company organises English Summer Camps for 7-to 14-year-olds. Our fun-loving teachers come from some of the best universities in the United States. They are well-qualified with backgrounds in teaching English. This summer, w

    83、e will take a trip to Canada. We will participate in some voluntary work. The most exciting one is that we will have an adventure trip into the green jungle. We will also go for a trip to Italy. We will visit famous museums there. You will be impressed by its architecture. We will live and learn tog

    84、ether in Milan University. Our trip to Canada lasts for ten days and costs $1,000 and the one to Italy lasts for a week and costs $800. We offer a fun and relaxing atmosphere for children to learn English. No one will ever learn a language without making mistakes. At our camps we dont ask the childr

    85、en to speak English perfectly. We only ask them to do their best. Join our 20-day camps for the summer of your life!1.B2.A3.C4.B5.A6.C7.B8.A9.B10.C11.A12.C13.C14.B15.B16.C17.C18.A19.A20.B【语篇导读】本文是一篇说明文。文章介绍了四个城市, 这四个城市的人对游客和邻居都非常友好。21.C词义猜测题。根据第一段中的 “. with locals who are quick to welcome visitors a

    86、nd neighbours alike.” 可知, 当地人能够快速地欢迎游客, 表示他们已经养成习惯。22.B细节理解题。根据第三段中的 “New Zealands biggest city is also the countrys friendliest, perhaps because many of its residents. so it is welcoming for tourists and new residents.” 可知, 答案为B项。23.B推理判断题。根据全文内容可知, 本文主要介绍了四个城市, 这四个城市的人都非常友好。【语篇导读】本文是一篇说明文。文章介绍了在英国

    87、, 人们的生活方式逐渐发生着改变: 越来越多的家庭选择合住。24.B细节理解题。根据第三段中的 “. but Rita Whitehead has her own kitchen, bathroom, bedroom and living room on the ground floor.” 可知, 丽塔在一楼有她自己的厨房、浴室、卧室和客厅。所以丽塔居住在一楼。故选B项。25.A推理判断题。根据第五段中尼克说的话 “From my standpoint, it all seems to work very well. Would I recommend it? Yes, I think I

    88、would.” 可知, 尼克觉得和岳母合住在一起挺好的, 一切都很顺畅自然。由此推测, 尼克对于与岳母合住持积极的态度。故选A项。26.C推理判断题。结合第六段中的 “Official reports suggest that the number of households with three generations living together had risen from 325,000 in 2001 to 419,000 in 2013.” 可知, 官方报告显示三代同堂的家庭数量从2001年的32.5万户增加到了2013年的41.9万户。第七段也用了相关的数据对家庭几代人合住的情

    89、况进行了介绍。文中作者是在引用官方的具体数据对几代人合住的家庭进行分析和说明。故选C项。27.D主旨大意题。文章重点讲述了在英国越来越多的家庭选择合住这一社会现象。故选D项。【语篇导读】本文是一篇记叙文。作者寓情于景, 描述了在漫长的冬季里, 邻居们都渴望与其他人交流的心情。28.A词义猜测题。前面的一句话的意思是 “四周的景色一片凄凉, 小山、天空和森林灰蒙蒙的”, 这一切使作者感到情绪低落。29.B推理判断题。根据第三、四段得知, 作者家的附近有一棵老苹果树, 每到春天, 它便蓬勃绽开花蕾, 空气中弥漫着苹果花的芳香。后来有一天, 在春天引起的疯狂冲动中, 作者拿着整枝器和修枝剪, 想除掉

    90、一些杂乱无章的树枝。当他刚站到树下, 邻居们就纷纷打开窗户, 或者走到门廊上, 显然, 他们对这棵苹果树很关心, 由此推断出这棵老苹果树是邻居们的喜爱之物。30.C推理判断题。由第五段中两位邻居的反应可知, 他们担心这棵老苹果树的安全。31.A推理判断题。根据最后一段中的 “He remarked how this recent winter had been especially long and complained of not having seen or spoken at length to anyone in our neighbourhood.” 可知, 这位邻居抱怨由于冬季时

    91、间太长, 很久没有与邻居说话了。再联系第六段邻居们聚在老苹果树下相互交流的情景可知, 这位邻居想与邻居们聚一聚了。【语篇导读】本文主要介绍了一种环保的生活方式, 即去二手商店捐赠或购买二手衣物。32.B细节理解题。根据第二段的第二句 “She says that donating and shopping at thrift stores is an excellent way to exercise all three of the three Rs: reduce, reuse and recycle.” 可知, 二手商店是收纳并出售二手货品的店。33.A细节理解题。根据第二段的 “. e

    92、ducating people on how to live a greener life by making changes around the house.” 可知, 林赛库尔特建议到二手商店里购物是为了让人们过上更环保的生活, 对环境友好。34.C推理判断题。根据第四段的 “One person who knows this quite well is Jodi Jacyk.” “We are constantly thrifting and we reuse costumes for many years.” 可推知, 乔迪热衷于在二手商店里购物, 是这项活动的粉丝。35.D观点态度

    93、题。根据最后一段 “The next time you need to lighten your closet, take the opportunity to go thrift shopping to lighten both your carbon footprint and your financial burden at the same time.” 可推知, 作者支持这种到二手商店里购物的环保行为。36.B37.E38.F39.G40.D【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章介绍了一位乳腺癌患者康复后致力于提高女性对心脏疾病的认识。41.A由上文的 pick yourself up

    94、and enjoy the glory of及下文的with a mission to serve可推断, 癌症患者在伤心过后会振作起来, 享受 “活着(alive)” 的幸福, 并努力做些事情。42.D由上文的my lifes goal可知, 在患癌症之前, 作者的人生目标是 “说服(persuade)” 自己的丈夫再生一个宝宝。43.B由下文的the body heals much faster可推断, “治疗(treatment)” 结束后, 作者感到很茫然。44.D由上文的I felt lost及下文的 “. the body heals much faster than.” 可推断,

    95、 作者感到生存是如此 “艰难(difficult)”。45.C由上文的 “What was my calling now. Now I felt I should help save others.” 可推断, 作者想要给那些有生命和健康危险的人带来 “不同(difference)”。46.D由下文的 “If women knew.” 可推断, 女性甚至不 “知道(know)” 心血管疾病的危害。47.B如果女性知道心脏病的 “起因(causes)” 和前兆, 她们就能挽救自己的生命。48.C由上段可知, 通过和朋友的谈话, 作者 “找到了(found)” 自己的使命。49.B由上段末的 “I

    96、f women knew. signs of heart disease, they could save their lives.” 可推断, 作者开始致力于提高人们对心脏病的 “认识(awareness)”。50.A作者帮助那些健康风险 “严重(severe)” 的人了解心脏病。51.A作者的努力促使议会委员们讨论心脏健康, 这令作者感到非常 “满足(satisfaction)”。52.D由下文的Status of Women及第四段末的 “If women knew. signs of heart disease, they could save their lives.” 可推断, 议

    97、会委员们讨论了 “女性的(womens)” 心脏健康。53.A参考第54题解析。54.C由作者经历癌症后大有成就的事例可知, “灾难(Disasters)” 可以让一个人变得 “更好(better)”。55.C你只需要向前迈几步, 再凭借一点点运气, “转变(transformation)” 就会发生。56.changed57.foreigners58.but59.getting60.friendly61.an62.especially63.where64.is developing65.have seen写作第一节Dear Peter,I am so delighted to have re

    98、ceived your letter. You asked me in your last letter about the physical exercise in our school and the following information may give you some help.To my great joy, a famous new stadium has been put up, which has become the landmark in our school. Besides, with the stadium built, a wide range of spo

    99、rts activities can be carried out, of which table tennis, football as well as running competitions enjoy great popularity. I am particularly fond of basketball because it has been giving me strength to confront the challenge in my life.Finally, I sincerely invite you to visit our school and join in

    100、the sports we both like.Yours,Li Hua第二节Carol then found herself in the city with her friends. Carol and her friends went to watch movies. After that they ate delicious food in a restaurant and shopped in a huge mall. Carol was happy that she had the chance to experience the life in the city. Yet at

    101、the same time, she understood that everything told by her grandmother was true in the city. There was no peace and no silence; the city life was fast and rushing. The air quality is not satisfying. She could hardly find any animal or even a tree.Carols brother Rob was calling her for lunch and Carol

    102、 woke up. She recalled what happened just now in her dream and realised that her life in the village with her family was far more wonderful than the city life. Carol understood that she was having a more joyful life. She shared her dream with her family while enjoying the fresh fruit and vegetables, and they laughed together. Carol also developed love for plants, animals and beautiful nature.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022届高三人教版英语一轮复习综合测试卷十六 WORD版含解析.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-356761.html
    相关资源 更多
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT4 SECTION Ⅳ WRITING.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT4 SECTION Ⅳ WRITING.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT4 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT4 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT3 SECTION Ⅳ WRITING.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT3 SECTION Ⅳ WRITING.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT3 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT3 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE.ppt
  • 2018版高考英语二轮课件:第1部分 专题1 模式3 推理判断题 .ppt2018版高考英语二轮课件:第1部分 专题1 模式3 推理判断题 .ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅰ WARMING UP .ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅰ WARMING UP .ppt
  • 云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语下学期期中试题理科班.doc云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语下学期期中试题理科班.doc
  • 人教版英语八年级下册unit2 SectionA 1a~2d (共33张PPT).ppt人教版英语八年级下册unit2 SectionA 1a~2d (共33张PPT).ppt
  • 云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语下学期期中试题文科班.doc云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语下学期期中试题文科班.doc
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:期末综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:期末综合能力检测题.doc
  • 云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语上学期期中试题.doc云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语上学期期中试题.doc
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:期中综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:期中综合能力检测题.doc
  • 人教版英语八年级上 Unit4 SectionB 2b Who's-Got-Talent?(共29张PPT).ppt人教版英语八年级上 Unit4 SectionB 2b Who's-Got-Talent?(共29张PPT).ppt
  • 人教版英语八年级Unit4What.ppt人教版英语八年级Unit4What.ppt
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 5综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 5综合能力检测题.doc
  • 人教版英语八年级unit-4 What’s the best movie theater section--B1a-2e (共23张PPT).ppt人教版英语八年级unit-4 What’s the best movie theater section--B1a-2e (共23张PPT).ppt
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 4综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 4综合能力检测题.doc
  • 人教版英语八年上册 Unit9复习课件(共48张PPT).ppt人教版英语八年上册 Unit9复习课件(共48张PPT).ppt
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 3综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 3综合能力检测题.doc
  • 人教版英语八年上册 Unit8SectionA 1a--2a课件(共35张PPT).ppt人教版英语八年上册 Unit8SectionA 1a--2a课件(共35张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上册 Unit8 SectionA Grammar focus-3c(共33张PPT).ppt人教版英语八年上册 Unit8 SectionA Grammar focus-3c(共33张PPT).ppt
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修5 MODULE 5 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修5 MODULE 5 WORD版含答案.doc
  • 人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B2b(共22张PPT).ppt人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B2b(共22张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B 2a—2e(共21张PPT).ppt人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B 2a—2e(共21张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上Unit 5 Do you want to watch agame showrreview (共18张PPT).ppt人教版英语八年上Unit 5 Do you want to watch agame showrreview (共18张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B Reading (共17张PPT).ppt人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B Reading (共17张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上 unit10 Section_A1 课件 (共39张PPT).ppt人教版英语八年上 unit10 Section_A1 课件 (共39张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1