山东省莱西市2015高考英语阅读理解一轮基础练习(3)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省 莱西市 2015 高考 英语 阅读 理解 一轮 基础 练习 答案
- 资源描述:
-
1、山东省莱西市2015高考英语阅读理解一轮基础练习(3)及答案阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。“Experience may possibly be the best teacher,but it is not a particularly good teacher.” You might think that Winston Churchill or perhaps Mark Twain spoke those words,but they actually come from James March,a professor at Stanford U
2、niversity and a pioneer in the field of organizational decision making. For years March(possibly the wisest philosopher of management)has studied how humans think and act,and he continues to do so in his new bookThe Ambiguities of Experience.He begins by reminding us of just how firmly we have been
3、sticking to the idea of experiential learning:“Experience is respected;experience is sought;experience is explained.” The problem is that learning from experience involves(涉及)serious complications(复杂化),ones that are part of the nature of experience itself and which March discusses in the body of thi
4、s book.In one interesting part of the book,for example,he turns a doubtful eye toward the use of stories as the most effective way of experiential learning. In our efforts to make stories interesting,he argues,we lose part of the complicated truth of things. He says “The more accurately(精确地)reality
5、is presented,the less understandable the story,and the more understandable the story,the less realistic it is.”Besides being a broadly knowledgeable researcher,March is also a poet,and his gift shines through in the depth of views he offers and the simple language he uses. Though the book is short,i
6、t is demanding:Dont pick it up looking for quick,easy lessons. Rather,be ready to think deeply about learning from experience in work and life.1. According to the text,James March is.A. a poet who uses experience in his writingB. a teacher who teaches story writing in universityC. a researcher who s
7、tudies the way humans think and actD. a professor who helps organizations make important decisions2. According to James March,experience.A. is overvalued B. is easy to explainC. should be actively soughtD. should be highly respected3. What can we learn from Paragraph 3?A. Experience makes stories mo
8、re accurate.B. Stories made interesting fail to fully present the truth.C. The use of stories is the best way of experiential learning.D. Stories are easier to understand when reality is more accurately described.4. Whats the purpose of this text?A. To introduce a book. B. To describe a researcher.C
9、. To explain experiential learning. D. To discuss organizational decision making.【参考答案】1-4 CABA阅读理解阅读下面短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳答案。 Disposing(处理)of waste has been a problem since humans started producing it.As more and more people choose to live close together in cities,the waste-disposal problem
10、 becomes Increasingly difficult. During the eighteenth century,it was usual for several neighboring towns to get together to select a faraway spot as a dump site.Residents or trash haulers(垃圾拖运者)would transport household rubbish,rotted wood,and old possessions to the site.Periodically(定期的)some of th
11、e trash was burned and the rest was buried.The unpleasant sights and smells caused no problem because nobody lived close by. Factories,mills,and other industrial sites also had waste to be disposed of.Those located on rivers often just dumped the unwanted remains into the water.Others built huge bur
12、ners with chimneys to deal with the problem. Several facts make these choices unacceptable to modern society.The first problem is space Dumps,which are now called landfills,are most needed in heavily populated areas.Such areas rarely have empty land suitable for this purpose.Property is either too e
13、xpensive or too close to residential(住宅区的) neighborhoods.Long-distance trash hauling has been a common practice but once farm areas are refusing to accept rubbish from elsewhere,cheap land within trucking distance of major city areas is almost nonexistent. Awareness(意识) of pollution dangers has resu
14、lted in more strict rules of waste disposal. Pollution of rivers,ground water,land and air is a price people can no longer pay to get rid of waste. The amount of waste,however,continues to grow. Recycling efforts have become commonplace,and many towns require their people to take part.Even he most e
15、fficient recycling programs,however,can hope to deal with only about 50 Percent of a citys reusable waste.36.The most suitable title for this passage would be _.A.Places for Disposing Waste B.Waste Pollution DangersC.Ways of Getting Rid of Waste D.Waste Disposal Problem提示:第一段告诉了读者本文的中心思想。答案:D37.Duri
16、ng the 18th century,people disposed their waste in many ways EXCEPT for _.A.burying it B.recycling itC.burning it D.throwing it into rivers提示:从文章第二、三段可知。答案:B38.What can be inferred from the fourth paragraph?A.Farm areas accept waste from the city in modern society.B.There is cheap land to bury waste
17、 in modern society.C.It is difficult to find space to bury waste in modern society.D.Ways to deal with waste in modern society stay the same.提示:实际所使用的垃圾处理方法是烧、埋、倾倒进河里。第四段论述了这些方法在现代社会的不可接受性。文中例数了用这些方法处理垃圾的问题,可见在方法上没有进展。答案:D39.The main purpose of writing this article is to _.A.draw peoples attention t
18、o waste managementB.warn people of the pollution dangers we are facingC.call on people to take part in recycling programsD.tell people a better way to get rid of the waste提示:文章介绍了过去与现在的垃圾处理方法,论述了这种方法所带来的问题和人们对这一问题的认识。最后一段强调利用回收的方法依然不能解决问题的严峻形势。文章旨在引起人们对废物管理的进一步关注。答案:APassage Thirty-two (The Young Ge
19、neration) Old people are always saying that the young are not what they were. The same comment is made from generation to generation and it is always true. It has never been truer than it is today. The young are better educated. They have a lot more money to spend and enjoy more freedom. They grow u
20、p more quickly and are not so dependent on their parents. They think more for themselves and do not blindly accept the ideals of their elders. Events which the older generation remembers vividly are nothing more than past history. This is as it should be. Every new generation is different from the o
21、ne that preceded it. Today the difference is very marked indeed. The old always assume that they know best for the simple reason that they have been around a bit longer. They dont like to feel that their values are being questioned or threatened. And this is precisely what the young are doing. They
22、are question the assumptions of their elders and disturbing their complacency. Office hours, for instance, are nothing more than enforced slavery. Wouldnt people work best if they were given complete freedom and responsibility? And what about clothing? Who said that all the men in the world should w
23、ear drab grey suits and convict haircuts? If we ruin our minds to more serious matters, who said that human differences can best be solved through conventional politics or by violent means, who said that human difference can best be solved through conventional politics or by violent means? Why have
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
