2021版高考英语一轮复习 核心素养测评十七 必修4 Unit 2 Working the land(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语一轮复习 核心素养测评十七 必修4 Unit Working the land含解析新人教版 2021 高考 英语 一轮 复习 核心 素养 测评 十七 必修 land 解析 新人
- 资源描述:
-
1、核心素养测评 十七必修4 Unit 2Working the land(限时35分钟). 阅读理解AStefano Boeri, the Italian architect, famous for his Bosco Verticale, a group of tree-covered skyscrapers in Milan, introduced his new plans to pioneer a similar project in the Chinese city of Nanjing. The Chinese version of Boeris Bosco Verticale, o
2、r vertical forest, will be his first project in Asia. The project will consist of two neighboring towers that will be coated with 23 different species of trees and more than 2, 500 kinds of bushes hanging down the sides of the buildings. The structures will be built with the ability to house offices
3、 and will feature a 247-room luxury hotel, as well as a museum and even a green architecture school. The towers are currently under construction and are set for completion within the next year. But two buildings arent enough for the ambitious Boeri as he now has even bolder plans for China to create
4、 “forest cities” in a country that has become known as an urban center choking on poisonous gases and dust. In an interview about his plans to “greenify” the city and country Boeri said, “We have been asked to design an entire city where you dont only have one tall building, but you have 100 or 200
5、buildings of different sizes, all with trees and plants on the sides. ” Boeri continued, “We are working very seriously on designing all the different buildings. I think they will start to build at the end of this year. By 2020 we could imagine having the first forest city in China. ”Although these
6、towers will lend a huge hand in decreasing air pollution in Chinas eastern city, Boeri has said, it will take more than a pair of tree-covered skyscrapers to really solve Chinas pollution crisis. This is why the Italian architect hopes to repeat his design in other parts of the country, as well as i
7、n other places around the world. 【文章大意】本文是一篇记叙文。Stefano Boeri是意大利建筑师, 因为在米兰建造了一群绿树环绕的摩天大楼Bosco Verticale而闻名, 他介绍他在中国南京将开辟一个类似项目的新计划。Boeri希望在世界各地有更多的“垂直森林”。1. Boeris project is called vertical forest because buildings are built _. A. in a thick forest full of trees and green plantsB. in a city where
8、trees and green plants are grownC. with trees and bushes hanging down their sidesD. with trees and plants growing around like a forest【解析】选C。细节理解题。根据第二段可知, Boeri的项目被称为“垂直森林”, 因为建筑物的两侧都是垂下来的树和灌木。故选C。2. More forest cities will be built for the purpose of _. A. enlarging peoples living space in the urb
9、an areasB. offering a unique solution to pollution problemsC. making the best of empty space around a buildingD. beautifying a city which is like a forest of buildings【解析】选B。推理判断题。根据第三段for China to create “forest cities” in a country that has become known as an urban center choking on poisonous gase
10、s and dust. 可知, 将建设更多的森林城市, 为污染问题提供独特的解决方案。故选B。3. From the passage we know Boeris first project in Asia will _. A. still keep the original functions very wellB. raise peoples awareness of forest protectionC. gain him worldwide recognition as an architectD. enjoy a better appearance in a crowded city
11、【解析】选A。推理判断题。根据第二段可知, Boeri在亚洲的第一个项目仍然会很好地保持原有的功能。be coated with覆盖着, 注意此用法。故选A。4. What is Boeris ambition?A. To further reduce the construction cost. B. To improve his design for more functions. C. To help totally solve Chinas pollution problems. D. To have more Bosco Verticales around the world. 【解
12、析】选D。推理判断题。根据最后一段可知, Boeri的目标是在世界各地有更多的“垂直森林”。故选D。 B A new high-tech mirror, designed specifically for cancer patients, will only become reflective when a user smiles into it. The plug-in device, which exactly looks like a tablet, comes equipped with a mirror, a built-in camera, and a smart material
13、 triggered(触发)by some software. Facial recognition technology captures the face and instructs the surface of the mirror to change when a smile is detected. It can hang on a wall or sit on a table, much like a conventional mirror. Unlike a regular mirror, however, the price is currently standing at a
14、 surprising $2, 000$3, 000. After witnessing a close family member struggle through cancer treatments, Turkish industrial designer Berk Ilhan decided to focus his work primarily on products that would cultivate joy and benefit cancer patients directly. “She told me in the first days after her diagno
15、sis, it was difficult for her to look in the mirror and acknowledge she had cancer. ”he said. “Our facial expressions affect how we feel. If we flex(活动) our facial muscles to smile, our brains think that something good happened and as a result, we feel happiness. ”After earning his masters degree at
16、 the School of Visual Arts in New York, Ilhan spent several weeks visiting cancer hospitals in Turkey, speaking to both patients and doctors. He spent two years designing and developing the mirror. The idea behind it is that smiling, even when forced, can make us feel better, according to research k
17、nown as the facial feedback hypothesis. Laughter is linked to improved immune system function, and some researchers claim it can even increase our lifespans. Ilhan is currently producing the mirror in limited quantities at the previously mentioned price. The product, however, will soon be launching
18、a campaign in which Ilhan hopes to raise enough funds to bring the price down to $500. He also intends to donate the mirror to hospitals when it is financially possible to do so. 【文章大意】本文是一篇说明文, 主要介绍了一种专门为癌症患者设计的高科技镜子, 对着它微笑时, 它会反光, 土耳其设计师设计这种镜子的目的是造福癌症患者。5. What does the author intend to do in Para
19、graph 1?A. To advertise a new high-tech mirror. B. To give a brief introduction of a mirror. C. To emphasize the importance of smiling. D. To introduce facial recognition technology. 【解析】选B。推理判断题。根据第一段内容, 特别是“A new high tech mirror, designed specifically for cancer patients, will only become reflect
20、ive when a user smiles into it. ”可知, 作者简要介绍了一种专门为癌症患者设计的高科技镜子, 故B项正确。6. What does “she” underlined in Paragraph 3 refer to?A. A cancer doctor. B. An industrial designer. C. A family member of the designers. D. A student at the School of Visual Arts. 【解析】选C。代词指代题。根据第二段可知, 土耳其设计师Berk Ilhan目睹了一位亲密的家庭成员
21、在癌症治疗中苦苦挣扎后, 决定将工作重心放在能够培养快乐、造福癌症患者的产品上, 此处的she指的就是这位家庭成员, 故C项正确。7. Why did Berk Ilhan design the mirror?A. To prove a theory. B. To make a large profit. C. To get a doctors degree. D. To benefit cancer patients. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段中的“Turkish industrial designer Berk Ilhan decided to focus his work p
22、rimarily on products that would cultivate joy and benefit cancer patients directly”可知, 土耳其设计师Berk Ilhan设计这种镜子的目的是造福癌症患者, 故D项正确。8. What can be the best title for the text?A. High-Tech Mirror That Works When You Smile. B. Our Facial Expressions Affect How We Feel. C. High-Tech Mirror VS Regular Mirror
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357451.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
湖南高三语文复习课件《古诗词鉴赏》.ppt
