2021版高考英语一轮复习Unit2Cloning课后达标检测新人教版选修8.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 高考 英语 一轮 复习 Unit2Cloning 课后 达标 检测 新人 选修
- 资源描述:
-
1、Unit 2 Cloning (建议用时:35分钟).阅读理解A(2020石家庄重点高中摸底)I can proudly say that last year I broke the record for the oldest person in the world to ride a roller coaster. Im 105, but I feel younger. Even the doctor agrees Im in good condition. Im a bit deaf and my legs feel weak, but they are the only issue.I
2、rode the Twistosaurus at Flamingo Land, which spins you round quite fast. I didnt choose to go on that. Id have preferred a really fast one that went upside down. But I was told I couldnt ride something like that, because it would affect my blood pressure and I might have some danger.I wasnt nervous
3、I dont get frightened of anything. I was securely fastened, so I knew I wouldnt fall out. The roller coaster ride went on for three or four minutes, and it couldnt be a better experience. And I raised a lot of money for the Derbyshire, Leicestershire & Rutland Air Ambulance fund, which was fantastic
4、.People were saying Id got a place in the Guinness World Records. Later, someone came to present me with the certificate. I had it on the wall in my living room, with another one I got a year earlier.My recordbreaking ways really began a couple of years ago, with the ice bucket challenge. It turned
5、out that I was probably the oldest person in the world to do it, and the video was very popular. After that, I started to think about what else I could do to raise money for different charities.Im not sure if anyone admires all the fun Im having. They just say Im daft and thats about it. But Ive had
6、 many good days and many exciting times. Ive had a really good life. I dont think Ive wasted any of it.【解题导语】本文讲述了世界上玩过山车年龄最大的老人的经历。他已经105岁,获得了吉尼斯世界纪录证书;此外,他还参加过“冰桶挑战”,为慈善组织募捐。他认为自己没有浪费人生,过得很充实。1Why didnt the author choose to go on riding the Twistosaurus?ABecause he was told not to do so.BBecause h
7、e considered it too gentle.CBecause he thought it spun too fast.DBecause he was in a bad physical condition.B解析:细节理解题。根据第二段中的“I didnt choose to go on that. Id have preferred a really fast one that went upside down.”可知,作者没有选择坐Twistosaurus,是因为他想要坐真正的快速翻转的过山车,即他认为Twistosaurus太过平缓,故B项正确。2How did the aut
8、hor most probably react while riding the roller coaster?AHe really enjoyed himself.BHe was very worried at first.CHe couldnt think much about it.DHe got frightened as it started moving.A解析:推理判断题。根据第三段中的“The roller coaster ride went on for three or four minutes, and it couldnt be a better experience.
9、”可知,乘坐过山车持续三到四分钟,作者认为这是一次再好不过的经历了。据此可推知,作者在坐过山车时很享受,故A项正确。3What do you know about the author from paragraph 4?AHe was eager to get certificates.BHe disliked showing off his success.CHe was the oldest person in the world.DHe set a record the year before last year.D解析:细节理解题。根据第一段中的“last year”和第四段的内容,尤
10、其是尾句“I had it on the wall in my living room, with another one I got a year earlier.”可知,去年作者把这张吉尼斯世界纪录证书挂在客厅的墙上,还有一张是一年前挂的。据此可知,作者在前年也创造了一项纪录。4Which word can best describe the author?ACooperative. BOptimistic.CGenerous. DIntelligent.B解析:推理判断题。根据最后一段中的“But Ive had many good days and many exciting time
11、s. Ive had a really good life. I dont think Ive wasted any of it.”并结合文章描述的作者105岁还创造吉尼斯世界纪录可知,作者认为自己有过许多美好的日子和许多激动人心的时刻,他过得很好,没有浪费人生;据此可推知,作者是一个乐观的人,故B项正确。B(2020昆明高三诊断)Artificial intelligence(AI) technology may soon be a useful tool for doctors. It may help them better understand and treat diseases l
12、ike liver cancer in ways that were never before possible.Rishi Rawat, who teaches AI at the University of Southern California in Los Angeles, is part of a team of scientists researching how AI and machine learning can more easily recognize cancerous growths in the liver. Rawat provides information a
13、bout cancer cells to a computer. He says, “You can put the data into them and they will learn the patterns and the pattern recognition is important for making decisions.”David Agus is another researcher. He believes that machines are not going to take the place of doctors. “Computers will not treat
14、patients, but they will help make certain decisions and look for things that the human brain cant recognize by itself.”Once a confirmed cancerous growth is removed, doctors still have to treat the patient to reduce the risk of cancer returning. The form of treatment depends on the kind of cancer. No
15、wadays, researchers take a thin piece of tissue(组织), put it on a small piece of glass and add color to see the cells better. That process could take days or even longer. Scientists say artificial intelligence can do something better than just count cells. Through machine learning, it can recognize c
16、omplex patterns or structures, and learn how the cells are organized.The hope is that machines will soon be able to make a quick identification of cancer that is free of human mistakes. Agus says the process could be done for almost no cost in the developing world and that having a large amount of i
17、nformation about patients is important for a machine to effectively do its job in medicine.The researchers of the university are now only studying liver cancer. But doctors predict artificial intelligence will one day make a difference in all forms of cancer.【解题导语】本章讲述了人工智能有望帮助医生诊断和治疗癌症。5What can AI
18、 do with the help of the information provided by the researchers?ARecognize cancer patterns.BTreat liver cancer.CCollect useful information.DStore cancerous cells.A解析:细节理解题。根据第二段中的“He says, You can put the data into them and they will learn the patterns.making decisions.”可知,人工智能可以根据对其输入的数据来学习该模式,并进行
19、癌症模式的识别。6What can we learn about AI?AIt will be able to replace doctors.BPatients are unlikely to be cancerous again with its help.CIt is making a difference in taking care of patients.DIt can recognize cancer more accurately.D解析:推理判断题。根据第四段中的“Through machine learning.are organized.”可知,人工智能可以识别一些复杂的
20、模式或结构,同时了解细胞是如何组成的。由此可推知,人工智能可以更精确地识别癌症。7Whats the authors attitude towards the future of AI?AOptimistic. BDoubtful.CCurious. DCold.A解析:观点态度题。根据文章最后两段的内容可知,人工智能将很快能够快速识别癌症,并且将应用到各种癌症之中。由此可推知,作者对人工智能的未来持乐观的态度。8What is the best title for the text?AAI Is Used to Treat CancerBAI May Compete with Doctors
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357526.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
