2021版高考英语一轮复习Unit3Understandingeachother课后达标检测牛津译林版选修6.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 高考 英语 一轮 复习 Unit3Understandingeachother 课后 达标 检测 牛津 译林版 选修
- 资源描述:
-
1、Unit 3 Understanding each other课时练12篇阅读1篇完形学生用书P367(单独成册) 阅读理解A(2020巢湖重点中学联考)Brits(英国人) are extremely bad at languages, with many of us relying on the fact that the rest of the world speak English. Only half(51%) are able to speak a second language to any standard and as more people travel abroad, t
2、his is becoming an increasing regret, according to a new study.Almost twothirds(62%) of UK adults wish they were better at speaking languages. So they can better understand a citys culture(38% of respondents), talk with locals(24%) and go beyond the guide book(21%)Overcoming language barriers can be
3、 one of the most difficult parts of a holiday, particularly when in unfamiliar surroundings. So stressful in the fact that 10% of respondents said they didnt travel because of the problem.The survey by Hostelworld showed that one in five blamed getting lost on the language barrier, while a similar n
4、umber had problems ordering food and one in ten got on the wrong train, plane or other form of transportation.If languages werent an issue then one in eight(12%) Brits would visit Japan. China, Italy and Russia were also popular choices. Despite the communication problem, Japan has seen a 7.5% incre
5、ase in the number of British visitors between January and April, compared to this time last year.“The number of British travelers to Japan has been growing year on year,” according to Hollie Mantle, marketing and communication manager for the Japanese Tourist Board. “People are realizing that Japan
6、is one of the most hospitable and beautiful countries on earth, with so many new experiences for travelers to try, not to mention worldclass cuisine!”They had this message for Brits thinking about visiting:“Though some travelers worry about language barriers, as soon as you arrive in Japan, youll re
7、alize that people will go out of their way to help you enjoy their country. There really are few barriersroad signs and train stations are in English, youll find that people speak more English than they let on, and even when they dont, they will go above and beyond to help you out.”【解题导语】本文主要介绍了语言障碍
8、成为英国人出国旅游的一大顾虑。1What do we know from the first two paragraphs?ABrits are poor at languages.BBrits regret what they have done.CBrits like relying on others.DBrits are good at languages.A解析:推理判断题。根据第一段第一句“Brits(英国人) are extremely bad at languages, with many of us relying on the fact that the rest of t
9、he world speak English.”点题,并结合对前两段的整体理解可推知,英国人的语言能力比较差,故选A。2How many Brits cant order food correctly because of language barriers?AAbout 10%.BAbout 12%.CAbout 20%. DAbout 21%.C解析:细节理解题。根据第四段中的“The survey by Hostelworld showed that one in five blamed getting lost on the language barrier, while a simi
10、lar number had problems ordering food”可知,1/5即20%的英国人因为语言障碍不能正确点餐,故选C。3How is the text mainly developed?ABy analyzing causes.BBy giving examples.CBy making description.DBy listing data.D解析:写作手法题。根据对文章的整体理解可知,本文列举了大量的数据来论证作者的观点,由此可推知,本文是通过列出数据来展开的,故选D。B(2020成都诊断)For the past two years I have been trav
11、elling and living abroad. Home has become more of a feeling than a place. I feel at home when I am with my family in London, but I also feel at home in Italy with friends I love. Home is no longer a picture of a house with a front door and some windows. It is more complicated than that.This is one o
12、f the reasons that celebrating the new year has become very important for me. I do not care about “New Years resolutions(新年计划)”living abroad has made me constantly reconsider what kind of person I want to be and how I will live my life, so I dont feel the need to plan for change: I live for change.N
13、ew Years Eve has become my time to reconnect with the friends, which makes me feel at home. Every year we try to reunite wherever we are, and remember the time when we knew each other so well that we felt like a family. It is a moment to reconnect and get to know each other again. Last year, we trav
14、elled to a cottage in Ireland where we had no Internet and no neighbours. In the middle of the countryside, away from our constantly changing lives, we were able to become like a little family again.This year, we went to Barcelona. It was a very big change. We were surrounded by culture and life and
15、 joy. There were bars and parties. It was different, but one thing stayed very much the sameI felt at home again and we felt like a family again.A lot of people feel that New Years Eve cannot live up to expectations. Ideas such as the “New Years kiss” and “resolutions” create a lot of pressure for p
16、eople to have a night to remember, a night that will change their lives and perhaps make the next year worth living. I think those people are missing the point. Why cant New Year be about friends?【解题导语】本文是一篇夹叙夹议文。过去两年作者在国外旅游、生活,作者经常通过和朋友们一起旅游来庆祝新年,并因此而有家的感觉。4What does the underlined word “It” in par
17、agraph 1 refer to?AFamily.BLiving abroad.CHome. DStaying with friends.C解析:代词指代题。根据第一段倒数第二句“Home is no longer a picture of a house with a front door and some windows.”可知,家不再是一幅有前门和一些窗户的房子的图画;结合画线词所在句“It is more complicated than that.”可知,该句的主语It指代前一句中的“Home”。故C项正确。5Why doesnt the author care about “Ne
18、w Years resolutions”?ANew Years resolutions cannot be reached.BHis lifestyle makes him always ready for change.CIts meaningless to make any big changes in life.DMaking New Years resolutions creates much pressure.B解析:细节理解题。根据第二段第二句“I do not care about New Years resolutions(新年计划)living abroad has made
19、 me constantly reconsider what kind of person I want to be and how I will live my life, so I dont feel the need to plan for change: I live for change.”可知,作者的生活不断变化,所以他认为没有必要在意新年计划,故B项正确。6What does the author try to convey through his experiences in Ireland and Barcelona?ALife is peaceful and enjoyab
20、le.BLiving abroad is a happy experience.CStaying with friends makes one feel at home.DTravelling abroad enriches ones life experience.C解析:细节理解题。根据第三段尾句“In the middle of the countryside, away from our constantly changing lives, we were able to become like a little family again.”可知,和朋友待在乡村的中心,远离不断变化的生
21、活,作者找到了家的感觉;根据第四段尾句“It was different, but one thing stayed very much the sameI felt at home again and we felt like a family again.”可知,作者和朋友们在一起,感觉又回到了家,感觉他们像一家人。据此可知,文章中提及作者和朋友在爱尔兰和巴塞罗那的经历旨在说明和朋友待在一起能让人找到家的感觉。故C项正确。7Which of the following can be the best title for the text?ANew Years Celebration: Ho
22、w?BTrue Friendship: What?CLiving Abroad: Comfortable or Complicated?DChange: Plan It or Make It?A解析:标题归纳题。通读全文可知,文章主要讲述了作者由于常年旅居在国外,对于庆祝新年和新年计划有着不同的思考:有朋友的地方就有家的感觉,变化着的生活不需要新年计划,故A项最适合作文章标题。 完形填空(2020安徽省示范高中模拟)I first discovered Caf Gratitude several months ago. My friend Dr. Heather invited me to _
23、1_ her for lunch. Heather had _2_ moved to Los Angeles, and we would discuss the project we were doing. As we sat down and were _3_ the delicious vegetarian menu, the server who came to take our _4_ asked us the question of the day, “What are you grateful for?”I felt a familiar stir(震动) in my chest,
24、 and my eyes began to water. _5_ a pause, Heather _6_ her hand out to me and said that it was with me. I expressed my gratitude to be with her _7_, enjoying this moment of our shared _8_ and her new start in Los Angeles. After a delicious lunch, I decided to stay a while longer _9_ the question had
25、inspired me to meet the coowner, Ryland. Pauses or _10_ in life are a very good time to listen to whats _11_ on inside of our hearts.When Ryland came over to my _12_ with his big smile, his title of Chief Inspiration Officer seemed very _13_ for his personality. He gave me his _14_ attention as he o
26、pened his heart to listen. I told him how I wanted to help him open more _15_ so there could be more places to eat and help spread this _16_ of “being generous and grateful every day”. Since that _17_, Caf Gratitude has been my favorite place to eat.What a rewarding and meaningful experience! And Iv
27、e since learned that Caf Gratitude _18_ business through what they call “Sacred Commerce” where they provide inspired service, and express _19_ for the richness of our lives. A simple question that day _20_ me down new paths and gave me new friendships.【解题导语】本文是一篇夹叙夹议文。“我”应邀和朋友在一家“感恩餐馆”共进午餐,当服务员问我们“
28、我们感激什么”时,“我”和“我”的朋友都认为那一刻彼此的陪伴让我们感激。这一简单的问题让“我”有了新的人生感悟1A.attendBaccompanyCinvolve DfindB解析:根据语境可知,“我”的朋友Heather博士邀请“我”陪她共进午餐。B项意为“陪伴”,故B项正确。A项意为“参加,看护”,C项意为“使卷入,涉及”,D项意为“找到”,都与语境不符。2A.even BeverCseldom DjustD解析:根据上文可知,“我”的朋友Heather博士邀请“我”陪她共进午餐;结合常识和该句中“had_moved to Los Angeles”以及下文中的“her new start
29、 in Los Angeles”可推知,“我”的朋友Heather刚迁到洛杉矶。D项意为“刚刚”,符合语境,故D项正确。A项意为“甚至”,B项意为“曾经”,C项意为“很少”,都与语境不符。3A.looking BtestingCplanning DstudyingD解析:根据空后的“delicious vegetarian menu”及常识可知,我们坐下后开始仔细察看菜单。D项意为“仔细察看”,故D项正确。A项意为“看”,B项意为“测试”,C项意为“计划”,都与语境不符。4A.space BtimeCorder DplaceC解析:根据该句中的“the server who came to t
30、ake”及常识可以推知,服务员过来为我们点餐。C项意为“点菜”,故C项正确。A项意为“空间”,B项意为“时间”,D项意为“地方”,都与语境不符。5A.Without BDespiteCIn terms of DRegardless ofA解析:根据语境可知,Heather毫无(Without)停顿地向“我”伸(reached)出手,说和“我”在一起让她很感激。6A.reached BshookCclapped DstuckA解析:参见上题解析。reach意为“伸,伸手(以碰触或提起某物)”,故A项正确。B项意为“摇动”,C项意为“鼓掌”,D项意为“粘,贴”,都与语境不符。7A.either B
31、as well asCalso DtooD解析:根据上文的内容及该句中的“I expressed my gratitude to be with her”可知,“我”也为和她在一起表达了感激。too“也”,通常用于肯定句句末,故D项正确。8A.project BseatChonesty DfriendshipD解析:根据上文可知,我们都表达了对彼此陪伴的感激;再结合该句中的“shared”可以推知,我们享受着共同的友谊时光。D项意为“友谊”,故D项正确。A项意为“项目”;B项意为“座位”;C项意为“诚实”。9A.so BasCif DbeforeB解析:空处前一句是说,午饭后“我”想多待上一会
32、儿;空处后一句说,这个问题使“我”想要和餐厅老板Ryland见上一面,据此可知,空前为果,空后为因,故as“因为”正确。10A.action BdelaysChurry DdreamsB解析:根据语境可知,空处与“Pauses”对应,应为其同义词语,故delays“延迟”符合语境。A项意为“行动”,C项意为“匆忙”,D项意为“梦想”,都与语境不符。11A.looking BinsistingCgoing DagreeingC解析:根据语境可知,暂停和延迟是生活中很好的一个时刻去倾听我们内心进行的活动。go on意为“发生”,为固定搭配,符合语境,故C项正确。12A.company Btable
33、Chouse DcarB解析:根据语境可知,Ryland微笑着走近“我”的餐桌旁。B项意为“桌子”,故B项正确。A项意为“公司”,C项意为“房子”,D项意为“汽车”,都与语境不符。13A.suitable BreadyCeager DanxiousA解析:根据语境可知,他微笑着,看起来他“首席灵感官”的头衔和他的个性很匹配。be suitable for为固定搭配,意为“适合于”,故A项正确。B项意为“准备好的”,C项意为“渴望的”,D项意为“急切的”,都与语境不符。14A.simple BfullCurgent DregularB解析:根据语境可知,他敞开心扉倾听,全身心注意着“我”。B项意
34、为“完全的”,故B项正确。A项意为“简单的”;C项意为“紧急的”;D项意为“经常的”。15A.hotels BschoolsCclubs DrestaurantsD解析:根据空后的“more places to eat”可推知,“我”想要帮助他开更多的饭店,这样的话就有更多的地方就餐并传播他“每天要慷慨并感恩”的理念。D项意为“饭店”,故D项正确。A项意为“宾馆”;B项意为“学校”;C项意为“俱乐部”。16A.lesson BnoteCmessage DlectureC解析:参见上题解析。A项意为“课”,B项意为“便条”,D项意为“讲座”,都与语境不符。17A.meeting Bperform
35、anceCact DvacationA解析:根据上文中的“meet the coowner”并结合语境可知,自从那次见面以来,“感恩餐馆”就成了“我”最喜爱去就餐的地方。A项意为“会面”,故A项正确。B项意为“表演”;C项意为“行动”;D项意为“假期”。18A.trains BpracticesCreviews DconcludesB解析:根据语境可知,“感恩餐馆”通过他们的这种商业模式实践他们的业务。B项意为“实践”,故B项正确。A项意为“培训”,C项意为“审查”,D项意为“总结”,都与语境不符。19A.explanation BappreciationCconsideration Dapp
36、licationB解析:根据语境可知,他们向我们生命的丰足表达了感激。B项意为“感激”,故B项正确。A项意为“解释”;C项意为“考虑”;D项意为“申请”。20A.surprised BledCreturned DheldB解析:根据语境可知,那天的一个简单的问题,引导“我”走上新的道路,给了“我”新的友谊(关系)。B项意为“引领”,故B项正确。A项意为“使惊奇”;C项意为“归还”;D项意为“抓住,握住”。课时练22篇阅读1篇七选五1篇语法填空学生用书P369(单独成册) 阅读理解A(2020安徽六校联考)I read a newspaper article about a new concep
37、t. The idea is simple, but revolutionary(革命性的): combining a residential home for the elderly with a nursery school in the same building. The children and the residents(住户) eat lunch together and share activities such as music, painting and gardening. In the afternoons, the residents enjoy reading st
38、ories to the children and, if a child is feeling sad or tired, there is always a kind lap to sit on and a hug.Nowadays there is less and less contact between the old and the young. There are many reasons for this, including the breakdown of the extended family, working parents with no time to care f
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357592.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
