2021版高考英语大一轮复习 Unit 5 Theme parks练习 新人教版必修4.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语大一轮复习 Unit Theme parks练习 新人教版必修4 2021 高考 英语 一轮 复习 parks 练习 新人 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 5Theme parks.阅读ABandhavgarh National Park in India is best known for its amazing setting,as well as having the highest concentration of tigers in India.In addition to tigers,there are also bears,deer,wolves,birds,etc.Location:In Madhya Pradesh state,almost 200 kilometers northeast of Jabalpur.T
2、he nearest village is Tala,which is the access point of the park.Opening Hours and Safari (游猎) TimesSafaris operate twice a day,starting at dawn until late morning,and mid-afternoon until sunset.The best time to visit the park is early in the morning or after 4 p.m.to spot the animals.The park is cl
3、osed from July 1 to September 30 due to the monsoon season (季风季节).Bandhavgarh ZonesBandhavgarh is divided into three main zones:Tala (the parks best zone,with the most tigers),Magdhi (the second best zone to see tigers),and Khitauli (scenic and less visited,although tiger sightings do occur there; p
4、articularly good for birding).Entry Fees and Charges for Jeep SafarisBandhavgarh has become expensive to visit in recent years.Entry fees have increased since October 2014.When going on a safari,separate fees must be paid for park entry and jeep hire.Entry tickets are priced per vehicle (up to six p
5、eople).For 20152016,park entry tickets cost as follows:Tala Zone:2,400 rupees for Indians,4,800 rupees for foreigners.(Up to six people)Other Zones:1,200 rupees for Indians,2,400 rupees for foreigners.(Up to six people)Jeep HireExpect to pay about 2,200 rupees to hire a jeep,in addition to the entry
6、 cost.This can be done at the park entrance.All hotels can arrange jeep hire and tours,but at a higher rate.Its much less trouble though.Besides,unlike many national parks in India,its possible to take private vehicles into Bandhavgarh.1.What is Bandhavgarh National Park most famous for?A.Lots of ti
7、gers. B.Beautiful birds.C.Species of bears. D.A number of wolves.2.When can you visit the park?A.In July. B.In August.C.In September. D.In October.3.How much should five Americans pay for entry fees to visit Magdhi Zone?A.1,200 rupees. B.2,400 rupees.C.4,800 rupees. D.6,000 rupees.4.Which of the fol
8、lowing statements is TRUE about jeep hire in the park?A.Tourists dont have to hire jeeps.B.Hiring jeeps from hotels costs less money.C.Tourists can only hire a jeep from the park.D.Jeep hire fees are included in the entry cost.语篇解读:本文是应用文,主要介绍了有关印度的班达迦国家公园的旅游指南。答案及剖析:1.A细节理解题。由文章开头的Bandhavgarh Natio
9、nal Park in India is best known for its amazing setting,as well as having the highest concentration of tigers in India.可知,该公园因众多的老虎而闻名。2.D细节理解题。由Opening Hours and Safari(游猎)Times部分的The park is closed from July 1 to September 30可知,该公园在7月1号到9月30号关闭。故选D项。3.B细节理解题。由Entry Fees and Charges for Jeep Safari
10、s部分的Entry tickets are priced per vehicle.(up to six people)及Other Zones:1,200 rupees for Indians,2,400 rupees for foreigners.(Up to six people)可知,作为外国人的五位美国游客可以乘坐一辆车游览Magdhi Zone,需要交纳入场费2 400卢比。4.A细节理解题。由文章末的unlike many national parks in India,its possible to take private vehicles into Bandhavgarh.可
11、知,游客不是必须租吉普车,他们可以开私家车进该公园。B“Tipping” is handled very differently in the UK and America.Its important to get this right when you visit each place as it can affect whether the staff in bars,cafes,restaurants,hotels,hairdressers,and the drivers of taxis or buses think that you are lovely,rude or strang
12、e.In the UK the reason for tipping is to show that you really liked the service.In the UK we have a high minimum wage,and no one can be paid below this amount for any work,so when you tip,it is mainly showing politeness to the service person,and to acknowledge that they did an excellent job.You can
13、tip more or less depending on how good you thought the service was.The average tip is around 10%20%.If you dont like the service,dont tip!This is the case even if “service” has been added to your bill.If you are a student,traveler on a budget,or simply cant afford to,its also OK not to spend the ext
14、ra money.In the US,you will often hear “tips” called “service”.It is essential to tip in the US,because the waitresses,bar staff in these industries are paid a low wage which they cannot afford to live on,and therefore your tip is much needed by them.It is actually part of the payment that you make
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357751.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
