2021版高考英语大一轮复习核心素养测评三十八Module4~6外研版选修7.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 高考 英语 一轮 复习 核心 素养 测评 三十八 Module4 外研版 选修
- 资源描述:
-
1、核心素养测评三十八 Module 46. 阅读理解Flying down a 488-meter-long slide provides plenty of excitement for most people. But for those who like more extreme adventures, Nicaragua offers an even more exciting slide experience. The thought of racing down an active volcano with only a board is enough to get most peo
2、ple hot under the collar. But for thrill-seeking sports fanatics, boarding down a 2, 380-foot-high volcano at the speed of 80 km/h is the coolest sport around. Thousands of travelers are heading to the foothills of Nicaraguas Cerro Negro to take part in the new sporting craze (狂热). Surfers, dressed
3、in protective jump suits, knee-pads and helmets, receive brief instructions and then try sliding down a short slope(斜坡). After that, its time for the real thing. Sitting on their specially-constructed boards, surfers push off and fly straight down a 488-meter-long slope. The black volcanic ash provi
4、des a dusty, dirty ride. But boarders usually arrive at the bottom with smiles on their faces. Phillip Southan, owner and manager of Bigfoot Hostel and Green Pathways Tours, said, “We started offering this trip in 2005 and it has become so popular. This is a unique tour as nowhere else in the world
5、can you board down an active volcano. ”“What we offer is a tour for everyone with absolutely no experience. One of the greatest attractions of the tour is that you get a bit of everything. Since 2005, more than 10, 000 people have traveled to Cerro Negro to give it a try. ”“When you are on the top y
6、ou will have the opportunity to stand near the crater(火山口) and see a smoking volcano. But the biggest risk is that you will take the chance of getting some scratches if you fall over. ”“Many years of experience has taken this tour to a level where it is safe but still fun and for some people a littl
7、e frightening. We are always working on ways to continue improving it for the future. ”【文章大意】本文是一篇说明文。介绍了能够给你带来刺激体验的赛罗内格罗的火山滑梯。1. Which words can best describe the slide in Cerro Negro? A. Secure but tiring. B. Enjoyable but risky. C. Popular but demanding. D. Worthwhile but painful. 【解析】选B。细节理解题。根据
8、第二、三、四段的介绍可知, 赛罗内格罗的火山滑梯会带来令人愉快的滑行体验, 再根据第五段中的“But the biggest risk is that you will take the chance of getting some scratches if you fall over”可知, 最大的风险是如果你跌倒了会被划伤, 由此可知, 赛罗内格罗的火山滑梯虽然好玩但有风险, 故B项正确。2. What do the underlined words “the real thing” in Paragraph 2 refer to? A. Sliding down the volcanic
9、 slope. B. Escaping the black volcanic ash. C. Heading to the mountaintop alone. D. Receiving professional slide instructions. 【解析】选A。词义猜测题。根据画线词后的“Sitting on their specially-constructed boards, surfers push off and fly straight down a 488-meter-long slope. ”可知, 人们坐在特制的滑板上从488米长的斜坡上直冲而下, 由此可知, 画线词指的
10、就是从火山坡上滑下来, 故A项正确。3. In what way is the slide in Cerro Negro special? A. It is available to everyone. B. It has the longest slope worldwide. C. It is based on an active volcano. D. It offers specially-constructed boards. 【解析】选C。细节理解题。根据第三段中的“This is a unique tour as nowhere else in the world can you
11、 board down an active volcano”可知, 赛罗内格罗的火山滑梯的独特之处在于它位于一口活火山上, 故C项正确。4. What makes the slide in Cerro Negro relatively safe according to Phillip Southan? A. High-tech safety facilities. B. Knowledge and skills from practice. C. Advanced training guidance on the slide. D. Staffs familiarity with the s
12、urroundings. 【解析】选B。推理判断题。根据最后一段中的“Many years of experience has taken this tour to a level where it is safe but still fun and for some people a little frightening. ”可知, 多年的经验使火山滑梯安全又有趣, 由此可知, Phillip Southan认为实践中的知识和技巧使火山滑梯相对安全, 故B项正确。【知识拓展】长难句分析But the biggest risk is that you will take the chance
13、of getting some scratches if you fall over. 分析: But表示转折, 其中that引导表语从句, if引导条件状语从句, 意为“如果”。翻译: 但最大的风险是, 如果你跌倒了, 你可能会被划伤。. 完形填空(2020南昌模拟)Most parents send care packages and gifts to their children when theyre away at university. Terri Cox, from Leonard town, Maryland, isnt one of those 1. A few weeks
14、ago, Terri sent her son, 18-year-old Condor, whos now away at Westminster College in Pennsylvania, a(n) 2. When Condor first 3 the package, he thought it was a 4 gift filled with necessities(必需品). “I was 5, because its like Christmas when you get mail from 6 when youre in college, ” he said. 7 as Co
15、ndor opened the package, what was actually inside couldnt have been further from what he had 8. It wasnt a 9, a care package, or even college supplies. It was something hed 10 while at home for the Christmas breakhis 11. The box was filled with trash(垃圾)everything he was too 12 to take out when his
16、mother had 13 him to over Christmas. In fact, Condor 14 to do all of his housework at home. So Mom Terri got the idea to post his rubbish to him to 15 him. Condor didnt 16 why his mom did this to him until he gave her a call. “She isnt usually 17, and I didnt see this as a big punishment. It was mor
17、e of a(n) 18 reminder(提醒) that I have duties. And we have a good laugh on the phone, ” he added. Condor later said that the rubbish hed received in the box was only a part of what he was actually meant to 19. Where was the rest? It was hidden in his bedroom drawers. Considering what happens to rubbi
18、sh if left for a long time, lets hope Terri 20 the rest of it fast. 【文章大意】本文是一篇记叙文。圣诞节时, 儿子在家留下了一些垃圾, 母亲Terri把他的垃圾寄给他, 以此来警告他不要太懒惰。1. A. childrenB. parentsC. students D. friends【解析】选B。根据“Most parents send care packages and gifts to their children when theyre away at university. ”可知这里意思是Terri Cox不是那些
19、父母之一。故选B。2. A. postcardB. book C. packageD. email【解析】选C。根据“When Condor first the package”可知Terri 给她的儿子邮寄了一个包裹。故选C。3. A. discoveredB. openedC. preparedD. got【解析】选D。句意: 当Condor第一次收到这个包裹的时候, 他认为这是一个装满必需品的普通礼物。故选D。4. A. normalB. small C. cheapD. different【解析】选A。根据“filled with necessities”可知他认为这是一个普通的礼物。
20、故选A。5. A. excitedB. careful C. angryD. disappointed【解析】选A。根据“because its like Christmas when you get mail fromwhen youre in college, ”可知这里意思是我很兴奋。故选A。6. A. classB. neighbors C. familyD. shops【解析】选C。句意: 因为这就像你在大学时, 圣诞节收到家人的邮件一样。故选C。7. A. SoB. But C. UnlessD. And【解析】选B。句意: 但当Condor打开包裹时, 里面的东西和他想象的相差甚
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357887.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
