2021版高考英语(外研版)一轮复习课后达标检测:选修8 3 MODULE 3 FOREIGN FOOD WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语外研版一轮复习课后达标检测:选修8 MODULE 3FOREIGN FOOD WORD版含解析 2021 高考 英语 外研版 一轮 复习 课后 达标 检测 选修 FOREIGN
- 资源描述:
-
1、(建议用时:35分钟).阅读理解A(2020济南高三质检)There are only a few truly pleasant smells to wake up to in the morning. For me, its the smell of freshly brewed coffee. Just a sniff of it makes me jump out of bed and rush to the kitchen for a gulp of the hot black liquid.If youre a big fan of coffee, youll understand
2、that opening a new packet of coffee releases an amazing smellfresh, roasted coffee beans. And youll be able to identify the beans originColombia, Vietnam or Brazil. Tim Hayward is a food writer and coffee shop owner; he believes the smell is absolutely vital. “When you walk into the coffee shop in t
3、he morning and that smell hits you, youre getting physiological responses.”I know from experience when I walk into a cafe, my mouth begins to water and its the smell that makes me feel good. However, this feeling sometimes turns to disappointment. This is particularly the case when I order a coffee
4、to go in a tall paper cup and sip the liquid through a hole in the lid. Yes, its convenient, but is it really the right way to appreciate it?You walk into the coffee shop, you get the smell, but when you actually take the drink out, you are drinking it from something that is designed to deliver the
5、hot liquid directly past your tongue, but prevent any smell coming up to your nose. As well as eliminating the smell, takeaway coffee cups create a lot of waste and a vast majority of them still dont get recycled. So maybe now is the time to really wake up and smell the coffee by drinking from a cup
6、 in a cafe, chatting with friends and saving the planet!【解题导语】咖啡的味道令作者着迷,但是纸杯装的咖啡,其味道被阻隔了,无法让人感觉到咖啡真正的味道,并且纸杯还带来污染。1In which aspect does the author agree with Tim Hayward?APeople drink coffee first thing in the morning.BCoffee beans origin makes all the differences.CSome people are addicted to drink
7、ing coffee.DIts the smell of coffee that really matters.D解析:细节理解题。根据第一段第二句“For me, its the smell of freshly brewed coffee.”以及第二段第三句中的“he believes the smell is absolutely vital”可知,两人都认为咖啡的味道非常重要。故选D。2What does the author complain about?AThe process of making coffee.BThe high temperature of coffee.CTh
8、e design of the paper coffee cup.DThe inconvenience of buying coffee.C解析:细节理解题。根据第三段最后一句和第四段第一句中的“you are drinking it from something that is designed to deliver the hot liquid directly past your tongue, but prevent any smell coming up to your nose”可知,纸杯的设计令作者不满。故选C。3What can replace the word “elimin
9、ating” underlined in Paragraph 4?ACreating.BRemoving.CIncreasing. DChanging.B解析:词义猜测题。根据第四段第一句中的“prevent any smell coming up to your nose”并结合画线词所在句可推知,该词的含义与“prevent”含义相近,故选B。4What can be the best title of the text?AWake Up and Smell the CoffeeBTry to Be a Real Lover of CoffeeCDrink Coffee to Save t
10、he PlanetDChoose Takeaway Coffee for ConvenienceA解析:标题归纳题。根据第一段第二句“For me, its the smell of freshly brewed coffee.”并结合文章其他内容可知,全文围绕咖啡的味道展开叙述,主要讲述了作者对咖啡味道的喜爱,并表述了打包带走的纸杯装咖啡的坏处,并因此建议不如在咖啡馆内坐下来,细细品味咖啡,故A项最适合作本文标题。B(2020洛阳第二次统考)There is more of a connection between food and culture than you may think. O
11、n an individual level, we grow up eating the food of our culture. It becomes a part of who we are. Many associate food from our childhood with warm feelings and good memories and it ties us to our families, holding a special and personal value for us. Food from our family often becomes the comfort f
12、ood we seek as adults in times of frustration and stress.On a large scale, traditional food is an important part of culture. It also operates as an expression of culture identity. Immigrants bring it wherever they go, and it is a symbol of pride for their culture and means of coping with homesicknes
13、s.Many immigrants open their own restaurants and serve traditional dishes. However, the food does not remain exactly the same. Some materials needed to make traditional dishes may not be readily available, so the taste and flavor can be different from what they would prepare in their home countries.
14、 Additionally, immigrants do not only sell dishes to people from the same countries as them, but to people from different countries. Therefore, they have to make small changes about the original dishes to cater to a wider range of customers. Those changes can create new flavors that still keep the c
15、ultural significance of the dishes.We should embrace our heritage(传统) through our cultures food but also become more informed about other cultures by trying their food. It is important to remember that each dish has a special place in the culture to which it belongs, and is special to those who prep
16、are it. Food is a window into culture, and it should be treated as such.【解题导语】本文是一篇议论文,主要探讨了食物和文化之间的联系。5Whats the function of food mentioned in the text?ATo help motivate homesickness.BTo show national identity.CTo reflect a countrys history.DTo show a communitys superiority.B解析:细节理解题。根据第一段的内容,尤其是第二
17、、三句“On an individual level, we grow up eating the food of our culture. It becomes a part of who we are.”,再根据第二段的内容,尤其是第二句“It also operates as an expression of culture identity.”可知,文章中提到的食物的作用是显示国家身份。6What does the underlined word “it” in Paragraph 2 refer to?AThe specific traditional food.BThe natio
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-358087.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
