2022届高三英语二轮复习练习:考点分类练(三) 推理判断题——写作意图类 WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高三英语二轮复习练习:考点分类练三推理判断题写作意图类 WORD版含答案 2022 届高三 英语 二轮 复习 练习 考点 分类 推理 判断 写作 意图 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、考点分类练(三)推理判断题写作意图类A(2021山东泰安二模)In 2018, I wanted to do something to bring change for people in my community. I carried out research to understand the problems affecting them and found that climate change was the greatest threat. When I realised many people in the rural areas faced fatal impacts such
2、 as landslides, floods and droughts, I decided to stand up. Seeing climate change threaten the availability of food and water in my country was a wake-up call. We are focused and very clear with our demands. We are not afraid of holding governments and corporations accountable for the climate crisis
3、 because the science is clear. We will not give up because our future is in danger. We need to meet the demand for climate action as our lives depend on it too. Farmers in Ontario stood up against a proposed mega quarry(采石场) in their land. They held festivals to draw attention, they spoke up against
4、 corporate mining which threatened their groundwater and soil, they mobilised many people to stop it and in 2012, Highland Company withdrew their plans. I hope to see the end of the fossil fuel industry, and we need renewable energy. I hope to see the recovery of our ecosystems through planting more
5、 trees, having urban forests and protecting wildlife. Our existence depends on that of our ecosystems. I hope to see more recovery projects built in the most affected communities. There are many climate movements all over the world and most have social media accounts. Find a local group that you can
6、 work with to demand climate action. When people are united, they cannot be defeated. Earth is our home. We should protect our home. 1.Why did the author take immediate action? A.He wanted to change people in his community. B.He reminded people of valuing food and water. C.He was aware of the danger
7、 of climate change. D.He was interested in the problems in the rural areas. 2.What does the underlined word “mobilised” in paragraph 2 mean? A.Forced. B.Forbade. C.Warned. D.Organised. 3.What can we infer from the third paragraph? A.Renewable energy sources have replaced fossil fuels. B.More recover
8、y projects have been built in many communities. C.The fossil fuel industry does harm to our ecosystems. D.The fossil fuel industry doesnt account for our existence. 4.What is the purpose of this text? A.To appeal to people to unite to protect environment. B.To clarify the authors contribution for th
9、e community. C.To recommend us a new kind of renewable energy. D.To show the importance of banning the fossil fuel industry. B(2021福建福州6月适应性练习)I was so worried about handing my little boy over during his first week of school, but you made it easier. You smiled at him like a mother would at her own c
10、hild. You showed warmth and your hugs were always on offer. After a day in class with you, Charlie would come home singing. Whenever I hear Do Your Ears Hang Low or see him stretching to the sky when he is singing about the days of the week, I will think of you. I didnt tell you at the time, but I l
11、oved your morning song so much that I implemented it in my own class (Im a teacher, too). When you saw I was troubled, you hugged me with your smile and I knew everything would be OK. You made parents feel as cared for as our children. In the short time I knew you; you taught me about the type of te
12、acher I desire to be. You never seemed disturbed by mountains of paperwork. Instead, you appeared to embrace every minute. I cant understand why youve been taken from us. Telling Charlie was one of the hardest things Ive had to do. Im not sure whether he fully understood, but he told me he loved you
13、. I wish I had told you all of this when you were with us. I hope that you knew how you brought happiness to everyone you met and how loved you were. Goodbye, Dear Friend. 5.What does the underlined word “implemented” in paragraph 1 probably mean?A.Looked back on.B.Looked forward to. C.Thought highl
14、y of.D.Made use of. 6.What can we learn from the passage about parents?A.They need to sing songs before children. B.They need to feel the affection as well. C.They find it hard to handle their kids. D.They find it necessary to hug the teachers. 7.Whats the writers main purpose in writing this articl
15、e?A.To make a remark on Charlies teacher. B.To say goodbye to her fellow teacher. C.To take pity on her fellow teacher. D.To recall and show respect for Charlies teacher. C(2021安徽黄山高中毕业班第二次质量检测)What is the best part of a typical relaxing summer day? Nothing is better than sitting in an armchair with
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-358347.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
