岳阳市2016高考英语阅读类和短文改错选练(10)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 岳阳市 2016 高考 英语 阅读 短文 改错 10 答案
- 资源描述:
-
1、阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。When he thought of the past,my grandfather would sometimes show us photographs of himself at school.They were brown and faded,and it was hard to believe that the blurred figure of the little boy in the short trousers and socks could ever have been Grandfather
2、.Besides,he wore a capand the boys in the photographs wore caps pulled so far forward that half of their faces were obscured.When Grandfather asked us to pick him out from the group,we would surely point to the wrong boy.On one such occasion my younger sister,aged six,burst into tears when Grandfath
3、er proudly guided her finger to the right boy.“How could that boy be you?”she cried.“He should have a heard.”We were,of course,all convinced that grandfathers should have beards,preferably white and bushy,like our own grandfathers. “I was a good scholar,”Grandfather would say,wagging his beard over
4、the photographs.“I should have been top of the class if I hadnt had to get up at six every morning to milk the cows and chop the wood,and again when I came home from school.”“But Saturdays? What did you do on Saturdays?”“Saturdays,if it was fine,Id be out all day in the fields with the men,”replied
5、Grandfather. “And if it was wet,Id be helping my mother with odd jobs round the house.There wasnt much time for studying.”We all tried hard to imagine what it would have been like to have been Grandfather getting up at crack of dawn and never,obviously,having a moment for himself.It seemed we had le
6、arnt something from what Grandfather had said about his childhood.1In the first paragraph of this passage,what the author really tells us is that_.A. his grandfather used to wear short trousers,socks and a cap as wellBit was difficult to tell which of the boys in the photographs was GrandfatherChe d
7、idnt believe Grandfather wore a cap pulled forward when he was at schoolDit was fun to watch boys in the photographs wearing caps pulled forward答案:B细节判断题,可用直接就题找题法来解。第一段最后一句:When Grandfather asked us to pick him out from the group,we would surely point to the wrong boy.此句表明答案为B。 2The authors sister
8、burst into tears because_.A. she did not get a chance to pick out Grandfather in the photographsBshe was told which was the right boy before she herself could pick him outCother children did not agree with her that Grandfather should have had a beardDshe found Grandfather in the photographs did not
9、have a beard 答案:D细节判断题,可用直接就题找题法来解。由短文第二段第二句:“How could that boy be you?”she cried.“He should have a beard.”可以推断,小女孩接受不了爷爷没有胡子的事实。3When Grandfather said,“I should have been top of the class.”,be meant_.A. if he had had more time for studying,he would have been the best in his classBhe should have sp
10、ent more time studying rather than playing ball gamesChis school days should not have been so hard and miserableDhe could have never been the best student even if he had studied still harder答案:A推理判断题,可用逻辑推断法来解。该句为虚拟语气,表明如果他不需要每天起早干活,他的成绩一定会是班上最好的。4In the last paragraph the author said,“We all tried
11、hard to imagine.”because_.A. the figures of the boys in the photographs were small and blurredBthe children had never experienced life like that of GrandfatherCthe photographs Grandfather showed them were brown and fadedDGrandfather failed to tell them about his childhood in detail 答案:B推理判断题,可用逻辑推断法
12、来解。认真分析思考可以发现,作者身处现在较优越的生活环境中真难以想象爷爷当初会那么辛苦。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。(2014西安模拟) If youre a dog lover, you probably know about the Westminster Kennel Club Dog Show. Held annually in New York City, the event attracts thousands of dogs and their handlers, each competing for the top priz
13、e, Best in Show. Westminster is so popular that some people call it a Canine(犬科)Super Bowl. But did you know that lots of smallerand very differentdog shows take place each year across the country? One of them was held recently in Jacksonville, Florida. It was the Pals and Paws Agility Trial. About
14、100 dogs took part in the three-day event, held March 810 at the Jacksonville Equestrian Center. In a dog contest, dogs compete on an obstacle course. They run through tunnels, weave through poles and jump through hoops and over hurdles. Handlers direct the dogs through obstacles. Dogs are judged on
15、 how long it takes them to complete the obstacle course and how well they perform each of the challenges. Ribbons and titles are awarded as dogs complete different events. Dog agility(灵活)is a popular sport, widely practiced around the world. Participants say it strengthens the bond between handler a
16、nd dog while providing exercise for both. Does your dog have what it takes to compete? Liz McGuire says preparation is key. “You can keep your dog in condition by exercising them and feeding them the right foods, ”she said. “The dog has to train, sort of like a football player. ”McGuire competes in
17、agility trials with five Australian shepherds(牧羊人). Suzanne Wesleys gray poodle(狮子狗), Raya, was in top shape at the Jacksonville event: Raya won the Agility Dog Champion title. It is one of the competitions highest awards. Other owners and dogs taking part in the trials included Terry Herman and her
18、 miniature poodle, Idgie, and Stuart Mah with his four-year-old border collie, Ares. For dog owners like Hunter Moore, however, the Pals and Paws Agility Trial was pure entertainment. He has a pug named Bessie, but he doesnt compete. What did Moore like most about the Jacksonville event? “Seeing eve
19、ryone try their best, even the dogs! ”【文章大意】这是一篇新闻报道, 介绍流行在美国佛罗里达州的Pals and Paws Agility Trial大赛的情况。1. The first paragraph is mainly intended to. A. advertise the dogsB. introduce the topicC. entertain the readersD. attract more visitors【解析】选B。推理判断题。第一段介绍纽约家喻户晓的the Westminster Kennel Club Dog Show引出
20、话题, 然后第二段进一步介绍小型的犬类比赛。2. The underlined word“hurdles”in Paragraph 3 is closest in meaning to. A. ribbonsB. channelsC. trainersD. barriers【解析】选D。词义猜测题。依据第三段内容推断其中一项障碍赛要求狗和主人密切配合通过各种障碍, 时间最短, 表现最好者获奖。3. Which of the following is NOT true about the Pals and Paws Agility Trial? A. It is held every year
21、in New York City. B. Therere about 100 dogs involved this year. C. Ribbons and honors are given to best dogs. D. Dog agility is one of the most popular items. 【解析】选A。细节理解题。A项是张冠李戴错误, 这与原文第二段不一致; 其余选项与全文信息一致。4. According to the passage, who went to the Pals and Paws Agility Trial simply for fun? A. L
22、iz McGuireB. Suzanne WesleyC. Terry HermanD. Hunter Moore【解析】选D。细节理解题。依据最后一段For dog owners like Hunter Moore, however, the Pals and Paws Agility Trial was pure entertainment. 得知Hunter Moore参与的目的纯粹是娱乐而不是获奖。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。To hitchhike successfully in any country you must be able to
23、 do two things:attract attention and at the same time convince the driver at a glance that you do not intend to rob or murder him. To fulfill the first requirement you must have some marks to let drivers distinguish you at once from all other hikers. A serviceman,for instance,should wear his uniform
24、,a student his scarf. In a foreign country an unmistakable indication of your own nationality will also arrest a drivers attention.When I hitchhiked 9,500 miles across the United States and back recently I wore a welltailored suit,a bowler hat and a trench coat,and carried a pencilthin rolled black
25、umbrella. My suitcase was decorated with British flags. Having plenty of luggage,moreover,I was not likely to be suspected of being a dangerous lunatic (精神病患者)I then had to get across to the driver the idea that I was a real traveler,and needed to get somewhere cheaply.But even with careful preparat
26、ion,you must not assume that the task will be easy. You should be prepared to wait a little,for there are drivers who confess to a fierce prejudice against,(not to say hatred of),hitchhikers,and would no more pick up a hiker than march from Aldermaston to London. In America,my average wait was half
27、an hour,and my longest two hours,but I have heard of people waiting all daythey probably took less pains to make themselves easy to notice.Nor must you assume that all the drivers who stop for you are nice,normal people. On one occasion I found myself was with two boys of about nineteen who turned o
28、ut to be on the run from the police,and were hoping to use me as an alibi(不在犯罪现场的证人)There are also lesser(较小的)risks:you may find yourself in the car of a Fascist fanatic,a Mormon missionary(传教士),or just a bad driver. You cannot tell,of course until you are in the car. But you soon learn the art of t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
