河北省唐县第一中学2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省唐县第一中学2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析 河北省 唐县 第一 中学 2020 2021 学年 一下 学期 期中考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、唐县第一中学高一年级期中考试英语试题(本试题共150分,考试时间120分钟)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What do the speakers have for breakfast today?A. Salads. B. Sandwiches. C. Noodles.2. How much will the man pay if he wants two shir
2、ts?A. 35 dollars. B. 60 dollars. C. 70 dollars.3. What will the woman need?A. A private car. B. A taxi. C. A train.4. Where does the conversation probably take place?A. In a classroom. B. In a library. C. In a restaurant.5. What is the most probable relationship between the speakers?A. Classmates. B
3、. Colleagues. C. Friends.第二节 (共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. How many people are there in the womans team?A. Five. B. Six. C. Seven.7. What is the mans suggestion?A. To have
4、 a meeting.B. To do their own work quickly.C. To work together.听第7段材料,回答第8、9题。8. What does the woman want to see on her holiday?A. The famous scenery. B. The sunrise and sunset. C. Places of interest.9. How many days of break will the woman have?A. 6. B. 7. C. 10.听第8段材料,回答第10至12题。10. How many kinds
5、of Chinese cuisine are there in China?A. Eighteen. B. Ten. C. Eight.11. Which cuisine is spicy?A. Jiangsu cuisine. B. Hunan cuisine. C. Cantonese cuisine.12. What is Beijings special dish?A. The roast duck. B. The roast goose. C. The roast chicken.听第9段材料,回答第13至16题。13. What are the speakers talking a
6、bout?A. Going out to nature. B. Going to school. C. Going to the cinema.14. When will the speakers set out?A. On the 27th . B. On the 28th. C. On the 29th.15. How will the speakers go?A. By bus. B. By car. C. By bike.16. What will the man prepare?A. Food. B. A tent. C. Drinks.听第10段材料,回答第17至20题。17. W
7、hat is the relationship between John and James?A. Friends B. Classmates. C. Neighbors.18. Who was very thirsty and wanted to drink water?A. John B. James. C. Neither.19. Why did James thank John?A. Because John saved him from drowning.B. Because John asked him to have some water.C. Because they had
8、a lot of fun in the water.20. What do we learn from James words?A. Forget the bad things and keep the good ones in mind.B. Help each other and learn from each other.C. Two heads are better than one.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15题,每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ALos Angeles Public Schoo
9、ls take three weeks off during the Holidays, leaving working parents in need of camps for their kids. Heres a list of terrific Winter Camps in Los Angeles to choose from.Act One Theatre CampA new online camp which brings the exciting world of theatre straight to your living room! Join us for a dynam
10、ic and interactive theatre experience where our campers get the opportunity to enjoy the fun, creativity and laughter of the theatre world. Each and every day theyll participate in acting, singing, dancing, movie-making, and stage design. All of it lead up to a professionally produced Big Show for t
11、he whole family to watch online! From the shy wallflower to the class clown: All levels of experience welcomed!Available Dates: Dec 21 -23 and Dec 28-30Atwater Photo CampIn addition to Photo Camp this Fall/Winter, A PC is offering online Editing Camp. Learning how to edit with Lightroom & Photoshop
12、will not only take your images to the next level, but it will also vastly improve the way you shoot. Join us!Available Dates: Dec 28-31 and Jan 5-8 for both Photo Camp and Editing CampCamp WildfolkJoin us in-person for “Wide-Open Spaces Winter Camp in a beautiful outdoor setting in Valley Village. W
13、ere outdoors, masked-up, spaced-out, and all ready to make some wonderful memories for our kids. Games, Science, Nature Exploration, Robotics, Art, and more. 1 st-5th grade. Very few spaces remaining!Available Dates: Dec 21-24 and Jan 4-8Sender One LAXLooking for something fun and health-conscious t
14、o do for your child this season? Sign-up for our 3-day rock climbing camp! Activities include rope climbing, games, zip line, king swing, and Sender City. Space is limited, so register early! Morning and afternoon sessions available.Available Dates: Dec 21-23 and Dec 28-301. What is special about Ac
15、t One Theatre Camp?A. It is a camp intended only for beginners.B. It is an in-person camp held in a theatre.C. It presents kids with a big TV show for fun.D. It offers kids various kinds of theatre experiences.2. Which will a boy choose if he wants to look for a five-day winter camp in January?A. Ac
16、t One Theatre Camp.B. Camp Wildfolk.C. Sender One LAX.D. Atwater Photo Camp.3. What do the four winter camps have in common?A. They are held in Los Angeles.B. They are online winter camps.C. They are open to students of all ages.D. They are available every day in December.【答案】1. D 2. B 3. A【解析】【分析】这
17、是一篇应用文。主要介绍了洛杉矶的四个冬令营。【详解】1.细节理解题。根据“Act One Theatre Camp”中“A new online camp which brings the exciting world of theatre straight to your living room! Join us for a dynamic and interactive theatre experience where our campers get the opportunity to enjoy the fun, creativity and laughter of the theat
18、re world. Each and every day theyll participate in acting, singing, dancing, movie-making, and stage design. ”(这是一个新的在线野营,它把剧院的激动人心的世界直接带到您的客厅!与我们一起体验动感的互动剧场,让露营者有机会享受剧场世界的乐趣、创意和欢笑。他们每天都要参与表演,歌唱,舞蹈,电影制作和舞台设计。)可知,这个在线野营可以让参与者参与各种各样的活动。选项D与文意一致,故选D.2.细节理解题。根据关键词“look for a five-day winter camp in Janu
19、ary”定位到黑体字“Camp Wildfolk”,根据本部分中“Available Dates: Dec 21-24 and Jan 4-8”(日期: 12月21-24日和1月4-8日)可知,“Camp Wildfolk”的营期时间为12月21日12月24日和1月4日1月8日,如果一个男孩想在一月份参加一个为期五天的冬令营,他会选择Camp Wildfolk。故选B。3.细节理解题。根据第一段最后一句“Heres a list of terrific Winter Camps in Los Angeles to choose from.”(以下是洛杉矶冬令营的清单。)可知,本文提到的四个冬令
20、营都在洛杉矶。故选A。BIt used to be that a “green classroom” referred to the color of paint on the wall. But todays green classroom are greener than that! New “green” classroom help schools save money and provide clean environments where students learn better.Many classroom are going green by adding solar pan
21、els (太阳能电池板) to their roofs. The solar panels collected energy from the sun and use it to power lights and computers. The panels help make green classrooms grid-neutral, which means the panels create at least as much electricity as the classrooms use. In addition, new lighting and air systems can be
22、 programmed to lower energy costs and water use.Many new “green” classrooms are built using recycled materials. Some even use pieces of material from blue jeans to insulate (使隔热) walls and ceilings. The old-jean insulation cuts heat and air conditioning bills.Green schools feature (特征有) many other n
23、ew ideas. Some classrooms are painted using special odor-free paints that help improve indoor air. Some use no glues that add chemical smells to the air. Others use triple-pane (三层玻璃) window and skylights to help keep classrooms warm in cold weather and let in lots of natural daylight.Experts say th
24、e benefits of building greener classrooms go beyond cost savings. Studies show that a healthful environment with good air quality can cut colds and flu by more than 50 percent. That means fewer sick days for students and teachers. Studies have shown that natural light and other green features improv
25、e student learning and test scores too.4. What do we know about the present green classroom?A. Its paint is green.B. It has many plants.C. Its furniture is greenD. It is environmentally friendly.5. Which of the following can cool classroom according to the text?A. Solar panelsB. Triple-pane windows.
26、C. Material from jeansD. Lighting and air systems.6. The underlined phrase “odor-free paints” in paragraph 4 means that the paints _.A. save moneyB. have no smellC. cost nothingD. have no color7. What is the best title for the text?A. Classrooms Are Growing GreenerB. Make Your Classroom Green NowC.
27、Greener Classrooms Benefit StudentsD. Green Is the Best Choice for Classroom【答案】4. D 5. C 6. B 7. A【解析】【分析】本文是说明文,主要介绍了“绿色”教室。【4题详解】细节理解题。根据第一段“New “green” classroom help schools save money and provide clean environments where students learn better.” 新的“绿色”教室帮助学校省钱,并提供清洁的环境,让学生更好地学习。可知,新的“绿色”教室给学生提供
28、清洁的环境,是环境友好型的,故选D项。【5题详解】细节理解题。根据第三段“Some even use pieces of material from blue jeans to insulate (使隔热) walls and ceilings.” 有些人甚至用蓝色牛仔裤的材料来为墙壁和天花板隔热。可知来源于牛仔的材料能让教室凉爽,故选C项。【6题详解】词义猜测题。根据第四段“Some classrooms are painted using special odor-free paints that help improve indoor air. Some use no glues tha
29、t add chemical smells to the air.” 一些教室使用了特殊的无异味油漆,有助于改善室内空气。有些不使用给空气增加化学气味的胶水。划线部分所在句子提到了改善室内空气,结合后文说不用有气味的胶水,可知改善空气的方法是不用有气味的油漆,所以划线部分意思是无气味。故选B项。【7题详解】主旨大意题。根据每一段开头“Many classroom are going green by adding solar panels(太阳能电池板)to their roofs.” 许多教室通过在屋顶上增加太阳能板来实现绿色。“Many new “green” classrooms are
30、 built using recycled materials.” 许多新的“绿色”教室是用回收材料建造的。“Green schools feature(特征有)many other new ideas.” 绿色学校有许多其他的新想法。文章后面每段都在说绿色教室如何变得更绿色,有哪些新的想法,所以整篇文章的主旨是教室变得更绿色,故选A项。CI was born without hands and feet. Its a rare condition. Living with that adversity has made me who I am today.My parents helped
31、me develop tools to overcome my challenges. When I was two, my dad decided that my family would stop helping me eat. He knew that one day Id live on my own, so Id have to look after myself. I learned to eat with a spoon, and then with a knife and fork. It gave me a huge sense of accomplishment.My da
32、rkest moment came when I was 10. My family had moved from Indiana to Georgia. In Indiana, friends treated me as normal. But in Georgia, it was different. I felt very aware of my disability. I worried Id have to live at home forever. I felt hopeless about the future.My world changed when I got into s
33、ports. I started playing football. Everything came together when I made my first tackle at age 11. It was my first real achievement.Everyone I played against was able-bodied. At first, I struggled. But I threw everything I had into learning to be the best player. I turned my lack of height into a we
34、apon.Then I decided to start wrestling(摔跤). I lost 35 games, but then I had a breakthrough. I had an amazing coach who helped me invent moves that took advantage of my strength. My different body type was a psychological advantage opponents(对手)didnt know how to handle it. I eventually finished 12th
35、in the 103-pound weight class in the championships.I keep going in the face of obstacles(障碍). Instead of thinking about the ultimate(最终的) goal, I focus on the immediate future. When Im climbing a mountain, Im down on all fours looking at the ground. Its not going to do me any good to look up at the
36、summit(山顶).I just figure out how to do the best I can with the next few feet in front of me.8. Why did the parents stop helping the writer eat?A. To give him a sense of achievement.B. To push him to be more independent.C. To let him get used to the new tools.D. To prepare him for his new life in Geo
37、rgia.9. How did the writer feel about his new life in Georgia?A. ExcitedB. RelaxedC. Anxious.D. disappointed10. How did the writer become good at wrestling?A. By giving up playing football.B. By learning from different opponents.C. By developing a psychological advantage.D. By learning how to better
38、 use his strength.11. What is the writers attitude toward life?A. He concentrates on whats directly ahead.B. He highly values the ultimate goal.C. He is pessimistic about his future.D. He dreams big despite his disability.【答案】8. B 9. C 10. D 11. A【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要讲了作者天生没有手脚,曲折而又艰难生活经历,使得作者感悟到,对自己
39、而言,要专注于眼前的事情。【8题详解】细节理解题。根据第二段“When I was two, my dad decided that my family would stop helping me eat. He knew that one day Id live on my own, so Id have to look after myself.”(在我两岁的时候,我爸爸决定我的家人不再帮我喂饭了。 他知道有一天我得靠自己生活,所以我得自己照顾自己)可知父母不再帮作者吃饭是为了让他更独立。故选B。【9题详解】推理判断题。根据第三段“My darkest moment came when I
40、 was 10. My family had moved from Indiana to Georgia. In Indiana, friends treated me as normal. But in Georgia, it was different. I felt very aware of my disability. I worried Id have to live at home forever. I felt hopeless about the future.”(我最黑暗的时刻出现在我十岁的时候。 我家从印第安纳州搬到了乔治亚州。 在印第安纳州,朋友们像对待正常人一样对待我
41、。 但在乔治亚州,情况就不同了。 我很清楚自己的残疾。 我担心我会永远住在家里。 我对未来感到绝望)可推知作者对他在乔治亚州的新生活感觉担忧。故选C。【10题详解】细节理解题。根据倒数第三段“I had an amazing coach who helped me invent moves that took advantage of my strength.”(我有一个很棒的教练,他帮助我发明了一些可以利用我力量的动作)可知作者通过学习如何更好地利用自己的力量变得擅长摔跤。故选D。【11题详解】推理判断题。根据最后一段“I just figure out how to do the best
42、 I can with the next few feet in front of me.”(我只是知道如何在接下来几英尺内,尽我所能做到最好)可推知作者对生活的态度是专注于眼前的事情。故选A。DTraveling alone can be daunting. I have traveled by myself many times but, on every occasion, there was someone to meet me at the other end of the bus, train or plane journey. This time was different.La
43、st week I had a holiday from work, but none of my friends had the same week off. I decided that I still wanted to do something, so I booked a train ride to Toronto and reserved(预定) a bed in a hostel for one week.One week by myself. Would I be lonely? Would I be bored? Quite the opposite. In fact, th
44、ere are many benefits that come from traveling alone. Firstly, I was able to do whatever I wanted. I spent hours in museums that would have seemed boring and dull to some of my friends. I walked all around the city, which some people may have found too exhausting(令人疲惫的). Instead of relying on someon
45、e else to remember directions or to suggest activities to do, I discovered my independence and developed map-reading skills that I didnt know I had. I could get up and go to sleep when I wanted and I didnt have to wait for anyone else to shower and get ready every morning. Being in the safe environm
46、ent of a hostel with like-minded travelers also gives a great opportunity to meet new people from all over the world, which can help combat loneliness.In spite of the benefits, I found that there were also some disadvantages of traveling alone. I missed having someone to talk to and to bounce(探讨) id
47、eas off. Experiences are often more enjoyable if they are shared, and part of the fun of traveling is the memories you have afterwards. Without a travel partner, I wont be able to laugh about and remember my Toronto adventure with a friend of family member in years to come.In addition, eating in a r
48、estaurant or cooking in the hostel was less fun on my own.I am very proud of myself for traveling alone, and I had a fantastic time in Toronto. However, in the future, I think I will always prefer to travel with another person or in a small group. Though, maybe it depends on who you travel withI wou
49、ld rather be by myself than with someone who is lazy, difficult and argumentative(好争论的).12. What happened to the author last week?A. She lost her way during a trip to Toronto.B. She felt lonely away from home and missed her family.C. She booked a group tour to Toronto with her friends.D. She travele
50、d alone to Toronto during a work vacation.13. We can learn from the article that the author _.A. finds it boring and dull to visit museums.B. has always had great map-reading skills.C. enjoys sharing traveling stories with family and friends.D. believes she could benefit by traveling alone more14. W
51、hat does the underlined word “combat” in paragraph 3 probably mean?A. learn about.B. adapt toC. fight againstD. live with15. According to the passage, which of the following words can best describe the author?A. ambitious and imaginativeB. enthusiastic and independent.C. talkative and humorousD. gen
52、erous and kind【答案】12. D 13. C 14. C 15. B【解析】【分析】本文是一篇记叙文。作者在文中记录了自己利用工作假期独自去了多伦多旅行,在旅行中体会到了独自旅行的好处和缺点。【12题详解】细节理解题。根据第二段“Last week I had a holiday, from work, but none of my friends had the same week off. I decided that I still wanted to do something, so I booked a train ride to Toronto and reserve
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-358654.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
