河北省唐县第一中学2020-2021学年高一英语上学期第三次(12月)月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 唐县 第一 中学 2020 2021 学年 英语 上学 第三次 12 月考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、河北省唐县第一中学2020-2021学年高一英语上学期第三次(12月)月考试题(含解析)第一部分听力(共两节,每题1.5分,满分30分)第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will the speakers take to the picnic?A. Some drinks. B. Some fruit. C. Some desserts.2. What did the man like about the movie?A. The acti
2、ng. B. The music. C. The scenery.3. What is the woman going to do?A. Play baseball. B. Watch a game. C. Do her work.4. What will the woman work as?A. An assistant. B. A lawyer. C. A teacher.5. What are the speakers talking about?A. A new TV set. B. A TV program. C. A radio program.第二节 听下面5段对话或独自。每段对
3、话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does the man take to school?A. Five books. B. Three pens. C. Two rulers.7. Why does the mans back hurt?A. He studies for too long.B. He picks up some dictionaries.C. He carries a heavy
4、 backpack.听第7段材料,回答第8、9题。8. Who lost the car keys?A. Kelsey. B. Tim. C. David.9. Where are the speakers?A. In a car. B. In the main office. C. In Tims office.听第8段材料,回答第1 0至12题。10. What does Emma need?A. Dresses. B. T. shirts. C. Pants.11. Why is Emma unsure of the store?A. She wants the latest style
5、s.B. She wants a 10t of choices.C. She wants helpful clerks.12. What does Emma often do?A. She often goes to fashion shows.B. She Often reads the fashion magazines.C. She often shops in the department store.听第9段材料,回答第1 3至1 6题。13. Who got a new job?A. Anna. B. Annas father. C. Annas mother.14. What d
6、o we know about Annas new house?A. It has small rooms.B. It has few windows.C. It has trees around it.15. How does Anna feel about the old house?A. She misses it. B. She thinks its pretty. C. She loves it the most.16. When is Dave coming over probably?A. This summer. B. This weekend. C. Next weekend
7、.听第1 0段材料,回答第1 7至20题。l7. What is a major challenge that Stevie Wonder has had to face?A. His unsuccessful records.B. Pressure from other musicians.C. Not being able to use his eyes.18. When did Stevie Wonder start his professional career?A. At the age Of 6. B. At the age Of 11. C. At the age Of 19.1
8、9. How many Grammy Awards did Stevie Wonder receive?A. 10. B. 25. C. 30.20. What kinds of songs did Stevie Wonder often record?A. Rap songs about life.B. Sad songs about death.C. Happy songs about love第二部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共10小题;每题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AContact C
9、CAs Special Programs to learn more about our wide range of credit and noncredit opportunities for academic and personal development.Summer ProgramExceptional 4-week program for students currently completing their study of high school. Earn 3 college credits!Our setting is CCAs Oakland campus, where
10、studio-focused, college-level courses help you push beyond concepts to portfolio (作品集)-ready pieces. On-campus Housing & Scholarships available!Summer coursesCCA offers about 35 for-credit degree courses each summer, scheduled on the San Francisco and Oakland campuses.Undergraduate and graduate stud
11、ents can work with a visiting artist, develop skills and stay on track for graduation by earning credits . all while still allowing time to visit family, work, travel, etc.For information about summer housing, please contact the Office of Residential Life at 510594722 or housing cca. edu.Summer Star
12、tSummer Start is a six-week program designed specifically for international undergraduate and graduate students. This is a for-credit program; students receive six credits towards their degree. During the program, you must live on CCAs San Francisco campus.Tuition includes six units of discounted gr
13、aduate college credit, which will include books, field trip expenses and one-on-one tutoring. Housing fees include six weeks at CCAs San Francisco Panoramic Residence.Company-Customized ProgramsCCAs Office of Special Programs can design customized workshops to develop andstrengthen employee skills w
14、ithin your company. Customized programs have included:* An Ideation Sketching class, for the design team of a national clothing retailer, scheduled Friday afternoons on San Francisco campus.* Software-specific workshops for designers from a national paper products and gifts retailer, scheduled in a
15、two-day workshop format during the week on our Oakland campus.1. Who can apply for Summer Program?A. Undergraduate students.B. International students.C. High school students.D. College students.2. What can students do if they take summer courses?A. Get some credits.B. Visit famous artists.C. Make so
16、me friends.D. Go on a field trip.3. What does Summer Start require students to do?A. Live on one of the campuses.B. Pay school fees in advanceC. Read as many books as possible.D. Complete the courses on time.【答案】1. C 2. A 3. A【解析】【分析】这是一篇应用文。主要介绍了一些CCA的特殊项目的情况,这些项目分别是Summer Program、Summer courses、Su
17、mmer Start以及Company-Customized Programs。【1题详解】细节理解题。根据Summer Program部分中Exceptional 4-week program for students currently completing their study of high school.可知为目前完成高中学业的学生提供为期四周的特殊课程。由此可知,高中生可以申请Summer Program。故选C。【2题详解】细节理解题。根据Summer courses部分中CCA offers about 35 for-credit degree courses each su
18、mmer, scheduled on the San Francisco and Oakland campuses.可知CCA每年夏天在旧金山和奥克兰校区提供大约35个学分的学位课程。由此可知,如果学生参加Summer courses,他们能得到一些学分。故选A。【3题详解】细节理解题。根据Summer Start部分中During the program, you must live on CCAs San Francisco campus.可知在课程期间,你必须住在CCA的旧金山校区。由此可知,Summer Start要求学生住在校园里。故选A。【点睛】文章主题和中心思想的阐述往往需要大量
19、细节信息的支持,这些细节对于理解全文内容至关重要,同时也是归纳和概括文章中心思想的基础。命题人往往会要求考生根据不同的要求阅读文章,以获得某些特定的信息,或准确地寻求所需的细节,并对细节进行直接或间接辨认和理解。文章细节的理解可以细化为:(1)一一对应型。(2)语言转述型。(3)语意理解型。(4)是非辨别型。(5)事实排序型。如第三小题,属于一一对应型。根据Summer Start部分中During the program, you must live on CCAs San Francisco campus.可知在课程期间,你必须住在CCA的旧金山校区。由此可知,Summer Start要求
20、学生住在校园里。故选A。BOne Sunday, Nicholas, a teenager, went skiing at Sugarloaf Mountain in Maine. In the early afternoon, when he was planning to go home, a fierce snowstorm swept into the area. Unable to see far, he accidentally turned off the path. Before he knew it, Nicholas was lost, all alone! He didn
21、t have food, water, a phone, or other supplies. He was getting colder by the minute.Nicholas had no idea where he was. He tried not to panic. He thought about all the survival shows he had watched on TV. It was time to put the tips he had learned to use.He decided to stop skiing. There was a better
22、chance of someone finding him if he stayed put. The first thing he did was to find shelter from the freezing wind and snow. If he didnt, his body temperature would get very low, which could quickly kill him. Using his skis, Nicholas built a snow cave. He gathered a huge mass of snow and dug out a ho
23、le in the middle. Then he piled branches on top of himself, like a blanket, to stay as warm as he could.By that evening, Nicholas was really hungry. He ate snow and drank water from a nearby stream so that his body wouldnt lose too much water. Not knowing how much longer he could last, Nicholas did
24、the only thing he could - he huddled (蜷缩) in his cave and slept.The next day, Nicholas went out to look for help, but he couldnt find anyone. He followed his tracks and returned to the snow cave, because without shelter, he could die that night. On Tuesday, Nicholas went out again to find help. He h
25、ad walked for about a mile when a volunteer searcher found him. Having been stuck in the snow for two days, Nicholas was saved.Nicholas might not have survived this snowstorm had it not been for TV. He had often watched Grylls survival show Man vs. Wild. Thats where he learned the tips that saved hi
26、s life. When Grylls heard about Nicholas amazing deeds, he was super impressed that Nicholas had made it since he knew better than anyone how hard Nicholas had to work to stay alive.4. What caused Nicholas to get lost at the mountain?A. Having no guides to help.B. Forgetting the way back.C. Terrible
27、 weather.D. Poor eyesight.5. How did Nicholas keep himself warm?A. He built a snow cave.B. He found a shelter.C. He kept on skiing.D He made a fire.6. Why was Grylls show mentioned?A. It was Nicholas favorite TV program.B. It taught Nicholas useful knowledge.C. Nicholas shared his story on the show.
28、D. Gryll asked Nicholas to make a TV interview.7. Which of the following may best describe Nicholas?A. Calm and brave.B. Responsible and curious.C. Lucky and smart.D. Confident and outgoing.【答案】4. C 5. A 6. B 7. A【解析】这是一篇记叙文。本文介绍了Nicholas在突遇暴风雪时利用电视节目中的求生知识成功存活,在被困两天后被救援人员救起的故事。【4题详解】推理判断题。根据第一段中One
29、 Sunday, Nicholas, a teenager, went skiing at Sugarloaf Mountain in Maine. In the early afternoon, when he was planning to go home, a fierce snowstorm swept into the area. Unable to see far, he accidentally turned off the path. Before he knew it, Nicholas was lost, all alone!可知一个星期天,十几岁的Nicholas去缅因州
30、的休格洛夫山滑雪。下午早些时候,正当他打算回家时,一场猛烈的暴风雪席卷了这个地区。由于看不清远处,他一不小心拐了个弯。不知不觉间,Nicholas就迷失了方向,孤身一人!由此可知,是恶劣的天气使Nicholas在山上迷路的。故选C。【5题详解】细节理解题。根据第三段中He gathered a huge mass of snow and dug out a hole in the middle. Then he piled branches on top of himself, like a blanket, to stay as warm as he could.可知他收集了一大堆雪,在中间
31、挖了一个洞。然后他把树枝堆在自己身上,像毯子一样,尽可能地保暖。由此可知,Nicholas保持温暖的方式是建了一个雪洞,故选A。6题详解】推理判断题。根据最后一段中He had often watched Grylls survival show Man vs. Wild. Thats where he learned the tips that saved his life.可知他经常看Grylls的求生节目荒野求生。在那里,他学到了拯救他生命的秘诀。由此可知,Gryll的节目被提到是因为它教会了Nicholas有用的知识。故选B。【7题详解】推理判断题。根据第二段第二句He tried n
32、ot to panic.可知他尽量不惊慌。以及倒数第二段中Having been stuck in the snow for two days, Nicholas was saved.可知被困在雪里两天之后,尼古拉斯得救了。由此可推知,Nicholas是个冷静和勇敢的人。故选A。CGroup exercise is one of the most effective ways to improve physical fitness and sustain (保持) a healthy lifestyle. Group exercise is challenging, yet fun! Of c
33、ourse everyone knows that exercise is good for the body. However, studies have shown that when exercise is performed in groups, its not only great for improving physical health but for psychological health. Its an opportunity to be social and improve your strength. Additionally, group exercise creat
34、es a community feel and the shared common goal inspire people to work hard.Another beneficial aspect of group exercise is the informational support people receive from the instructor. Many people fear the gym because they feel lost and dont want to embarrass themselves. If you feel that way, then gr
35、oup training is an even better option for you. Its a great opportunity to learn more about fitness through the clear instruction of a fitness instructor. If youre tired of wandering around the gym wasting time and becoming bored, you can attend an upbeat group fitness class that will keep your worko
36、ut on track. Dont let fitness frighten you!If youre serious about wanting to live a healthy lifestyle, its extremely important to surround yourself with people wholl provide you with the proper emotional support. Surround yourself with people who encourage and understand you! Make fitness even more
37、fun by trying something new or any group fitness class with a friend. Plan to go for a jog together. Then try a fun healthy restaurant or fresh juice bar! Fitness can be both fun and social!Surrounding yourself with people wholl provide you with respect support can be very beneficial while working t
38、owards reaching health and fitness goals. First, decide to do it for yourself and work towards staying positive. Then make sure the people you surround yourself with are supportive.8. Why is group exercise more beneficial according to Paragraph 1?A. It can help set practical goals.B. It can improve
39、physical fitness.C. It can reduce stress and anxiety.D. It can create a sense of belonging.9. What does the underlined word “upbeat” in Paragraph 2 probably mean?A. Peaceful.B. Boring.C. Cheerful.D. Annoying.10. What can be learnt from the text?A. Support from friends matters.B. Doing sports alone i
40、s harmful.C. We should often eat out with friends.D. Jogging is the most beneficial sport.11. What may be the best title for the text?A. Ways to do group exerciseB. Group exercise, better healthC. Without friends, without healthD. Benefits of doing exercise【答案】8. D 9. C 10. A 11. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章
41、主要介绍了团体运动的好处,和其他人一起运动可以和他人进行交流,从而获得支持,也能够得到一些无形的好处。团体运动是改善身体状况的最有效的方法之一,并有益于保持健康的生活方式。作者主要从三个方面说明了团体运动的好处。【8题详解】细节理解题。根据第一段最后一句Additionally, group exercise creates a community feel and the shared common goal inspire people to work hard.可知此外,团体运动创造了一种社区感觉和共同的目标激励人们努力工作。由此可知,团体运动可以创造一种归属感,所以更有益。故选D。【9
42、题详解】词义猜测题。根据后文that will keep your workout on track.可知如果你厌倦了在健身房里浪费时间和无聊,参加一个一个乐观的团体健身班可以让你的锻炼保持在正轨上。故划线单词意思为“乐观的,快乐的”。故选C。【10题详解】细节理解题。根据第三段第一句If youre serious about wanting to live a healthy lifestyle, its extremely important to surround yourself with people wholl provide you with the proper emotio
43、nal support.可知如果你真的想要过一种健康的生活方式,和那些能给你提供适当情感支持的人在一起是非常重要的。由此可知,朋友的感情支持很重要。故选A。【11题详解】主旨大意题。根据第一段第一句Group exercise is one of the most effective ways to improve physical fitness and sustain a healthy lifestyle.可知团体运动是提高身体素质和保持健康生活方式的最有效方法之一。结合下文内容可推断,文章的主要内容是在说团体运动的好处,团体运动包含的好处主要是因为大家在一起运动,不仅生理上会有一些好处
44、,而且团队内其他成员会给你支持,教练也会给你们一些信息上的支持。故B选项“团体运动,身体更健康”符合文章标题。故选B。【点睛】概括主旨的方法是:先看首尾或各段开头再看全文找主题句,若无明显主题句,就通过关键词句来概括(如议论文中寻找表达作者观点态度的词句,记叙文寻找概括情节和中心的动词或反映人物特点的形容词)。文中出现两种或两种以上的不同观点时,务必牢记作者的观点才是体现全文中心的。如第四小题,根据第一段第一句Group exercise is one of the most effective ways to improve physical fitness and sustain a he
45、althy lifestyle.可知团体运动是提高身体素质和保持健康生活方式的最有效方法之一。文章的主要内容是在说团体运动的好处,团体运动包含的好处主要是因为大家在一起运动,不仅生理上会有一些好处,而且团队内其他成员会给你支持,教练也会给你们一些信息上的支持。故B选项“团体运动,身体更健康”符合文章标题。故选B。DAfter years of heated debate, gray wolves were reintroduced to Yellowstone National Park. Fourteen wolves were caught in Canada and transporte
46、d to the park. By last year, the Yellowstone wolf population had grown to more than 170 wolves.Gray wolves once were seen here and there in the Yellowstone area and much of the continental United States, but they were gradually displaced by human development. By the 1920s, wolves had practically dis
47、appeared from the Yellowstone area. They went farther north into the deep forests of Canada, where there were fewer humans around.The disappearance of the wolves had many unexpected results. Deer and elk populations major food sources (来源) for the wolf grew rapidly. These animals consumed large amou
48、nts of vegetation (植被), which reduced plant diversity in the park. In the absence of wolves, coyote populations also grew quickly. The coyotes killed a large percentage of the parks red foxes, and completely drove away the parks beavers.As early as 1966, biologists asked the government to consider r
49、eintroducing wolves to Yellowstone Park. They hoped that wolves would be able to control the elk and coyote problems. Many farmers opposed the plan because they feared that wolves would kill their farm animals or pets.The government spent nearly 30 years coming up with a plan to reintroduce the wolv
50、ers. The U.S. Fish and Wildlife Service carefully monitors and manages the wolf packs in Yellowstone. Today, the debate continues over how well the gray wolf is fitting in at Yellowstone. Elk, deer, and coyote populations are down, while beavers and red foxes have made a comeback. The Yellowstone wo
51、lf project has been a valuable experiment to help biologists decide whether to reintroduce wolves to other parts of the country as well.12. What is the text mainly about?A. Wildlife research in the United States.B. Plant diversity in the Yellowstone area.C. The conflict between farmers and gray wolv
52、es.D. The reintroduction of wolves to Yellowstone Park.13. What does the underlined word displaced in paragraph 2 mean?A. Tested.B. Separated.C. Forced out.D. Tracked down.14. What did the disappearance of gray wolves bring about?A. Damage to local ecology.B. A decline in the parks income.C. Preserv
53、ation of vegetation.D. An increase in the variety of animals.15. What is the authors attitude towards the Yellowstone wolf project?A. Doubtful.B. Positive.C. Disapproving.D. Uncaring.【答案】12. D 13. C 14. A 15. B【解析】本文是一篇说明文,介绍了美国黄石公园重新引进灰狼的事情。人类活动的影响使灰狼的数量逐渐减少,鹿群数量逐渐增加,从而导致植被被大量破坏。【12题详解】主旨大意题。文章开门见山
54、地提出黄石公园引进灰狼的举措,然后在下文中详细介绍其原因以及带来的良好的转机,由此判断本文的中心话题是美国黄石公园对灰狼的引进。故选D。【13题详解】词义猜测题。根据本段后两句“By the 1920s, wolves had practically disappeared from the Yellowstone area. They went farther north into the deep forests of Canada, where there were fewer humans around.(到20世纪20年代,黄石地区的狼几乎已经消失了。他们向北深入到加拿大的森林深处,
55、那里的人比较少。)”可知,因为人类的发展,侵占了灰狼的领域,灰狼逐渐向北迁徙,由此推断划线词的意思是“灰狼被人类排挤走了”。故选C。【14题详解】推理判断题。根据第三段的内容“These animals consumed large amounts of vegetation (植被), which reduced plant diversity in the park. In the absence of wolves, coyote populations also grew quickly. The coyotes killed a large percentage of the par
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-358663.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
