分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型山东省青岛市2013高考英语 阅读理解考前训练(3).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:359341
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:6
  • 大小:50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    山东省青岛市2013高考英语 阅读理解考前训练3 山东省 青岛市 2013 高考 英语 阅读 理解 考前 训练
    资源描述:

    1、2013青岛市高考英语(阅读理解)考前训练(3)及答案解析 (第*篇) We bet that on cold wintry days, many of you love to stay in your warm home and, every now and then,come out into the kitchen for a snack. Unfortunately, plenty of creepy-crawly critters (爬行生物) like to do the same thing!Winter is the time when bugs (虫子) invade you

    2、r house without an invitation. The season can be tough for such creatures. In winter the air is cold, the ground is hard and many trees have no leaves. So bugs do what they have to do to survive.Monarch butterflies head south to warmer climates. Ants crowd in deep underground colonies and eat food t

    3、hey have been storing all year. Many insects go into a deep sleep called diapauses. There re different kinds of diapauses, but all are similar to hibernation, a time when bigger animals become inactive in the cold. Insects go into an inactive period, too, but it often isn t when the temperature drop

    4、s.They rely on more dependable signals in the environment. For example, many insects can tell how much sunlight there s each day. They use that to tell themselves when to shut down. Bugs are cold-blooded, meaning that their inside temperature is the same as the outside. They can t move much when it

    5、gets below 40 degrees Fahrenheit. So they search for any warm place.They re looking for protection. These guys have been doing this for 300 million years, so they don t really know they re coming into your house. The home is a recent event in terms of their evolutionary behavior. They enter through

    6、tiny cracks or come in unnoticed on your clothes or shoes. Remember that they may be invading your homes for warmth and food, but they dont care about humans.语篇解读本文主要介绍的是:为什么虫子在冬天会入侵人类住所。1. What is the purpose of the first paragraph?A. To point out that humans like to stay at home in winter.B. To me

    7、an that humans and bugs have the same living habits.C. To mean that bugs will invade humans houses for their winter.D. To put forward the idea that bugs are not welcome in winter.解析推理判断题。根据文章第一段可知,虫子和人类一样,也会喜欢待在温暖的屋里,再结合文章的后面几段可知,本段暗示虫子在冬天会入侵人类住所。答案C2According to the text, what is diapauses?A. It is

    8、 the same as the animals hibernation.B. It often appears in warm areas all the year.C. It is done to keep bugs active in winter.D. It is a deep sleep similar to hibernation.解析细节理解题。根据文章第三段可知答案为D。答案D3What often decides bugs diapauses?A. The lower local temperature.B. The amount of sunlight.C. Kinds o

    9、f environmental signals.D. The insects inside temperature.解析细节理解题。根据文章第四段的“They rely on more dependable signals in the environment”可知,虫子的“diapauses”是由多种环境可依赖性因素决定的,不一定全靠温度或者光照。答案C4According to the text, bugs invade humans homes to_.A. attack humansB. look for enough foodC. seek for protectionD. show

    10、 their evolutionary results解析细节理解题。根据文章最后一段可知,虫子进屋是为了寻求保护,把自己置身于安全形势之下,而不仅仅是为了寻求食物。答案C5What would be the best title for the text?A. Bugs life on cold wintry daysB. Why do bugs invade your home in winter?C. Good relations between humans and bugsD. What does diapauses mean?解析标题概括题。整篇文章主要告诉读者的是:在冬天里,为什

    11、么虫子会入侵人类的住所。答案B长难句解读(1)Therere different kinds of diapauses,but all are similar to hibernation,a time when bigger animals become inactive in the cold.此句是but连接的并列复合句,but后的部分中a time是hibernation的同位语,而且后面接了when引导的定语从句。(2)Bugs are cold-blooded,meaning that their inside temperature is the same as the outs

    12、ide.句中的meaning相当于which means;meaning后接that引导的宾语从句,在此宾语从句中含有the same as结构。 *结束3We can achieve knowledge either actively or passively(被动地). We achieve it actively by direct experience, by testing and proving an idea, or by reasoning.We achieve knowledge passively by being told by someone else. Most of

    13、 the learning that takes place in the classroom and the kind that happens when we watch TV or read newspapers or magazines is passive. Conditioned as we are to passive learning, its not surprising that we depend on it in our everyday communication with friends and co-workers.Unfortunately, passive l

    14、earning has a serious problem. It makes us tend to accept what we are told even when it is little more than hearsay and rumor(谣言).Did you ever play the game Rumor? It begins when one person writes down a message but doesnt show it to anyone. Then the person whispers it, word for word, to another per

    15、son. That person, in turn, whispers it to still another, and so on, through all the people playing the game. The last person writes down the message word for word as he or she hears it. Then the two written statements are compared. Typically, the original message has changed.Thats what happens in da

    16、ily life. The simple fact that people repeat a story in their own words changes the story. Then, too, most people listen imperfectly. And many enjoy adding their own creative touch to a story, trying to improve on it, stamping(打上标记)it with their own personal style. Yet those who hear it think they k

    17、now.This process is also found among scholars and authors: A statement of opinion by one writer may be restated as a fact by another, who may in turn be quoted by yet another; and this process may continue, unless it occurs to someone to question the facts on which the original writer based his opin

    18、ion or to challenge the interpretation he placed upon those facts.48. According to the passage, passive learning may occur in _. A. doing a medical experiment B. solving a math problem C. visiting an exhibition D. doing scientific reasoning49. The underlined word “it” in Paragraph 2 refers to _. A.

    19、active learningB. knowledge C. communicationD. passive learning50. The author mentions the game Rumor to show that _. A. a message may be changed when being passed on B. a message should be delivered in different ways C. people may have problems with their sense of hearing D. people tend not to beli

    20、eve in what they know as rumor51. What can we infer from the passage? A. Active learning is less important. B. Passive learning may not be reliable. C. Active learning occurs more frequently. D. Passive learning is not found among scholars.3. 答案 48.C 49.D 50.A 51.B*结束 (第*篇) July 21st,2007 was a typi

    21、cal English summers day it rained for 24 hours! As usual, I rushed home from work at midday to check on the house. Nothing was amiss. By the time I left work at 5 pm, however,the road into our village was flooded. Our house had never been flooded but, as I opened the front door, a wave of water gree

    22、ted me. Thank God the kids werent with me, because the house was 5 feet deep in water. We lost everything downstairs. And the plaster had to be torn off the walls, ceilings pulled down.At first we tried to push on through. We didnt want to move the children out of home, so we camped upstairs. We put

    23、 a sheet of plastic across the floor to protect us from the damp. But after three months, we felt very sick, so we moved to a wooden house in a park. The house was small, but at first we were all just delighted to be in a new place. Unfortunately, things took longer than expected and we were there f

    24、or 10 months. The life there was inconvenient. What surprised me most was how much I missed being part of a community (社区). We had lived in a friendly village with good neighbours,and Id never thought how much Id miss that.Although our situation was very bad, its difficult to feel too sorry for your

    25、self when you look at whats happening elsewhere. I watched a news report about floods in Northern India and thought,“We didnt have a straw hut(茅草房) that was swept away, and our house is still standing. Were lucky.”We moved back home in August. With December coming,theres still reconstruction work to

    26、 be done, so its difficult to prepare for Christmas. But I cant waitIm going to throw a party for our friends in the village to say thanks for their support. This year, I wont need any gifts living away from home for months has made me realize how little we actually need or miss all our possessions.

    27、 Although we are replacing things, theres really no rushwe have our home back, and thats the main thing.语篇解读洪水给生活带来了困难,但在灾害面前,也能获得更多对人生的认识。5What does the underlined word “amiss” in the first paragraph mean?A. Wrong.B. Missing.C. Right. D. Found.解析猜测词义题。从第一段中“As usual,I rushed home from work.”可知作者还是像

    28、往常那样赶回家,因此没有什么不正常的,故选择A。答案A6It can be inferred from the text that the author_.A. was sick of staying upstairsB. cared much about her childrenC. could not stand living in a wooden houseD. did not deal well with her family affairs during the flood解析推理判断题。从第一段第五句Thank God the kids werent with me,.可以看出作

    29、者最关心(在意)孩子。答案B7Why does the author say that they were lucky in the third paragraph?A. Because her situation was not serious.B. Because many other places were flooded.C. Because she had been to Northern India.D. Because some others suffered even more.解析事实细节题。当作者看到印度北部遭受的洪水灾难比自己的更惨痛的报道时,深感自己应该庆幸。答案D8W

    30、hat does the author mainly want to express by telling her story?A. She valued human feelings more than before.B. She realized she almost didnt need possessions.C. She found Christmas gifts no longer badly needed.D. She thought her own home was the most important.解析主旨大意题。从最后一段对即将来临的圣诞节的准备“.theres really no rushwe have our home back,and thats the main thing.”可知作者通过这次洪水认识到了她比以前更加珍惜人们之间的情感,故选择A。 *结束

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:山东省青岛市2013高考英语 阅读理解考前训练(3).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-359341.html
    相关资源 更多
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT4 SECTION Ⅳ WRITING.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT4 SECTION Ⅳ WRITING.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT4 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT4 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT3 SECTION Ⅳ WRITING.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT3 SECTION Ⅳ WRITING.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT3 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT3 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE.ppt
  • 2018版高考英语二轮课件:第1部分 专题1 模式3 推理判断题 .ppt2018版高考英语二轮课件:第1部分 专题1 模式3 推理判断题 .ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅰ WARMING UP .ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅰ WARMING UP .ppt
  • 云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语下学期期中试题理科班.doc云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语下学期期中试题理科班.doc
  • 人教版英语八年级下册unit2 SectionA 1a~2d (共33张PPT).ppt人教版英语八年级下册unit2 SectionA 1a~2d (共33张PPT).ppt
  • 云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语下学期期中试题文科班.doc云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语下学期期中试题文科班.doc
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:期末综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:期末综合能力检测题.doc
  • 云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语上学期期中试题.doc云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语上学期期中试题.doc
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:期中综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:期中综合能力检测题.doc
  • 人教版英语八年级上 Unit4 SectionB 2b Who's-Got-Talent?(共29张PPT).ppt人教版英语八年级上 Unit4 SectionB 2b Who's-Got-Talent?(共29张PPT).ppt
  • 人教版英语八年级Unit4What.ppt人教版英语八年级Unit4What.ppt
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 5综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 5综合能力检测题.doc
  • 人教版英语八年级unit-4 What’s the best movie theater section--B1a-2e (共23张PPT).ppt人教版英语八年级unit-4 What’s the best movie theater section--B1a-2e (共23张PPT).ppt
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 4综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 4综合能力检测题.doc
  • 人教版英语八年上册 Unit9复习课件(共48张PPT).ppt人教版英语八年上册 Unit9复习课件(共48张PPT).ppt
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 3综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 3综合能力检测题.doc
  • 人教版英语八年上册 Unit8SectionA 1a--2a课件(共35张PPT).ppt人教版英语八年上册 Unit8SectionA 1a--2a课件(共35张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上册 Unit8 SectionA Grammar focus-3c(共33张PPT).ppt人教版英语八年上册 Unit8 SectionA Grammar focus-3c(共33张PPT).ppt
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修5 MODULE 5 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修5 MODULE 5 WORD版含答案.doc
  • 人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B2b(共22张PPT).ppt人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B2b(共22张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B 2a—2e(共21张PPT).ppt人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B 2a—2e(共21张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上Unit 5 Do you want to watch agame showrreview (共18张PPT).ppt人教版英语八年上Unit 5 Do you want to watch agame showrreview (共18张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B Reading (共17张PPT).ppt人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B Reading (共17张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上 unit10 Section_A1 课件 (共39张PPT).ppt人教版英语八年上 unit10 Section_A1 课件 (共39张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1