2021届高考英语二轮创新复习 专题强化练(一)-(二)—阅读理解之细节理解题练习(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语二轮创新复习 专题强化练一-二阅读理解之细节理解题练习含解析 2021 高考 英语 二轮 创新 复习 专题 强化 阅读 理解 细节 练习 解析
- 资源描述:
-
1、专题强化练(一)阅读理解之细节理解题(限时25分钟)对应学生用书(单独成册)第105页A(2020河南大教育合作学校6月联考)Ways to Learn a New LanguageHere are several awesome learning apps and training services that will have you speaking a new language in no time.Earworms MBT Language Learning BundleHave you ever noticed how easy it is to memorize the word
2、s of a song?Well,Earworms Musical Brain Training uses that exact phenomenon to teach you a new language whether you are a beginner or an expert.Without even trying,youll subconsciously acquire a collection of German,Spanish,Italian,or French words.Start listening and learning for $14.99(62% off)The
3、FastTrack Language Learning BundleSince Spanish is the second most commonly spoken language in the US,learning its fundamentals will be particularly helpful in your life.And this course is great for beginners:You will learn basic sentence structure,verb tenses,as well as how to hold a conversation.Y
4、ou can get a lifetime subscription for $19.99(97% off)The Complete Learn French in 30 Days BundleThis training bundle,which consists of 10 courses,is perfect for beginners.You will start by learning commonly used vocabulary and phrases before moving on to building proper sentence structure and maste
5、ring French grammar.By the end of the bundle,you will know how to speak French in everyday,realworld situations.You can start learning for $19(90% off)Language ZenSpanish Language Learning ProgramLanguage Zen is effective at teaching Japanese.It adapts to every user.No matter your level,Language Zen
6、 works its magic by discovering your strengths and weaknesses to create a learning experience just for you.You will even learn vocabulary and phrases from specialized topics that apply most to you.Start learning for $98.99(50% off)and get lifetime access in case you want to return to it later.语篇解读本文
7、是一篇应用文。文章主要介绍了几个学习应用程序和培训服务,来帮助人们在短时间内学会一门新的语言。1How is Earworms MBT Language Learning Bundle special?AIt can teach users French.BIt is suitable for beginners.CIt teaches by playing songs.DIt offers the biggest discount.解析:细节理解题。根据Earworms MBT Language Learning Bundle部分中的第一、二句内容可知,这个语言学习利用歌曲来辅导人们学习语言
8、。答案:C2Who might be a possible user of the 10course training service?AA native Frenchman.BA French beginner.CA French teacher.DA French interpreter.解析:推理判断题。根据The Complete Learn French in 30 Days Bundle部分中的首句内容可知,这个学习培训是针对初学法语的人。答案:B3Which of the following can provide a personalized service?AThe Fast
9、Track Language Learning Bundle.BEarworms MBT Language Learning Bundle.CThe Complete Learn French in 30 Days Bundle.DLanguage ZenSpanish Language Learning Program.解析:细节理解题。根据Language ZenSpanish Language Learning Program部分中的a learning experience just for you以及that apply most to you等内容可知,这个语言学习程序会为用户提供
10、个性化服务。答案:DB(2020长沙高三统一模拟)Im interested in the Renaissance(文艺复兴),so I like visiting ancient Italian cities.Ferrara is called City of the Renaissance.When I learned about this city on the Internet,I decided to pay a visit to it.The city has a certain charm,but I find it isnt as great as other Italian
11、cities like Verona,let alone Venice or Rome. The Michelin Green Guide gives it two stars,which is right.I first visited the city centre.The Cathedral and Castello Estense are at the heart of the city. Both have striking appearances.I visited the Cathedral first.Castello Estense is also worth visitin
12、g,which owes its name to the powerful Este family.It was built with bricks and surrounded by a moat(护城河)At the lower levels,the history of the city and the Este family are told through displays,and in another part the ceilings are shown through mirrors on the ground.In the north,we can appreciate th
13、e Renaissance extension of the town,with straight streets and monumental houses.The famous Palazzo dei Diamanti lies here.When I was visiting it,it started to rain,so after taking a few photos quickly,I cut my visit there short.It had been raining for a few days.When the rain ceased,I went to visit
14、the historical centre and the Renaissance buildings.After leaving there,I visited several other interesting places such as palaces and the narrow streets of the downtown.After four hours in Ferrara I left by train to Mantua.There I had a much better time.语篇解读作者对文艺复兴感兴趣,所以作者喜欢参观意大利的古老城市。费拉拉被称为“文艺复兴之城
15、”,作者在网上了解了这座城市之后决定去参观。本文介绍了这座城市的一些地方并讲述了作者的参观过程。4Why did the author pay a visit to Ferrara?ABecause it is related to the Renaissance.BBecause it is full of charm.CBecause it is a very famous city in Europe.DBecause it is strongly recommended by a website.解析:细节理解题。根据第一段前两句可知,作者对文艺复兴感兴趣,费拉拉被称为“文艺复兴之城”
16、,即它与文艺复兴有关,所以作者去参观了费拉拉。答案:A5What did the author think of The Michelin Green Guides comment on Ferrara?ARidiculous.BReasonable.CUnacceptable. DUnbelievable.解析:细节理解题。题干问的是作者如何看待米其林绿色指南对费拉拉的评价。根据第二段中的“.but I find it isnt as great as other Italian cities like Verona,let alone Venice or Rome. The Micheli
17、n Green Guide gives it two stars,which is right.”可知,作者认为费拉拉不如像维罗那等的意大利城市好,更不用说威尼斯和罗马了,米其林绿色指南给这个城市评两颗星是合理的。故B项正确。答案:B6How could Castello Estense probably get its name according to the text?AIt came from the historical buildings.BIt originated from the straight streets.CIt was named after the powerfu
18、l Este family.DIt was connected to the surrounding moat.解析:细节理解题。根据第三段第五句可知,埃斯坦塞城堡的名字起源于强大的埃斯特家族,即以这个家族的名字而命名,故C项正确。答案:C7What can we infer from the text?AThe writer thought Ferrara was as great as Venice.BThe writer visited Palazzo dei Diamanti for a long time.CThe writer was much more satisfied wit
19、h the tour in Mantua than in Ferrara.DThe writer was disappointed with the visit to the Cathedral and Castello Estense.解析:推理判断题。根据尾段最后两句可知,作者在曼图亚度过了更加愉快的时光,并结合第二段尾句可推知,与费拉拉相比,作者对于曼图亚之旅更满意,故C项正确。答案:C词汇积累:Para.2:let alone更不用说Para.3:striking adj.引人注目的Para.4:cut sth.short提早结束某事,中断某事C(2020武汉学习质量检测)Yellow
20、 is usually the color of happy,joyful emotions.But according to a new study,not all people associate the color with good feelings.To find out what factors might play a role,researchers tested a new hypothesis(假设): What if peoples physical surroundings affect their feelings about certain colors?For e
21、xample,if someone lived in cold and rainy Finland,would he feel differently about the color yellow from someone who lived near the Sahara Desert?The researchers looked at coloremotion data from an ongoing international survey of 6,625 people in 55 countries.The survey asked participants to rate 12 c
22、olors on how closely they were associated with feelings including joy,pride,fear,and shame.The researchers paid particular attention to the data for yellow,and analyzed how different factorsincluding hours of sunshine,hours of daylight,and the amount of rainfallwere associated with the emotions peop
23、le reported for the color.The two best predictors of how people felt about yellow were the annual amount of rainfall,and how far they lived from the equator(赤道)Overall,people were more likely to associate yellow with joy when they lived in rainier countries that lay farther from the equator,research
24、ers reported in the Journal of Environmental Psychology.In Egypt,the likelihood(可能性)of yellow being associated with joy was just 5.7%,whereas in chilly Finland it was 87.7%.In the United States,with its mild climate and amber waves of grain,peoples yellowjoy association levels were between 60% and 7
25、0%.The researchers also checked whether associations changed with the seasonwhether,for example,people in a certain country liked yellow more in the winter than they did in the summer.They found that opinions about the color remained fairly constant all year roundeven when the weather changed,the da
26、ta on yellowjoy associations were as good as gold.语篇解读研究人员通过研究一项有关颜色和情绪的调查数据发现,人们对黄色的感觉与年降雨量和他们住的地方离赤道的距离有关,而与季节变化的关联性不大。8What did the researchers do before the survey?AThey went to Finland.BThey made an assumption.CThey studied certain colors.DThey analyzed some data.解析:细节理解题。根据第二段中的“To find out wh
27、at factors might play a role,researchers tested a new hypothesis.”可知,在进行这项调查之前,研究人员提出了一个假设。故选B。答案:B9Which of the following affects peoples feelings about yellow?AThe changeable weather.BThe length of daytime.CThe geographical position.DThe amount of snowfall.解析:细节理解题。根据第四段第二句“The two best predictors
28、 of how people felt about yellow were the annual amount of rainfall,and how far they lived from the equator.”可知,人们对黄色的感觉的两个最好预示物是年降雨量和他们住的地方离赤道的距离。由此可知,地理位置影响人们对黄色的感觉。故选C。答案:C10How did the researchers carry out the survey?ABy interviewing participants.BBy studying the data collected.CBy traveling ar
29、ound the world.DBy looking at color combinations.解析:细节理解题。根据第三段第一句“The researchers looked at coloremotion data from an ongoing international survey of 6,625 people in 55 countries.”可知,研究人员是通过研究收集的数据来进行该项调查的。故选B。答案:B11What can be the best title of the text?AFinland: A Country Admiring YellowBYellow A
30、ssociated with Joy ConditionallyCColor: An Important Role in Good FeelingsDColoremotion Data Collected Internationally解析:标题归纳题。文章主要介绍了一项新的研究发现不是所有人都把黄色与令人愉快的情绪联系在一起。研究人员通过研究相关调查数据,分析了不同的因素是如何与人们对黄色的感觉联系在一起的。由此可知,B项最适合作本文标题。答案:B专题强化练(二)阅读理解之细节理解题(限时25分钟)对应学生用书(单独成册)第107页A(2020中原名校第四次质量评估)For many of
31、us,summertime means road trips to the beach or mountains,or at the very least some additional dust and bird poop on the exterior of our vehicles.The extra dirt leads us to do one of two things: wash our car in the driveway or head to the car wash.But which choice is better for the environment?The ma
32、in concerns with either choice are the amount of fresh water being used and the types of chemicals used to remove the dirt.Both of these concerns can be closely monitored when washing the car at home,says Katy Gresh,spokeswoman for the Southwest Region of the Pennsylvania Department of Environmental
33、 Protection.She advises car owners to put aside a set amount of water for the entire wash.“Its just like brushing your teeth,” she says.“You dont want to leave the water running of more than you need for the job.” But even following this advice comes with an environmental risk: Washing your car in t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361847.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
高考英语总复习语法突破:(11)名词性从句(外研版).ppt
