2021届高考英语二轮创新练习考前提分必刷题一含解析202103052100.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 高考 英语 二轮 创新 练习 前提 分必刷题一含 解析 202103052100
- 资源描述:
-
1、考前提分必刷题(一)对应学生用书(单独成册)第209页.单词拼写1My mother always reads the emails of mine,which upsets me.2When unexpected accidents happen,we need firstly calm down.3Some people disagree with the proposal,saying that it does more harm than good while others are for it.4Im grateful to you for the kind help you off
2、ered during my stay in London.5Im suitable for the job because I have a good command of English and computer.6I recognize(承认)that its my fault not to turn up at your party.7Id like to do anything within my power(能力)to help you.8People have different opinions about whether teenagers(青少年)should have p
3、arttime jobs.9It is requested(要求)that all passengers should not smoke in the bus.10Im sorry for what youve suffered(遭受).单句语法填空1It is important that the application(apply)forms should be sent back as early as possible.2Aimed(aim)at improving the level of English,English Corner is held once a week.3Ev
4、ery time I attempted to_persuade(persuade)her,I failed completely.4Mount Tai is attractive(attract)to tourists for its beautiful scenery and historical sites.5You can enjoy all the water sports,or simply(simple)lie on the beach.熟词生义(根据语境写出加黑词的词性及词义)1absent(熟义:adj.缺席的)He looked at me in an absent way
5、.adj.茫然的,恍惚的2ache(熟义:v.& n疼痛)He has been working abroad for many years so he was aching for home.v.渴望3admit(熟义:v.承认)The theater only admits 1,000 persons.v.容纳4against(熟义:prep.逆着,反对;倚,靠;碰)The picture looks nice against the white wall.prep.映衬 5amount(熟义:n.量)Surprisingly,the cost amounted to $200.v.共计,
6、达到.重点句式1当被问到他成功的秘诀时,他说他的成功与快乐很大程度上归功于他的家庭。(状语从句的省略)When_asked_about_the_secret_of_his_success,he said that he owed much of his success and happiness to his family.2那是他第一次参加这样一个重要的会议。(That/This is/was the first/second/.time that.)That_was_the_first_time_that_he_had_attended such an important meeting.
7、3促使她成功的原因,与其说是她的聪明,倒不如说是她的努力工作。(more.than.)It was more_hard_work_than_cleverness that led to her success.对应学生用书(单独成册)第209页.阅读理解A(2020安徽省重点学校联考)Gretchen Altman is smiling,leaning back casually,with a cup of coffee in her handHills Bros.Coffee,to be precise.It looks like a casual shot,but if you give
8、a like,leave a comment,and tag a friend,you can get three different cups of coffee,for free.Altman is part of a growing trend of “microinfluencers”She has a small following round 6,000 on Instagram.Her going rate is $300 to $800 to promote something.She does some posts in exchange for free goods,as
9、long as its stuff she believes in.As a microinfluencer she has a much closer relationship with her followers than a big social media star.“Im just living a normal life and people relate to that,”she says.“They just feel like Im a friend of theirs.”But it worries consumer rights groups.Several recent
10、 studies have found that young audiences are largely unable to understand when something is sponsored content.In some cases,its clear.When a big star takes to advertising CocaCola on the social media,for example,the assumption is that he or shes probably getting paid to do so.And the posts are clear
11、ly labeled as ads,with the caption “advertisement” or “sponsored content”But what may happen when an ordinary person with just a couple thousand followers takes to extolling(颂扬)the virtues of a product?The motivations are not so clear.The problem with these social media posts is that you dont know w
12、hether its an ad or not.Altman is diligent about using those hashtags(话题)She loves what she does and sees it as business,but she doesnt necessarily want to be a social media celebrity.“With social media being so integrated into our everyday lives,we have this unique opportunity that I dont think any
13、one has ever had before where we can each be our own brand,”Altman says.语篇类型说明文主题语境人与社会社会生活社交媒体上的微影响者语篇解读文章介绍了当前社交媒体上的微影响者的作用及其带来的问题。1What does a microinfluencer do according to the passage?AGive enough likes.BDo posts to promote products.CRecommend some comments.DDesign advertisements.解析:细节理解题。根据第二
14、段最后两句“Her going rate is $300 to $800 to promote something.She does some posts in exchange for free goods,as long as its stuff she believes in.”可知,微影响者做的是发布一些帖子来推销一些产品。故选B。答案:B2What makes consumer rights groups feel worried?ASponsored ads content.BAds with caption on posts.CThe unclear motivations of
15、 the posts.DThe increasingly growing number of audiences.解析:推理判断题。根据文章第四至第六段的表述可推知,微影响者发帖子用来打广告,但不加任何说明,会导致年轻人不能有效辨别帖子的目的,所以这种意图不明的帖子会对浏览者造成困扰,这是消费者权益群体所担心的问题。故选C。答案:C3How does Gretchen Altman feel about being a microinfluencer?AAnnoyed. BDelighted.CAmbitious. DDepressed.解析:推理判断题。根据第七段“Altman is dil
16、igent about using those hashtags.She loves what she does and sees it as business,but she doesnt necessarily want to be a social media celebrity.”可知,Gretchen Altman喜欢她做的事,而且非常勤奋。由此可推知,她对成为微影响者感到开心。故选B。答案:B4Which of the following can be the best title?AInstagram Advertising: Do You Know It,When You Se
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361915.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
