2021届高考英语二轮创新练习考前提分必刷题四含解析20210305298.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 高考 英语 二轮 创新 练习 前提 分必刷题四含 解析 20210305298
- 资源描述:
-
1、考前提分必刷题(四)对应学生用书(单独成册)第216页.单词拼写1The award ceremony will be hosted(主持)by Sir David.And medals will be given to winners.2I think his suggestions deserve(值得)consideration.3I would take the responsibility(责任;职责)of looking after the baby.4If you can accept my application(申请),I would try my best to perfo
2、rm well my duty.5It is just her childhood experiences that affect her characters(性格)and later life.6To keep fit,we should often take part in physical exercise regularly.7I dream of being admitted into Beijing University.8With the development of science and technology,more and more people choose to s
3、hop online.9Personally,I am against the idea that students take their smartphones to school.10We should not judge a person by his appearance but people make that mistake from time to time.单句改错(请按照高考要求在原句上修改)1Some students always wish their teachers could stand some cheating at exams,but they are abs
4、olute wrong.答案:Some students always wish their teachers could stand some cheating at exams,but they are wrong.2The Chinese government has decided to ban smoke in public places.答案:The Chinese government has decided to ban in public places.3Youve got to believe yourself,or youll never succeed.答案:Youve
5、 got to believe yourself,or youll never succeed.4All the workers belonged to the factory must obey the rule.答案:All the workers to the factory must obey the rule.5The man they arrested last night has been charged for murder now.答案:The man they arrested last night has been charged murder now.熟词生义(根据语境
6、写出加黑词的词性及词义)1carry(熟义:v.搬运,携带,持有)Todays newspaper carries full reports of the presidents visit.v.刊登2casual(熟义:adj.偶然的,随意的)He was employed as a casual laborer.adj.临时的3cause(熟义:v.致使)Making China powerful and strong is a cause we should all work for.n.事业4charge(熟义:v.索价,收费;指控;控告;充电)Mother charged Alice
7、with taking good care of the baby.v.赋予责任或义务5climate(熟义:n.气候)The cultural climate here is somehow a little upsetting.n.风气;思潮;倾向.重点句式1如果你不参加那个晚会,我也不去。(倒装句)If you dont go to the party,neither/nor_will_I2你不仅能节省时间和金钱,而且也会重新发现交流的快乐。(not only.but also)Not_only_will_you_save time and money,but_also you may
8、rediscover the pleasure of true communication.3随着我们生活水平的提高,我们和朋友的聚会变少了。(as)As_our_life_improves,we find little time to gather with our friends.对应学生用书(单独成册)第216页.阅读理解(2020福州毕业班质检)There is a picture: A polar bear is lying lifeless on a beach.On the shore,in the background,stand three guards,talking to
9、 each other.One of them has a deadly weapon hanging casually on his shoulder.This powerful image has made people question the motivation for this kind of tourism,or ecotourism.Does our proximity(接近)to large animals in the wild,frequently fueled by a desire for exciting images,lead to such animals be
10、coming accustomed to human contact?If that is the case,surely the losing side will end up paying the ultimate price for such proximity.To my sorrow,I have recently returned from a trip to Svalbard,and indeed stood two weeks ago on the very beach where the bear was shot.The bears death should never h
11、ave happened.Was the beach examined beforehand?Was there access to flares(照明弹)to scare off a bear that appeared suddenly?These are standard measures for any operator.The incident is probably the result of a terrible systematic failure.Nevertheless,the incident should not negate the value of ecotouri
12、sm.In its best form,this kind of travel has very little impact,or indeed has a positive effect,on the environment where it takes place.This can be by making financial donations to conservation groups,providing income to local communities,or ensuring protection of certain areas or animals.In Svalbard
13、,visitors become ambassadors for the endangered polar bear,increasing awareness of the fact that the far greater danger they are facing is the sea ice melt in the Arctic Ocean.Ecotourism is an expanding market that brings benefits as well as challenges to the regions around the world in which it ope
14、rates.Simply_closing_off_these_regions_is_not_the_answer语篇类型议论文主题语境人与自然人与环境生态旅游语篇解读文章通过分析管理人员将闯入生态旅游区域内的北极熊杀死这一事件发生的可能原因,告诉人们不要因此否定生态旅游的价值。生态旅游有利于发展当地的经济进而更好地保护当地的环境。1Why was the polar bear dead?AIt was probably hunt for its fur by tourists.BIt was probably frightened to death by flares.CThe proper
15、procedures werent probably followed.DThe beach wasnt probably equipped with safety devices.解析:推理判断题。根据第二段第二句“The bears death should never have happened.”以及最后一句“The incident is probably the result of a terrible systematic failure.”可推知,作者认为北极熊本来不应该被射杀,而悲剧的最终发生可能是因为海滩的管理者没有遵循应有的处理方法及程序,故选C。答案:C2What is
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
