分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型2021届高考英语二轮复习 组合练(五)阅读理解 完形填空 语法填空课时优化作业(含解析).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:362119
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:52KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021届高考英语二轮复习 组合练五阅读理解 完形填空 语法填空课时优化作业含解析 2021 高考 英语 二轮 复习 组合 阅读 理解 填空 语法 课时 优化 作业 解析
    资源描述:

    1、组合练(五)阅读理解完形填空语法填空.阅读理解AWhen you think of summertime, what comes to mind? Luckily, every summer, country music fans have lots of fantastic music festivals to attend.Thunder on the MountainThis annual event in Arkansas has featured (包含作为主要部分) popular artists like Carrie Underwood, Big & Rich, The Ban

    2、d Perry, Zac Brown Band, Sara Evans and more.2019 was the sixth year for Thunder on the Mountain, an Ozarkian celebration that features popular music, great food and exciting outdoor activities like fishing and camping.Country LifeStarted in the year 2012, Country Life in Illinois invites country mu

    3、sic fans to enjoy this threeday festival every year.Earlybird campers will be treated to a free concert.The Country Life lineup (阵容) has included big names like Sawyer Brown, Toby Keith, Cassadee Pope, Lynyrd Skynyrd, Ruthie Collins and more.Country on the RiverCountry on the River is one of the top

    4、 country music festivals in southwestern Iowa.Started in 2009, this threeday event took place on the edge of the Missouri River with riverside camping available and features live shows from Tyler Farr, Chris Janson, Craig Morgan, The Band Perry, Sawyer Brown,and many others.This festival moved to a

    5、new place at Tom Hanafan Rivers Edge Park in 2015 and its expected to become one of the biggest annual outdoor music festivals in the Midwest.Kicker Country StampedeThe annual Kicker Country Stampede in Kansas features four days of live entertainment and food at Tuttle Creek State Park.Started in 20

    6、08, the festival has become home to thousands of campers who set up their tents in one of the 24,000 campsites available at the state park.In addition to all the fantastic live music, attendees can enjoy shopping, a saloon and interactive exhibits.语篇解读本文是一篇应用文。文章主要介绍了四个乡村音乐节。1What do we know about C

    7、ountry on the River?AIt has been held in more than one place.BIt provides 24,000 campsites for music fans.CIt offers exciting outdoor activities like fishing.DIts the biggest outdoor music festival in the USA.解析:细节理解题。根据文中“Country on the River”部分的“This festival moved to a new place at Tom Hanafan Ri

    8、vers Edge Park in 2015”可知,该乡村音乐节于2015年搬到了新址举办。由此可以推断,该音乐节已经在不止一个地方举办过,因此正确答案为A项。答案:A2Which music festival has the longest history?ACountry Life.BCountry on the River.CThunder on the Mountain.DKicker Country Stampede.解析:细节理解题。根据文中对四个音乐节的介绍可知,这四个音乐节开始的时间分别是:2014年、2012年、2009年和2008年,因此正确答案为D项。答案:D3What

    9、do the four music festivals share?AThey all last for three days.BThey are all held by the river.CThey are all held once a year.DThey all feature music and food.解析:推理判断题。根据文中对四个乡村音乐节的介绍中使用的annual和every year可知,这四个乡村音乐节都是每年举办一次,因此正确答案为C项。答案:CBWe wanted to take a closer look at ecotourism in Laos, a cou

    10、ntry located in Southeast Asia that is known for its green, forested mountains, rich biodiversity, and friendly people.In Laos, many conservation projects have tried to use ecotourism to reduce illegal wildlife hunting and trade, but with little success, as wildlife populations have continued to dec

    11、line rapidly.We came up with a new approach: why not pay local people depending on how many animals tourists would see? We created a new ecotourism project based on this idea and monitored the outcome of conservation.We tried this new approach in Nam EtPhou Louey, a national protected area (NPA) in

    12、Laos, which is home to tigers and five other species of wild cats.In 2009, we created an ecotour called the “Nam Nern Night Safari” with the help of the local government.On the Night Safari, local guides take tourists on a boat ride through the jungle at night to show them rare animals by a spotligh

    13、t.We created a fund to share the ecotourism income with people from all nine villages nearby, not just with the tour guides, so that everyone would have a reason to protect wildlife.We asked every family to sign a contract,which stated how much they would earn from each wildlife sighting by tourists

    14、 and how much they would lose if they poached (偷猎) or sold wildlife illegally.During the first four years, our new ecotourism program seemed to show success: illegal hunting in the ecotourism area declined and wildlife sightings increased.But did wildlife populations increase? Perhaps not.Animals mi

    15、ght have become used to humans in the ecotourism area where they felt safer because of less hunting, a phenomenon called habituation.So an increase in sightings might have been a result of habituation rather than an increase in wildlife populations.Nevertheless, hunting pressure did decrease in the

    16、ecotourism area of the park, which was the main goal we wanted to achieve.Over time, less hunting should result in greater wildlife populations.语篇解读本文是一篇记叙文。作者的团队在老挝设立环保旅游项目,以此来保护当地的野生动物,经过四年的运作,收到了良好的效果。4Why was the new ecotourism project created?ATo protect wildlife in Laos.BTo promote tourism in

    17、Laos.CTo improve the local economy.DTo count the number of wild animals in Laos.解析:推理判断题。根据第一段的第二句可知,作者的团队设立这个环保旅游项目的根本目的是保护当地的野生动物。答案:A5What method made everyone willing to take part in the wildlife protection?AThe project made the guides take full responsibilities.BThe project asked all the villag

    18、ers to make a contract.CThe project had all the people involved in tourism.DThe project let all the people share the income.解析:细节理解题。根据第二段的倒数第二句可知,作者的团队通过设立基金,让所有的村民都能分享旅游收入,以此来提高大家保护野生动物的积极性。答案:D6What is the authors attitude to the future of the project?APessimistic.BHopeful.CWorried. DSkeptical.解析

    19、:推理判断题。根据最后一段的最后两句可知,偷猎现象减少,因此作者对项目的未来充满了信心。答案:B7What can we learn from the text?A“Nam Nern Night Safari” was started by the government.BThe Night Safari is created to attract visitors.CHunting decreased in the ecotourism area.DThe wildlife population has greatly increased.解析:细节理解题。根据最后一段第一句中的“illeg

    20、al hunting in the ecotourism area declined”可知答案。答案:C.完形填空I woke up to the sound of the alarm clock at six in the morning.I walked down the stairs, _1_, still wanting to go back and sleep for _2_ hour or so.But that idea soon _3_as the words of the doctor, whom I had met the previous day, _4_ inside

    21、my head.A few weeks before this,when I had been in Paris, I had felt some _5_ heaviness in my chest.On returning, I went to a(n) _6_ who cautioned me to work on my _7_.So there I was, jogging down a _8_ narrow lane.A few weeks went by, and every day when I went to jog, I saw an old man _9_ on that b

    22、ench.And I just couldnt _10_ why he was there doing nothing.My _11_ was building up as each day_12_.The next morning, I went and sat beside him on the _13_.I asked him, “Why are you seated here every day?” He answered, “Because this is the most beautiful place that I know.” _14_, I asked again,“What

    23、 is so beautiful about this place?” He said,“Look!” And I tried to _15_.I saw the rising sun shining from behind the clouds, and several rays penetrating (穿过) through them.Birds were singing_16_ from the trees of the surrounding wilderness.The water glittered in the sunlight, and it looked as if the

    24、re was a _17_ of light between me and the faroff mountains.I had been through that place _18_ times, but I had never looked;it was one of the most beautiful places Id ever seen.And I realized that I dont have to travel miles to _19_ the beauty.All I have to do is to look _20_.语篇解读作者为了锻炼身体,每天在偏僻的小路上慢

    25、跑,观察到一位老人天天坐在长凳上无所事事,这引起了作者的好奇心,作者决定前去探个究竟。后来作者意识到美就在身边,需要用心去观察。1A.badtempered BwarmheartedChalfawake Dfastmoving解析:根据上文表述的作者早晨被闹钟叫醒和空后表述的作者想返回睡觉可推知,此处应是作者在半醒的状态下下了楼梯。badtempered“脾气坏的”;warmhearted“热心肠的”;halfawake“半醒的”。答案:C2A.other Banother Cthe other Dthe others解析:作者早晨六点被闹钟叫醒,此处应是作者想返回去再睡一个小时左右。故选B项

    26、。another“再一,又一”。答案:B3A.occurred Bdisappeared Ccame Dspread解析:根据but可知,此处应是这个想法很快消失了(disappeared)。答案:B4.A.heard Bdescribed Creacted Dresounded解析:根据语境可知,此处应是医生说的话在作者脑海里回响。resound意为“回响”,故选D项。答案:D5A.strange Bdelighted Cnecessary Dunique解析:根据上文提到医生可知,此处应是作者感到胸部莫名的沉重,所以才从巴黎一回来就去看医生。答案:A6.A.doctor Bteacher

    27、Cagent Dpoliceman解析:参见上题解析。答案:A7.A.mind Bappearance Cfitness Dassignment解析:根据上文作者身体出现问题可知,此处应是医生告诫作者要努力改善自己的健康(fitness)。答案:C8A.various Bwide Cfast Dlonely解析:根据下文中的“wilderness”可知,此处应是作者在一条偏僻狭窄的小路上慢跑。lonely意为“偏僻的”,故选D项。答案:D9A.sitting Bstanding Capproaching Dsleeping解析:根据下文中的“Why are you seated here ev

    28、ery day?”可知,作者看到一位老人坐在那条长凳上。答案:A10.A.take out Blook out Cturn out Dfigure out解析:根据下文作者询问老人可知,此处应是作者不明白为什么这位老人天天坐在那里无所事事。look out “当心,小心”;turn out “证明是,结果是”;figure out “弄明白”。故选D项。答案:D11.A.judgment Bcuriosity Cobservation Dpower解析:上文表述作者不明白老人这么做的原因,此处应是随着日子一天天过去,作者的好奇心与日俱增。答案:B12.A.passed Bremained Cs

    29、pared Dreached解析:参见上题解析。pass意为“推移,逝去”,符合语境。答案:A13.A.bed Bbench Csofa Dland解析:根据上文中的on that bench和下文作者询问老人为什么每天都坐在这里可知,作者坐在长凳上,老人的身旁。答案:B4.A.Worried BSatisfied CInterested DConfused解析:根据空后的“I asked again”可知,作者对老人的回答感到困惑,所以再次询问。故选D项。答案:D15.A.speed up Bget away Clook around Dcome along解析:根据空前的“He said,

    30、Look!”可知,作者按照这位老人的话四处观察。speed up“加速”;get away“离开”;look around“四下察看”;come along“跟随,出现”。故选C项。答案:C16.A.terribly Bnervously Csweetly Dpatiently解析:此处描绘这个地方的美丽之处,因此此处表示鸟儿在甜美地(sweetly)歌唱。答案:C17.A.wall Bpath Clength Dspeed解析:水面在阳光下闪闪发光,看起来好像是作者与远山之间的一条光线之路。答案:B18.A.many Bfew Crare Dany解析:根据上文作者每天在这附近慢跑可知,此处

    31、表示作者经过这个地方很多次,但作者从来没有(认真)看过。答案:A19.A.respect Bdesire Cattract Dadmire解析:作者意识到没有必要奔波数英里去远方欣赏美,作者所要做的就是用心贴近自然、观察自然。答案:D20.A.luckily Bcompletely Cclosely Dmainly解析:参见上题解析。答案:C.语法填空The weather refers to the condition of the atmosphere at a certain time and place, like temperature, wind, rain, sun, etc.T

    32、he weather 1._ (relate) to our life.It is all around us all the time, 2._ (play) an important part in our life.We cant control the weather, but the weather often controls how and where we live, what we do, what we wear and what we eat.The weather changes 3._ (constant)But do you know what it is 4._

    33、makes the weather change? In general, the more sunlight a place gets, the 5._ (warm) it will be.Some places get lots of sunlight.Some places get little 6._ no sunlight in winter.And their temperatures differ from place to place.These 7._ (different) in temperature make the air and water move around

    34、the earth, which in turn causes the weather 8._ (change)People often confuse “weather” with “climate”Actually, they are not 9._ same thing.Climate is the weather of a place over a long time.The weather changes from day to day and even from hour to hour.It can be 10._ (sun) in the morning, cold and w

    35、et in the afternoon, but the climate changes very slowly over years.语篇解读本文是一篇说明文。文章主要介绍了天气的相关知识,其对人们生活的影响以及它与气候的不同。1解析:be related to意为“与有关”。这里说的是一般性情况,用一般现在时。答案:is related2解析:playing an important part in our life是现在分词短语作状语,分词动作与逻辑主语之间是主谓关系。答案:playing3解析:空格中所填单词在句中修饰谓语动词,需用constant的副词形式。答案:constantly

    36、4解析:what引导的宾语从句使用了强调句型。答案:that5解析:句型“the比较级,the比较级”表示“越越”。 答案:warmer6解析:该句意为“有些地方在冬天很少或者没有阳光”。答案:or7解析:空格中所填单词在句中作主语。需用different的名词形式,又因为these修饰可数名词复数形式,故填differences。答案:differences8解析:cause sb./sth.to do sth.为固定搭配,表示“引起某人/某物做某事”。答案:to change9解析:the same为固定搭配。答案:the10解析:空格中所填单词在句中作表语,需用sun的形容词形式。答案:sunny

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021届高考英语二轮复习 组合练(五)阅读理解 完形填空 语法填空课时优化作业(含解析).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-362119.html
    相关资源 更多
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT4 SECTION Ⅳ WRITING.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT4 SECTION Ⅳ WRITING.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT4 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT4 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT3 SECTION Ⅳ WRITING.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT3 SECTION Ⅳ WRITING.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT3 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT3 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE.ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE.ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE.ppt
  • 2018版高考英语二轮课件:第1部分 专题1 模式3 推理判断题 .ppt2018版高考英语二轮课件:第1部分 专题1 模式3 推理判断题 .ppt
  • 人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅰ WARMING UP .ppt人教版英语必修1 同步教学课件UNIT1 SECTION Ⅰ WARMING UP .ppt
  • 云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语下学期期中试题理科班.doc云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语下学期期中试题理科班.doc
  • 人教版英语八年级下册unit2 SectionA 1a~2d (共33张PPT).ppt人教版英语八年级下册unit2 SectionA 1a~2d (共33张PPT).ppt
  • 云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语下学期期中试题文科班.doc云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语下学期期中试题文科班.doc
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:期末综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:期末综合能力检测题.doc
  • 云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语上学期期中试题.doc云南省中央民大附中芒市国际学校2017_2018学年高一英语上学期期中试题.doc
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:期中综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:期中综合能力检测题.doc
  • 人教版英语八年级上 Unit4 SectionB 2b Who's-Got-Talent?(共29张PPT).ppt人教版英语八年级上 Unit4 SectionB 2b Who's-Got-Talent?(共29张PPT).ppt
  • 人教版英语八年级Unit4What.ppt人教版英语八年级Unit4What.ppt
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 5综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 5综合能力检测题.doc
  • 人教版英语八年级unit-4 What’s the best movie theater section--B1a-2e (共23张PPT).ppt人教版英语八年级unit-4 What’s the best movie theater section--B1a-2e (共23张PPT).ppt
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 4综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 4综合能力检测题.doc
  • 人教版英语八年上册 Unit9复习课件(共48张PPT).ppt人教版英语八年上册 Unit9复习课件(共48张PPT).ppt
  • 2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 3综合能力检测题.doc2018秋人教(达州)七年级英语上册:Unit 3综合能力检测题.doc
  • 人教版英语八年上册 Unit8SectionA 1a--2a课件(共35张PPT).ppt人教版英语八年上册 Unit8SectionA 1a--2a课件(共35张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上册 Unit8 SectionA Grammar focus-3c(共33张PPT).ppt人教版英语八年上册 Unit8 SectionA Grammar focus-3c(共33张PPT).ppt
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修5 MODULE 5 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修5 MODULE 5 WORD版含答案.doc
  • 人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B2b(共22张PPT).ppt人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B2b(共22张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B 2a—2e(共21张PPT).ppt人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B 2a—2e(共21张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上Unit 5 Do you want to watch agame showrreview (共18张PPT).ppt人教版英语八年上Unit 5 Do you want to watch agame showrreview (共18张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B Reading (共17张PPT).ppt人教版英语八年上Unit 5Do you want to watch a game showSection B Reading (共17张PPT).ppt
  • 人教版英语八年上 unit10 Section_A1 课件 (共39张PPT).ppt人教版英语八年上 unit10 Section_A1 课件 (共39张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1