广东省深圳市第七高级中学2022届高三上学期第二次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省深圳市第七高级中学2022届高三上学期第二次月考英语试题 WORD版含解析 广东省 深圳市 第七 高级中学 2022 届高三 上学 第二次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、深圳市第七高级中学 2022 届高三第二次月考试题英语考试时长:120 分钟 卷面总分:130 分注意事项: 1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。 2.回答选择题时,选出每小题答案后,用 2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。 3.考试结束,将答题卡交回。 第一部分 阅读理解(共两节,满分 50 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2.5 分,满分 37.5 分) 阅读下面短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项。 AWhat limits you from hiking more ofte
2、n? If not having a suitable hiking partner is keeping you out of the woods, why not take a look at the great hiking clubs across Canada? Yukon Outdoors ClubMembership cost:$10 for a single membershipDescription: The club organizes day hikes, backpacking trips, canoe trips, mountain biking, and cross
3、-country skiing trips for members to gain new skills and valuable information. The trips are open to everyone and range from easy to moderate to difficult. UBC Varsity Outdoor ClubMembership cost: Students $40; non-UBC students $60Description: The UBC Varsity Outdoor Club is a social group that hike
4、s and rock climbs. Members lead trips, run skills workshops, and host presentations. Members can borrow equipment from the club. The UBC VOC has also constructed a few huts in the Coast Mountains. Pender Harbor Hiking GroupMembership cost: FreeDescription: The Pender Harbour Hiking Group offers a wa
5、y for members to meet like-minded individuals and get fit. Hikes are scheduled two months in advance, so check the website regularly to find a hike thats right for you! Hikes are usually one and a half to two hours long every Monday and Wednesday morning, but some full-day hikes are scheduled, depen
6、ding on member interest.Vernon Outdoors ClubMembership cost:A single membership is $25, and students pay $10. Children are free when they come with a registered family member.Description: The Vermon Outdoors Club is an active group that enjoys hiking and cycling. Members are encouraged to share thei
7、r activity ideas and interests. The group organizes a Tuesday Activity each week.1. Which club organizes its trips based on their members hiking skills?A. The Yukon Outdoors Club.B. The UBC Varsity Outdoor Club.C. The Pender Harbor Hiking Group.D. The Vernon Outdoors Club.2. What do we know about hi
8、kes organized by the Pender Harbor Hiking Group?A. They are mostly held on weekends.B. They are arranged two months ahead of time.C. Their schedule is always emailed to the members.D. More full-day hikes are offered than half-day hikes.3. Mr. and Mrs. Smith, together with their two children, aged 4
9、and 6, intend to join the Vernon Outdoors Club, how much will they pay for the membership?A. $70.B. $50.C. $45.D. $35.【答案】1. A 2. B 3. B【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了四个可以提供徒步旅行的加拿大的俱乐部。包括它们的网址、会费和特色活动。【1题详解】推理判断题。根据Yukon Outdoors Club部分的“The club organizes day hikes, backpacking trips, canoe trips, mountain b
10、iking, and cross-country skiing trips for members to gain new skills and valuable information. The trips are open to everyone and range from easy to moderate to difficult.( 俱乐部为会员组织日间远足、背包旅行、独木舟旅行、山地自行车和越野滑雪旅行,以获得新的技能和有价值的信息。 旅行对每个人都是开放的,范围从容易到中等到困难。)”可推断,Yukon Outdoors Club基于会员的远足技能组织旅行。故选A。【2题详解】细
11、节理解题。根据Pender Harbor Hiking Group部分中的“Hikes are scheduled two months in advance, so check the website regularly to find a hike thats right for you!(徒步旅行的日期两个月前就制定好了,所以定期检查网站,找到一个适合你的徒步旅行)可知,该俱乐部的徒步旅行日程提前两个月就制定好了。故选B。【3题详解】细节理解题。根据Vernon Outdoors Club部分中的“Membership cost:A single membership is $25, a
12、nd students pay $10. Children are free when they come with a registered family member.(会费:单人25美元,学生10美元,在一个家庭成员带领下的孩子免费)可知,史密斯先生和夫人带两个孩子的费用是,两个孩子免费,因此费用是$25*2=$50。故选B。BImagine a world where you move around in front of a personal computer in your own sound space. You listen to your favorite songs, pl
13、ay loud computer games or watch a movie all without other people hearing the sound and without headphones.That is the possibility presented by “sound beaming”, a new technology from Noveto Systems, an Israeli company. On Friday, the company introduced a desktop device that sends sound directly to a
14、listener without the need for headphones or a special receiver.Noveto Systems gave The Associated Press (AP) a chance to test its SoundBeamer 1.0 before its introduction. The APs Louise Dixon writes that listening to the device is like something from a science fiction movie.The sound seems so close
15、that it feels like it is inside your ears while also in front, above and behind them.Noveto expects the device will have many uses. Office workers could listen to music or conference calls without others hearing. People could play a game, a movie or music without waking up others in the same room. B
16、ecause the device does not use headphones, it is possible to hear other sounds in the room clearly.The device uses a 3-D sensing module that finds and follows the ear position of the listener. It sends ultrasonic waves (超声波) to create sound pockets by the users ears. The 3-D method creates sound on
17、all sides of the listener, therefore the listeners feel completely transported into the scene.By changing a setting, the sound can follow a listener around when he moves his head. It is also possible to move out of the sound beams path and hear nothing at all.While the idea of sound beaming is not n
18、ew, Noveto was the first to launch the technology.According to the chief executive officer Christophe Ramstein, a “smaller” version of the device will be ready for release to consumers next year.4. What does the underlined word “possibility” in Paragraph 2 refer to?A. The listener may put on music t
19、o block out other sounds.B. The listener may hear sound only for him or her without using headphones.C. The listener may enjoy songs or movies without being interrupted by others.D. The listener may have the ability to pick up some special sounds.5. What does Louise Dixon think of SoundBeamer 1.0?A.
20、 Amazing.B. Impossible.C. Strange.D. Meaningful.6. How does SoundBeamer put sound in the listeners head?A. It places the listener on the scene to hear the sound.B. It fixes a sound beams path which can not be changed.C. It follows the listeners around to send and receive sounds.D. With 3-D tracking
21、technology, it sends ultrasonic waves to the target listener.7. What is the purpose of the passage?A. To promote the SoundBeamer.B. To introduce a new sound device.C. To recommend new headphones.D. To explain a technical phenomenon.【答案】4. B 5. A 6. D 7. B【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍一种新的声音设备。该设备没有耳机,采用3D技术可
22、以发现并跟踪耳朵的位置。【4题详解】词句猜测题。根据划线词所在句后文“On Friday, the company introduced a desktop device that sends sound directly to a listener without the need for headphones or a special receiver (上周五,该公司推出了一款台式设备,可以直接将声音发送到听筒,而不需要耳机或特殊的接收器)”可推知,划线词possibility指的是“听众可能只听他或她的声音而不使用耳机” 。故选B。【5题详解】推理判断题。根据第三段中“The APs
23、Louise Dixon writes that listening to the device is like something from a science fiction movie.The sound seems so close it feels like it is inside your ears while also in front, above and behind them. (美联社的路易丝狄克逊写道,聆听该新设备就像置身于科幻电影中一样。感觉声音像在耳朵内以及耳朵前方,上方和后方立体环绕)”可知,Louise Dixon觉得SoundBeamer 1.0是令人惊讶的
24、。故选A。【6题详解】细节理解题。根据第五段“The device uses a 3-D sensing module that finds and follows the ear position of the listener. It sends ultrasonic waves (超声波) to create sound pockets by the users ears. The 3-D method creates sound on all sides of the listener, therefore the listeners feel completely transport
25、ed into the scene. (该设备使用3d感应模块,可以发现并跟踪听者的耳朵位置。它通过发送超声波在使用者的耳朵旁制造出声音袋。3-D方法在听者的四周创造声音,因此听者感觉完全被传送到场景中)”可知,声波激光发射器是通过三维跟踪技术,它向目标监听器发送超声波将声音传入听者的大脑的。故选D。【7题详解】目的意图题。根据最后两段“While the idea of sound beaming is not new, Noveto was the first to launch the technology. According to the chief executive office
26、r Christophe Ramstein, a “smaller” version of the device will be ready for release to consumers next year. (虽然声音传输的想法并不新鲜,但Noveto是第一个推出这项技术的公司。据该公司首席执行官克里斯托夫拉姆斯坦表示,该设备的“更小”版本将于明年向消费者发布)”可知,这篇文章的目的是介绍一种新的声音设备。故选B。CBeijing resident Hou Lixin started eating meal replacement products in February when sh
27、e wanted to lose weight. She bought various meal replacement products online and ate them for more than a month.“Most of them dont taste good, but at least they have low calories and are convenient to buy, store and cook,” she said, adding the product she consumed gave a strong sense of fullness. Ho
28、u is by no means alone. Meal replacement products or substitutes for regular meals that can fill you up with low-calorie intakes, appear as a potential big market in China, driven by Chinese consumer demand for products that can help in weight control and offer convenience, experts said. The most co
29、mmon meal replacement products include powders, liquids, shakes, porridges and energy bars containing fiber, protein, vitamin, minerals and other nutritious content. The meal replacement market is at the early stage of competition and there is big room for future development, like in the United Stat
30、es and Japan. Euromonitor International, a market research company, said sales revenue of meal replacement products in China hit 57.17 billion yuan in 2017 and is expected to reach 120 billion yuan by 2022. More fast-moving consumer goods giants are partaking in the market action. PepsiCos oat brand
31、 Quaker released a new shake product in June. A major Chinese snack brand Bestore released 27 meal replacement products in August. Jia Jianbin, secretary general at Chinese Cereals and Oils Association, told CCTV reporter that despite its possible effectiveness that many people believe, this way of
32、weight loss may bring greater harm as it breaks the balance of nutrition and food. As a result, it can only be a temporary move, not a long-term use. “Cereal meal replacement powder, for example, is mainly composed of carbohydrates (碳水化合物), which have enough calories, but the vitamins and minerals a
33、re not enough. Instead, it is better to soak oatmeal (燕麦片) in milk, which may be more nutritious and more economical,” said Gu Zhongyi, a dietitian of the Beijing Dietetic Association. “Meal replacements can be an alternative for busy workers, but they are no substitute for a balanced diet, and try
34、not to eat more than one meal a day.”8. The author quotes the example of Hou Lixin to _.A. show an efficient way to lose weightB. promote the meal replacement productsC. introduce the topic of meal replacement productsD. arouse readers interest in the meal replacement products9. Why are meal replace
35、ment products popular among many Chinese consumers?A Because they are highly recommended by health experts.B. Because they are helpful to control weight and bring convenience.C. Because they have a large market share in the food market.D. Because they provide various forms and flavors for the consum
36、ers.10 What does the underlined word “partaking” in Paragraph 5 mean?A. Participating.B. Advertising.C. Experimenting.D. Cooperating.11. What attitude do Jia Jianbin and Gu Zhongyi have towards the meal replacement products?A. Ambiguous.B. Favorable.C. Confused.D. Disapproving.【答案】8. C 9. B 10. A 11
37、. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了代餐产品的现状以及未来。【详解】1.推理判断题。根据第三段“Hou is by no means alone. Meal replacement products, or substitutes for regular meals that can fill you up with low-calorie intakes, appear as a potential big market in China, driven by Chinese consumer demand for products that can help in weig
38、ht control and offer convenience, experts said.”(侯绝非个例。专家称,由于中国消费者对有助于控制体重和提供方便的产品的需要,膳食替代产品,即可以用低热量摄入填饱肚子的常规膳食的替代品,在中国似乎是一个潜在的大市场。)可知,举例子是为了引出代餐产品这个话题,与选项C“introduce the topic of meal replacement products”(介绍代餐产品的话题。)符合,故选C。2.细节理解题。根据第三段“Meal replacement products, or substitutes for regular meals t
39、hat can fill you up with low-calorie intakes, appear as a potential big market in China, driven by Chinese consumer demand for products that can help in weight control and offer convenience.”(由于中国消费者对有助于控制体重和提供方便的产品的需要,膳食替代产品,即可以用低热量摄入填饱肚子的常规膳食的替代品,在中国似乎是一个潜在的大市场。)可知,代餐产品有助于控制体重和提供方便,与选项B“Because th
40、ey are helpful to control weight and bring convenience.”(因为它们有助于减肥和带来方便。)符合,故选B。3.词义猜测题。根据第五段“More fast-moving consumer goods giants are partaking in the market action.”(越来越多的快餐消费巨头也参与了市场行动。)可知,划线处表示“参加”。A. Participating参加;B. Advertising广告;C. Experimenting试验;D. Cooperating合作。故选A。4.推理判断题。根据倒数第二段“Jia
41、Jianbin, secretary general at Chinese Cereals and Oils Association, told CCTV reporter that despite its possible effectiveness that many people believe, this way of weight loss may bring greater harm as it breaks the balance of nutrition and food.”(中国粮油协会秘书长贾建斌告诉央视记者,尽管很多人认为这种减肥方式可能有效,但它可能带来更大的危害,因为
42、它打破了营养和食物的平衡。)和最后一段“Meal replacements can be an alternative for busy workers, but they are no substitute for a balanced diet, and try not to eat more than one meal a day.”(代餐对于忙碌的上班族来说是一种选择,但它们无法替代均衡的饮食,每天尽量不要吃超过一顿饭。)可知,贾建斌和顾中琪对代餐的态度是不支持的。A. Ambiguous模糊的;B. Favorable有利的;C. Confused困惑的;D. Disapprovin
43、g不支持的。故选D。DUpright farming is a hugely promising agricultural technique that aims to produce more food to meet the growing population on our limited planet. Techniques include growing in vertical frames(垂向框架) or even in high-rise farms while moving farms into urban areas, and producing nutritious cr
44、ops without topsoil. Vertical farmers plant crops in nutrient-rich water, so plants can be raised without soil. They also grow plants using water from fish tanks, or using nutrient water mist systems that reduce water use by more than 90 percent, which was a technique developed by NASA as a way for
45、astronauts to grow in space and feed themselves without soil while preserving precious water supplies. All of these soil-less growing techniques use less or no chemicals, and recycle water with less waste. Plants can be sown and harvested year-round, free from bad weather conditions such as drought
46、or flooding. “This is the farming of the future,” said Paul Myers, co-founder of vertical farming enterprise Farm Urban. “Chemical-free and moving from the traditional horse and tractor agriculture that is steadily destroying the planet to a more sustainable approach.” The global vertical farming ma
47、rket is expected to be six times bigger in 2026 than it is today. This is fueled in part by rising demand for organic chemical-free foods, but also by countries looking to increase their food security and cut down on importsthe UK for example uses more than 70 percent of its land mass for agricultur
48、e but imports more than half of its food. As the vertical farming industry expands, it is worth noting that it has limitations - it only works for some crops, and urban locations can be expensive.12. Where will upright farming be popular in the future?A. In cities.B. In plains.C. In deserts.D. In th
49、e countryside.13. What do the techniques mentioned in paragraph 2 have in common?A. Waste-free.B. Nutrient-rich.C. Soil-less.D. Water-proof.14. Why is upright farming promising?A. The trade routes are not secure.B. Organic food is increasingly popular.C. The economic benefit is substantial.D. Import
50、s are becoming more difficult.15. What can be the best title for the text?A. Upright Farming: How to Save Soil And WaterB. Upright Farming: What to Plant In The New WayC. Vertical Farming: Lowering Environmental ImpactD. Vertical Farming: Raising Agricultures Potential【答案】12. A 13. C 14. B 15. D【解析】
51、【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了垂直农业的特点、好处和发展前景。【12题详解】细节理解题。根据第一段“Techniques include growing in vertical frames (垂向框架) or even in high-rise farms while moving farms into urban areas, and producing nutritious crops without topsoil.(技术包括在垂直框架甚至高层农场中种植,同时将农场转移到城市地区,以及生产无表土的营养作物)”可知,垂直农业未来会在城市流行。故选A。【13题详解】细节理解题。根据第
52、二段“Vertical farmers plant crops in nutrient-rich water, so plants can be raised without soil. They also grow plants using water from fish tanks, or using nutrient water mist systems that reduce water use by more than 90 percent, (垂直种植的农民在营养丰富的水中种植作物,所以植物可以在没有土壤的情况下生长。他们还利用鱼缸中的水或营养水雾系统种植植物,这些系统可以减少90
53、%以上的用水量)”和“All of these soil-less growing techniques use less or no chemicals, and recycle water with less waste. (所有这些无土栽培技术使用更少或不使用化学品,并以更少的废物回收水)”可知,第二段中提到的技术共同点是节省土壤。故选C。【14题详解】推理判断题。根据倒数第二段“This is fueled in part by rising demand for organic, chemical-free foods, but also by countries looking t
54、o increase their food security and cut down on imports the UK for example uses more than 70 per cent of its land mass for agriculture but imports more than half of its food.(这是部分是因为对有机和不含化学物质食物需求的增长,但也受国家寻求提高粮食安全和减少进口的影响例如英国陆地总面积的70%用于农业,但进口的一半以上的食物)”可推断,垂直农业有前途的原因是有机食品越来越受欢迎。故选B。【15题详解】主旨大意题。根据第一段“
55、Upright farming is a hugely promising agricultural technique that aims to produce more food to meet the growing population on our limited planet.(垂直农业是一种非常有前景的农业技术,旨在生产更多的粮食,以满足我们有限的地球上不断增长的人口)”以及倒数第二段“The global vertical farming market is expected to be six times bigger in 2026 than it is today.(预计
56、到2026年,全球垂直农业市场的规模将是现在的六倍)”及全文可知,本文主要是讲述垂直农业在农业上的发展潜力。故选D。第二节(共 5 小题;每小题 2.5 分,满分 12.5 分) 阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 A Plastic Ocean is a film to make you think. Think, and then act. We need to take action on our dependence on plastic. Weve been producing plastic in huge quantities.
57、Drinking bottles, shopping bags and even clothes are made with plastic. _16_ What happens to all the rest? This is the question the film A Plastic Ocean answers.The film begins as a journey to film the largest animal on the planet, the blue whale. But during the journey, the filmmakers make the shoc
58、king discovery of a huge, thick layer of plastic floating in the Indian Ocean. _17_ In total, they visited 20 locations around the world during the four years to make the film.In the film there are beautiful shots of the seas and marine life. _18_ We see how marine species (海洋物种) are being killed by
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-364093.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
(新教材)2019-2020学年人教版高中英语必修第一册新学案课件:UNIT 3 SECTION Ⅱ READING AND THINKING .ppt
