2021版新高考译林英语(江苏专版)一轮课时提能练11-12 WORD版含解析.DOC
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版新高考译林英语江苏专版一轮课时提能练11-12 WORD版含解析 2021 新高 考译林 英语 江苏 专版 一轮 课时 提能练 11 12 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、课时提能练(十一)Book 2Unit 3Amazing people课时作业A:基础层面.单句语法填空1Wang Fei is my favorite singer.I consider her superior to other stars.2By this time next week we will_be(be)in New York.3We may have various(vary) ways to deal with such a situation.4He thought about all of the survived (survive) shows he had watc
2、hed on TV.5She signalled (signal) to the other girls that everything was all right.语境语法填空Howard Carter was a famous 1.explorer (explore),who didnt receive school education and was curious 2.about the outside world.He began 3.searching (search) for the tombs of the Egyptian kings since he was only se
3、venteen.With 4.the help of Lord Carnarvon,Howard Carter began his research.In 1922,he and his team found the tomb of King Tutankhamun near a city 5.called (call) Luxor.The tomb was full of fortune.Within 7 years,21 people 6.who/that had something 7.to_do(do) with the opening of the tomb died,but Car
4、ter lived on till the age of 65.Some people say the 8.deaths (die) were just coincidence.Some believe that they were the result of a mummys curse,9.while others think it was the 10.viruses (virus) in the tomb that resulted in the deaths.完成句子1明天早晨,我将已在去北京的路上。By the time of tomorrow morning,I will_hav
5、e_been on the way to Beijing.2这些花如果不能每天浇水就会死去。The flowers will die unless_watered every day.3他从政以前在煤铁业中发了财。He made_a/his_fortune in the coal and iron business before he went into politics.4我认为这些有趣的旧习俗应该被很好地保留下来。I think these interesting old customs should be_well_preserved.5昨天你是在什么地方看到她的手机的?Where_wa
6、s_it_that you saw her cell phone yesterday?课时作业B:能力层面.阅读理解A(2019太原市模拟)Fairy tales perform many functions.They entertain,encourage imagination and teach problemsolving skills.They can also provide moral lessons,highlighting the dangers of failing to follow the social codes that let human beings coexi
7、st in harmony.Such moral lessons may not mean much to a robot,but a team of researchers at Georgia Institute of Technology believes it has found a way to use the fairy tales as moral lessons that AI(artificial intelligence) can take to its cold,mechanical heart.The collected stories of different cul
8、tures teach children how to behave in socially acceptable ways with examples of proper and improper behavior in fables,novels and other literature.We believe story comprehension in robots can prevent the intelligent robots from killing humanity which was predicted and feared by some of the biggest n
9、ames in technology including Stephen Hawking and Bill Gates.This system is called “Quixote”It collects story plots from the Internet and then uses those stories to teach robots how to behave.The experiment done by the designers involves going to a drugstore to purchase some medicine for a human who
10、needs to get it as soon as possible.The robot has three options.It can wait in line; it can interact with the storekeeper politely and purchase the medicine with priority; or it can steal the medicine and escape.Without any further directives(指示),the robot will come to the conclusion that the most e
11、fficient means of obtaining the medicine is to steal it.But Quixote offers a reward for waiting in line and politely purchasing the medicine and a punishment for stealing it.In this way,the robot will learn the moral way to behave on that occasion.Quixote would work best on a robot that has a very l
12、imited function.Its a baby step in the direction of teaching more moral lessons into robots.We believe that AI has to be trained to adopt the values of a particular society,and in doing so,it will strive to avoid unacceptable behavior.Giving robots the ability to read and understand our stories may
13、be the most efficient means.【语篇解读】本文是一篇说明文。童话故事不但可以娱乐孩子们,还能让机器人拥有道德观念,使其更好地为人类服务。1What function do fairy tales perform in the robots?AThey entertain robots.BThey highlight dangers.CThey make robots more intelligent.DThey enable robots to behave morally.D细节理解题。根据第一段中的“it has found a way to use the fa
14、iry tales as moral lessons that AI(artificial intelligence) can take to its cold,mechanical heart”可知,童话故事可以作为道德经验让人工智能机器人的行为符合道德规范,故D项正确。2What is “Quixote” in the text?AA punishment system.BA character in literature.CA big name in technology.DA kind of software educating robots.D细节理解题。根据第二段最后两句“This
15、 system is called QuixoteIt collects story plots from the Internet and then uses those stories to teach robots how to behave”可知,这个系统被称为“Quixote”;它从互联网上收集故事情节,然后用这些故事来教育机器人如何规范行为,由此可知,Quixote是一种教育机器人的软件,故D项正确。3What does the designer expect robots to do in the experiment?ATo take advantage of its priv
16、ilege.BTo finish the task most efficiently.CTo perform in a wellmannered way.DTo be rewarded by the storekeeper.C推理判断题。根据第四段中的“We believe that AI has to be trained to adopt the values of a particular society,and in doing so,it will strive to avoid unacceptable behavior”可推知,设计者希望机器人在实验中的行为能符合道德规范,故C项
17、正确。4Which of the following can best express the authors opinion?ARobots will definitely have more functions.BRobots with humans emotions are perfect.CTraining robots to be socially acceptable is necessary.DThe development of robots is still in a baby step.C观点态度题。根据第四段中的“We believe that AI has to be
18、trained to adopt the values of a particular society,and in doing so,it will strive to avoid unacceptable behavior”可知,我们认为人工智能必须接受培训以适应特定社会的价值观,这样做,它将努力避免不可接受的行为。据此可推知,训练机器人让其行为符合社会规范是必要的,故C项正确。B(2019安徽省示范高中模拟)Have you ever wondered when dogs first became “mans best friend” and the worlds favourite p
19、et? If you have,then youre not alone.When and where dogs first began living side by side with humans are questions that have stirred hot debate among scientists.There are a few hard facts that all agree on.These include that dogs were once wolves and they were the first animal to be domesticated(驯化)
20、 by humans.They came into human lives some 15,000 years ago,before the dawn of agriculture.Beyond that,there is little agreement.The earliest bones found that are unquestionable dogs and not wolves date from 14,000 years ago.However,30,000 yearold skulls have been discovered in France and Belgium th
21、at are not pure wolves and some scientists think could be dogs.With such puzzling evidence,many scientists are now turning to DNA to find out when and where dogs were first domesticated.In one research project,tens of thousands of blood samples have been taken from street dogs around the world.The p
22、lan is to compare them with those of wolves.Its even possible to analyse DNA from ancient bones.Tiny pieces of the 30,000yearold skulls mentioned earlier are currently being studied,and another DNA study has already shown that ancient dogs preserved in the Alaskan ice fields evolved from Asian wolve
23、s,not American ones.Indeed,the ancient DNA may turn out to be more informative than the DNA of living dogs.Because dogs have accompanied humans around the world for thousands of years,their current distribution may tell us very little of their origins.This is why different groups of scientists belie
24、ve that dogs variously originated in eastern Asia,Mongolia,Siberia,Europe or Africa.But why were the animals domesticated in the first place? The most recent theory is that dogs domesticated themselves,initially living in and around our ancient villages to eat any food thrown out.Today,this is a way
25、 of life still shared by three quarters of a billion unowned dogs worldwide.【语篇解读】本文是一篇说明文。研究发现,狗是从狼驯化而来的,早在一万五千年之前狗就进入了我们的生活。科学家通过分析DNA去查证狗最初是在何时何地被驯养的。5Which is the only statement generally agreed on by scientists studying dogs?ADogs originally were used as farm animals.BDogs evolved from wolves f
26、ound in Europe.CDogs helped the development of agriculture.DDogs were the first animal to be kept as pets.D细节理解题。根据第一段第一句“Have you ever wondered when dogs first became mans best friend and the worlds favourite pet”,再结合倒数第二句可知,狗是第一种被人类驯养成宠物的动物,故D项正确。6Why does the writer first mention the 30,000yearol
27、d animals skulls?ATo show that dogs were much larger in the past.BTo prove that dogs developed from Asian wolves.CTo suggest that dogs may have evolved much earlier.DTo argue that dogs were first kept in France and Belgium.C推理判断题。根据第二段第三句“However,30,000yearold skulls have been discovered in France a
28、nd Belgium that are not pure wolves and some scientists think could be dogs”可知,在法国和比利时已经发现了3万年前的头骨,它们不完全是狼的,科学家认为有一些可能是狗的。据此可推知,该处提及三万年前的头骨旨在说明狗的进化历史更早,故C项正确。7How did scientists determine the origins of the ancient dogs found in Alaska?ABy analyzing the age of their bones.BBy examining the animals D
29、NA.CBy studying the shape of their skulls.DBy comparing them with modern dogs.B细节理解题。根据第三段尾句中的“another DNA study has already shown that ancient dogs preserved in the Alaskan ice fields evolved from Asian wolves,not American ones”可知,科学家是通过检测DNA的方法来判断阿拉斯加狗的起源的,故B项正确。8Why did dogs start living with hum
30、ans?ABecause they were attracted by food.BBecause they were trapped by humans.CBecause they couldnt survive in the wild.DBecause they were trained to protect villages.A推理判断题。根据尾段第二句“The most recent theory is that dogs domesticated themselves,initially living in and around our ancient villages to eat
31、 any food thrown out”可知,最近的一种说法是,狗是自己驯养自己的,最初生活在我们古老的村庄里或周围,吃人们扔掉的食物。据此可推知,狗和人生活在一起的原因是它们被食物所吸引,故A项正确。.阅读七选五(2019武汉市调研测试)Many people struggle with saying “No”_1_ Remember,just because you can do something does not mean it is required. Understand you always have a right to turn down an invitation or
32、refuse a favor and figure out the best ways to say “No”Here are some specific tips.Give yourself permission to say no.Many people have an immediate reaction to say“Yes” when theyre asked to do someone a favor.Keep in mind,you are never required to say“Yes”Its actually okay to say “No” sometimes.Acce
33、pt this as you prepare to say “No” to someone._2_Set up your personal boundaries._3_ However,that reason does not have to be concrete.Many people think if they can do something,they should.Your reason for saying“No” can be a simple matter of your own personal boundaries.Think about what boundaries y
34、ou have,and accept the fact youre allowed to stay true to them._4_ People often wont take “No” for an answer.If you say “No” to people,they may give you various reasons to try and change your mind.Stay determined for your decision and do not give in easily.Practice saying “No”It may sound silly,but
35、you can actually practice saying “No” alone._5_ Practice giving a firm “No” to someone so you get comfortable with the words.Many people are nervous about saying “No” and may say “Yes” due to anxiety.Practicing can help get rid of some of this anxiety.AThis will help you say “No” with ease.BBe aware
36、 of potential persuasion techniques.CFind a good chance to stand in front of a crowd.DIts always easier to say “No” if you have a reason.ETry standing before a mirror and looking at yourself.FIts rather easy for you to set up your personal boundaries.GIf someone asks you a favor,you may feel you hav
37、e to say “Yes”【语篇解读】我们可以通过设定界限、不断训练等方式,勇敢地向他人说“不”。1G根据前一句的内容可知,很多人总是苦苦挣扎,不敢说“不”。由此可推知,如果总是这样的话,当别人要请你帮忙的时候,你可能会感到你不得不说“可以”。故选G。2A本段讲述的是要允许自己拒绝别人。很多人会不自觉地接受他人的请求,但是你并不是一定要对他人说“可以”,这是你的权利。记住这一点,将帮助你轻而易举地拒绝别人。故选A。3D根据空后一句“However,that reason does not have to be concrete”可知,D项“如果你有一个理由的话,说不总是比较容易的”符合语境,
38、故选D。4B空后三句讲述的是,人们通常不会接受“不”的,他们会找种种理由劝你改变主意,因此我们要坚持自己的决定,不要轻易屈服。由此可推知,我们要知道他人的劝说技巧。故选B。5E本段讲述的是要训练自己说“不”。该空前一句提到训练说“不”可能听起来很愚蠢,但实际上你可以独自去训练自己说“不”。由此可知E项“试着站在镜子前,看着自己”符合语境,衔接上下文。课时提能练(十二)Unit 3Amazing people课时作业A:基础层面.语境语法填空ASome 1.amazing (amaze) people have greatly influenced the world.For example,B
39、ill Gates has had a great effect 2.on computer technology.Yuan Longping 3.has_devoted(devoted) himself to the research and development of a better rice breed.Though they are of different times and 4.nationalities(nationality),what they have in common is that they 5.have_contributed (contribute) a lo
40、t to the world in their fields.BHoward Carter was a famous explorer,1.who didnt receive school education but was 2.curious(curiosity) about the outside world.He 3.began (begin) searching for the tombs of the Egyptian kings since he was only seventeen.With the help of Lord Carnarvon,Howard Carter beg
41、an 4.his (he) research.In 1922,he and his team found the tomb of King Tutankhamun near a city 5.called (call) Luxor.Inside the tomb,there was 6.a great fortune in gold and jewels.根据提示补全句子1等我到达公交车站时,公共汽车已经开走了。(by短语与完成时连用)By the time I got to the bus station,the_bus_had_already_gone.2(2017全国卷满分作文)如果对它
42、感兴趣,你可以将你的申请发至邮箱:ping-pong。 (if过去分词)If_interested_in_it,you may email your application to pingpong.3有幸与一些卓越的主管人员共事,我很高兴。(fortune)Im glad I have_had_the_good_fortune_to_work_with some brilliant directors.4想住在这个国家北方的人更少。(desire v)Fewer people desire_to_live in the north of the country. 课时作业B:能力层面.阅读理解
43、A(2019成都市毕业班摸底测试)A fun way to learn about the people in the destinations you travel to around the globe is to drop into a friendly local bar off the beaten tourist track and enjoy a sip of something the region is famous for.To help you have fun,weve rounded up how to say“Cheers!”around the world.Who
44、 doesnt dream of living the good life in France? The food alone is well worth the trip since the French basically invented fine cuisine.They also invented a little golden liquid called the Champagne! Just before your first sip,look at your friends in the eyes and simply say their“cheers”: votre sant
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-353656.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
