2021届新高考英语一轮复习外研版课时作业:第一编 必修5 MODULE 2 A JOB WORTH DOING WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届新高考英语一轮复习外研版课时作业:第一编 必修5 MODULE JOB WORTH DOING WORD版含解析 2021 新高
- 资源描述:
-
1、课时作业.阅读(2020深圳高级中学(集团)高三第一学期第一次测试)About a month after I joined Facebook, I got a call from Lori Goler, a highly regarded senior director of marketing at eBay. She made it clear this was a business call. “I want to apply to work with you at Facebook,” she said. “Instead of recommending myself, I want
2、 to ask you: What is your biggest problem, and how can I solve it?”My jaw hit the floor. I had hired thousands of people over the previous decade and no one had ever said anything remotely like that. People usually focus on finding the right role for themselves, with the implication that their skill
3、s will help the company. Lori put Facebooks needs front and center. It was a killer approach. I responded, “Recruiting is my biggest problem. And, yes, you can solve it.”Lori never dreamed she would work in recruiting, but she jumped in. She even agreed to trade earnings for acquiring new skills in
4、a new field. Lori did a great job running recruiting and within months was promoted to her current job, leading PeopleFacebook.The most common metaphor for careers is a ladder, but this concept no longer applies to most workers. As of 2010, the average American had eleven jobs from the ages of eight
5、een to fortysix alone. Lori often quotes Pattie Sellers, who came up with a much better metaphor: “Careers are a jungle gym, not a ladder.”As Lori describes it, theres only one way to get to the top of a ladder, but there are many ways to get to the top of a jungle gym. The jungle gym model benefits
6、 everyone, but especially women who might be starting careers, switching careers, getting blocked by external barriers, or reentering the workforce after taking time off. The ability to create a unique path with occasional dips, detours (弯路), and even dead ends presents great views of many people, n
7、ot just those at the top. On a ladder, most climbers are stuck staring at the butt of the person above.篇章导读:本文是一篇夹叙夹议文。文章通过罗莉格勒尔在Facebook的求职和工作经历,更好地诠释了职业的内涵。1Why did Lori make the call?AShe helped Facebook to solve the biggest problem.BShe wanted to make a business deal with Facebook.CShe tried to
8、ask for a pay rise in Facebook.DShe wanted to become an employee in Facebook.答案:D细节理解题。根据第一段中的“I want to apply to work with you at Facebook, she said.”可知,她想申请在Facebook工作,所以她打电话的目的是为了找工作。故选D。2What impressed “I” by Lori?ALori was good at running recruiting.BLori attached great importance to Facebooks
9、needs.CLori jumped in Facebook with no adequate experience.DLori was skilled in marketing at eBay.答案:B细节理解题。根据第二段中的“Lori put Facebooks needs front and center. It was a killer approach.”可知,罗莉将Facebook的需求放在了首位和中心,这是最打动作者的。故选B。3What can we infer from the passage?ANow all people dont tend to climb the l
10、adder.BNone on the ladder can enjoy the great views.CJungle gyms offer limited exploration for employees.DA pregnant woman, jobless, benefits little from the jungle gyms.答案:A推理判断题。根据第四段第一句“The most common metaphor for careers is a ladder, but this concept no longer applies to most workers.”可知,“梯子”这个
11、概念不再适用于大多数工作者,所以不是每个人都愿意攀爬“梯子”。故选A。4What is the best title of the passage?AIts a Jungle Gym, Not a LadderBFacebooks Biggest ProblemCApplying for a Job in FacebookDA Jungle Gym is Better than a Ladder答案:A标题判断题。文章讲述了罗莉格勒尔的求职和工作经历,说明现在职业是攀爬架而不是梯子。故选A。【词汇积累】implication n. 含意;暗指 acquire v. 获得,得到metaphor
12、n. 暗喻;隐喻as of 自从;截至barrier n. 障碍;阻力【难句分析】原文:The ability to create a unique path with occasional dips, detours (弯路), and even dead ends presents great views of many people, not just those at the top.在低洼的、迂回的、甚至是走不通的路中创造出独一无二的道路,这种能力显示了许多人的远见,它并非是那些顶尖的人才具有的能力。(最后一段倒数第二句)分析:本句为简单句。句子主干为The ability pres
13、ents great views of many people, not just those at the top;to create a unique path with occasional dips, detours, and even dead ends为不定式短语作后置定语,修饰ability。.完形填空Jim and Bob joined a company together. Both worked very hard. After several years, however, the boss promoted Bob to the _1_ of manager but J
14、im remained a(n) _2_ employee. Jim could not take it anymore, _3_ his resignation to the boss and _4_ that the boss did not know how to use people. The boss thought for a moment, “Im sorry, but I have a _5_. I hope you will do one more thing for our company _6_ you leave. Perhaps you will change you
15、r _7_ and take back your resignation.”The boss asked him to go and _8_ anyone selling watermelon in the market. Jim returned soon and said he had done it. The boss asked how much per kg? Jim _9_ his head and went back to ask and returned to _10_ the boss $1.2 per kg. Then the boss called Bob to come
16、 to his _11_. He asked Bob to do the same. Bob returned and explained what he had seen about the watermelon in the _12_ in details. Jim was very _13_ and realized the _14_ between himself and Bob. He decided not to _15_ but to learn from Bob. 篇章导读:本文是一篇记叙文。文章通过Jim和Bob完成同一项任务的巨大反差说明:在工作中要善于捕捉有效信息,并详细
17、周到地分析问题。1A.positionBpartCsituationDcondition答案:Aposition “职位”;part “角色”;situation “情况”;condition “条件”。句意:然而,几年以后,老板把Bob晋升到了经理的职位。故选A。2A.superBordinaryCtypicalDhorrible答案:Bsuper “极好的”;typical “典型的”;horrible “可怕的”;此处指Jim依然是名“普通的(ordinary)”职员。故选B。3A.comfortedBvaluedCignoredDoffered 答案:DJim认为自己受到了不公平的待遇
18、,主动递交(offer)了辞职信。故选D。4A.struggledBopposedCcomplainedDmurmur答案:CJim认为自己受到了不公平的待遇,所以自然是向老板抱怨(complain)。murmur表示“私下发怨言,发牢骚”。故选C。5A.actionBrequestCopinionDcommand答案:Baction “行动”;request “请求”;opinion “观点”;command “命令”。由“I hope you .”可知,这是老板的一个请求。故选B。6A.whenBafterConceDbefore答案:D句意:我希望在你离开公司之前(before),再为公
19、司做一件事情。故选D。7A.thoughtBtrickCdecisionDpromise答案:Cthought “想法;看法”;trick “诀窍,技巧”;decision “决定”;promise “许诺”。由“and take back your resignation”可知,老板认为可能Jim会改变他的决定,拿回他的辞职信。故选C。8A.pick outBmake outCgive outDfind out 答案:D根据下文内容可知,老板让他去市场上找(find out)卖西瓜的。故选D。9A.noddedBshookCtouchedDhit答案:B由下文“and went back t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-364544.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
