《世纪金榜》2016届高三英语二轮复习高考保分巩固练 九 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 世纪金榜 世纪金榜2016届高三英语二轮复习高考保分巩固练 WORD版含答案 世纪 金榜 2016 届高三 英语 二轮 复习 高考 巩固 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。高考保分巩固练 九限时30分钟. 阅读理解They say that sticks and stones may break your bones, but words will never hurt you. Yet childhood bullying(欺凌)really can damage your long-term health. Gone are the days when bullying was considered an unavoidable and
2、 finally harmless part of growing upjust last month we learned that childhood bullying can lead to poorer mental health even into middle age. Now William Copeland at Duke University in Durham, North Carolina, and his colleagues have shown that it can have lasting physiological effects too. They trac
3、ked 1, 420 nine-year-olds right through their teens. Each child was seen up to nine times during the study and asked about bullying. The team then measured levels of C-reactive protein(CRP)in their blood. CRP is a marker of inflammation(炎症)linked to higher risk of cardiovascular disease(心血管疾病)and pr
4、oblems like diabetes. “Because we were collecting biological samples throughout, we were able tolook at CRP levels in subjects prior to their bullying involvement. ”says Copeland. “This really gives us an idea of the changes bullying brings about. ”Although CRP levels naturally rise in everyone duri
5、ng adolescence, levels were highest in children who reported suffering from bullies. Even at the ages of 19 and 21, children who had once been bullied had CRP levels about 1. 4 times higher than peers who were neither wrong doers nor victims. In a cruel twist, the bullies had the lowest levels of al
6、l, suggesting they didnt suffer the same health risks. They may even see a benefit from their behaviors, though Copeland stresses it doesnt defend their actions. “The goal would instead be to find other ways to produce this protective effect without it being at someone elses expense. ”he says. Andre
7、a Danese at Kings College London has before shown that ill-treatment during childhood can lead to high levels of inflammation in adult life. “This new study is a helpful addition in showing that these effects extend to another important childhood stressor. ”he says. He suggests that care workers mon
8、itor levels of CRP in children having psychotherapy to see if it is helping to reduce the stress of being bullied. 【文章大意】该文章是科技类文章。文章通过实验数据来证明作者的观点: 欺凌对一个人有持久的伤害。1. What do you know about CRP? A. It relates directly to diabetes. B. It is a sign of the inflammation. C. It is a sign of cardiovascular
9、disease. D. It is a sign of physiological effects caused by bullying. 【解析】选B。细节理解题。根据文章第二段的CRP is a marker of inflammation linked to higher risk of cardiovascular disease and problems like diabetes. 可知, CRP是炎症的标志。2. What does the phrase“prior to”in Para. 2 mean? A. throughB. duringC. afterD. before【
10、解析】选D。词义猜测题。根据该单词前后文可知, 柯普兰通过观察孩子受欺负前后的CRP水平变化, 了解到受到欺凌所带来的影响。3. What can be learned from Paragraph 3? A. CRP levels naturally rise along with the increase of age. B. The bullies are not to blame for the health risks of the bullied. C. The levels of CRP of the children once bullied are higher than t
11、heir peers. D. Copeland intends to defend the benefit of the bullies actions. 【解析】选C。细节理解题。根据第三段第二句话Even at the ages of 19 and 21, children who had once been bullied had CRP levels about 1. 4 times higher than peers who were neither wrong doers nor victims. 可知, 孩子们在受到欺负时, CRP的水平会比他们的同龄人要高。4. What do
12、es Andrea Danese think about childhood ill-treatment? A. Copelands study shows nothing related to it. B. It doesnt have much to do with inflammation in adult life. C. The stress of being bullied is reduced through psychotherapy. D. Psychological treatment might help solve the problem caused by ill-t
13、reatment. 【解析】选D。细节理解题。根据文章的最后一句话He suggests that care workers monitor levels of CRP in children having psychotherapy to see if it is helping to reduce the stress of being bullied. 可推断, 心理治疗能帮助因为被不良对待引起的问题。5. What is the main idea of this passage? A. Bullying is beneficial to the bullies. B. CRP lev
14、els reflect the risks of poorer health. C. Bullying has lasting harmful effects on a person. D. Bullying leads to high CRP levels. 【解析】选C。主旨大意题。根据第一段的we learned that childhood bullying can lead to poorer mental health even into middle age. 可知, 文章主要阐述了欺凌对一个人有持久的伤害。High school graduationthe bitterswee
15、t feelings are as much a part of me now as they were twenty-one years ago. As graduation day approached, excitement increased. Being out of high school meant I was finally coming of age. Soon I would be on my own, making my own decisions, doing what I wanted without someone looking over my shoulder
16、and it meant going to school with boysa welcome change coming from an all-girl high school. There was never any question in my mind that I would go to a college away from home. My mothers idea, on the other hand, was just the opposite. Trying her best not to force her preferences on me, she would su
17、btly ask whether I had considered particular schoolsall of which happened to be located in or near my hometown of Chicago. Once it was established that, as long as the expenses would not be too heavy a burden on the family budget, I would be going away anyway, my familys perspective changed. Their c
18、oncerns shifted from whether I was going away to how far. The schools I was considering on the East Coast suddenly looked much more attractive than those in California. But which college I would attend was just one of what seemed like a never-ending list of unknowns: What would college be like? Woul
19、d I be unbearably lonely not knowing anyone else who was going to the same school? Would the other students like me? Would I make friends easily? Would I miss my family so much that I wouldnt be able to stand it? And what about the workwould I be able to keep up? (Being an A student in high school s
20、eemed to offer little assurance I would be able to survive college. )What if the college I selected turned out to be a horrible mistake? Would I be able to transfer to another school? Then panic set in. My feelings took a 180-degree turn. I really didnt want to leave high school at all, and it was q
21、uestionable whether I wanted to grow up after all. It had been nice being respected as a senior by the underclass students for the past year; I didnt enjoy the idea of being on the bottom rung of the ladder again. Despite months of expectation, nothing could have prepared me for the impact of the ac
22、tual day. As the familiar melody of “Pomp and Circumstance” echoed in the background, I looked around at the other figures in white caps and gowns as we seriously lined into the hall. Tears welled up uncontrollably in my eyes, and I was consumed by a rush of sadness. As if in a daze(恍惚), I rose from
23、 my seat when I heard my name called and slowly crossed the stage to receive my diploma. As I reached out my hand, I knew that I was reaching not just for a piece of paper but for a brand-new life. Exciting as the future of a new life seemed, it wasnt easy saying good-bye to the old onethe familiar
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
