分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 11

类型2022-2023学年新教材高中英语 Unit 3 Festivals and customs Section B Grammar and usage & Integrated skills课后习题 牛津译林版必修第二册.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:369166
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOCX
  • 页数:11
  • 大小:37.55KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022-2023学年新教材高中英语 Unit Festivals and customs Section Grammar usage Integrated skills课后习
    资源描述:

    1、SectionBGrammarandusage&Integratedskills必备知识基础练.单句语法填空1.Previous the conference,we had discussed the matter among ourselves.2.I feel (honour) to be invited to give you a lecture on how to improve English reading ability.3.After that,we observed a man (make) hairy monkeys.4.He hurried into the carria

    2、ge.The train (leave) in a few minutes.5.It is my duty (report) it to the police.6.While waiting for the opportunity to get (promote),Henry did his best to perform his duty.7.I dont like to wash clothes,so I always have my clothes (wash).8.I was just about to go to bed she came to see me.短语填空hunt for

    3、,pass down,hand in,on show,fall on,in honour of1.My birthday a Monday this year.2.We asked eight leading writers what items they would donate to the museum their own lost loved ones.3.The bracelet has been to her from her parents.4.That mighty animal has to learn how to its own prey and support itse

    4、lf.5.Times up.Stop writing and your papers.6.The photographs will remain until the end of the exhibition on 15 April.完成句子1.今天早上,我的钱包在公交车上被偷了。(have sth.done)I on the bus this morning.2.我们正要动身回家,就在这时,我们被叫去练歌。(be about to.)We for home when we were asked to practise singing.3.天气预报说昨天天气暖和。(be going to.)T

    5、he weather forecast said that the day before.4.我很荣幸能在这里与你们分享我对高中学习的看法。(honour n.)to share with you my opinions on what to learn in senior high school.5.每当她有时间,她就会看书。(would)Whenever she had time,she .能力素养提升练.阅读理解(2022江苏镇江高一上学期期中)When I was a child,I often saw my Grandma throwing bread that was no lon

    6、ger fresh to birds.Not surprisingly,this attracted few birds.Later on,we discovered bird food at the local store.Feeding garden birds in the UK has come a long way since then.Today,the birds can enjoy many kinds of food:from plant seeds to sunflower hearts and from cakes to meat balls.All this comes

    7、 at a huge cost.Sometimes,I wonder if we might be feeding our garden birds better than our kids.But maybe its worth it.Our generosity is having an important effect on the behavior and even evolution of these birds.Take the goldfinch for example.In the 1960s,this was a rare bird.Today,goldfinches can

    8、 be seen in many gardens.Other new visitors include the spotted woodpecker,which has left its usual woodland for food on bird tables.Evolution is meant to progress slowly:over thousands of years.Yet during the past few decades,the beaks of many kinds of birds have become longer because birds with lo

    9、nger beaks can get more food,and then are more likely to live on.Actually,the British habit of feeding garden birds goes back much further.During the sixth century,St Serf of Fife fed a robin in his garden;during the winter of 1890,workers in London were seen giving their lunches to songbirds.The re

    10、al change took place in the 1980s,when a few farsighted businessmen realized that encouraging the British to be more generous to garden birds can help them make money.Therefore,various kinds of bird food and modern bird feeders were produced.As a result,the number of species using garden feeding sta

    11、tions increased very quickly,from about 10 to over 100.Then,in 2005,Springwatch came,which turned our love of garden birds into an entertainment show.Is bird feeding completely good for birds?Not everyone thinks so.Studies by the Zoological Society of London have shown that by bringing together many

    12、 birds,bird feeders may help the spread of disease.In Australia,some bird experts believeprobably wronglythat bird feeding creates a “dependence culture”.But we shouldnt forget one major benefit of feeding garden birdsit connects millions of people to the natural world.This is especially important f

    13、or people who seldom reach the wider countryside.As I write this,there comes some noise outside my window:several birds were singing and flying around in my garden.Its a sight I could only imagine years ago,when feeding garden birds just meant throwing hard bread to them.1.What does the author mean

    14、by saying the underlined part in paragraph 1?A.Feeding garden birds is a huge waste of money.B.We spend quite a lot of money on the food of garden birds.C.We should care more for our kids rather than garden birds.D.Feeding garden birds can bring more joy than feeding kids.2.Which is the reason behin

    15、d the fact that many birds beaks become longer?A.These birds have given up traditional woodland.B.Food for these birds becomes richer and better.C.Longer beaks mean more chances of survival.D.These birds grow faster than ever before.3.What do some bird experts in Australia think of bird feeding?A.It

    16、 is completely good for birds.B.It may help the spread of disease.C.It connects more and more people to the natural world.D.It may reduce birds ability to find food by themselves.4.How does the author feel when he hears bird noise outside his window?A.Annoyed.B.Pleased.C.Surprised.D.Bored.完形填空(2022广

    17、东汕头澄海中学高一上学期第二次质检)In the year I was about twelve years old,my mother told us that we would not be 1 Christmas gifts for short of money.I felt sad and thought,“What would I say when the other kids asked what Id 2?” Just when I started to accept that there would not be a Christmas gift that year,then

    18、three women 3 at our house with gifts for all of us.For me they brought a doll.I would no longer have to feel 4 when I returned to school.Years later,when I stood in the kitchen of my new house,thinking how I wanted to make my 5 Christmas there special and memorable,I 6 remembered the womens visit.I

    19、 decided that I wanted to create that same feeling of 7 for as many children as I could possibly 8.So I 9 a plan and gathered forty people from my company to help.We gathered about 125 orphans (孤儿) at the Christmas party.For every child,we wrapped colorful packages filled with toys,clothes,and schoo

    20、l supplies,each with a childs name.We wanted all of them to know they were 10.Before I called out their names and handed them their gifts,I 11 them that they couldnt open their presents until every child had come forward.Finally,the 12 they had been waiting for came as I called out,“One,two,three.Op

    21、en your presents!” As the children opened their packages,their faces beamed and their bright smiles 13 up the room.The 14 in the room was obvious,and it wasnt just about toys.It was a feelingthe feeling I knew from the Christmas so long ago when the women came to visit.I wasnt forgotten.Somebody tho

    22、ught of me.I 15.1.A.sendingB.receivingC.makingD.exchanging2.A.gotB.preparedC.foundD.expected3.A.broke inB.settled downC.showed offD.turned up4.A.embarrassedB.puzzledC.frightenedD.relieved5.A.presentB.firstC.lastD.past6.A.hardlyB.regularlyC.immediatelyD.rarely7.A.responsibilityB.independenceC.importa

    23、nceD.safety8.A.knowB.mentionC.rememberD.reach9.A.kept up withB.caught up withC.came up withD.put up with10.A.fineB.specialC.helpfulD.normal11.A.remindedB.warnedC.persuadedD.promised12.A.chanceB.giftC.momentD.reward13.A.litB.tookC.burnedD.cheered14.A.warmthB.appreciationC.calmnessD.joy15.A.matterB.wo

    24、nderC.doubtD.suppose.七选五(2022江苏泰州中学高一上学期第一次质检)Every kid wishes to be an adult.Do you remember playing house as a childpretending to be a grown-up like your parents?Did you imagine you were a doctor,a soldier or a teacher?At that time,anything seemed more exciting than being young.But now some grown-

    25、ups become “kidults” (kid+adult),who participate in the culture and activities traditionally intended for children.1Some kidults collect toys they once played with.2 It is not unusual to see a 20-something woman with a big,Snoopy-shaped cushion (坐垫) on her sofa or a Hello Kitty mobile phone accessor

    26、y (配件).3 For example,Bloomsbury even published the Harry Potter novels with an adult cover.That way,no one else on the subway will know that an adult is actually reading a childrens book!“Kidults can be like vitamins to society.Adults who value their childhood and hold on to pure,childlike emotion m

    27、ay be needed in such a rough and dry society,” said Lee Sojung,professor of Foreign Studies at Hankuk University.4 It could give children and their parents books,movies,and cartoon shows to enjoy together.He may be right.Tim Greenhalgh,a professor in London,explained that some kidults just refused t

    28、o grow up.5 Kidults would like to forget their age and openly show their fear of society and adulthood.“So,they can escape from increasingly complex and stressful lives that are hard to deal with,” Greenhalgh said.A.They find they cannot leave childhood behind.B.Other kidults still enjoy childrens s

    29、tories and fairy tales.C.Kidults often run into the problem of finding a job at their level.D.They do so because the life in a busy and stressful city frightens them.E.Hello Kitty,Garfield,and Snoopy have many adult fans around the world.F.He added that kidult culture may fill the generation gap bet

    30、ween adults and kids.G.They may not be great parents as well as able to take on adult responsibilities.答案:.1.to2.honoured3.making4.wasleaving5.toreport6.promoted/promotion7.washed8.when.1.fallson2.inhonourof3.passeddown4.huntfor5.handin6.onshow.1.hadmywalletstolen2.wereabouttoleave3.itwasgoingtobewa

    31、rm4.Itismyhonourtobehere5.woulddosomereading.【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了人类的喂食行为对鸟类进化的影响、英国人喂养花园鸟类的习惯的历史以及人们对喂鸟行为的看法等。1.B词句猜测题。根据画线部分上文“Today,thebirdscanenjoymanykindsoffood:fromplantseedstosunflowerheartsandfromcakestomeatballs.Allthiscomesatahugecost.”可知,作者认为人们在花园的鸟食上花费了太多的钱,即画线部分意思为“我们花了很多钱在花园的鸟食上”,故选B

    32、项。2.C细节理解题。根据第二段中的“Yetduringthepastfewdecades,thebeaksofmanykindsofbirdshavebecomelongerbecausebirdswithlongerbeakscangetmorefood,andthenaremorelikelytoliveon.”可知,许多鸟的喙变长了,这背后的原因是长喙意味着更多的生存机会,故选C项。3.D细节理解题。根据倒数第二段中的“InAustralia,somebirdexpertsbelieveprobablywronglythatbirdfeedingcreatesadependencecu

    33、lture.”可知,澳大利亚的一些鸟类专家认为喂鸟是错误的,因为喂鸟可能会降低鸟类自己寻找食物的能力,造成鸟类对人类的依赖,故选D项。4.B推理判断题。根据最后一段中的“AsIwritethis,therecomessomenoiseoutsidemywindow:severalbirdsweresingingandflyingaroundinmygarden.ItsasightIcouldonlyimagineyearsago,whenfeedinggardenbirdsjustmeantthrowinghardbreadtothem.”可推知,当作者听到窗外鸟鸣时,他感觉很高兴,故选B项。

    34、.【语篇导读】本文是一篇记叙文。作者小时候收到了三位女士的圣诞礼物,长大后为孤儿院的孩子们送去了礼物,让孩子们知道自己是特别且重要的。1.Bsend发送;receive接收;make制作;exchange交换。根据下文“JustwhenIstartedtoacceptthattherewouldnotbeaChristmasgiftthatyear”可知,作者开始接受今年不会有圣诞礼物这件事,所以此处母亲告诉作者不会收到圣诞礼物了,故选B项。2.Aget获得;prepare准备;find发现;expect希望。根据下文“IwouldnolongerhavetofeelwhenIreturned

    35、toschool.”可知,作者收到了礼物,回到学校时就不会感觉尴尬。由此推测,此处指的是其他孩子问作者得到了什么,故选A项。3.Dbreakin闯入;settledown定居;showoff炫耀;turnup出现。根据下文“atourhousewithgiftsforallofus”可知,三位女士出现在作者家里,并带来了礼物,故选D项。4.Aembarrassed尴尬的;puzzled困惑的;frightened恐惧的;relieved释然的。根据上文“Formetheybroughtadoll.”可知,作者已经收到了洋娃娃作为圣诞礼物,所以回到学校后,当其他孩子问作者得到了什么的时候,作者就

    36、不会感到尴尬了,故选A项。5.Bpresent现在的;first第一个;last最后的;past过去的。根据上文“whenIstoodinthekitchenofmynewhouse”可知,此处指的是作者在新家的第一个圣诞节,故选B项。6.Chardly几乎不;regularly定期地;immediately立刻;rarely很少。根据下文“IdecidedthatIwantedtocreatethatsamefeelingofforasmanychildrenasIcouldpossibly.”可知,作者决定为尽可能多的孩子创造同样重要的感觉。由此推测,此处指作者立刻想起了当时那些女士的来访

    37、,故选C项。7.Cresponsibility责任;independence独立;importance重要;safety安全。根据语境可知,此处表示作者想要让尽可能多的孩子感觉到自己是重要的,感受到别人在想着他们,故选C项。8.Dknow知道;mention提及;remember记住;reach达到。根据语境可知,此处表示作者想为尽可能多的孩子创造重要的感觉。as.assb.couldreach意为“某人力所能及”,故选D项。9.Ckeepupwith跟上;catchupwith追上;comeupwith想出;putupwith忍受。根据下文“aplan”可知,作者想出了一个计划,故选C项。1

    38、0.Bfine好的;special特别的;helpful有帮助的;normal正常的。根据上文“eachwithachildsname”可知,每份礼物上都有孩子的名字,因为作者想让他们知道他们是特别的,故选B项。11.Aremind提醒;warn警告;persuade说服;promise承诺。根据下文“One,two,three.Openyourpresents!”可知,作者提醒孩子们,要等所有孩子都拿到礼物后再一起打开礼物,故选A项。12.Cchance机会;gift礼物;moment时刻;reward奖励。根据下文“One,two,three.Openyourpresents!”可知,孩子

    39、们一起打开礼物的时刻到了,故选C项。13.Alight点亮;take带走;burn燃烧;cheer欢呼。根据下文“Theintheroomwasobvious”可知,孩子们是非常快乐的,他们明亮的笑容照亮了房间。lightup表示“点亮,照亮”,故选A项。14.Dwarmth温暖;appreciation欣赏;calmness平静;joy欢乐。根据上文“Asthechildrenopenedtheirpackages,theirfacesbeamedandtheirbrightsmilesuptheroom.”可知,孩子们打开礼物时是非常快乐的,房间里充满了欢乐,故选D项。15.Amatter

    40、重要,要紧;wonder想知道;doubt怀疑;suppose假设。根据上文“Iwasntforgotten.Somebodythoughtofme.”可知,此处表示一种没有被遗忘、被别人想起的感觉,作者觉得自己是重要的,故选A项。.【语篇导读】本文是一篇说明文。每个孩子都希望成为一个成年人,任何事情都比年轻更令人兴奋,但一些成年人发现,他们不能把童年抛之脑后。1.A根据上文“Butnowsomegrown-upsbecomekidults(kid+adult),whoparticipateinthecultureandactivitiestraditionallyintendedforchi

    41、ldren.”可知,成年人不想长大,他们发现他们不能把童年抛在脑后。A项内容“Theyfindtheycannotleavechildhoodbehind”与上文相吻合,选项中的“they”与上文的“somegrown-ups”相对应,故选A项。2.E根据上文“Somekidultscollecttoystheyonceplayedwith.”以及下文“Itisnotunusualtoseea20-somethingwomanwithabig,Snoopy-shapedcushiononhersofaoraHelloKittymobilephoneaccessory.”可知,此处应该和上下文提

    42、及的玩具有关联,而E项中的“HelloKitty,Garfield,andSnoopy”与下文中的“Snoopy-shaped”“HelloKittymobilephoneaccessory”等相对应,故选E项。3.B根据上文“Somekidultscollecttoystheyonceplayedwith.”可知,下一段首句与这一句相对应,“Somekidults”对应B项中的“Otherkidults”。结合下文“.theHarryPotternovelswithanadultcover.anadultisactuallyreadingachildrensbook!”可知,选B项。4.F上文是LeeSojung说的话,而F项中的“Headdedthat.”刚好承接上文。结合上文内容可知,F项符合题意,故选F项。5.D根据上文“TimGreenhalgh,aprofessorinLondon,explainedthatsomekidultsjustrefusedtogrowup.”可知,他们不想长大是有原因的。D项中的“becausethelifeinabusyandstressfulcityfrightensthem(因为生活在一个繁忙而紧张的城市让他们害怕)”说明了生活的压力导致了他们不想长大,故选D项。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022-2023学年新教材高中英语 Unit 3 Festivals and customs Section B Grammar and usage & Integrated skills课后习题 牛津译林版必修第二册.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-369166.html
    相关资源 更多
  • 北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共42张PPT).ppt北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共42张PPT).ppt
  • 北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共29张PPT).ppt北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共29张PPT).ppt
  • 北师大版广东专用2016年高考英语总复习课件 语法部分复习 非谓语动词 .ppt北师大版广东专用2016年高考英语总复习课件 语法部分复习 非谓语动词 .ppt
  • 全国Ⅱ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一202005070219.doc全国Ⅱ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一202005070219.doc
  • 全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷二20200428018.doc全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷二20200428018.doc
  • 全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷三.doc全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷三.doc
  • 全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一.doc全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一.doc
  • 2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 25 Raising money课件.docx2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 25 Raising money课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 14 amazing animals课件.docx2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 14 amazing animals课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版英语七年级下册 Unit 3 Lesson 15 Making a Difference课件.docx2020-2021学年冀教版英语七年级下册 Unit 3 Lesson 15 Making a Difference课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版八年级英语下册Unit2 I’ll help to clean up the city parks第五课时教案.docx2020-2021学年冀教版八年级英语下册Unit2 I’ll help to clean up the city parks第五课时教案.docx
  • 全国Ⅰ卷2020届高三英语4月教育教学质量监测考试试题.doc全国Ⅰ卷2020届高三英语4月教育教学质量监测考试试题.doc
  • 2020-2021学年冀教版八年级英语下册 lesson1 How‘s the weather课件.docx2020-2021学年冀教版八年级英语下册 lesson1 How‘s the weather课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版八年级下册英语课件 Unit 7 Lesson 40 Body Language.docx2020-2021学年冀教版八年级下册英语课件 Unit 7 Lesson 40 Body Language.docx
  • 2020-2021学年冀教版七年级英语下册Unit 6检测卷.docx2020-2021学年冀教版七年级英语下册Unit 6检测卷.docx
  • 2020-2021学年六年级英语鲁教版(五四学制)下册Unit5How do you get to school- 第一课时导学案(word版 有答案).docx2020-2021学年六年级英语鲁教版(五四学制)下册Unit5How do you get to school- 第一课时导学案(word版 有答案).docx
  • 2020-2021学年六年级下学期 英语下册Unit2My favorite subject is science. Section A (2d-3c)导学案(word版有答案).docx2020-2021学年六年级下学期 英语下册Unit2My favorite subject is science. Section A (2d-3c)导学案(word版有答案).docx
  • 全国I卷2020届高三英语12月教育教学质量监测考试试题.doc全国I卷2020届高三英语12月教育教学质量监测考试试题.doc
  • 2020-2021学年八年级英语仁爱版下册Unit 8 Topics1---3 随堂同步练无答案.docx2020-2021学年八年级英语仁爱版下册Unit 8 Topics1---3 随堂同步练无答案.docx
  • 2020-2021学年八年级英语人教版下册教案Unit 3 Section B(2a-2e).docx2020-2021学年八年级英语人教版下册教案Unit 3 Section B(2a-2e).docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册期末模拟测试卷(译林牛津版)01.docx2020-2021学年八年级英语下册期末模拟测试卷(译林牛津版)01.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 46 Protect Our Environment课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 46 Protect Our Environment课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 45 Let’s Sort Garbage课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 45 Let’s Sort Garbage课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section B课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section B课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section A课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section A课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 42 North America课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 42 North America课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 40 Body Language课时作业 (新版)冀教版.doc2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 40 Body Language课时作业 (新版)冀教版.doc
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 38 The World Is a Big Place课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 38 The World Is a Big Place课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Food Festival单元巩固训练 (新版)仁爱版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Food Festival单元巩固训练 (新版)仁爱版.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1