2022-2023学年高一英语上学期同步课文批注式解析(外研版2019必修第一册)UNIT 3 UNDERSTANDING IDEAS & DEVELOPING IDEAS WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022-2023学年高一英语上学期同步课文批注式解析外研版2019必修第一册UNIT UNDERSTANDING IDEAS DEVELOPING WORD版含解析 2022 2023 学年 英语
- 资源描述:
-
1、PART 2 课文回顾【Passage 1】Like Father, Like Son 有其父必有其子文章来源:2019外研版新教材Book 1 Unit 3 体裁:戏剧 词数:436【文章导读】 本板块呈现了一篇反映单元主题的课文,语篇类型为戏剧,讲述了父亲与儿子由于立场不同,就儿子的未来职业规划产生分歧和冲突,并最终由祖父调和的故事。【你的笔记】笔记【课文回顾】Like Father, Like Son(The living room. Friday night. A table and two chairs at front centre. Grandfather and Father,
2、 seated at the table, are playing chess.)Grandfather:And.I win! (Son enters room.)Father:Not again! Oh look, here comes my boy. How are you, son?Son:(nervously approaching the table) Erm. Dad, can we talk?Father:Sure! You know you can always turn to your dad for a chat.Son:OK. Here it is. Ive decide
3、d not to go to university. I want to focus on my band and have a career in music when I leave school.Father:(raising his voice in surprise) You cant be serious! What about your future career as a lawyer?!Son:I knew youd say that. You just assume I want to be a lawyer, but thats only because you are
4、a lawyer.Father:Whats wrong with being a lawyer? Lawyers help people and are respected by others.Son:Yes, but Im not interested in law. I want to work in a studio, not a court.Grandfather:(looking at Father) Calm down. OK?Father:(ignoring Grandfathers words) Stop daydreaming ! Playing in a band is n
5、ot a job.Son:Of course it is! The music industry is developing fast now. Making music is a job.Grandfather:(stepping between Father and Son and raising his voice) Hey! I told you to calm down, both of you!Father:But I told him to study something useful at university!Grandfather:(laughing) Easy, son!
6、 I remember when you were his age, you said that you wanted to be a professional football player.Father:And you wanted me to be an engineer!Grandfather:I just wanted you to be happy, and an engineera happy engineer.Father:But in the end, you just advised me to think carefully.Grandfather:Yes, and yo
7、u have found the career that suits your talents. Im so proud of you. Your son is proud of you, too.Son:Of course I am, but I have different talents.Grandfather:(turning to Son) Why dont you also take my advice and think carefully before jumping in with both feet?Son:Well, I could try.Grandfather:If
8、you go to university and play music at the same time, you will have two options for your future. And Im sure playing in a band will help you make lots of new friends at university.Father:Yes, lots of new lawyer friends! (Curtain)【参考译文】有其父必有其子 (起居室。周五晚上。舞台正前方有一张桌子和两把椅子。祖父和父亲正坐在桌边下棋。)祖父:嗯我赢了!(儿子进入房间。)
9、父亲:怎么又输了!哟,我的孩子来了。最近怎么样啊,儿子?儿子:(小心翼翼地走近桌子)呃爸爸,我们能聊聊吗?父亲:当然!你随时都可以找你老爸聊天啊。儿子:好吧。是这样,我决定不上大学了。我想专注搞我的乐队,毕业后走音乐这条路。父亲:(惊讶地提高声音说)你是在开玩笑吧!你不准备做律师了吗?!儿子:我就知道您会这么说。您以为我想当律师,可那只是因为您自己是律师。父亲:当律师有什么不好?律师帮助别人,还受人尊重。儿子:的确,但我对法律不感兴趣。我想在录音棚里工作,而不是在法院工作。祖父:(看着父亲)先冷静一下,好吗?父亲:(无视祖父的话)别再做白日梦了!搞乐队根本不是份工作。儿子:当然是!现在音乐产业
10、发展得很快。做音乐是一份工作。祖父:(走到父亲和儿子中间,提高嗓门)嘿!我说了冷静一下,你们俩!父亲:可我也说了他得去上大学,学些有用的东西!祖父:(笑)别生气,儿子!我记得你像他这么大的时候,你说你想成为一名职业足球运动员。父亲:可您想让我做工程师!祖父:我只是希望你能快乐,而且能当一名工程师一名快乐的工程师。父亲:但最后您是建议我认真考虑。祖父:是的,而且你找到了能发挥你天赋的职业。我真为你感到骄傲。你儿子也为你感到骄傲。儿子:没错,但我的天赋不一样。祖父:(对儿子说)要不然你也按照我说的,三思而后行?儿子:好吧,我可以试试祖父:如果你边上大学边搞音乐,你的未来将有两种选择。而且,我相信加
11、入乐队中能让你在大学里结交很多新朋友。父亲:是的,很多新的律师朋友!儿子:(叹了口气)爸爸 (落幕)【文本分析】Time1. _Place2. _SettingsGrandfather and father 3. _ at the table, 4. _chess.CharactersSonIve decided not to go to university. I want 5. _ my band and have a career in music 6. _ I leave school.FatherWhat about your future career as a lawyer? p
12、eople 7. _ lawyers and you can have 8. _.GrandfatherIf you go to university and 9. _ at the same time, you will have two 10. _for your future.【参考答案】1. Friday night 2. The living room 3. are seated 4. playing 5. focus on 6. when 7. respect 8. a good income 9. play music 10. options 【细节理解】Read the tex
13、t carefully and choose the best answer.1. Why doesnt the son want to go to university?A. He wants to be a lawyer.B. He wants to have a career in music.C. He wants to make a lot of new friends.【参考答案】B2. Why does the father want his son to be a lawyer?A. Because he is a lawyer.B. Because people respec
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-369720.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
