2021届高考英语人教版一轮总复习课时跟踪练:BOOK 1 UNIT 2 ENGLISH AROUND THE WORLD WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语人教版一轮总复习课时跟踪练:BOOK UNIT ENGLISH AROUND THE WORLD WORD版含解析 2021 高考
- 资源描述:
-
1、课时跟踪练2.阅读理解A“If you are cold, it will warm you ; if you are too heated, it will cool you; if you are depressed, it will cheer you; if you are exhausted, it will calm you.”The poem best identifies the passion for tea in Britain.Outside of the United Kingdom, many people refer to afternoon tea as “hig
2、h tea”Afternoon tea, also known as low tea, is what most people think of when they hear “high tea”It involves things like manners, lace (蕾丝) and light meals such as cookies and finger sandwiches.It is typically served in the midafternoon and it was traditionally served on low tables, hence its two n
3、ames.Legend has it that afternoon tea was started in the mid1800s by the Duchess of Bedford.Around that time, kerosene(煤油)lamps were introduced into wealthier homes and eating a late dinner (around 8 or 9 pm) became fashionable.This increasingly late dinner was one of the only two meals each day, an
4、d the other was a midmorning one.The story goes that the Duchess found herself with a “sinking feeling”This came from hunger during the long wait between meals.She decided to invite friends over for various snacks and tea.The idea of an afternoon tea gathering spread across high society and became a
5、 favourite pastime of females for leisure.Later, it spread to other social groups.However, the British working population did not have afternoon tea.They had a meal about midday, and a meal after work, between five and seven oclock.This meal was called “high tea” or just “tea”Traditionally eaten ear
6、ly evening, high tea was a substantial meal that combined delicious sweet food, such as cookies, cakes or tea bread, with heavy food, such as cheese on toast, cold meats and poached eggs on toast.This meal is now often replaced with a supper due to people eating their main meal in the evening rather
7、 than at midday.1What is the authors purpose of using a poem at the beginning of the passage ?ATo introduce a topic.BTo present a puzzle.CTo describe the phenomenon.DTo clarify his writing purpose.2What led to the appearance of afternoon tea?AKerosene lamps were used at home.BUpper class had more fr
8、ee time.CDrinking tea makes people feel good.DDuchess of Bedford was influential in social circle.3What was the most important feature of afternoon tea in the mid1800s?ASimple food and tea.BA ladies social occasion.CBeing served on low tables.DServing time.4What is the best title for the text?AOrigi
9、ns of High TeaBWays of Low TeaCTraditional Afternoon TeaDHigh Tea and Low Tea【语篇解读】本文用一首诗歌引出话题,然后通过传说介绍了英国下午茶的来历。比较正式的下午茶除了有许多好吃的东西之外,在礼节和服饰方面也有一定的风俗习惯。1解析:推理判断题。本文作者在开头引用了一首诗歌,联系诗歌后面的“The poem best identifies the passion for tea in Britain.”及下文的介绍可以推知,引用诗歌的目的是为了引出本文话题。故选A项。答案:A2解析:细节理解题。根据第二段第二句“Ar
10、ound that time, kerosene lamps were introduced into wealthier homes and eating a late dinner(around 8 or 9 pm)became fashionable.”及下文内容可知,煤油灯的使用使人们的晚饭用餐时间更晚,因此人们开始在下午享用下午茶,即煤油灯的使用导致了下午茶的产生。故选A项。答案:A3解析:细节理解题。根据第二段最后的“The idea of an afternoon tea gathering spread across high society and became a favo
11、urite pastime of females for leisure.”可知,那时候女士们在闲暇时间通过下午茶消磨时间,是其最重要的一个特征。故选B项。答案:B4解析:主旨大意题。本文主要介绍了英国下午茶的起源和发展,包括礼节、服装和食品,不同起源的下午茶被称为“high tea”或者“low tea”,故D项为最佳答案。答案:DBLanguage learning apps are very popular now and offer opportunities to learn vocabulary and practise grammar.But there has been a d
12、iscussion about just how effective such apps can be.Among the most popular apps are Duolingo and Busuu.A previous research found positive results on the use of them.But it mainly concentrated on studies with learners who had signed up for language courses and these apps worked as an afterclass suppo
13、rt, so the results were not always reliable.A recent study of 4,095 Busuu users has been carried out to find out if users can actually learn a language with an app.Busuu provides learning materials for 12 different languages.It offers special models where some contents are available for free while s
14、ome contents are not.We find that its users are an even mix of men and women.More than half consider themselves to be at the beginner level as there is a decrease in users as their language levels go up.Most people use the app because of personal interest, or because they want to study or live abroa
15、d.Female users tend to use it less often but for longer periods of time than male users.Getting any feedback on Busuu depends on whether your answer is correct or not.While it is helpful, this is not the sort of feedback language teachers prefer, as it does not explain why the answer is right or wro
16、ng.In spite of this, feedback in the app is very highly rated.More than 92% of respondents state that the app has met their expectations and 86% rate the app as very good or good.In fact, more than 80% of the users surveyed strongly agree that using the app has helped them improve their knowledge of
17、 the language they are learning.Besides, language learning apps also create an environment where mistakes are only known to the users, and this can address the performance anxiety that many learners suffer from when asked to speak a foreign language.So language teachers should encourage their studen
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-371781.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2021-2022学年高中语文部编版必修上册课件:第三单元 第七课 短歌行曹操 .ppt
