2021届高考英语大一轮复习 课时作业26 Unit 13 People(含解析)北师大版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语大一轮复习 课时作业26 Unit 13 People含解析北师大版 2021 高考 英语 一轮 复习 课时 作业 26 People 解析 北师大
- 资源描述:
-
1、课时作业26.阅读理解AAfter a salon (美容院) turns away a physically challenged woman, a stranger makes a truly beautiful gesture. “Beauty isnt about having a pretty face. Its about having a pretty mind, a pretty heart, and a pretty soul, oh, and pretty nails!” That may well be Angela Peterss motto.Last July, Pe
2、ters, 36, rolled her wheelchair into a nail salon at the Walmart shopping centre in Burton, Michigan, with the idea of painting her nails. But Peters was turned away. The salon told her that they were afraid it would be too difficult to properly paint her nails given that her hands shook. What was m
3、eant to be a day of happiness for Peters was a disappointment.Ebony Harris, 40, saw everything and approached Peters. Harris offered to do her nails. They shopped for nail polish. They settled on a bright bluea statement color that would catch every eye. They then made their way into a neighboring s
4、ubway, found a table for two, and set up shop. Harris gently took Peterss hand on hers and carefully began painting her nails.Watching it all with awe and in admiration was a subway employee Tasia Smith. What struck her most was the ease and gentleness displayed by Harris as she painted Peterss nail
5、s, all the while chatting as if they were old friends.Peters, who runs a poetry website, harbors (心怀) no bitterness toward the nail salon that turned her away. (The salon said they refused to offer Peters service because they were too busy.) “When people do us wrong we must forgive,” Peters wrote on
6、 her website. “I just want to educate people that people with different challenges, like being in a wheelchair, can have our own business and get our nails done like anyone else.”本文是一篇记叙文。在美容院拒绝了一位残疾女士美甲的要求之后,一个陌生人主动帮这位残疾女士做美甲。通过故事,作者想告诉我们,身患残疾的人一样可以有自己的事业,享受和正常人一样的待遇。不是外表美才叫美,有美丽的心灵和灵魂才是真正的美。1Why d
7、id Peters go to the Walmart shopping centre?ATo go shopping.BTo eat at a subway.CTo meet her friend Harris.DTo have her nails painted.答案:D解析:细节理解题。根据第二段中的“Last July, Peters, 36, rolled her wheelchair into a nail salon at the Walmart shopping centre in Burton, Michigan, with the idea of painting her
8、nails”可知,Peters去沃尔玛购物中心的美甲店,想给指甲涂颜色。故D项正确。2Whats the reason for Peterss disappointment?AThat she was disabled.BThat she was turned away.CThat the salon was busy.DThat she had no nail polish.答案:B解析:细节理解题。根据第二段中的“But Peters was turned away. The salon told her that they were afraid it would be too diff
9、icult to properly paint her nails given that her hands shook.a disappointment”可知,美容院告诉她因为她的手抖动,他们恐怕很难给她涂指甲。也就是说,她被拒绝了,这让她很失望。故B项正确。3How do you find Ebony Harris?AMean.BOptimistic.CCaring.DStubborn.答案:C解析:推理判断题。根据第三段和第四段的内容可知,看到Peters遭到拒绝后,Ebony Harris带她去买指甲油并帮她涂指甲,并且像老朋友一样跟她聊天。由此可推知,Ebony Harris很会关心
10、他人。C项“关心他人的”,符合语境。A项意为“吝啬的”;B项意为“乐观的”;D项意为“固执的”。4What does Peters intend to tell us by writing on her website?AIts better to use websites to educate people.BThe salon has its reasonable reason to refuse her.CThose who did something wrong should not be forgiven.DPeople with different challenges shoul
11、d be treated equally.答案:D解析:推理判断题。根据最后一段中Peters在网站上写的话“When people do us wrong we must forgive”“I just want to educate people that people with different challenges, like being in a wheelchair, can have our own business and get our nails done like anyone else”可知,Peters意在说明有不同残疾的人应该受到公平对待。故D项正确。BWhen
12、we look at a lovely baby, a puppy or a really cute kitten, many of us want to squeeze it. Why is that?According to a study published in the journal Frontiers in Behavioral Neuroscience, its a typical experience of “cute aggression”. The experience results from the fight between the brains “emotion s
13、ystem”, which impels (驱使) people to squeeze cute things, and its “reward system” which deals with feelings of “wanting”In the study, 54 participants between the ages of 18 and 40 were presented with four groups of photos. Two of the groups of photos were of cute human babies and animals and the othe
14、r two were of less adorable adult humans and animals. As the participants looked at the photos, the researchers watched their brain activities.According to the researchers, the participants reward systems were found to be active as they looked at the cute babies, and they seemed to be overwhelmed (征
15、服). By contrast, the reward systems of the people looking at the less cute adults were found to be inactive, and they seemed to be less impelled by their reward systems.This suggests that cute things activate their emotion systems in such a way that people are overwhelmed by the experience of cutene
16、ss. But reward systems work against these emotions by creating the desire to protect cute things.As Katherine Stavropoulos, the lead researcher of this study at the University of California in the US told Science Alert, “The cute aggression is the brains way of bringing us back down by balancing our
17、 feelings of being overwhelmed.”Stavropoulos compared this process of balancing to an evolutionary adaptation. Such an adaptation may have taken place to ensure that people are able to continue taking care of creatures they consider particularly cute.So, although cute babies and adorable animals may
18、 look completely helpless, their vulnerable (易受伤害的) appearance may in fact help them to survive. 本文是一篇说明文。为什么你看到萌物就想捏?研究告诉你,这是大脑调节情绪的一种自然反应,叫作:cute aggression (萌系侵略性)。5According to the text, “cute aggression” refers to _.Athe emotion of wanting to protect cute thingsBthe task of the emotion system a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-371977.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
