山东省济南外国语学校2019-2020学年高一4月月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省济南外国语学校2019-2020学年高一4月月考英语试题 WORD版含解析 山东省 济南 外国语学校 2019 2020 学年 月月 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2019-2020学年度第二学期质量检测高一英语试题第I卷(共100分)一、听力(本题共20小题,每题1.5分,共30分)第一节 听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will the woman do for the man?A. Buy some food.B. Make dumplings.C. Show the way.2. What are the speakers talking about?A. Window
2、 shopping.B. A book fair.C. A fashion show.3. Where are the reporters?A. In the reception room.B. In the meeting room.C. In the tea break room.4. How does the man feel?A. Excited.B. Tired.C. Sick.5. For what did the woman go to Florida?A. Further studies.B. A family vacation.C. A field trip.第二节 听下面5
3、段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟;听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话, 回答第6和第7两个小题。6. When does the boy usually go home?A. At 4:45 pm.B. At 5:15 pm.C. At 5:45 pm.7. How often does the boy lift weights?A. Twice a week.B. Three times a week.C. F
4、our times a week.听下面一段对话, 回答第8和第9两个小题。8. What food does Sally like?A. Beef.B. Vegetables.C. Bean products.9. What are the speakers going to do next?A. Cook dinner.B. Buy seafood.C. Order dishes.听下面一段对话, 回答第10至第12三个小题。10. What is the man?A. A host.B. A coach.C. A news reporter.11. When will the fitne
5、ss center be open?A. On June 16th.B. On July 10th.C. On August 21st.12. What sport can people do outdoors in the sports center?A. Tennis.B. Volleyball.C. Basketball.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。13. Where is the little house?A. Opposite a fruit farm.B. Three blocks from the ocean.C. On the rainy side of the
6、 island.14. What does the man mind about the first place?A. No TV.B. No refrigerator.C. No air conditioner.15. What do the speakers need to take?A. A hairdryer.B. Toothbrushes.C. Swimming suits.16. What will the woman do next?A. Make a booking.B. Pack for the trip.C. Do the shopping.听下面一段独白, 回答第17至第
7、20四个小题。17. Who is the speaker probably talking to?A. Teachers.B. Students.C. Professional cyclists.18. What does Mr. Smith do on the weekend?A. He joins in bike races.B. He gives a science class.C He cleans his pink bike.19. What does the speaker expect the listeners to do?A. Prepare some spare bike
8、s.B. Try to become bike racers.C. Use their bikes more often.20. What will be organized on Fridays in April?A. Bike fairs.B. Bike parties.C. Bike competitions.二、阅读理解(本题共15小题,每题2分,共30分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C和D四个选项中, 选出最佳选项。AWelcome to the Painting Competition for Woodlands StudentsThe International Anti
9、-Drug (禁毒) Day this year is coming soon. In order to raise teenagers awareness (意识) to fight against drug taking, the City Art Council is going to hold a painting competition for the students in our city. Students who want to take part in the competition can hand in their own 2D paintings in either
10、of the following two ways:Each school will be provided with a box for students to put in their paintings. Boxes will be picked up by the City Art Council on Thursday, June 23rd, 2016, before the end of the school day.Paintings can be also handed in on Friday, June 24th, from 8:00 am to 10:00 am at t
11、he Woodlands Art Hall (175 Riverside Street).All paintings are required to be 60 cm wide by 80 cm long or smaller. Larger sizes will not be accepted. Each student can only hand in one painting.The final decision on the competition results will be made on June 26th, the Anti-Drug Day. The name list o
12、f the winners will be made known on the website of the City Art Council on the same day. All winning paintings will be shown to the public at the City Youth Park from June 27th till the end of July.Prizes:1st Prize (10 students)=$300 Gift Card each2nd Prize (20 students)=$200 Gift Card each3rd Prize
13、 (30 students)=$100 Gift Card eachFor further information:Visit http:/www. WoodlandsArtCouncil. org or call 2569-8632.1. The size of the paintings like _ will NOT be accepted.A. 40 cm wide by 60 cm longB. 50 cm wide by 70 cm longC. 80 cm wide by 100 cm longD. 60 cm wide by 80 cm long2. The public ca
14、n enjoy the winning paintings _.A. at the City Youth ParkB. at the City Art CouncilC. at 175 Riverside StreetD. at the Woodlands Art Hall3. Which of the following is true according to the passage?A. Students must put their paintings in the school box on June 24th.B. Students can get more information
15、 about the competition in two ways.C. Each student can take part in the competition with one 3D painting.D. Each of the second prize winners in the competition will get 300 dollars.【答案】1. C 2. A 3. B【解析】本文是应用文。为了提高青少年对抗吸毒的意识,the City Art Council将为学生举办一场绘画比赛,文章介绍了相关的参赛要求。【1题详解】细节理解题。根据第四段中的All painti
16、ngs are required to be 60 cm wide by 80 cm long or smaller. Larger sizes will not be accepted. Each student can only hand in one painting.可知,所有画作必须宽60厘米长80厘米或更小。较大的尺寸将不被接受。结合选项可知,C项(80厘米宽,100厘米长)的绘画将不被接受。故选C。【2题详解】细节理解题。根据最后一段中的All winning paintings will be shown to the public at the City Youth Park
17、 from June 27th till the end of July.可知,从6月27日至7月底,所有获奖作品将在the City Youth Park向公众展示。因此公众可以在the City Youth Park欣赏到获奖作品。故选A。【3题详解】细节理解题。根据第二和第三段可知,想要参加比赛的学生可以通过以下两种方式之一来提交自己的绘画作品。第一种方式:the City Art Council在每所学校都会为学生提供一个可以放画的盒子。the City Art Council将于2016年6月23日(星期四)放学前取走盒子;第二种方式:也可以在6月24日(星期五)上午8:00至10:
18、00在the Woodlands Art Hall (175 Riverside Street)上交绘画作品。因此学生可以通过两种方式获得有关比赛的更多信息。故选B。BThe Chinese word Shanzhai means a small mountain village, but now it becomes an accepted name for fakes (假货), after Shanzhai Cell-phones produced by small workshops in southern China became popular in the mainland ma
19、rket over the past two years. Besides (除之外,还有)Shanzhai electronic products, there are Shanzhai movies, Shanzhai stars and even a Shanzhai Spring Festival Gala, a copy of the 25-year-old traditional show presented by CCTV on Chinese Lunar New Years Eve.Shanzhai has become a culture of its own, meanin
20、g anything that imitates something famous. In Chongqing, Shanzhai version Birds Nest(鸟巢) and Water Cube(水立方) woven by farmers with bamboo attract(吸引) wide attention from tourists. Both are copies of the famous Olympic buildings in Beijing.A literature critic said that taking the Shanzhai Gala as an
21、example, when the traditional CCTV program becomes less and less attractive to the audience, the Shanzhai version appears timely to attract people. Although it is often connected with poor techniques and operation, Shanzhai culture meets the psychological needs of common people and could be a comfor
22、t to their minds, he said.To the mainstream(主流) culture, the rise of Shanzhai culture is a challenge and a motivation(推动). People believe different kinds of cultures developing together is a perfect way and it is for the public to choose.4. The Chinese word Shanzhai may have started with_.A. fake(假的
23、) cell-phonesB. electronic productsC. Spring Festival GalaD. Olympic buildings5. According to the passage, Shanzhai culture means_.A. the action that a person imitates famous peopleB. products with poor techniques and qualityC. anything that are copies of something famousD. those similar names to fa
24、mous brands6. We can infer that the mainstream culture_.A. is held back by Shanzhai cultureB. is the challenge ofShanzhai cultureC. will be replaced by Shanzhai cultureD. may develop faster because of the challenge of Shanzhai culture7. The underlined word imitates is closest in meaning to_.A. 偷窃B.
25、仿造C. 做广告D. 欺骗【答案】4. A 5. C 6. D 7. B【解析】本文主要讲了“山寨”文化的起源、发展以及对主流文化产生的影响。【4题详解】细节理解题。根据第一段The Chinese word Shanzhai means a small mountain village, but now it becomes an accepted name for fakes (假货), after Shanzhai Cell-phones produced by small workshops in southern China became popular in the mainlan
26、d market over the past two years.可知, 中国的“山寨”一词指的是一个小山村,但在过去的两年里,中国南方小作坊生产的“山寨手机”在内地市场大行其道,如今它已成为假货的通用名称。汉语的“山寨”开始于一部假的手机。故选A项。【5题详解】细节理解题题。根据倒数第三段Shanzhai has become a culture of its own, meaning anything that imitates something famous可知,“山寨”已经成为一种独特的文化,意思是任何仿造著名的事物。故选C项。【6题详解】推理判断题。根据To the mainstr
27、eam(主流) culture, the rise of Shanzhai culture is a challenge and a motivation(推动). People believe different kinds of cultures developing together is a perfect way and it is for the public to choose. 可知,对于主流文化来说,“山寨”文化的兴起是一种挑战也是一种动力。人们相信不同的文化共同发展是一种完美的方式,这是公众可以选择的。所以通过关键词“challenge and a motivation(推
28、动)”可以推断出,由于山寨文化的挑战,主流文化可能会发展的更快。故选D。【7题详解】词义猜测题。根据倒数第三段Shanzhai has become a culture of its own, meaning anything that imitates something famous. In Chongqing, Shanzhai version Birds Nest(鸟巢) and Water Cube(水立方) woven by farmers with bamboo attract(吸引) wide attention from tourists可知,“山寨”已经成为一种独特的文化,
29、意思是任何仿造著名事物的东西。在重庆,农民用竹子编织的“山寨”版“鸟巢”和“水立方”吸引了大量的游客,所以通过上下文的语境可以判断出,“imitate”意思是“仿造”的意思、故选B项。CLazy people will never gain anything in life. However, laziness can be defeated once a few changes have been made in your mind.One way to fight laziness is to get enough sleep. Many people lack sleep constan
30、tly, since they stay up too late and get up too early to prepare for work. These people have little motivation once they arrive home. Laziness works hand in hand with a lack of motivation and a tendency to put off things. By adjusting your sleep schedule to provide a few more hours of meaningful res
31、t, you can fight laziness throughout the day.Another way to fight laziness is to change your mind from passive to active. Some people treat their lives as if they were pushed from task to task. Others take a more positive approach, viewing each task as a challenge they must overcome alone. Laziness
32、appears when you no longer feel in charge of your own mind.Some people fight laziness by removing the temptations that surround them. A television in the living room may provide entertainment, but watching too much TV often contributes to laziness. Create a reward system for yourself, just as parent
33、s do for a child. Complete a few tasks and reward yourself with what you enjoy, such as a good dinner or a film.Laziness can also be a lasting problem at home. Couples and children may all have different energy levels, but laziness can be spread if not dealt with immediately. To fight family lazines
34、s, set an example. Be the first to collect and wash dishes after a meal. Others in the home may eventually follow your example and perform their own task. It is difficult to practice laziness when you are surrounded by motivated (积极的) people.Finally, taking exercise regularly can help you fight lazi
35、ness. Enough exercise and a balanced diet can help you to develop a healthy lifestyle, thus enabling you to have more energy and help lift your spirits.8. How many ways have been mentioned in this passage to defeat laziness?A. 3B. 4C. 5D. 69. According to Paragraph 2, we can know that _.A. people wh
36、o dont get enough sleep must be lazyB. people who lack of motivation must be lazyC. people who stay up too late and get up too early must be lazyD. people who adjust their sleep schedule mustnt be lazy10. The underlined word “temptations” is closest in meaning to _.A. excitementsB. distractionsC. at
37、tractionsD. entertainments11. Which of the following is the best title for the passage?A. How to fight laziness?B. Laziness does great harm to our life.C. Lazy people will never gain anything.D. Laziness can be defeated.【答案】8. C 9. B 10. C 11. A【解析】本文是说明文。本文讲述了一些对抗懒惰的方法,如调整睡眠,坚持锻炼,平衡膳食等,也告诫我们不能被懒惰打败
38、,否则一生不能成事,没有收获。【8题详解】细节理解题。通读全文可知,从文章第二段开始至最后一段,每一段中都介绍了一种战胜懒惰的方法。即文中提到了五种方法来对抗懒惰。故选C。【9题详解】推理判断题。根据第二段中的These people have little motivation once they arrive home. Laziness works hand in hand with a lack of motivation and a tendency to put off things.可知,这些人一旦回到家就没有什么动力了。懒惰与缺乏动力和拖延倾向密切相关。由此可知,缺乏动力的人一
39、定是懒惰的。故选B。【10题详解】词义猜测题。根据第四段中的Some people fight laziness by removing the temptations that surround them. A television in the living room may provide entertainment, but watching too much TV often contributes to laziness.可知,客厅里的电视可以提供娱乐,但是看太多电视通常会导致懒惰。由此可知,电视等设备对人会构成诱惑,因此本段提供的战胜懒惰的方法是通过消除周围的诱惑来战胜懒惰。即t
40、emptations可以用attractions来解释。故选C。【11题详解】主旨大意题。通读全文可知,文章介绍了五种方法来对抗懒惰。因此A项(如何对抗懒惰?)符合文章内容,可以作为标题。故选A。DMore than loo genes are related with increased risk of developing schizophrenia (精神分裂症), bipolar disorder (躁郁症) and alcoholism (酗酒), confirms a large study published in the recent issue of the British
41、scientific journal Nature.The worlds largest study into the genetic basis of mental illnesses was led by researchers from British universities, including University College London (UCL), Cardiff University and Kings College London (KCL).Researchers believe that they are now much closer than before t
42、o understanding the complex biological causes, which make some people being at high risk of developing mental illnesses. They also believe that these findings could lead to new treatments.The researchers analyzed the DNA of about 37,000 patients with schizophrenia, bipolar disorder or alcoholism, an
43、d compared the smallest genetic changes to those found in about 113,000 healthy people. They then identified about 128 independent genetic variants (变体) at 108 locations on the human chromosomes (染色体) that contribute significantly to developing schizophrenia 83 of these sites have never before been
44、linked to the illness, according to scientists.For example, people with the variant of the GRM3 gene, thought to be important in brain signaling, are around 2 to 3 times more likely to develop schizophrenia or alcohol dependence. The variant, which is found in approximately one in every 200 people,
45、is also associated with a three times risk of developing bipolar disorder.“We could be looking at the next big drug target for treating mental illness,” Professor David Curtis from UCL, co-author of the paper, said. “The work opens up new ways to prevent and treat mental illnesses by revealing the m
46、echanisms involved in their development.”12. What can we learn from Paragraph 3?A. Researchers are disappointed at curing biological causes.B. Researchers are worried about the complex biological causes.C. Researchers have found the method of curing biological causes.D. Researchers are confident for
47、 figuring out the complex biological causes.13. According to Paragraph 4, the researchers found .A. there are 37,000 patients with mental illnesses in the worldB. most of the sites have never before been linked to mental illnessesC. there is little difference between the patients and the healthy peo
48、pleD. the cause of mental illnesses has nothing to do with the genetic changes14. We can learn from Paragraph 5 .A. the variant of the GRM3 gene is importantB. the number of people with the variant of the GRM3 gene is largeC. the number of people with the variant of the GRM3 gene is smallD. people w
49、ith the variant of the GRM3 gene arent likely to suffer schizophrenia15. Whats the main topic discussed in the text?A. The importance of gene variants.B. The research of gene variants.C. The cause of mental illnesses.D. Gene variants linked to mental illnesses.【答案】12. D 13. B 14. B 15. D【解析】【分析】本文是一
50、篇说明文。文章主要介绍了基因突变和精神疾病之间的联系。【12题详解】细节理解题。根据第三段中的Researchers believe that they are now much closer than before to understanding the complex biological causes, which make some people being at high risk of developing mental illnesses.可知,研究人员认为,他们现在比以前更接近于理解复杂的生物学原因,这些原因使一些人处于罹患精神疾病的高风险中。由此可知,研究人员对解决复杂的生
51、物原因非常有信心。选D。【13题详解】细节理解题。根据第四段中的They then identified about 128 independent genetic variants (变体) at 108 locations on the human chromosomes (染色体) that contribute significantly to developing schizophrenia 83 of these sites have never before been linked to the illness, according to scientists.可知,然后,他们在
52、人类染色体的108个位点上发现了128个独立的基因变异,这些变异对精神分裂症的发生有很大的影响。科学家称,其中83个位点此前从未与精神分裂症有关。由此可知,研究人员发现,大多数位点此前从未与精神疾病有关。故选B。【14题详解】细节理解题。根据第五段中的The variant, which is found in approximately one in every 200 people, is also associated with a three times risk of developing bipolar disorder.可知,这种变异在大约每200人中就有一人发现,它也与双相情感
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-372073.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
