《创新设计》2015高考英语(广东专用)大二轮总复习高考倒计时第22天精练一刻钟.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 创新设计 创新 设计 2015 高考 英语 广东 专用 二轮 复习 倒计时 22 精练 一刻钟
- 资源描述:
-
1、高考倒计时第22天.常考句型【句型1】To.,there are at least three things we can do.“要,至少我们要做三件事。”仿写:为保持健康,我们至少每天要做三件事。To_keep_healthy,there_are_at_least_three_things_we_can_do_every_day.【句型2】That is to say,.“那就是说”仿写:我们生活需有规律。也就是说,早睡早起。We_need_to_live_a_regular_life.That_is_to_say,we_can_keep_good_hours.【句型3】For this
2、reason,.“基于这个理由”仿写:基于这个理由,我已决定把教书作为未来的职业。For_this_reason,I_have_decided_to_take_teaching_as_my_future_career.阅读理解A体 裁话 题关键词建议时间正确率记叙文个人情感grief6分钟/5After the death of my mother a few years ago I found myself struggling to deal with my grief,and that of my father.It was two days before Christmas when
3、Mum died and that made me feel heartbroken.Mentally,I became distanced from everything: I shut down my grief and focused on dealing with the practical stuffjust surviving each day.The problem was that every time I tried to ignore my grief,the pain and loss came back.I even started to avoid the place
4、s that my mother and I used to visit so much together.I realised that was not a good way to be,and went looking for anything that could help me deal with it.I wanted to understand why I was acting the way I was.I visited many psychologists and the local priest.They were well meaning and helpful peop
5、le but I quickly realised that they simply put forward the same information over and over again,expecting me to just accept it and “get over” my grief.There was no information available about why I and my father were reacting,nor about what to do,how to understand and move forward.I was determined t
6、o understand what my father and I were going through so I started to do my own research.I read many books on grief and spoke to other people who were also in the process of dealing with grief.As I did that,I came to understand that,at some stage in our lives,we all face the loss of someone,or someth
7、ing,that we care greatly about.I also realised that in almost every case,there is absolutely nothing that we can do to prevent that loss,or change the circumstances in which it occurs.Unavoidably,we all must deal with the fact that,no matter how painful we feel by the loss,the world around us will g
8、o on as if nothing had changed.【语篇导读】本文是一篇记叙文。几年之前母亲去世,作者很难从悲伤的阴影中走出来。通过读有关这方面的书籍,作者不仅自己从悲伤中走出来,而且也帮助父亲从沮丧中走了出来。1The main idea of the passage is about _.Athe experience of dealing with griefBthe pain of losing ones loved personCthe books of healing ones griefDthe information from experts解析主旨大意题。在全文中
9、,作者讲述了自己如何从失去亲人的悲伤中走出来,故A选项正确。答案A2Why did the author become distanced from everything spiritually?ABecause her mother died a few years ago.BBecause she suffered the grief of losing her father.CBecause she intended to be out from grief.DBecause she failed to do anything in daily life.解析细节理解题。根据文章第一段第
10、三、四句可知,作者在精神上疏远一切,是为了让自己摆脱悲伤,故选C。答案C3In order to pull herself together,the author did all EXCEPT _.Athe author tried to forget the grief and loss of motherBthe author didnt visit the places her mother used to go to Cthe author sought for advice from expertsDthe author frequently talked with her fath
11、er解析细节理解题。根据文章第一段最后一、二句,可排A、B两项;根据第二段的第三句可知,作者拜访了很多心理学家和附近的牧师,由此排除C选项;文中没有提到作者与父亲的谈话,故选D。答案D4How does the author feel about the information from psychologists and the local priest?AQuite practical but meaningless.BOf no use and no value.CHelpful but impracticable.DInteresting and practical.解析推理判断题。根
12、据第二段可知作者认为心理学家的建议是有意义并且有帮助的,但是对于作者如何摆脱目前的状况,是不实用的,故选C。答案C5From the last paragraph we can learn that _.Alosing someone or something is a necessary test in lifeBbooks can help people solve any problems Cdoing something can prevent losingDloss can affect the surroundings deeply解析推理判断题。根据最后一段的第三句,可知作者意识
13、到在生活中失去(人或物)是必然要发生的事情,故选A。误解分析:虽然作者通过读书摆脱了自己的悲伤,但文中并没有提到读书能解决任何问题,故排除B;根据该段的第四句可知,人们不能阻止失去,故排除C项;根据最后一句可知D项不正确。答案A【温馨提示】heartbroken adj.悲伤的distanced adj.疏远的stuff n原料,材料,东西priest n神父,牧师unavoidably adv.不可避免地;必然发生地【长难句解读】原文As I did that,I came to understand that,at some stage in our lives,we all face t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-372618.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
