山东省济南市2020届高三英语5月模拟试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省 济南市 2020 届高三 英语 模拟 试题 解析
- 资源描述:
-
1、山东省济南市2020届高三英语5月模拟试题(含解析)注意事项:1. 答题前,考生务必将自己的姓名、座号、考号填写在答题卡和试卷指定位置上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。 写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2. 5分,满分37. 5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AKnown for its complicated, seemingly wav
2、elike sandstone walls and the rays of sunlight that shine into them, Arizonas Antelope Canyon(羚羊峡谷)is an everlasting attraction for tourists. Its a slot canyon, meaning it formed from water carving it out over millions of years. It sits about 3, 700 feet above sea level and takes its name from the a
3、ntelope that once lived in it.The canyon forms part of Lake Powell Navajo Tribal Park in the Navajo Nation. The Navajo Nation limits visits to either the Upper or Lower Antelope Canyon to two hours and requires all visitors to be led by authorized guides. If youre planning a trip and need help decid
4、ing which area to visit, keep these recommendations in mind.When: Tours are available twice a day during the week year-round, though exact times vary by season;tours are not available on weekends or major holidays.Cost: Tour companies 5 fees vary, but tickets, including entrance to the park, general
5、ly start at around $ 60 for 90-minute tours of Upper Antelope Canyon. Tours of Lower Antelope Canyon tend to be around an hour and generally cost around $ 40 per adult and $ 20 for children. Must-know tip: Most of Arizona does not follow daylight saving time, though the Navajo Nation, where Antelope
6、 Canyon is located, does. Check with your tour operator to confirm the precise time of your tour.Antelope Canyon hosts tons of visitors and, in order to protect the canyon walls from damage, no bags of any kind are permitted in either the Upper or Lower section. Also keep in mind that while most tou
7、r companies welcome small children, not all of them will.1. What makes Antelope Canyon attractive?A. Its remarkable height.B. The origin of its name.C. Its unique natural feature.D. he process of its formation.2. How much may a couple pay for a one-hour tour in Lower Antelope Canyon?A. $60.B. $80.C.
8、 $ 100.D. $120.3. What must be kept in mind about the Antelope Canyon tour?A. The age limit for kids.B. The definite tour time.C. Carrying a small backpack.D. Booking tickets in tour agencies.【答案】1. C 2. B 3. B【解析】这是一篇说明文。文章介绍了羚羊峡谷,以及去羚羊峡谷游玩时的时间、花费和旅行时的注意事项。【1题详解】细节理解题。由第一段的“Known for its complicate
9、d, seemingly wavelike sandstone walls and the rays of sunlight that shine into them, Arizonas Antelope Canyon(羚羊峡谷)is an everlasting attraction for tourists.”(亚利桑那州的羚羊峡谷以其复杂的、看似波状的砂岩墙壁和照射在其中的阳光而闻名,是吸引游客的永恒景点。),可知羚羊峡谷因它独特的自然特征而具有吸引力。故选C项。【2题详解】细节理解题。由第四段的“Tours of Lower Antelope Canyon tend to be aro
10、und an hour and generally cost around $ 40 per adult and $ 20 for children.”(下羚羊峡谷的游览时间一般在一小时左右,一般每位成人40美元左右,儿童20美元左右。),可知一对夫妻需要花费80美元。故选B项。【3题详解】细节理解题。由第五段的“Check with your tour operator to confirm the precise time of your tour.”(请与您的旅行社联系,确认您旅行的准确时间。),可知要记住确定的游览时间。故选B项。BPhiladelphias Magic Gardens
11、 makes up a folk art center, gallery space, and a nonprofit organization showcasing the works of mosaicist(镶嵌设计师)Isaiah Zagar.Zagar devoted himself to beautifying the South Street neighborhood in the late 1960s, when he moved to the area with his wife Julia. The couple helped the area by purchasing
12、and repairing some old buildings, often adding colorful mosaics on both their private and public walls. The first such project was Julias still-busy folk art store, the Eyes Gallery at 402 South Street.Zagar started working on the Magic Gardens in 1994 in the deserted parking lot near his studio. He
13、 spent the next fourteen years sculpting multi-layered walls and decorating the 3, 000 square foot space. The installation(装置艺术),primarily consisting of found objects and contributions from the community, finally covers half a city block with countless patterns and colors. It shows Zagars many artis
14、tic influences, as well as the events and experiences of his life.In 2002,the owner of the once-unused parking lot decided to sell the land in response to rising South Street property values. Unwilling to witness the destruction of Zagars neighborhood art environment, the community rushed to support
15、 the artist. His creation, newly titled Philadelphias Magic Gardens, turned into a nonprofit organization with the intention of preserving and promoting Zagars works at the site of the Magic Gardens and throughout the South Street region.The Magic Gardens is now a permanent art institution that is o
16、pen to visitors throughout the year. Trained guides are available to lead tours of the Magic Gardens and Zagars surrounding public wall paintings. In addition, it offers monthly mosaic workshops led by Zagar himself, and regularly hosts concerts, dance performances, and other public events.4. How di
17、d Zagar help the South Street neighborhood?A. He moved to the area with his family.B. He worked to improve its surroundings.C. He opened a folk art store with his wife.D. He managed to buy all the old buildings.5. What does Paragraph 3 intend to tell us?A. Great achievements of Zagar.B. Special skil
18、ls of installing art.C. Location of the Magic GardensD. Early history of the Magic Gardens.6. What do the local residents think of Zagars works?A. They harm environment.B. They can bring in profits.C. They should be removed.D. They are precious treasures.7 What can tourists do in Philadelphias Magic
19、 Gardens?A. Paint the walls on the spot.B. Put on music performances.C. Enjoy some Zagars works.D. Attend some dance courses.【答案】4. B 5. D 6. D 7. C【解析】这是一篇说明文。本文介绍了艺术家Zagar创作的“魔幻花园”。【4题详解】细节理解题。根据第二段中的“The couple helped the area by purchasing and repairing some old buildings, often adding colorful
20、mosaics on both their private and public walls.”可知Zagar和妻子通过购买并翻新一些旧建筑(经常在他们的私人和公共墙壁上贴上彩色的马赛克砖)来帮助这个区域。也就是说他是通过改善周围环境来帮助邻里的,故选B项。【5题详解】推理判断题。根据第三段“Zagar . and colors. It shows Zagars many artistic influences, as well as the events and experiences of his life.”可知Zagar于1994年开始在他工作室附近的一个废弃的停车场里着手建设魔幻花园
21、。在接下来的14年里,他雕刻了多层的墙壁,并装饰了这个3000平方英尺的空间。这个装置艺术最后用无数的图案和色彩覆盖了这个城市街区的一半。其显示了Zagar诸多的艺术影响,并展示了他人生中的事件和经历。这一段主要是关于魔幻花园是如何建成的,由此推断第三段旨在告诉读者魔幻花园的早期历史。故选D项。6题详解】推理判断题。根据第四段中的“In 2002,the owner of the once-unused parking lot decided to sell the land in response to rising South Street property values. Unwilli
22、ng to witness the destruction of Zagars neighborhood art environment, the community rushed to support the artist.”可知2002 年,由于南街地产价值攀升,这个曾经无人使用的停车场的主人决定出售这块地。社区的人不愿看到 Zagar 的社区艺术环境遭到破坏,纷纷声援这位艺术家。从邻居的行为可推知当地居民认为Zagar的作品是珍贵的宝物。故选D项。【7题详解】细节理解题。根据最后一段中的“The Magic Gardens is now a permanent art instituti
23、on that is open to visitors throughout the year. Trained guides are available to lead tours of the Magic Gardens and Zagars surrounding public wall paintings.”可知魔幻花园如今是一处永久性的艺术机构,全年向游客开放。这里有训练有素的导游,可带领游客参观魔幻花园以及 Zagar 在花园周围创作的公共壁画。故选C项。CTelling someone they are not hired is never an easy job, but al
24、l hiring managers will face this difficult situation many times in their careers. While everyone fears denial on some level, it is important to understand that not everyone will fit in every job. Further, there are times when the applicant quality will be so great, a decision to reject an applicant
25、may not reflect on that applicants abilities but the overall quality of the field.There are a number of methods that can be used to get the message across that a person is not hired. In many cases, especially for those who were never called for an interview, a simple form letter may be sufficient. I
26、n other cases, where someone may have been called for an interview, a phone call or letter could be chosen to deliver the message that they were not hired. In cases where there may be an ongoing relationship with the person not hired, it may be best to break the news in person, though this has the o
27、bvious potential of being more uncomfortable. Above all, it is best to always be honest with those who didnt get the job. Lying is never acceptable.Generally, it is not a good idea to tell someone specific reasons why they are not hired for a job. This can only lead to resentment(怨恨)and regret. Howe
28、ver, there may be specific times when this could be a good idea. For example, if an applicant is promising and the hiring manager believes another position will be opening up that suits the applicants skills, this could be a way to let that person know they may soon have another opportunity.In all c
29、ases, even if you feel someone has cheated to obtain an interview, never behave in a way which shows you are superior to them. This is unprofessional and reflects very poorly not only on the hiring manager, but the organization as a whole.8. Why are some applicants refused according to Paragraph 1?A
30、. They are interested in other fields.B. They dont qualify for the position.C. They are afraid of making decisions.D. They lack the courage to face failures.9. How may a not-interviewed applicant be informed of the rejection?A. By receiving a formal phone call.B. By getting a simple form letter.C. B
31、y checking a message online.D. By attending a personal meeting.10. In what case will applicants be told exactly why they are not hired?A. They regret applying for the job.B. They demand specific explanations.C. They may be capable of another post.D. They have submitted false information.11. What can
32、 be inferred about the position of hiring managers?A. It calls for professional skills.B. It attracts the applicants most.C. It doesnt allow for any mistake.D It requires honesty and ambition.【答案】8. B 9. B 10. C 11. A【解析】本文是一篇说明文。文章作者对招聘者如何告诉求职者没有被录用提出了一些看法和建议。【8题详解】细节理解题。根据文章第一段“While everyone fear
33、s denial on some level, it is important to understand that not everyone will fit in every job.( 虽然每个人都在某种程度上害怕被否定,但重要的是要明白,不是每个人都能胜任每一份工作。)”可知,有些申请者会被拒绝是因为他们不适合这个职位。故选B。【9题详解】细节理解题。根据文章第二段“In many cases, especially for those who were never called for an interview, a simple form letter may be suffici
34、ent. (在很多情况下,特别是那些从未被要求面试的人来说,一封简单形式的信就足够了。)”可知,通知未接受面试的申请人,可以通过一封简单的信函。故选B。【10题详解】细节理解题。根据文章第三段“However, there may be specific times when this could be a good idea. For example, if an applicant is promising and the hiring manager believes another position will be opening up that suits the applicant
35、s skills, this could be a way to let that person know they may soon have another opportunity. (然而,在某些特定的时间,这可能是个好主意。例如,如果一个应聘者很有前途,而招聘经理认为会有一个适合他技能的职位出现,这可以让那个人知道他们很快就会有另一个机会。)”可知,当应聘者也许能胜任另一个职位,申请人可以被告知为什么他们没有被录用。故选C。【11题详解】推理判断题。根据文章最后第一段“In all cases, even if you feel someone has cheated to obtai
36、n an interview, never behave in a way which shows you are superior to them. This is unprofessional and reflects very poorly not only on the hiring manager, but the organization as a whole. (在任何情况下,即使你觉得有人为了获得面试机会而欺骗了你,也不要表现得比他们优越。这样做很不专业,不仅会给招聘经理,也会给整个组织带来不好的影响。)”可推断出,关于招聘经理的职位,需要专业技能。故选A。DFew peopl
37、e doubt the value of developing students thinking skills. A focus on critical thinking is common in education. In the Australian Curriculum, critical thinking and creative thinking are known as “general capabilities”. The US has a similar focus through their “common core.Many approaches to developin
38、g critical thinking are based on Philosophy for Children. One strategy that has a large impact on students ability to analyse and evaluate arguments is argument mapping in which a students reasoning can be visually displayed by capturing the inferential pathway from assumption to conclusion. This ty
39、pe of argument-based intellectual engagement can show high outcomes in terms of the quality of thinking in any classroom. Research also shows deliberate attention to the practice of reasoning in the context of our everyday lives can be significantly improved through targeted teaching.Teachers at one
40、 high school in Australia, who have much training in critical thinking teaching methods, developed a task that asked students to determine Australias greatest sports person. Students needed to construct their own criteria for greatness. To do so, they had to analyze the Australian sporting context,
41、create possible evaluative standards, explain and justify why some standards would be more acceptable than others and apply these to their candidates. They then needed to argue their case with their classmates to develop criteria that were solid, defensible, widely applicable and produced a choice t
42、hat seized significant and relevant aspects of Australian sport.Researchers looking at the gains made in a single term of teaching critical thinking with argument mapping said the critical thinking gains measured are close to those that could be expected to result from three years of undergraduate e
43、ducation. Students who are taught to think well also do better on subject-based exams and standardized tests than those who do not.In terms of developing 21st century skills, which includes setting up students for lifelong learning, teaching critical thinking should be core business.12. Which of the
44、 following can explain the underlined word “capturing in Paragraph 2?A. Describing.B. Attracting.C. Designing.D. Blocking.13. Whats the purpose of Paragraph 3?A. To construct the criteria for being great.B. To acknowledge the teachers outcomes.C. To present how to teach critical thinking.D. To empha
45、size the importance of reasoning.14. What is the authors attitude toward teaching critical thinking?A. Objective.B. Supportive.C. Doubtful.D. Cautious.15. What does this text imply?A. Teaching methods should vary among schools.B. Research on education deserves more attention.C. Critical thinking sho
46、uld be valued in education.D. Concepts of critical thinking arent well received.【答案】12. A 13. C 14. B 15. C【解析】这是一篇说明文。文章通过阐述批判性思维的研究依据,结合澳大利亚的批判性思维在教育中的应用结果,最终得出结论:在发展21世纪的技能(包括培养终身学习)方面,教授批判性思维应该是核心业务。【12题详解】词义猜测题。结合题干,可以定位文章中的句子。第二段第二句 One strategy that has a large impact on students ability to a
47、nalyse and evaluate arguments is argument mapping, in which a students reasoning can be visually displayed by capturing the inferential pathway from assumption to conclusion. 对学生分析和评估论点的能力有很大影响的一个策略是论点映射,通过从假设到结论的推理路径,学生的推理可以直观地显示出来。根据本句中mapping绘制地图,可以看成,学生的推理能力是通过从假设到结论的描述直观地显示出来。因而句中capture应该是描述的意
48、思。故选A项。【13题详解】写作目的题。结合本段第一句Teachers at one high school in Australia, who have much training in critical thinking teaching methods, developed a task that asked students to determine Australias greatest sports person. Students needed to construct their own criteria for greatness. 澳大利亚一所高中的教师,在批判性思维教学方
49、法方面受过很多训练,他们开发了一项任务,要求学生们选出澳大利亚最伟大的运动员。 学生们需要建立自己的标准来衡量自己的成就。再结合随后的句子:To do so, they had to analyze the Australian sporting context, create possible evaluative standards, explain and justify why some standards would be more acceptable than others and apply these to their candidates. They then needed
50、 to argue their case with their classmates to develop criteria that were solid, defensible, widely applicable and produced a choice that seized significant and relevant aspects of Australian sport.为此,他们必须分析澳大利亚的体育背景,制定可能的评估标准,解释并证明为什么有些标准比其他标准更容易被接受,并将这些标准应用到他们的候选人身上。 然后,他们需要与同学辩论,制定可靠、可辩护、广泛适用的标准,并
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
