山东省济宁市邹城第二中学2020-2021学年高一下学期六月月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省济宁市邹城第二中学2020-2021学年高一下学期六月月考英语试题 WORD版含解析 山东省 济宁市 邹城 第二 中学 2020 2021 学年 一下 学期 六月 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、邹城二中高一 6 月份月考英语试题一、听力(共两节,20 小题;满分 30 分) 第一部分: 听力(共两节,满分 30 分)第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)1. What is the man going to do?A. Stay inside. B. Look outside. C. Find his umbrella.2. Why is the man calling? A. To make an appointment. B. To cancel an appointment. C. To change an appointment.3. What can
2、 we learn about the local weather?A. Its sunny and warm. B. Its cold and cloudy. C. It will change in two weeks.4. When will the speakers meet?A. On January 30th. B. On January 31st. C. On February 1st.5. What will the woman probably do?A. Accept the mans offer. B. Walk home. C. Give the man a ride.
3、第二节 (共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面一段较长对话,回答以下小题。6. What are the speakers talking about?A. A computer. B. An e-mail. C. A mobile phone.7. What will the woman do next?A. Call the manager. B. Cancel an appointment. C. Get someone to help the man.听下面一段较长对话,回答以下小题。8. Why does the woman say sorry to th
4、e man?A. She deleted one of the mans files.B. She made the mans computer broken.C. She saw the mans e-mail without permission.9. What is the mans attitude towards the woman?A. Impatient. B. Friendly. C. Critical.听下面一段较长对话,回答以下小题。10. Whats the probable relationship between the woman and Mr Smith?A. H
5、usband and wife. B. Boss and secretary. C. Doctor and patient.11. What does the man ask the woman to do at the beginning?A. Have lunch together.B. Take a message for him.C. Give him Mr Smiths mobile number.12. What will the man do next?A. Wait for a phone call. B. Work at his desk. C. Go to meet Mr
6、Smith.听下面一段较长对话,回答以下小题。13. What do the customers think of the fitness equipment in the hotels?A. Satisfying. B. Disappointing. C. Up-to-date.14. How many hotels does the woman mention?A. Three. B. Eight. C. Eleven.15. Where is the woman?A. In Florence. B. In Zurich. C. In Bern.16. What will the spea
7、kers do next?A. Budget the cost.B Fix a time for a meeting.C. Look around the fitness rooms.听下面一段独白,回答以下小题。17. Who are the listeners?A. Parents. B. Students. C. Teachers.18. Where is the speaker?A. In the school hall.B. In the student health center.C. In the international student office.19. How can
8、the listeners get the information about the procedures?A. From the speaker. B. From a doctor. C. From a handbook.20. What does the speaker suggest the listeners do in the end?A. Get some travel medicine.B. Offer their medical history to the doctor.C. Make an early appointment with the specialist.二、阅
9、读理解(共两节,满分 50 分)第一节(共 15 小题;每小题 2.5 分,满分 37.5 分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AMusic and art festivals are fun and exciting events. If youre panning to go to a festival, its important to plan your trip carefully to ensure that you re safe and have a good time.Bring clothes to keep
10、 warm or coolIn addition t0 your fun festival clothing, pack a raincoat, some light tank tops, and a sweater or sweatshirt. Dont forget longer pants for cool evenings or bad weather. In general, its best to leave your umbrella at home because they can be dangerous in large crowds.Get a cheap tent an
11、d sleeping bag for multi - day festivalsA majority of people end up throwing their tent away after long festivals, since they normally break from the use. Pick up a less expensive tent with enough room for you and your friends and pack a comfortable seeping bag for yourself, 1f you dont want to camp
12、 at the festival, remember to book an AirBnb or a hotel room nearby!Place a first aid kit in a proper placeBefore the festival, buy a small first aid kit with band aids, and any medication that you need to take, in case you get minor injuries or a headache. Keep it in a proper place thats easily acc
13、essible, like your tent or car.1. Why should umbrellas be left at home?A. They take up too much space.B. The weather will be terrible.C. They might hurt someone.D. Travelers prefer raincoats,2. What do most people do with tents after festivals?A. Sell them.B. Return them.C. Pack them up.D. Throw the
14、m away.3. What is suggested about the first aid kit?A. It should be put at hand.B. It ought to be big enough.C. It must contain all medicines.D. It has to be placed in the car.【答案】1. C 2. D 3. A【解析】【分析】这是一篇应用文。音乐和艺术节是有趣和令人兴奋的活动。文章主要就去参加节日活动,提出了一些建议,以确保你的安全并且玩得开心。【1题详解】细节理解题。根据第二段中In general, its bes
15、t to leave your umbrella at home because they can be dangerous in large crowds.可知一般来说,最好把雨伞放在家里,因为在人多的时候雨伞很危险。由此可知,把雨伞留在家里,因为雨伞可能会伤害到别人。故选C。【2题详解】细节理解题。根据倒数第二段中A majority of people end up throwing their tent away after long festivals, since they normally break from the use.可知大多数人会在漫长的节日后扔掉他们的帐篷,因为他们
16、通常会中断使用。由此可知,大多数人在节日过后,会把帐篷扔掉。故选D。【3题详解】细节理解题。根据最后一段Before the festival, buy a small first aid kit with band aids, and any medication that you need to take, in case you get minor injuries or a headache. Keep it in a proper place thats easily accessible, like your tent or car.可知节日前,买一个带创可贴的小急救箱。你需要带上
17、的任何药物,以防你会受到轻伤或头痛。把它放在容易拿到的地方,比如你的帐篷或车里。由此可知,急救箱应该放在手边,容易拿到的地方。故选A。BBessie Coleman was born in Atlanta, Texas, in 1892. Her mother was African American. Her father was part African American and part American Indian. Her family was poor. Bessie had to walk more than six kilometers to go to school.Bes
18、sie had to pick cotton and wash clothes to help earn money for her family. She was able to save a little money and went to college in the state of Oklahoma. She was in college only one year because she did not have enough money to complete her studies. But during that year, she learned about flying.
19、 She read about the first flight of the Wright brothers and the first American female pilot Harriet Quimby.When she was 23, Bessie Coleman moved to Chicago, Illinois to live with two of her older brothers. There, she heard stories from pilots who were returning from World War I. She decided she was
20、going to learn how to fly airplanes. But she soon found this to be almost impossible. What flight school would admit a black woman? Bessie learned that she would have a better chance in Europe. She began to study French at a language school in Chicago.Soon after the end of World War I, Bessie Colema
21、n left for France. She attended the famous flight school, Ecole dAviation des Freres Caudron. She completed seven months of flight training. Coleman earned her international permit to fly in 1921 and she became the first black woman pilot.Coleman returned to Chicago. She was the only black female pi
22、lot in the United States. So her story became popular in African American newspapers. She was asked by the Dallas Express newspaper in Texas why she wanted to fly. She said that women and blacks must have pilots if they were to keep up with the times.4. Bessie Coleman walked to school every day prob
23、ably because .A. she couldnt afford to take the bus.B. she was stronger than othersC. she wanted to do physical exerciseD. she lived close to her school5. What does the underlined wordthisin Paragraph 3 refer to?A. Going to Europe.B. Attending flight school.C. Living with her brothers.D. Learning Fr
24、ench in Chicago.6. What happened to Bessie Coleman during her stay in France?A. She earned a large amount of money.B. She received a pilots permit.C. She made many good foreign friends.D. She became a soldier in World War.7. What can we learn from Bessie Colemans story?A. Failure is the mother of su
25、ccess.B. All roads lead to Rome.C. Nothing is impossible to a willing heart.D. Actions speak louder than words.【答案】4. A 5. B 6. B 7. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了Bessie Coleman出生在一个贫苦的家庭,她仅有的一年大学生活让她了解了飞行,从此也迷上了飞行。在经历了重重艰辛之后,她成为第一个获得飞行证的美国黑人女飞行员。【4题详解】推理判断题。根据第一段倒数第二句Her family was poor. Bessie had to walk
26、 more than six kilometers to go to school.可知,Bessie Coleman出生在一个贫苦的家庭,要走六公里多才能上学。因此推知,她没钱坐车所以才步行去上学。故选A。【5题详解】词义猜测题。根据上一句She decided she was going to learn how to fly airplanes.可知, Bessie Coleman下决心要学习如何开飞机,又因be almost impossible. What flight school would admit a black woman?可知,而在当时的美国,一个黑人女子上飞行学校学习
27、飞行是不可能的事情,因此this指代“上飞行学校”。故选B。【6题详解】细节理解题。第四段She completed seven months of flight training. Coleman earned her international permit to fly in 1921 and she became the first black woman pilot.可知,Bessie Coleman在法国一所著名飞行学校完成为期七个月的飞行训练后,于1921年成功获得了飞行证,成为第一位黑人女飞行员。所以她在法国期间获得了飞行证符合题意,故选B。【7题详解】推理判断题。综合全文,可
28、知,Bessie Coleman虽出身穷苦,但克服困难,坚持不懈努力,最终获得成功。所以从Bessie Coleman的故事我们可知,“有志者事竟成”符合题意,故选C。CThe idea of turning recycled plastic bottles into clothing is not new. During the past five years, a large number of clothing companies, businesses and environmental organizations have started turning plastics into
29、fabric to deal with plastic pollution. But theres a problem with this method. Research now shows that microfibers (微纤维) could be the biggest source of plastic in the sea.Dr. Mark Browne in Santa Barbara, California, has been studying plastic pollution and microfibers for 10 years. He explains that e
30、very time synthetic (合成的) clothes go into a washing machine, a large number of plastic fibers fall off. Most washing machines cant collect these microfibers. So every time the water gets out of a washing machine, microfibers enter the sewer and finally end up in the sea.In 2011, Browne wrote a paper
31、 stating that a single piece of synthetic clothing can produce more than 1,900 fibers per wash. Browne collected samples (样本) from seawater and freshwater sites around the world, and used a special way to examine each sample. He discovered that every single water sample contained microfibers.This is
32、 bad news for a number of reasons. Plastic can cause harm to sea life when eaten. Studies have also shown that plastic can absorb (吸收) other pollutants.Based on this evidence, it may seem surprising that companies and organizations have chosen to turn plastic waste into clothing as an environmental
33、“solution”. Even though the science has been around for a while, Browne explains that hes had a difficult time getting companies to listen. When he asked well-known clothing companies to support Benign by Design, his research project that seeks to get clothes that have a bad effect on humans and the
34、 environment out of the market, Browne didnt get a satisfying answer. Only one womens clothing company, Eileen Fisher, offered Browne funding.8. What can we learn from the first paragraph?A. The use of plastic bottle has been reduced in the past five years.B. Turning recycled plastic bottles into cl
35、othing hasnt been put into practice.C. New microfibers have been discovered.D. Making clothes from plastic bottles cant reduce the pollution.9. Whats the main idea of the second paragraph?A. The relationship between plastic pollution and microfibers.B. How microfibers end up in the sea.C. How to was
36、h synthetic clothes.D. How to prevent plastic pollution.10. How does Brownes Benign by Design research project run?A. It has achieved great success.B. It is facing some difficulties.C. It is known to very few people.D. It hasnt got anything done.11. Whats the best title for the text?A. Microfibers,
37、the biggest source of plastic in the seaB. Recycled plastic clothing: solution or pollution?C. Environmental protection : moving forward or backward?D. Turning recycled plastic bottles into clothing, a new step in environmental protection【答案】8. D 9. B 10. B 11. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要讲述了在处理塑料污染方面,把可回收
38、塑料重组成衣服的一部分不失为一个好办法,但研究表明,合成型衣服的清洗会产生大量纤维,其中微纤维对海洋环境的危害最为严重。【8题详解】推理判断题。第一段提到“在过去的五年里,大量的服装公司、企业和环保组织已经开始将塑料变成织物来处理塑料污染。但是这种方法有个问题”,结合本段最后一句“Research now shows that microfibers (微纤维) could be the biggest source of plastic in the sea.(研究表明,微纤维可能是海洋塑料的最大来源)”可推知,用塑料瓶制作衣服不能减少污染,故选D项。【9题详解】段落大意题。第二段内容提到“
39、每一次合成的衣服放进洗衣机,大量的塑料纤维脱落。大部分洗衣机无法聚集这些微纤维”,结合本段最后一句“So every time the water gets out of a washing machine, microfibers enter the sewer and finally end up in the sea.(所以每次洗衣机排水,微纤维就进入下水道,最后流入海洋)”可知,第二段主要是讲微纤维最后如何流入海洋。故选B项。【10题详解】推理判断题。由最后一段“When he asked well-known clothing companies to support Benign
40、by Design, his research project that seeks to get clothes that have a bad effect on humans and the environment out of the market, Browne didnt get a satisfying answer.”可知,在Browne要求世界知名制衣公司支持把对人类和环境有危害的衣服撤出市场的研究项目时,Browne并没有得到一个令人满意的答案。由此可推知,他的研究项目Benign by Design遇到了难题,故选B项。【11题详解】主旨大意题。通读全文,并结合由第一段第
41、二句“ During the last five years, a large number of clothing companies, businesses and environmental organizations have started turning plastics into fabric to deal with plastic pollution.(在过去的五年里,大量的服装公司、企业和环保组织已经开始将塑料变成织物来处理塑料污染)”和第一段最后一句“Research now shows that microfibers could be the biggest sour
42、ce of plastic in the sea.(研究显示,微纤维可能是海洋塑料的最大来源)”,由此可知,文章就这项技术究竟是对环境的保护还是对环境的再次污染进行说明。故B项“回收塑料服装:是解决方案还是污染?”能够概括文章中心,可作为标题。故选B项。DCan you think of something that has been around for thousands of years and is still used in different cultures around the world? Something that fits this description is mak
43、eupEven though makeup might seem new, it was an important part of daily life in ancient Egypt thousands of years ago. At that time, both men and women utilized things like eyeshadow, eyeliner and lipstick nearly every day.For a more intense make-up result, a wealthier Egyptian woman would first clea
44、r her dead skin using salts from the Dead Sea. Then, she would use a milk-and-honey face mask to wet her skin. Taking milk baths was also a way to make the beauty routine a more luxurious experience. After all of this, the makeup could then be applied.But people in ancient Egypt didnt just use makeu
45、p to look more attractive. They also used it for rituals(宗教仪式), symbolic meanings and practical purposes. For example, a black powder called kohl was used around the eyes to protect them from the bright desert sun. In fact, the Egyptian word for makeup palette comes from a word that means to protect
46、.These makeup palettes were used to mix colored powders with animal fat or vegetable oils to make the different products. They usually had symbols of animals or goddesses on them. It was believed that the powers of these animals would be put into the makeup when it was mixed together, giving the wea
47、rer exceptional talents.Interestingly enough, makeup was also an important part of ancient Egyptian burial rituals. From life into death and beyond, makeup helped to shape ancient Egyptian culture. Even though makeup is still used in modem times, it is interesting to know that it is linked to the an
48、cient world.12. What does the underlined word “utilized” in Paragraph 2 mean?A. BoughtB. Used.C. Removed.D. Changed.13. What would wealthy ancient Egyptian women do before putting on their makeup?A. Go swimming in the Dead Sea.B. Drink milk to wet their skin.C. Remove the dead skin with honey.D. Fol
49、low a beauty routine.14. What did ancient Egyptians think about makeup palettes?A. They helped deliver messages from goddesses.B. They protected them from bad luck.C. They gave people special abilities.D. They brought the dead back to life.15. What is the best title for the text?A. Makeup in ancient
50、 EgyptB. Changes in ancient Egyptian cultureC. The makeup palettes in ancient EgyptD. The daily life of ancient Egyptian women【答案】12. B 13. D 14. C 15. A【解析】【分析】本文是一篇说明文。尽管化妆品看起来是新的,但在几千年前的古埃及,它是日常生活的重要组成部分。在那个时候,男性和女性几乎每天都要使用眼影、眼线笔和口红。文章主要介绍了古埃及的化妆传统、古埃及人对化妆的看法以及化妆背后的内涵。【12题详解】词义猜测题。根据上文Even though
51、 makeup might seem new, it was an important part of daily life in ancient Egypt thousands of years ago.可知在几千年前的古埃及,化妆品是日常生活的重要组成部分。由此可知,可知人们每天都在使用眼影,眼线,口红等化妆品。故划线单词意思为“使用”。A. Bought购买;B. Used.使用;C. Removed.去除;D. Changed.改变。故选B。【13题详解】细节理解题。根据第三段中Taking milk baths was also a way to make the beauty ro
52、utine a more luxurious experience. After all of this, the makeup could then be applied.可知牛奶浴也是让美容过程变得更奢华的一种方式。所有这些之后,就可以化妆了。由此可知,在化妆前古埃及的女士们会先走一遍日常美容程序。故选D。【14题详解】推理判断题。根据倒数第二段中It was believed that the powers of these animals would be put into the makeup when it was mixed together, giving the wearer
53、 exceptional talents.可知人们相信,当化妆品混合在一起时,这些动物的力量就会被加入到化妆品中,给予佩戴者非凡的才能。由此可知,古埃及人认为化妆调色板赋予人们特殊的能力。故选C。【15题详解】主旨大意题。根据第二段Even though makeup might seem new, it was an important part of daily life in ancient Egypt thousands of years ago. At that time, both men and women utilized things like eyeshadow, eyel
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-377028.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
(安徽专版)九年级语文下册 第五单元 写作指导 对剧本和戏剧表演的认识作业课件 新人教版.ppt
