广西玉林市育才中学2021-2022学年高二上学期开学检测考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西玉林市育才中学2021-2022学年高二上学期开学检测考试英语试题 WORD版含解析 广西 玉林市 育才 中学 2021 2022 学年 上学 开学 检测 考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021-2022学年广西玉林市育才中学高二上学期开学检测考试英语试题第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where does the conversation most probably take place?A. In a bank. B. In a restaurant. C. In a post office2. What time is it probably?A. 8:15am B. 9:00am C.
2、 9:45am3. What does the woman probably do?A. A librarian B. A teacher C. A bookseller.4. what will the man do on Saturday?A. Watch a movie B. Prepare his math lesson. C. Buy a math textbook5. Why did John feel uneasy yesterday?A. He couldn t attend the party. B He was fired that day. C. He quarreled
3、 with his boss第二节 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍听第6段材料,回答第6、7题6. where are the two speakers most probably?A. At school B In the hospital C. At the police station7. What was the cause of the accident?A. The bad weather. B. Th
4、e drunk driver C. A careless passer-by听第7段材料,回答第8、9题。8.What does the woman offer to do?A. Get some fresh towels B. Change the bed sheets C. Turn off the lights9. Where will the man go with his friends?A. To a farm B. To a park. C. To a factory听第8村料,回答第10至12题10. Whats wrong with the computer?A. It ca
5、nt be connected to the Internet. B. It doesnt have any instructionsC. It has been attacked by virus.11. What does the man agree to do?A. Exchange another computer for the woman. B Give the woman her money back.C. Send a repairman to check the computer.12. When will the woman be free?A. On Tuesday af
6、ternoon B. On Wednesday morning. C. On Wednesday afternoon听第9段材料,回答第13至16题。13. Which of the following is mentioned in the conversation?A. The Christmas cards B. The colored lights. C. The Christmas trees14. What does the woman say about her brother?A. He is boring sometimes. B He likes shopping very
7、 much. C. He is very good company15. What did the speakers buy for the womans brother?A. Some CDs B. Some pictures C. A camera.16. What can we learn from the conversation?A. Its the mans second Christmas away from home. B. The two speakers dont like the snowC. The two speakers are in China now听第10段材
8、料,回答第17至20题。17. Where can people see Hamlet?A. In the concert hall B. In the main theater C. In the smaller theater18. who is the author of The Wild Duck?A. Beethoven B Shakespeare C. Ibsen19. What can people do on the third floor?A. See paintings in a childrens artwork exhibition. B Enjoy a show of
9、 South American photosC. Have some cakes at Charlie s Coffee Shop20. When should people leave the center?A Before 10:30 B Before 11: 15. C. Before 11:30二、阅读理解。第一节(共15小题,每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。APlan on traveling around the USA? There are a number of outstanding websites that can
10、 make your American dream come true.www.101usaholidays.co.ukThis is the latest offering that features 101 holiday ideas to the USA. Its a diverse selection, ranging from touring in the footsteps of Martin Luther King to a golfing break in Arizona and a cycling and wine-tasting trip in Californias Na
11、pa Valley. Narrow down what youre looking forwhether by price, region, theme and who will be travelingand then just the photos of the relevant holidays remain on view. Its a really clever design.http:/byways.orgThe National Scenic Byways Program covers 150 memorable roads. Some are natural scenic ro
12、utes, such as Route 1 along the California coast. Others focus on history (such as Route 66) or man-made attractions (the Las Vegas Strip). For each, youre provided with a map telling the routes length and how long is allowed.This is the best website for reviews of hotels in US cities and tourist si
13、tes. There are photos of each hotel. Importantly, these are not promotional photos provided by the hotels, but more honest and revealing ones taken by inspectors. From the 243 hotels reviewed in New York, you can narrow down what you are looking for by locations, facilities and styles, or just pick
14、out a selection of the best.SeaWorld in San Diego can make dreams come true, but the price is not affordable for the majority of people. So turn to long-established , giving big discounts on tickets, hotel and dining at SeaWorld.1. The text is probably from _.A. a science reportB. a news articleC. a
15、 travel brochureD. a book review2. Travel ideas for wine lovers are available at _.A. www.101usaholidays.co.ukB. http:/byways.orgC. D. 3 What can be inferred from the text?A. You can see some man-made attractions driving along Route 66.B. The National Scenic Byways Program covers all American roads.
16、C. Photos on can be trusted by tourists.D. is a newly established website.【答案】1. C 2. A 3. C【解析】【分析】这是一篇应用文。这篇文章摘选了一些著名的网址,帮你选择在美国旅游的可去之处。【1题详解】推理判断题。根据第一段“Plan on traveling around the USA? There are a number of outstanding websites that can make your American dream come true.”(打算环游美国吗? 有许多优秀网站可以让你的
17、美国梦成真)可推知本文可能出自旅游手册。故选C。【2题详解】细节理解题。根据www. 101usaholidays. co. uk下面的介绍 “Its a diverse selection, ranging from touring in the footsteps of Martin Luther King to a golfing break in Arizona and a cycling and wine-tasting trip in Californias Napa Valley. ”(这里有各种各样的选择,从跟随马丁路德金的脚步旅行,到亚利桑那州的高尔夫度假,再到加州纳帕谷的骑
18、行和品酒之旅)可知对于爱喝酒的游客可以去www. 101usaholidays. co.uk寻求旅游的想法。故选A。【3题详解】 推理判断题。根据www. oyster. com下面的介绍 “Importantly, these are not promotional photos provided by the hotels, but more honest and revealing ones taken by inspectors.”(网站上关于宾馆的照片都是实地拍摄的,没有广告宣传的成分在里面),可知这个网站提供的照片是游客可以信任的。故选C。 【点睛】BAs is known to
19、all. the first modern Olympics were held there in 1896. But the history of the Olympics in Greece dates back to much earlier.The first ancient Olympics were held in 776 B. C. The games got their name from Olympia, the Greek city where they took place.Like the Summer Olympics of today, the ancient Ol
20、ympics were held every four years. One of the main features (特点) of the ancient Olympics was the Olympic truce (休战).The truce meant that all wars were stopped, so that athletes and spectators could compete and travel in peace. Thousands of people from all over the Greek world came to watch.During th
21、e first Olympics, there was only one competitiona 218-yard (200-meter) race. But over time the games grew to include wrestling, chariot racing, boxing and other sports. Women were not allowed to compete, but they had their own separate games.“The ancient athletes became celebrities (名人), just like t
22、oday. They often lived the rest of their lives being treated to free dinners.” Cerrato said “City-states even tried to steal away each others athletes by offering them various awards.”Unlike todays Olympics, the ancient Olympics were held to honor Zeus. Greeks thought that Zeus was the leader of the
23、 many gods and goddesses they believed in. But what comes as a surprise to many people is the fact that many athletes competed completely naked(裸体的)!The ancient Olympics existed until 393 A. D. But the modern Olympics are still going strong. “The Olympics” gather athletes from around the world,said
24、Sue Macy, author of a new National Geographic book, Swifter, Higher, Stronger: A Photographic History of the Summer Olympics. “Its so much bigger today.”4. What would be the best title of the passage?A. History of the Olympics.B. Features of the Olympics.C. Truce of the Olympics.D. Swifter. Higher,
25、Stronger.5. From the passage we can see that _.A. the ancient Olympics attracted people all over the worldB. men as well as women could compete in the gamesC. the ancient Olympics were an important event in GreeceD. there were many kinds of races at that time6. In ancient times,when the Olympics wer
26、e held, _.A. all the people in Greece would stop workingB. people stopped fighting to take part in the gamesC. people from all over the world came to see the gamesD. most of the athletes came from those who won the fight7. In this passage the underlined word “spectators” means people who _.A. organi
27、zed the gamesB. played in the gamesC. watched the gamesD. had no chance to watch the games【答案】4. A 5. C 6. B 7. C【解析】【分析】本文是一篇说明文,主要讲的是奥运会的历史和古代奥运会与现代奥运会的区别。【4题详解】主旨大意题。通读全文,尤其是第一段的“As is known to all. the first modern Olympics were held there in 1896. But the history of the Olympics in Greece dates
28、 back to much earlier”(众所周知,第一届现代奥运会于1896年在那里举行。但是希腊奥运会的历史可以追溯到更早的时候)可知,本文主要讲的是奥运会的历史,因此最好的题目是A选项History of the Olympics(奥运会的历史),故选A。【5题详解】细节理解题。根据第三段的“One of the main features (特点) of the ancient Olympics was the Olympic truce (休战).The truce meant that all wars were stopped, so that athletes and sp
29、ectators could compete and travel in peace”(古代奥运会的一个主要特点就是奥林匹克休战,休战意味着所有的战争都停止了,这样运动员和观众就可以在和平中比赛和旅行了)可知,休战去参加奥运会,说明奥运会很重要,故选C。【6题详解】细节理解题。根据第三段的“One of the main features (特点) of the ancient Olympics was the Olympic truce (休战).The truce meant that all wars were stopped, so that athletes and spectato
30、rs could compete and travel in peace”(古代奥运会的一个主要特点就是奥林匹克休战,休战意味着所有的战争都停止了,这样运动员和观众就可以在和平中比赛和旅行了)可知,在古代,当奥运会举行的时候,人们停止战斗来参加比赛,故选B。【7题详解】词句猜测题。根据第三段的“The truce meant that all wars were stopped, so that athletes and spectators could compete and travel in peace”(休战意味着所有的战争都停止了,这样运动员和观众就可以在和平中比赛和旅行)可知,运动
31、员是参加比赛,那么spectators就是观看比赛的人,故选C。CMore than 10,000 people were made homeless in Ternang when the Sungai Mas overflowed its banks yesterday after six days of continuous heavy rain.The wooden bridge across the river has been washed away. The town is cut off by flood waters. At the fifth mile, Jalan Ten
32、gkn, the water is two meters deep. It is closed to all traffic. Flooding first happened at mid-afternoon yesterday along the river banks. People trying to get to higher ground were just in time to escape the destroying of the flood. Most of the flood victims(受害者) had to leave all their things behind
33、.The National Flood Relief(救济) Center was reported to give its help and by early evening the whole town was moved out, helped by the army, police, Red Cross Society and volunteers(志愿者).The flood victims are now housed in different simple relief centers in the nearby town of Ternang. “Everything poss
34、ible is being done to help the unlucky people,” a government spokesman said, “In fact, money, food and clothing have begun to come in from public organizations and helpful people. A Disaster Relief Fund(救灾基金会) will be started as soon as possible.”According to the latest reports it is still raining h
35、eavily at Ternang. The whole town is expected to be wholly covered by the water. So far no deaths have been reported.8. This passage is probably taken from _.A. a storybookB. a textbookC. a magazineD. a newspaper9. It seems that the flood happened just because _.A. the banks were too lowB. the woode
36、n bridge is solid (坚固)C. the river was too narrowD. they had had wet days for some time10. From the passage we know that _.A. though the town was flooded, you could still go there by busB. as soon as the water flowed over the banks people began to go to higher landsC. the government and the whole so
37、ciety are taking great care of the flood victimsD. the flood hasnt brought a large loss to the town as nobody died in the flood11. What is the best title for this passage?A. A Big FloodB. Ternang Is destroyedC. Over 10,000 People Are HomelessD. Rescue Team Arrived【答案】8. D 9. D 10. C 11. A【解析】【分析】本文是
38、一篇新闻报道,报道了发生在特南市的洪水。【8题详解】推理判断题。根据最后一段的“According to the latest reports it is still raining heavily at Ternang. The whole town is expected to be wholly covered by the water. So far no deaths have been reported”(根据最新的报道,特南仍在下大雨。预计整个城镇将被水完全淹没。到目前为止还没有死亡报告)可知,本文是一篇新闻报道,最可能出自报纸,故选D。【9题详解】细节理解题。根据第一段“Mor
39、e than 10,000 people were made homeless in Ternang when the Sungai Mas overflowed its banks yesterday after six days of continuous heavy rain”(在连续6天的暴雨之后,特南市昨日发生洪水,导致1万多人无家可归)可知连日大雨导致洪水的发生,故选D。【10题详解】细节理解题。根据第三段中“The National Flood Relief(救济) Center was reported to give its help and by early evening
40、 the whole town was moved out, helped by the army, police, Red Cross Society and volunteers”(据报道,国家抗洪救灾中心提供了帮助,到傍晚时分,在军队、警察、红十字会和志愿者的帮助下,整个城镇都被撤离了)可知灾民受到政府和社会各界的救助。故选C。【11题详解】主旨大意题。通读全文,尤其是第一段的“More than 10,000 people were made homeless in Ternang when the Sungai Mas overflowed its banks yesterday a
41、fter six days of continuous heavy rain”(在连续6天的暴雨之后,特南市昨日发生洪水,导致1万多人无家可归)可知,本文是一篇新闻报道 ,报道了发生在特南市的洪水,因此A选项A Big Flood(一场大洪水)是最好的题目,故选A。DWhats a spacewalk? Any time an astronaut gets out of a spacecraft(航天器) while in space, it is called a spacewalk. Astronauts go on spacewalks for many reasons. For exa
42、mple, experiments can be placed on the outside of a spacecraft. This lets scientists learn how being in space af ects(影响) different things. By going on spacewalks, astronauts can also fix things instead of bringing them back to the earth to fix.When astronauts go on spacewalks, they wear spacesuits
43、to keep themselves safe. Inside spacesuits, astronauts have the oxygen(氧气) they need to breathe and the water they need to drink. To keep the astronauts and the spacecraft safe, the astronauts must leave and go back to the spacecraft through a special door. When on a spacewalk, astronauts use safety
44、 tethers to stay close to their spacecraft. Tethers are like ropes, connect the spacewalkers with the spacecraft. They keep astronauts from floating(漂浮) away into space. Another way astronauts stay safe during spacewalks is by wearing a SAFER. SAFER is worn like a backpack. It helps an astronaut mov
45、e around in space.How do astronauts train for spacewalks? One way is by going for a swim. Floating in space is a lot like floating in water. Astronauts practice spacewalks underwater in a huge special swimming pool. For every one hour they will spend on a spacewalk, astronauts need to train seven ho
46、urs in the pool. Another way astronauts practice for a spacewalk is by using virtual reality(虚拟现实). It looks and feels just like a spacewalk.Today, only three countries have finished spacewalks independently. They are Russia, the United States and China. The first person to go on a spacewalk in the
47、world was Alexei Leonov from Russia. Zhai Zhigang is the first Chinese astronaut to go on a spacewalk. The world record of spacewalks is held by Russian astronaut Anatoly Solovyev. He has been on 16 spacewalks and spent more than 82 hours outside in space12. About the spacewalk, we can know _.A. som
48、e things can be fixed by astronauts during spacewalksB. all experiments must be placed on the outside of a spacecraftC. an astronaut can get out of a spacecraft any time while in spaceD. a spacewalk lets scientists learn how being in space affects different things13. How many ways to keep the astron
49、auts safe during spacewalks?A. Two.B. Three.C. Four.D. Five14. Whats the meaning of the word “tethers” in Paragraph 2?A. 吊篮B. 系绳C. 笼子D. 钩子15. According to the passage, which is NOT true?A. China can finish a spacewalk independently.B. Astronauts can breathe and drink in spacesuits.C. Astronauts can
50、move around in space with the help of SAFER.D. Anatoly Solovyev is the first person to go on a spacewalk in the world.【答案】12. A 13. C 14. B 15. D【解析】【分析】本文是一篇说明文。主要介绍的是宇航员如何走出航天器,进行太空漫步的。文中还介绍了宇航员在地球上的模拟环境中如何进行太空漫步训练以及世界上实现了太空漫步的国家和宇航员。【12题详解】细节理解题。根据第一段末句“By going on spacewalks, astronauts can also
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-377072.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
