山东省淄博市2020届高三第一次模拟英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省淄博市2020届高三第一次模拟英语试题 WORD版含解析 山东省 淄博市 2020 届高三 第一次 模拟 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、淄博市20192020学年度高三模拟考试试题英语试题注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号等填写在答题卡和试卷指定位置上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AIf youve applied or are currently applying t
2、o Ivy (常春藤) League schools, youve likely heard the phrase “Ivy Day”.What Is Ivy day?Ivy Day, or Ivy Admissions Day, is the day when all Ivy League schools release their regular admissions decisions online for regular decision first-year applicants. The eight IvieBrown, Columbia, Cornell, Dartmouth,
3、Harvard, Penn, Princeton, and Yaletypically release their decisions at the same exact time.Because all Ivies release their admissions notifications at the same time through their respective online portals (门户网站), and because applicants are eager to get their results as soon as possible, Ivy Day ofte
4、n means long loading times and a bigger chance of page crashes due to the heavy online traffic. Therefore, if you hit any major online traffic or are facing constant page crashes, it might be better to get off your computer and wait an hour or two until the traffic dies down a bit and you can check
5、your admissions results without issue. Top schools that are not in the Ivy League typically have different decisions release dates. In 2018, Amherst released its admissions decisions earlier than Ivy Day on March 23. Occasionally, a non-Ivy schools decisions release date overlaps with Ivy Day; NYU,
6、for instance, released its decisions on Ivy Day in 2018When Is Ivy day 2020?Unfortunately, the exact date for Ivy Day 2020 has not yet been officially confirmed by any Ivy League schools. Below is a table showing Ivy Days from previous years and their days, dates, and times:YearIvy Day & DateTime De
7、cisions Released2019Thursday, March 285 pm ET2018Wednesday, March 287 pm ET2017Thursday March 305 pm ET1. What do we know about Ivy Day?A. All Ivies release their decisions on the same website.B. Some non-Ivy schools may release decisions on this day.C. Not all the eight Ivies release decisions on t
8、he same day.D. Top schools always release decisions before this day.2. When having trouble getting access to the page on Ivy day, you can _.A. consult your friendsB. call the admission officerC. keep refreshing the page constantlyD. wait patiently and then access the website3. What is the purpose of
9、 the text?A. To tell the exact date of Ivy Day 2020.B. To help applicants choose the ideal school.C. To show applicants information of the Ivy Day 2020.D. To encourage students to apply to the Ivy league schools.【答案】1. B 2. D 3. C【解析】本文是一篇说明文。文章主要给申请者介绍了2020年常春藤日的相关信息。【1题详解】细节理解题。根据倒数第二段中的“Occasiona
10、lly, a non-Ivy schools decisions release date overlaps with Ivy Day; NYU, for instance, released its decisions on Ivy Day in 2018”可知,有时,非常春藤学校的决定发布日期与常春藤日重叠;例如,纽约大学在2018年常春藤日发布了决定。由此可知,一些非常青藤学校可能会在常青藤日发布决定。故选B项。【2题详解】细节理解题。根据第三段中的“Therefore, if you hit any major online traffic or are facing constant
11、 page crashes, it might be better to get off your computer and wait an hour or two until the traffic dies down a bit and you can check your admissions results without issue.”可知,因此,如果你遇到任何主要的在线流量或面临持续的页面卡住,最好离开你的电脑,等待一两个小时,直到流量稍微下降,你可以查你的招生结果而不出问题。故选D项。【3题详解】推理判断题。根据第一段“If youve applied or are curren
12、tly applying to Ivy (常春藤) League schools, youve likely heard the phrase Ivy Day.”“What Is Ivy day?”和最后一段中的“Unfortunately, the exact date for Ivy Day 2020 has not yet been officially confirmed by any Ivy League schools.”可推知,本文的主要目的是给申请者介绍2020年常春藤日的信息。故选C项。BPearl Fryar knew he wanted to do something u
13、nique with the farmland he bought in South Carolina. He wanted to win the local garden clubs “Yard of the month” award.Fryar didnt have the money to purchase new trees, so he began by using bushes and shrubs that a local nursery had thrown awayplants that looked dead to most people.Because he worked
14、 days at a can factory, Fryar often tended his garden at night. Neighbors got used to seeing him stand on the ladder, cutting up his steadily growing bushes. The shrubs began to take on different shapes. As the years went by, the creations became more delicate. Fryar began planting trees and using z
15、ip ties, coat hangers, PVC pipe, and even his wifes old stockings to achieve the forms he wanted. “He has a way of handling plants to do things he wants them to by training, bending, wiring, and clipping.” said a neighbor.Many professional gardeners are amazed by what Fryar has been able to accompli
16、sh. Some plants which wouldnt survive in the South thrived under his care.Fryars attention to detail and his willingness to work hard have made him a local hero. He was the first African American to win “Yard of the Month” from the local garden chub.Fryars garden now includes about 400 species of pl
17、ants and 150 different plant sculptures. A box for donations can be found on the property, but giving is optional. Fryar welcomes people who cant afford to pay. He understands. Hes been there. “You can be somebody he tells students who visit the garden. “Show me anyone who works at anything with a p
18、assion and has patience, and theyre going to be successful. Be strong enough not to let the barriers in life stop you.”4. How did Fryar make his garden unique?A. He made the plants into different shapes.B. He bought new trees from a local nursery.C. He used his professional knowledge.D. He asked his
19、 neighbors to cut up his bushes.5. What does the underlined word “thrived” in paragraph 4 mean?A. Died away.B. Became weak.C. Faded slowly.D. Grew strong6. What made Fryar win the award?A. Passion and innovation.B. Patience and generosity.C. Ambition and sympathy.D. Willingness and honesty.7. What i
20、s the best title for the text?A. Making a Man into a HeroB. The Hard Life of Pearl FryarC. Transforming a Garden into ArtD. The first man of “Yard of the month”【答案】4. A 5. D 6. A 7. C【解析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了弗莱尔通过自己的创新和激情把花园变成艺术的故事。【4题详解】细节理解题。根据第三段中的“The shrubs began to take on different shapes. As the
21、years went by, the creations became more delicate.”可知,他为了使他的花园与众不同把这些植物做成不同的形状。故选A项。【5题详解】词义猜测题。根据第四段中的“Many professional gardeners are amazed by what Fryar has been able to accomplish.”可知,许多专业园丁对弗莱尔的成就感到惊讶;再根据划线词所在句中的“wouldnt survive in the South”可知,划线词意思应与survive相近,结合四个选项可知,划线词应意为“茁壮成长”。故选D项。【6题详解
22、】推理判断题。根据文中的“As the years went by, the creations became more delicate.”,“Fryars attention to detail and his willingness to work hard have made him a local hero. He was the first African American to win Yard of the Month from the local garden chub.”和“Show me anyone who works at anything with a passio
23、n and has patience, and theyre going to be successful.”可知,正是激情与创新让弗莱尔获奖的。故选A项。【7题详解】主旨大意题。根据全文内容,尤其“he began by using bushes and shrubs that a local nursery had thrown away”,“As the years went by, the creations became more delicate. Fryar began planting trees and using zip ties, coat hangers, PVC pi
24、pe, and even his wifes old stockings to achieve the forms he wanted.”可知,本文讲述了弗莱尔通过自己的创新和激情把花园变成艺术的故事。故选C项。CArtno matter whether you choose to create it yourself or simply observe and enjoy itis a relaxing and inspiring activity for many people. However, the particular benefits of artistic expression
25、 go much further.Studies suggest that art therapy (疗法) can be very valuable in treating issues such as depression and anxiety disorder. It is a great way to express your emotions without words, process complex feelings and find relief.You dont necessarily have to see a therapist in order to experien
26、ce some of the benefits of artistic expression. There are many simple activities you can try from the comfort of your home such as art journaling, drawing, making collections, sculpting with clay, etc. It doesnt matter what media you choose. The only thing that matters is that you feel comfortable u
27、sing it. Human beings are naturally creative, and all you need to do to complete an art therapy activity successfully is to be with yourself and your emotions. Once you free your creativity, your inner artist will quickly wake up.However, working with a licensed therapist also has its advantage beca
28、use a professional can tailor each activity to your own needs. If the activities are done in a group, they are excellent for building healthy connections with other people, which may be very helpful if you are fighting depression.Experts agree that art therapy has many benefits, from promoting your
29、self-respect, and providing you a safe outlet to relieve your emotions, to giving you a sense of control over your life and helping you to get to know and understand yourself better. During the process of art creation, you will be taking yourself on a journey of self-discovery that will help you get
30、 rid of emotional roadblocks, and learn how to communicate with yourself and others.8. What is art therapy used for?A. Learning drawing skills.B. Expressing art with words.C. Preventing physical diseases.D. Improving mental health.9. To finish a successful art therapy, youd better _.A. have a gift f
31、or artB. have a strong willC. be honest with yourselfD. hold back your emotions10. Why are group activities needed when dealing with depression?A. To set an example.B. to promote communication.C. To build up friendships.D. To wake up the inner artist.11. What does the author intend to do in the last
32、 paragraph?A. Explain the advantages of art therapy.B. Give some details about art creation.C. Provide some advice for readers.D. Summarize the previous paragraphs.【答案】8. D 9. C 10. B 11. A【解析】本文是一篇说明文。研究表明,艺术疗法在治疗抑郁症和焦虑症等问题上非常有价值,并介绍了艺术疗法的优点。【8题详解】细节理解题。根据第二段中的“Studies suggest that art therapy (疗法)
33、 can be very valuable in treating issues such as depression and anxiety disorder.”可知,研究表明,艺术疗法在治疗抑郁症和焦虑症等问题上非常有价值。由此可知,艺术疗法用于改善心理健康。故选D项。【9题详解】细节理解题。根据第三段中的“Human beings are naturally creative, and all you need to do to complete an art therapy activity successfully is to be with yourself and your em
34、otions.”可知,人类天生就有创造力,要想成功完成艺术治疗活动,你所需要做的就是忠于你自己和你的情感。故选C项。【10题详解】细节理解题。根据倒数第二段中“If the activities are done in a group, they are excellent for building healthy connections with other people, which may be very helpful if you are fighting depression.”可知,如果这些活动是在一个小组中进行的,那么它们对于与其他人建立健康的联系是非常好的,如果你正在与抑郁症
35、作斗争,这可能会非常有帮助。故选B项。【11题详解】推理判断题。根据最后一段中的“Experts agree that art therapy has many benefits”以及下文可知,在最后一段作者打算解释艺术疗法的优点。故选A项。DDigital devices are great, but they can also be annoying when it comes to writing or drawing. Most of the time you must rely on your fingertips to do the typing or drawing for yo
36、u, and what you wanted to write or draw might not come out the way you imagined. A new pen called “Phree”, created by Israeli company called OTM Technologies, aims to change the dependency that most of us have when it comes to writing or drawing in digital form.The Phree pen looks a lot like a regul
37、ar pen in both size and shape. The difference is that you can use the Phree pen to write on any surface (from a table to a wall), and then transfer that writing directly to your target device.Phree uses a sensor called a 3D laser interferometer (激光干涉仪). The laser beams are projected (投影) on the surf
38、ace and they will be reflected back to the interferometer. By analyzing these beams tracks, the laser interferometer measures the hand motion while writing.The pen connects with your phone via a Bluetooth. Phree can be used to take notes using various applications on the target device. The notes wil
39、l appear on the target device whenever you open it. You can even receive, write and send text messages using the device display (显示装置) and it can function as an earphone. Phree can also be used as a regular computer mouse whenever it is connected to a target device. The device can also be used as ID
40、 equipment as it can precisely analyze the way a person writes.“We see Phree as a standard input device in the mobile world, in the same way the mouse became a standard part of PC use. We also see benefits to emerging technologies like AR and VR headsets, interactive TV, and IoT (Internet of Things
41、).” Gilad Lederer, co-founder of OTM Technologies said.12. What inspires the OTM Technologies to create Phree?A. Drawing pictures in a better way.B. Peoples relying too much on typing.C. Making digital devices less annoying.D The inconvenience of data input using fingertips.13. How does Phree measur
42、e the movement of hands?A. By sending out laser lines.B. By connecting with the Bluetooth.C. By analyzing the reflection lines of lasers.D. By checking the writing ways of certain person.14. What can we infer about Phree from paragraph 4?A. It can identify people.B. It can connect to the Internet.C.
43、 It can be used as a remote control.D. It can function as a device display.15. What will Phree be like in Lederers opinion?A. It will create more new technologies.B. It will be widely used in many areas.C. It will be the best tool to write letters.D. It will take the place of the mouse of PC.【答案】12.
44、 D 13. C 14. A 15. B【解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了由于使用指尖输入数据的不便OTM技术创造的一种新笔Phree,以及它的原理、好处和在未来的广泛应用。【12题详解】细节理解题。根据第一段中的“Most of the time you must rely on your fingertips to do the typing or drawing for you”以及“A new pen called Phree, created by Israeli company called OTM Technologies, aims to change the depen
45、dency that most of us have when it comes to writing or drawing m digital form.”可知,使用指尖输入数据的不便激发了OTM技术创造Phree的灵感。故选D项。【13题详解】细节理解题。根据第三段“Phree uses a sensor called a 3D laser interferometer (激光干涉仪). The laser beams are projected (投影) on the surface and they will be reflected back to the interferomete
46、r. By analyzing these beams tracks, the laser interferometer measures the hand motion while writing.”可知,Phree使用一种叫做3D激光干涉仪的传感器。激光束投射在表面上,然后反射回干涉仪。通过分析这些光束的轨迹,激光干涉仪测量书写时的手的运动。故选C项。【14题详解】推理判断题。根据第四段最后一句“The device can also be used as ID equipment as it can precisely analyze the way a person writes.”可
47、知,该设备还可以用作身份识别设备,因为它可以精确分析一个人的写作方式。故选A项。【15题详解】推理判断题。根据最后一段中的“We see Phree as a standard input device in the mobile world, in the same way the mouse became a standard part of PC use. We also see benefits to emerging technologies like AR and VR headsets, interactive TV, and IoT (Internet of Things )”
48、可知,我们将Phree视为移动世界的标准输入设备,就像鼠标成为PC使用的标准部件一样。我们还看到了新兴技术的好处,如AR和VR耳机、交互式电视和物联网。由此可推知,在莱德尔看来,Phree将广泛应用于许多领域。故选B项。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。It seems that the issue over bats is one where many humans are divided. _16_ Those that know about the bats though in more
49、details are the ones that find it to be a fascinating creature.Rabies (狂犬病) is often thought to be carried by dogs. However, bats carry t too and more people are infected by it annually than by dogs from these creatures. A bat can bite a human as they sleep and the person may not even feel it. _17_C
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
《高考复习方案 》2015年高考数学(理北师大版)一轮复习课件:第33讲 不等关系与不等式 (45张PPT).ppt
