河北省唐山市第一中学2019-2020学年高一英语下学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 唐山市 第一 中学 2019 2020 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、河北省唐山市第一中学2019-2020学年高一英语下学期期中试题(含解析)说明:1. 考试时间120分钟,满分150分。2. 卷答案点击智学网上对应选项,卷将写在纸上对应题目的答案拍照上传至智学网,一题一张。卷(选择题 共100分)第一部分:听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1
2、. What are the speakers talking about?A. Civil rights. B. Driving skills. C. Driving rules.2. Where is the bank?A. Opposite the post office. B. Behind the bookstore. C. Beside the post office.3. What does the woman want to call?A. A restaurant. B. A travel agency. C. A hotel.4. Whose computer is the
3、 best?A. Jasons. B. The mans. C. The womans.5. How much does the man earn a day as a private tutor?A. $24. B. $8. C. $3.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What is the mans t
4、rouble?A. He has been fired by his boss.B. He has to work day and night.C. He disagrees with his boss.7. What does the mans boss want him to do?A. Work overtime in the day.B. Work on the night shift.C. Work his problem out.听第7段材料,回答第8至10题。8. In which department does the woman work now?A. Accounting
5、department.B. Resources department.C. Shipping department.9. Why does the woman dislike her new job?A. It is boring. B. It is hard. C. It is tiring.10. What would the woman like to do?A. Work harder. B. Get her former job. C. Find a new job.听第8段材料,回答第11至13题。11. What do we know about the womans handb
6、ag?A. It contained the mans papers.B. It was a gift from the man.C. It was gone.12. Where did the woman go first that day?A. To a restaurant. B. To her friends office. C. To the police station.13. Who does the man suggest the woman phone?A. Her friend. B. Her manager. C. The manager of the restauran
7、t.听第9段材料,回答第14至16题。14. What are the speakers planning for?A. A family gathering. B. An appointment. C. A party.15. What does the man dislike?A. Ice-skating. B. Seeing movies. C. Travelling.16. When will the speakers meet?A. On Friday. B. On Saturday. C. On Sunday.听第10段材料,回答第17至20题。17. What was said
8、to have been stolen?A. A Christmas card. B. A Christmas tree. C. A Christmas picture.18. How much damage is Ms. White claiming?A.300. B.3,000. C.30,000.19. Who followed Ms. White through the town?A. A store guard. B. A store manager. C. A shipping customer.20. Where was Ms. White stopped?A. At the d
9、epartment store. B. At the police station. C. At a bookstore.第二部分:阅读理解(共两节,满分4400分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AThere are many fun, free activities that you can do as a family. All that is required is a bit of imagination and some time. And the best part is t
10、hat these are the kind of fun, family memories a child will remember for a lifetime.Family Game NightKids often get games for Christmas or birthdays, and would love to have a chance to play with their family. Or, make up some games of their own. Charades (字谜游戏) is a fun game that will challenge chil
11、dren to use their imagination. Divide the family into teams and let each team come up with words and the other has to act out.Family Art TimePick some time for the family to sit down and come up with their own art. It doesnt need to be just a drawingtake some old magazines, let the kids cut out pict
12、ures and paste them into their own shape. Or let them use leaves, branches and whatever else they can find to make something from their imagination.Family PicnicTaking the family for a picnic is a great way for some fun that doesnt cost any money. If the weather is nice, take them to a park or playg
13、round and let them have a day of playing.Family Field TripA family field trip doesnt have to cost a cent. Ask a nearby farm if you can bring your kids out for a tour and to see some of the animals. Or take them to a park to find certain items from nature. Ask a local business if you could bring the
14、family for a tour to see how things workyou might be surprised at the number of people who would be excited to share what they do with others, and it could be an interesting lesson for kids.1. When playing the game charades, kids are supposed to _.A. prepare some cakes for each otherB. be quick to f
15、ollow others actionsC. sing a song for each other in turnD. connect actions with certain words2. Which activities in the passage depend much on the kids imagination?A. Family Picnic Family Field TripB. Family Game Night Family PicnicC. Family Game Night Family Art TimeD. Family Field Trip Family Gam
16、e Night3. It can be inferred from the last paragraph that _.A. it costs a lot to visit a park for a familyB. you may share your own experience with workersC. you should ask for permission from the farm ownerD. all the people will be excited to share what they have with you4. The passage is mainly in
17、tended for _.A. teachersB. parentsC. touristsD. teenagers【答案】1. D 2. C 3. C 4. B【解析】本文是一篇说明文。主要介绍了几个以家庭为单位的免费活动,这些活动能带给参与的家庭更多的乐趣和回忆。【1题详解】细节理解题。根据Family Game Night部分的Divide the family into teams and let each team come up with words and the other has to act out.(把家庭分成几个小组,让每组说出单词,然后让另一组表现出来)可知,在玩字谜游
18、戏时,孩子们应该把动作和特定的单词联系起来。故选D。【2题详解】细节理解题。根据Family Game Night 部分的Or, make up some games of their own. Charades (字谜游戏) is a fun game that will challenge children to use their imagination.(或者,自己编一些游戏。字谜游戏是一种挑战孩子想象力的有趣游戏)以及Family Art Time部分Or let them use leaves, branches and whatever else they can find to
19、 make something from their imagination.(或者让他们利用树叶、树枝和任何他们能找到的东西,从他们的想象中创造一些东西)可知,Family Game Night Family Art Time很大程度上依赖于孩子们的想象力。故选C。【3题详解】细节理解题。根据最后一段的Ask a nearby farm if you can bring your kids out for a tour and to see some of the animals.(问问附近的农场,你是否可以带你的孩子出去旅游,看看动物)可知,在你旅行之前,想采取的行动的话,你应该征求农场主
20、的同意。故选C。【4题详解】推理判断题。根据第一段的And the best part is that these are the kind of fun, family memories a child will remember for a lifetime.(最棒的是,这是一种乐趣,一种孩子会铭记一生的家庭记忆)可知,这篇文章主要介绍了几个以家庭为单位的免费活动,这些活动能带给参与的家庭更多的乐趣和回忆,所以这篇文章主要是写给父母的。故选B。BThe 92-year-old, thin, calm and proud lady, who is fully dressed each mor
21、ning by eight oclock, even though she is nearly blind, moved to a nursing home today.Her husband of 70 years recently passed away, making the move necessary. After many hours of waiting patiently in the hall of the nursing home, she smiled sweetly when told her room was ready.As she walked slowly to
22、 the elevator, I provided a true description of her tiny room, including the old sheets that had been hung on her window. “I love it,” she said with the happiness of an eight-year-old having just been presented with a new puppy.“Mrs. Jones, you havent seen the roomjust wait.”“That doesnt matter,” sh
23、e replied. “Happiness is something you decide ahead of time. Whether I like my room or not doesnt depend on how the furniture is arranged. Its how I arranged my mind. I have already decided to love it. Its a decision I make every morning when I wake up. Each day is a gift, and as long as my eyes ope
24、n Ill focus on the new day and all the happy memories Ive stored away.” She went on to explain, “Old age is like a bank account. You take what youve put in. So, my advice to you would be to put in a lot of happiness in the bank account of memories. Thank you for your part in filling my memory bank.”
25、 And with a smile, she said, “All my memories are happy ones.”Mrs. Jones was always happy in the nursing home and she died at the age of 108.5. We can infer from the passage that the author _.A. is one of Mrs. Jones childrenB. is a relative of Mrs. JonesC. works in the nursing homeD. is the owner of
26、 the nursing home6. The room in which the old lady will live _.A. is very comfortableB. is fairly bigC. isnt well equippedD. is equipped with new furniture7. Mrs. Jones was very happy when told about her room because she _.A. couldnt see what her room was likeB. thought the nursing home was her home
27、C. would have to live in the nursing homeD. had already made up her mind to be happy8. Which of the following words can best describe Mrs. Jones?A. Proud.B. Cheerful.C. Determined.D. Honest.【答案】5. C 6. C 7. D 8. B【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了一位92岁的老太太积极面对生活,始终保持快乐生活的态度。【5题详解】推理判断题。由第一段“The 92-year-old, thin, ca
28、lm and proud lady, who is fully dressed each morning by eight oclock, even though she is nearly blind, moved to a nursing home today”和第三段第一句“As she walked slowly to the elevator, I provided a true description of her tiny room”可知,作者为老太太服务,可见作者在私人疗养院工作。故正确答案为C。【6题详解】推理判断题。由第三段第一句“As she walked slowly
29、to the elevator, I provided a true description of her tiny room, including the old sheets that had been hung on her window”可知,作者说他向老太太介绍屋子,只说了挂在窗户上旧床单,没有提其他的任何装饰及物品,可见房间本来就很简陋,故正确答案为C。【7题详解】细节理解题。由第五段第三、四、五句“Whether I like my room or not doesnt depend on how the furniture is arranged. Its how I arra
30、nged my mind. I have already decided to love it”可知,老太太很开心是因为她已经下定决心要活的快乐,故正确答案为D。【8题详解】推理判断题。由全文可知,老太太即使住进条件一般的房间也没有怨声载道,而是保持非常乐观的心态,这样的老太太是和蔼可亲,讨人喜欢的,故正确答案为B。CIt may help you to know that there is no such thing as a perfect speech. At some point in every speech, every speaker says something that is
31、 not understood exactly as he has planned. Fortunately, such moments are usually not obvious(明显的) to the listeners. Why? Because the listeners do not know what the speaker plans to say. They hear only what the speaker does say. If you lose your place for a moment, wrongly change the order of a coupl
32、e of sentences, or forget to pause at a certain point, no one will be any the wiser. When such moments occur, dont worry about them. Just continue as if nothing happened.Even if you do make an obvious mistake during a speech, that doesnt really matter. If you have ever listened to Martin Luther King
33、s famous speech-I have a Dream, you may notice that he stumbles(结巴) over his words twice during the speech. Most likely, however, you dont remember. Why? Because you were fixing your attention on his message rather than on his way of speech-making.People care a lot about making a mistake in a speech
34、 because they regard speech-making as a kind of performance rather than as an act of communication(交流). They feel the listeners are like judges in an ice-skating competition. But, in fact, the listeners are not looking for a perfect performer. They are looking for a well-thought-out speech that expr
35、esses the speakers ideas clearly and directly. Sometimes a mistake or two can actually increase a speakers attractiveness by making him more human.As you work on your speech, dont worry about being perfect. Once you free your mind of this, you will find it much easier to give your speech freely.9. T
36、he underlined part in the first paragraph means that no one will _.A. be smarter than youB. notice your mistakesC. do better than youD. know what you are talking about10. You dont remember obvious mistakes in a speech because _.A. your attention is on the contentB. you dont fully understand the spee
37、chC. you dont know what the speaker plans to sayD. you find the way of speech-making more important11. It can be inferred from the passage that _.A. giving a speech is like giving a performanceB. one or two mistakes in a speech may not be badC. the listeners should pay more attention to how a speech
38、 is madeD. the more mistakes a speaker makes, the more attractive he will be.12. What would be the best title for the passage?A. How to Be a Perfect SpeakerB. How to Make a Perfect SpeechC. Dont Expect a Perfect SpeechD. Dont Expect Mistakes in a Speech【答案】9. B 10. A 11. B 12. C【解析】这是一篇说明文。本文主要讲述了演讲
39、时不要太注重演讲的完美,偶尔出错没关系,听众注重的是内容而不是形式,只需放松心情,清楚直接表达观点就行。【9题详解】词句猜测题。根据第一段Because the listeners do not know what the speaker plans to say. They hear only what the speaker does say.本段主要讲在演讲中偶尔出点错没关系,听众注重的是演讲的内容,所以根据上下文的语境可以判断出,划线句子的意思是:没有人会太在意你的错。故选B.【10题详解】细节推理题。根据第二段Because you were fixing your attentio
40、n on his message rather than on his way of speech-making.可知,因为你把注意力集中在演讲的内容上而不是演讲的方式上。所以你不记得演讲中明显的错误,因为你的注意力集中在内容上。故选A.【11题详解】推理判断题。根据倒数第二段Sometimes a mistake or two can actually increase a speakers attractiveness by making him more human.可知,有时候一两个错误就能让演讲者更有人情味,从而增加他的吸引力。由此判断出,演讲中一个或两个错误可能不是坏事。故B项正确
41、。【12题详解】主旨大意题。本文主要讲述了演讲时不要太注重演讲的完美,偶尔出错没关系,听众注重的是内容而不是形式,只需放松心情,清楚直接表达观点就行。所以短文的最佳标题为“不要期待完美的演讲”。故选C项。DA small piece of fish each day may keep the heart doctor away. Thats the finding of a study of Dutch men in which deaths from heart disease were more than 50 percent lower among those who consumed
42、(消耗) at least an ounce (盎司) of salt water fish per day compared to those who never ate fish.The Dutch research is one of three human studies that give strong scientific support to the long held belief that eating fish can provide health benefits, particularly to the heart.Heart disease is the number
43、-one killer in the United States, with more than 550,000 deaths occurring from heart attacks each year. But long before researchers have noticed that the incidence (发生率) of heart disease is lower in cultures that consume more fish than Americans do. There are fewer heart disease deaths, for example,
44、 among the Eskimos of Greenland, who consume about 14 ounces of fish a day, and among the Japanese, whose daily fish consumption (消费) averages more than 3 ounces.For 20 years, the Dutch study followed 852 middle-aged men, 20 percent of whom ate no fish.At the start of the study, average fish consump
45、tion was about two-thirds of an ounce each day, with more men eating lean fish than fatty fish.During the next two decades, 78 of the men died from heart disease. The fewest deaths were among the group who regularly ate fish, even at levels far lower than those of the Japanese or Eskimos. This relat
46、ionship was true regardless of other factors such as age, high blood pressure, or blood cholesterol (胆固醇) levels.13. We can infer from the passage that there are fewer heart disease deaths _.A. in highly-developed countriesB. in countries of the yellow-skin raceC. in the countries with good producti
47、on of fishD. in the countries with high consumption of fish14. The underlined words “lean fish” (paragraph 5) mean “_”.A. large fishB. fresh fishC. fish that have little fatD. fish that live in salt water15. The passage is mainly about _.A. the changes in peoples dietB. the effect of fish eating on
48、peoples healthC. the high incidence of heart disease in some countriesD. the daily fish consumption of people in different cultures【答案】13. D 14. C 15. B【解析】本文是一篇说明文。主要说明了相关调查研究表明吃鱼对人们健康的有积极的影响。吃鱼多的国家,人们的心脏病死亡率相对较低。【13题详解】推理判断题。根据第一段以及第三段的 But long before researchers have noticed that the incidence (
49、发生率) of heart disease is lower in cultures that consume more fish than Americans do.There are fewer heart disease deaths, for example, among the Eskimos of Greenland, who consume about 14 ounces of fish a day, and among the Japanese, whose daily fish consumption (消费) averages more than 3 ounces.( 但是
50、,很久以前,研究者注意到,消费掉更多鱼的国家的心脏病发病略低于美国。心脏病死亡人数在减少,例如,在格陵兰岛的爱斯基摩人中,死于心脏病的人要少一些,爱斯基摩人每天消耗大约14盎司的鱼,而日本人每天的鱼消费量平均超过3盎司)可推知,在鱼类消费量高的国家,心脏病死亡率较低。故选D。14题详解】词义猜测题。根据第五段的At the start of the study, average fish consumption was about two-thirds of an ounce each day, with more men eating lean fish than fatty fish.(在
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2022八年级英语下册 Module 3 Animals Unit 6 Pets课时5 Writing习题课件 牛津深圳版.ppt
