山东省青岛莱西市2020-2021学年高二下学期期末考试(第四次考试)英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省青岛莱西市2020-2021学年高二下学期期末考试第四次考试英语试题 WORD版含解析 山东省 青岛 莱西市 2020 2021 学年 高二下 学期 期末考试 第四 考试 英语试题 WORD
- 资源描述:
-
1、高二学业水平检测(四)英语科试题注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号等填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3.考试结束后,将答题卡交回。第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍1. What does the man s
2、uggest the woman do?A. Buy a new dress B. Exchange the dress. C. Get the dress tailored. 2. What are the speakers talking about?A. A birthday celebration. B. A fancy restaurant C. A holiday plan. 3 What did the woman do for Mary last night?A. She fixed Marys car. B. She gave Mary a phone call C. She
3、 let Mary sleep in her house. 4. Where do the speakers plan to go?A. The theater B. Their moms office. C. Their grandmas house. 5. Who will begin the lecture now?A. Prof. Brookings. B. Dr. Mildens. C. Dr. White. 第二节(共15小题:每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时
4、间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7小题。6. What did the woman do at the Media Camp?A. She learned poster design. B. She studied film-making C. She wrote for a magazine. 7. Why did the woman spend her holiday there?A. To visit her brother. B. To try something different. C. To w
5、ork in the movie industry听下面一段对话,回答第8至第10小题8. What does Julias friends band need?A. A singer. B. A pianist. C. A guitar player. 9. How many members are there in the mans band?A. Two. B. Three. C. Four. 10. What does the man offer to do for the woman?A. Meet her in the garage. B. Introduce her to his
6、 band C. Provide a place for her practice. 听下面一段对话,回答第11至第13小题。11 What does the woman do?A. A doctor. B. A teacher. C. A lawyer. 12. What is the most probable relationship between the speakers?A. Old classmates. B. Mother and son. C. Sister and brother13. What will the man probably do next month?A.
7、Study in a school. B. Give up the boring task. C. Work with the woman听下面一段对话,回答第14至第16小题。14. What are the speakers mainly discussing?A. The mans favorite food. B. Popular food in Belgium C. Belgian eating habits15. How long did the mans Christmas dinner take last year?A. About 6 hours. B. About 5 ho
8、urs C. About 3 hours. 16. What may people there do after a big dinner?A. They eat as much as usual. B. They take exercise to keep fit. C. They eat less in the following days. 听下面一段独白,回答第17至第20小题。17. What prizes were given last week?A. Sports bags B. I-Watches. C. Pens.18. When was the show broadcast
9、 for the first time?A. A week ago. B. A month ago. C. A year ago19. What does the speaker say about the footballer?A. He can speak French. B. He has a famous wife. C. He owns a club.20. How will the listeners tell their answers?A. By making a call. B. By writing a letter. C. By sending a postcard第二部
10、分,阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15个小题,每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AIf your Spanish is good enough, many Spanish gossip magazines being published around the world will provide entertainment and, at the same time, help you practice your language. Diez Minutos: The magazine is a classic Span
11、ish gossip feast with daily news based on many stories of love, separation, divorce and death. The two main parts are headlined love and partners. They also have an online version of the magazine for serious gossip addicts.Hola: It is Spains top weekly magazine and the leader of the gossip world. It
12、 contains many pictures and a round-up of well-known and less well-known nobles and people in show business. Apart from edited highlights from the present and past issues, there is a report of the week and photo of the week. There is also a French version called OhLa!Revista CUORE: As the third best
13、-selling gossip magazine in Spain, it is mainly aimed at younger teenage readers who look not only for current celebrity gossip, but also for fashion and TV news. It uses a lot of oral terms.Revista SEMANA: It is a Spanish magazine covering the latest news on the famous in Spain and Hollywood. It al
14、so offers its readers information on fashion, beauty, cooking and travel.Marujeo: It is a blog serving up a daily diet of national gossip news on Spanish and international celebrities and the celebrity world from a particular point of view.Revista CARAS: It is a magazine published in various countri
15、es of Latin America. It is also exported to certain parts of the United States, bringing together strange and wonderful news from around the world and the famous Latin community.1. Which magazine is also published in French?A. MarujeoB. Revista SEMANA.C. Revista CARAS.D. Hola.2. How many of the maga
16、zines mentioned in the text can be read on the Internet?A. Four.B. Three.C. Two.D. One.3. What can be learned from the passage?A. Diez Minutos presents its readers weekly picturesB. Revista CUORE can help improve ones spoken Spanish.C. Revista SEMANA is intended for readers in teensD. Revista CARAS
17、mainly reports news from Latin America.【答案】1. D 2. C 3. B【解析】【分析】本文为说明文。文章介绍了西班牙语的一些八卦娱乐杂志的情况。【1题详解】细节理解题。根据Hola部分中“There is also a French version called OhLa!(还有一个法语版本叫OhLa!)”可知,Hola有法语版。故选D。【2题详解】细节理解题。根据第二段中“They also have an online version of the magazine for serious gossip addicts.( 他们还为重度八卦爱好者
18、提供了该杂志的网络版)”以及第六段“M: It is a blog serving up a daily diet of national gossip news on Spanish and international celebrities and the celebrity world from a particular point of view.(M:这是一个博客,从特定角度提供西班牙和国际名人以及名人世界的国家八卦新闻)”可知,Blog“博客”是写在网络上的,可以在网上阅读。故文中提到的有两本杂志可以在网上阅读。故选C。【3题详解】细节理解题。根据第四段“Revista CUORE
19、: As the third best-selling gossip magazine in Spain, it is mainly aimed at younger teenage readers who look not only for current celebrity gossip, but also for fashion and TV news. It uses a lot of oral terms.( Revista CUORE:西班牙第三畅销八卦杂志,主要面向青少年读者,他们不仅关注当下的名人八卦,还关注时尚和电视新闻。它使用了很多口头术语)”可知,Revista CUOR
20、E可以帮助提高西班牙语口语。故选B。BBorn in 1954, Oprah Winfrey is best known for her multi-award-winning talk show as the most influential woman in the world. Its no surprise that her recognition can bring overnight sales fortune that defeats most, if not all, marketing campaigns. The star features about 20 product
21、s each year on her Favorite Things show. Theres even a term for it: the Oprah Effect. Her television career began unexpectedly. When she was 16 years old, she had the idea of being a journalist to tell other peoples stories in a way that made a difference in their lives and the world. She was on tel
22、evision by the time she was 19 years old. And in 1986 she started her own television show with a continuous determination to succeed at first.TIME magazine wrote, People would have doubted Oprah Winfreys swift rise to host of the most popular talk show on TV. In a field dominated by white males, she
23、 is a black female of big size. As interviewers go, she is no match for Phil Donahue. What she lacks in journalistic toughness, she makes up for in plainspoken curiosity, rich humor and, above all understanding. Guests with sad stories to tell tend to bring out a tear in Oprahs eye. They, in turn, o
24、ften find themselves exposing things they would not imagine telling anyone, much less a national TV audience.I was nervous about the competition and then I became my own competition raising the bar every year, pushing, pushing, pushing myself as hard as I knew. It doesnt matter how far you might ris
25、e. At some point you are likely to fall if you re constantly doing what we do, raising the bar. If you re constantly pushing yourself higher, higher the law of averages, you will at some point fall. And when you do, I want you to know this, remember this: there is no such thing as failure. Failure i
26、s just life trying to move us in another direction as Oprah addressed graduates at Harvard on May 30.4. What does the Oprah Effect refer to in the first paragraph?A. the influence on talk show hostsB. the power of Oprahs opinions.C. the effect on a business.D. the audience of Oprahs talk show.5. Wha
27、t can be inferred about Oprahs television career?A. She must have been challenged a lotB. She gained fame as planned.C. It lives up to her parents expectation.D. She once gave up on her choice.6. What message did Oprah give to Harvard graduates?A. Success comes after failure.B. Pushing physical limi
28、ts makes no senseC. Aiming higher hurtsD. Failure is part of life.7. Which of the following best describes Oprah Winfrey?A. Friendly.B. HumorousC. Determined.D. Patient【答案】4. C 5. A 6. D 7. C【解析】【分析】本文是说明文。介绍了奥普拉,脱口秀女王,著名脱口秀节目主持人;同时,她也是最具影响力的女性。得到奥普拉认可的商品很可能一夜售罄,这比任何的市场宣传手段都更有效。【4题详解】细节理解题。根据第一段“Its
29、 no surprise that her endorsement(认可)can bring overnight sales fortune that defeats most, if not all, marketing campaigns.”(毫无疑问,她的认可最能一夜之间带来销售财富,可以打败几乎全部营销活动。)可知,得到奥普拉温弗瑞认可的东西可能会一夜售罄,能打败几乎所有的市场宣传手段,这就是奥普拉效应,故选C。【5题详解】推理判断题。根据第三段“People would have doubted Oprah Winfreys swift rise to host of the mos
30、t popular talk show on TV. In a field dominated by white males”(人们可能会怀疑奥普拉温弗瑞(Oprah Winfrey)如何迅速成为最受欢迎的电视脱口秀主持人,这是在白人男性占主导地位的领域)可知,人们,尤其是男性白种人,怀疑过奥普拉的迅速成名,故选A。【6题详解】推理判断题。根据第四段“there is no such thing as failure. Failure is just life trying to move us in another direction”(生活中没有失败这样的东西,所谓的失败只是生命在指引你换
31、一个方向前行,)奥普拉认为失败是生活的一部分,故选D。【7题详解】推理判断题。根据第二段“with a continuous determination to succeed at first”(一开始要有持续不断的决心才能成功)可知,奥普拉意志坚定,故选C。CAs a 51-year-old first-aid responder since 1984, Jeffrey never knows what type of situation he might walk into, or who hell meet along the wayTen years into the job, Jef
32、frey received a call that reported that a man in his early 30s had fallen down in the Mall of America. When Jeffrey and his partner arrived at the scene, they found the young male face down on the ground. He had gone unconscious, making weak attempts to breathe. His wife stood beside him holding the
33、ir small son in horror. They quickly rushed to calm the man to keep him under control and offer necessary first aid. After Jeffrey dropped the patient off at the neighboring hospital, he thought about the man and his family for a long time. Jeffrey thought he had experienced everything under the sun
34、 until one random visit to Office Max three years ago, where he met a man repeatedly walking back and forth while staring at him. As it turned out, the man was the patient he had saved 20 years earlier.You gave me 20 years more than I ever thought Id have, the man said. He thanked Jeffrey repeatedly
35、 and told him he had someone he wanted him to meet. He stepped around the corner and reappeared with a 20-something-year-old man. Jeffrey instantly knew that it was the son he had seen standing by his mother all those years agoThat day changed my life, Jeffrey said. Before that, everything was about
36、 workWhen I talk to my beginner-training class, I tell them you never know the effect you can have on someones life.8. What did Jeffrey do with the young man?A. He cured the man at the scene.B. He took care of the mans wife and son.C. He only sent the man to hospital.D. He did what was needed9. What
37、 did Jeffrey think of the encounter with the man at Office Max?A. It was a common routine.B. It was troublesomeC. It was unbelievableD. It was a dangerous situation.10. Why was the man thankful to Jeffrey?A. Jeffrey helped bring up his little sonB. Jeffrey donated to support his family.C. Jeffreys h
38、elp gave him the present happy life.D. Jeffreys kindness taught his son to be a new doctor.11. How did the meeting change Jeffreys life?A. He was rewarded with much moneyB. He changed his attitude to his job.C. He got a promotion to be a team leader.D. He took up teaching work to train newcomers.【答案
39、】8. D 9. C 10. C 11. B【解析】【分析】本文是一篇记叙文,讲述了急救医务人员Lanenberg与其20多年前救助的病人偶然重逢,病人的感激使他对自己的工作有了新的认识。【8题详解】细节理解题。根据第二段中的“They quickly rushed to calm the man to keep him under control and offer necessary first aid.”(他们迅速赶来让那个人平静下来,控制住他,并提供了必要的急救。)“可知,面对紧急情况,Jeffrey对那个年轻人提供了必要的急救,做了需要做的事。故选D项。【9题详解】推理判断题。根据文
40、章第三段“Jeffrey thought he had experienced everything under the sun until one random visit to Office Max three years ago, where he met a man repeatedly walk back and forth while staring at him. As it turned out, the man was the patient he had saved 20 years earlier.(杰弗里认为自己已经经历了世间的一切,直到三年前,他偶然去了“麦克斯办公室
41、”,在那里,他遇到了一个男人,一边来回走动,一边盯着他看。结果证明,这个人就是他20年前救的那个病人)”可知,在偶遇以前救助过的病人之前,Jeffrey以为自己已经经历了一切,言外之意,他怎么也想不到自己竟会遇到以前救助过的病人,由此判断出,Jeffrey认为这是难以置信的。故选C项。【10题详解】细节理解题。根据文章第四段“You gave me 20 years more than I ever thought Id have, the man said(“你给了我20年的时间,这比我想的还要长。”他说)”可推断,那人说Jeffrey让他多活了20年,也就是说他认为他现在的快乐生活是Jef
42、frey给他的,故选C项。【11题详解】推理判断题。根据文章最后一段“That day changed my life,” Jeffrey said. “Before that, everything was about workWhen I talk to my beginner-training class, I tell them you never know the impact you can have on someones life(“那天改变了我的生活,”Jeffrey说。“在那之前,一切都是关于工作的当我在我的初学者培训班上发言时,我告诉他们,你永远不知道你能对别人的生活产生
43、什么样的影响。”)可知,那之前,一切都是关于工作的,与以前救助过的病人偶遇之后,Jeffrey告诉学生们你永远不会知道你对别人的生活会产生什么影响,因此推断这件事改变了Jeffrey对工作的态度,故选B项。DResearchers say spicy tomatoes could soon be on the menu thanks to the rise of gene-editing technology.Its not the first time that experts have claimed techniques could develop fruit with unusual
44、features: scientists have already been looking at changing the color of kiwi fruit and bettering the taste of strawberries.But researchers in Brazil and Ireland say such methods could also offer practical advantages, with hot tomatoes offering a new way of harvesting the pungent chemicals found in p
45、eppers known as capsaicinoids, which make food taste “hot”.“Capsaicinoids are valuable. They are used as painkillers and there are some researches showing that they promote weight loss,” said Agustin Zsogon from a Brazilian university, a co-author of a new article arguing for the benefits of enginee
46、ring hot tomatoes.Writing in the journal Trends in Plant Science, the researchers say peppers are difficult crops to grow and low productive. Worse still, it is tricky to keep the pungency of the fruits table. By contrast, tomato production is high and the plant is well-studied. “You could produce t
47、he capsaicinoids in a more cost-effective manner,” said Zsogon. Tomatoes and peppers developed from a common ancestor, but separated about 19 million years ago. “All these genes to produce capsaicinoids exist in the tomato, they are just not active,” said Zsogon. “Using gene-editing technology, it i
48、s likely to switch these genes back on in tomatoes, making the fruit more special”, he said.12. Why are the tomatoes made hot by the researchers?A. To test the gene-editing technologyB. To improve the amount of the tomatoesC. To explore ways to harvest more capsaicinoids.D. To make the tomatoes more
49、 delicious.13. For what purpose can capsaicinoids be used according to the text?A. To put on weight.B. To ease the pain.C. To improve sleep.D. To better the look.14. What is Zsogons attitude to the gene-editing technology?A. Confident.B. Critical.C. Anxious.D. Doubtful.15. Whats the main idea of the
50、 text?A. An introduction to gene-editing plants.B. Creating hot tomatoes by gene-editing.C. Problems with capsaicinoid production.D. The procedure of producing capsaicinoids.【答案】12. C 13. B 14. A 15. B【解析】【分析】本文是说明文。文章报道了巴西和爱尔兰的研究人员用基因编辑技术培育辣番茄的研究与它的意义和前景。【12题详解】细节理解题。根据第三段“But researchers in Brazil
51、 and Ireland say such methods could also offer practical advantages, with hot tomatoes offering a new way of harvesting the pungent chemicals found in peppers known as capsaicinoids, which make food taste “hot”. (但巴西和爱尔兰的研究人员说,这种方法也可以提供实际的优势,如辣西红柿提供了一种新的收获辣椒中被称为辣椒素的刺激性化学物质的方法,这种化学物质使食物尝起来“辣”)”可知,辣西红
52、是对收获辣椒素的新方法的探索。故选C。【13题详解】细节理解题。根据第四段“They are used as painkillers and there are some researches showing that they promote weight loss(它们被用作止痛药,有一些研究表明它们能促进减肥)”可知,辣椒素可用于止痛。故选B。【14题详解】推理判断题。根据最后一段中“Using gene-editing technology, it is likely to switch these genes back on in tomatoes, making the fruit
53、 more special”, he said. (他说:“利用基因编辑技术,这些基因必然会在番茄中重新启动,给这种水果增加活力”)”可推知,Zsogon对用基因编辑技术的应用充满信心。故选A。【15题详解】主旨大意题。根据第一段“Researchers say spicy tomatoes could soon be on the menu thanks to the rise of gene-editing technology. (研究人员表示,由于基因编辑技术的兴起,辣番茄可能很快就会出现在菜单上)”结合文章介绍了用基因编辑技术培育辣番茄的话题,下文都是围绕这一话题展开,可知文章的主旨
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-377997.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
