上海市金山区2021届高三英语上学期期末(一模)试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 上海市 金山区 2021 届高三 英语 学期 期末 试题 解析
- 资源描述:
-
1、上海市金山区2021届高三英语上学期期末(一模)试题(含解析)(考试时间120分钟,总分140分)I. Listening ComprehensionSection ADirections: In Section A, you will hear ten short conversations between two speakers. At the end of each conversation, a question will be asked about what was said. The conversations and the questions will be spoken
2、only once. After you hear a conversation and a question about it, read the four possible answers on your paper, and decide which one is the best answer to the question you have heard.1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is most probably the man?A. A journalist.B. An astronaut.C. A writer.D. A worker.【答案】C【解析】【
3、原文】W: I have read most of your fictional works. I enjoyed them, especially the one that has come out recently.M: Thank you. In that piece of work, I just imagined myself being a journalist who traveled to space.Q: What is most probably the man?2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where does the conversation most pr
4、obably take place?A. In a restaurant.B. On a train.C. On a plane.D. In a cigarette shop.【答案】B【解析】【原文】M: Cant I just open a window, or go to the buffet car?W: Im sorry, but you must put out your cigarette. Otherwise, Ill have to ask you to get off at the next station.Q: Where does the conversation mo
5、st probably take place?3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What do we know about Angela?A. Shes dependable.B. Shes time-conscious.C. Shes frequently late.D. Shes good at sports.【答案】C【解析】【原文】W: What time are we setting off on the mountain-climbing trip, Dad?M: Perhaps around ten oclock. Depends on what time Angela
6、arrives. Shes usually behind schedule.Q: What do we know about Angela?4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman imply?A. She will help the man pay for the opera tickets.B. She would like to go with the man to the opera.C. There is no time left to order opera tickets.D. Going to the opera is time-cons
7、uming.【答案】D【解析】【原文】M: I wish I could afford season tickets to the opera.W: Well, just think of how much time you have to do other things.Q: What does the woman imply?5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers most likely to do?A. Go out to eat when the museum closes.B. Check if the museum cafeteria
8、is open.C. Meet each other later in the day.D. Leave the museum temporarily.【答案】D【解析】【原文】M: I know the museum cafeteria isnt open yet, but these paintings of food are so realistic that they are making me hungry!W: Me too. Lets go out and find a restaurant and come back later.Q: What are the speakers
9、 most likely to do?6. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman mean?A. The man will find a job if he perseveres.B. The man should keep his current job.C. The man can get a job where the woman works.D. The man should look for a job in a different field.【答案】A【解析】【原文】M: Ive been looking for a job for mont
10、hs. I cant find anything in my field.W: I know how you feel, but you should keep at it. Eventually something will come up.Q: What does the woman mean?7. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How will the womans problem be settled?A. She will get her money back from the shop.B. She will have to talk to the manager about
11、 it.C. She can exchange the T-shirt for a larger one.D. She can complain to the after-sale service department.【答案】A【解析】【原文】W: Id like to talk to someone about the T-shirt. It has shrunk to half its original size.M: Sorry, madam, weve had a lot of complaints about the T-shirts. Dont worry. You will r
12、eceive a full refund.Q: How will the womans problem be settled?8. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What can we learn from the conversation?A. It is a hot and smoggy day.B. There is a traffic jam on King Street.C. A vehicle is polluting the air.D. The man is reading a report online.【答案】C【解析】原文】W: Good morning! This
13、 is Clean Air Hot Line. May I help you?M: Yes, Id like to report a smoking vehicle running on King Street.Q: What can we learn from the conversation?9. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman mean?A. The price for rent is beyond them.B. The neighborhood is not near enough.C. They can rent it as soon a
14、s possible.D. They dont need a new apartment.【答案】A【解析】【原文】M: Helen told me about an apartment for rent in her building.W: Everything in that neighborhood is out of our price range.Q: What does the woman mean?10. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What do the man and woman say about the restaurant?A. They are its reg
15、ular customers.B. They like the Italian food best.C. They prefer the new chef there.D. They are disappointed at its changes.【答案】D【解析】【原文】M: I used to eat at this place regularly. For years, they had the best Italian food in town.W: I agree. It was one of my favorites too until they redecorated and h
16、ired a new chef.Q: What do the man and woman say about the restaurant?Section BDirections: In Section B, you will hear two short passages and one longer conversation, and you will be asked several questions on each of the passages and the conversation. The passages and the conversation will be read
17、twice, but the questions will be spoken only once. When you hear a question, read the four possible answers on your paper and decide which one would be the best answer to the question you have heard.听下面一段独白,回答以下小题【此处可播放相关音频,请去附件查看】11. Why does the speaker suggest not driving to the museums?A. There
18、is not enough parking space.B. Parking on the street is not allowed.C. New drivers may not find the museums.D. It is not environmental-friendly to drive.12. When do the museums open?A. 8:30.B. 9:00.C. 9:30.D. 10:00.13. How can visitors continue their exploration of the museums after the visit?A. By
19、attending school.B. By using the Internet.C. By conducting studies.D. By arranging activities.【答案】11. A 12. D 13. B【解析】【原文】With much to see and do at our museums, we have some tips to make your visit with us a memorable one.Before you arrive, please plan ahead. Learn what exciting activities and exh
20、ibitions may be available during your stay, as well as hours and directions, by visiting our website, sending an e-mail for information, or calling 202-633-1000. Wear comfortable shoes. Our museums cover an area from 3rd to 14th Street. Please ride, dont drive, or use the Metro to visit us as on-str
21、eet parking is limited.When you arrive, please start your visit at the Information Center. Located in the Castle, it is open daily from 8:30 AM to 5:30 PM, one and a half hours earlier than the museums. Here, you can ask questions and obtain various leaflets. Explore any exhibition or gallery that c
22、atches your attention and participate. Visit the Air and Space Museum, American Indian Museum. Visit the Museum Stores, see a film at the Air and Space Museum or Natural History Museum, or just have a walk through our gardens.After your visit, talk about the things you see and connect them to what y
23、ou are learning at home or at school. Keep your curiosity. You can continue your museum adventure with virtual activities by learning online.听下面一段独白,回答以下小题【此处可播放相关音频,请去附件查看】14. What did Starbucks mainly sell in the 1970s?A. Coffee beans.B. Unique coffee drinks.C. Excellent service.D. A comfortable a
24、tmosphere.15. What is the secret of Starbucks success according to the passage?A. Offering high quality coffee to customers.B. Introducing European brands to America.C. Giving customers a complete satisfying experience.D. Selling expensive coffee to make the brand unique.16. What is this passage mai
25、nly about?A. The current worth of Starbucks.B. The development of Starbucks.C. The co-founder of Starbucks.D. The first branch of Starbucks.【答案】14. A 15. C 16. B【解析】【原文】The United States didnt invent coffee but they did invent modern coffee shop culture. Coffee sales are generally worth more than $1
26、00 billion now, compared with those decades ago. It all began with one business in particular Starbucks, an American company that has become a global brand.The first branch of Starbucks was opened in 1971 by three friends in Pike Place Market located in downtown Seattle. At that time, people made co
27、ffee at home or bought them at restaurants. So, in the 1970s, Starbucks was nothing more than a coffee bean supplier.In 1983 Howard Schultz, one of the co-founders of Starbucks, traveled to Milan and was amazed by local coffee shops. He saw the opportunity to bring that concept to the U.S. By learni
28、ng from the experience of European coffee shops, he found that what really mattered was not where people walked into but what customers could expect. He suggested that Starbucks cultural value should rely on giving their customer a complete experience: quality coffee, excellent service and a unique
29、atmosphere. Now everybody talks about experience, but Starbucks had that in mind in the 1980s. That was the secret that enabled Starbucks to charge more than $3 for a cup of coffee at that time. And now, as we all know, based on Schultzs concept, Starbucks is one of the coffee giants in the world.听下
30、面一段较长对话,回答以下小题【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. Why does the man want to rent a car?A. Because he needs a luxury car to show off.B. Because his own car is not available.C. Because the meeting place is far away.D. Because he cannot drive a manual car.18. How much does the man need to pay in total?A. 3,600 yuan.B
31、. 4,000 yuan.C. 7,600 yuan.D. 10,000 yuan.19. What should the man do when the rental period is over?A. Refill the tank of the gas.B. Present a valid credit card.C. Mail the key to the rental company.D. Drive the car back to where he rents it.20. What are the two speakers talking about?A. Driving ski
32、lls.B. Car rental.C. Insurance policy.D. Car brands.【答案】17. B 18. C 19. A 20. B【解析】【原文】W: Good afternoon, Sir. Can I help you?M: Oh, I do hope so. Im going to Hangzhou to attend a meeting and my car just broke down. Do you happen to have a car available right now?W: What sort of car do you have in m
33、ind and for how many days?M: I prefer an automatic car of those luxury brands and I need it for three days.W: We have a BMW 740 right now in the parking lot. It is a pretty new one and our price is 1,200 yuan per day with unlimited distance. We require a rental deposit of 4,000 yuan now, but you wil
34、l get it back after the rental service is done.M: Does that include everything?W: We offer unlimited distance allowance and special insurance that pays for repair of any damage.M: OK, I think I will have that one. Where can I return the car once the rental period is up?W: Well, we have parking lots
35、near every major airport and railway station. You just return the car there and leave the key to our staff in the parking lot. Or you can put the key in the drop box of our rental offices if you cant find our staff at the parking lot.M: Do I have to return the car with a full tank of gas? I know tha
36、t is the standard procedure with most rental companies.W: Yes, unless you are willing to pre-pay for the gas now. Review the car please before you drive off the lot. If the gas tank is not full or if you see some damage, please inform us immediately.M: Thank you for reminding me of that. Im quite cl
37、ear how this all works now.W: Lovely! Now may I have your drivers license and credit card for a moment, please? And here is our rental agreement. Please carefully review it and then sign your name here.M: OK.II. Grammar and vocabularySection ADirections: Read the following passage. Fill in the blank
38、s to make the passage coherent. For the blanks with a given word, fill in each blank with the proper form of the given word. For the other blanks, fill in each blank with one proper word. Make sure that your answers are grammatically correct.Melbourne: So lovely. So. livable.Every year, the Economis
39、t Intelligence Unit (EIU) releases a list of 140 cities and ranks them in terms of their “livability”. Melbourne _21_ (top) the list for the fifth year running.The rankings rate “relative comfort” for more than 30 factors across five categories: stability, health care, education, infrastructure (基础设
40、施), and culture and environment. The final scores _22_ (calculate) as a percentage ranging from 1 (“intolerable”) to a perfect score of 100 (“ideal”).Take a look at the top 10 cities, and you will find that half of _23_ are in Australia and New Zealand, three in Canada, and two in Europe. Theyre all
41、 medium-size cities in prosperous countries, _24_ relatively low population densities. Its an equation (平衡,制衡局面) that leads to low crime rates and a functional infrastructure.Does that mean non-Melbournians should all pack up and move to the worlds _25_ (livable) metropolis? Not necessarily._26_ the
42、 top 10 cities in the EIUs rankings may be pleasant to live in, theyre not high on most peoples lists of top cities to visit. After all, they are not cities _27_ (describe) as dynamic (充满活力的). Before Melbourne assumed the No. 1 ranking, it was Vancouver _28_ came out on top for almost a decade its i
43、ncredible stability.“I find Melbourne a really boring town, so more livable means really dull,” said a policeman in Australia. “I live in Sydney because its interesting, not because its comfortable.”Raised is the question whether you want to live in a livable city or a dynamic one. Big cities like T
44、okyo, London and New York suffer in the rankings because of higher crime rates and overburdened infrastructure, _29_ drags down the rating of how “comfortable” they are. Yet theyre hard_30_ (beat) when it comes to recreational offerings, including nightlife, culture and entertainment.【答案】21. has top
45、ped 22. are calculated 23. them 24. with 25. most livable 26. Though/ Although/ While 27. described 28. that 29. which 30. to beat【解析】本文是说明文。文章主要介绍了非常宜居的墨尔本城市。【21题详解】考查动词时态。句意:墨尔本已经连续五年位居榜首。根据后文的the fifth year running可知,此处是指从过去一直延续到现在的动作,需要用现在完成时态。故填has topped。【22题详解】考查语态。句意:最终分数以百分制计算,从1(“无法忍受”)到满分
46、100(“理想”)。本句主语是The final scores,谓语动词是calculate,主谓之间是被动关系,需要用被动语态,此处是描述现在的事实,所以用一般现在时的被动语态,主语是复数。故填are calculated。【23题详解】考查代词。句意:看看排名前10的城市,你会发现其中一半在澳大利亚和新西兰,三个在加拿大,两个在欧洲。此处需要用代词指代前文的top 10 cities,用第三人称复数形式they。空前有介词of,介词后面加宾格。故填them。【24题详解】考查介词。句意:它们都是富裕国家的中等规模城市,人口密度相对较低。此处“人口密度相对较低”是对前面的解释,需要用with
47、连接,做伴随状语。故填with。【25题详解】考查形容词最高级。句意:这是否意味着非墨尔本人应该收拾行装,搬到世界上最宜居的大都市?不一定。根据语境及前文的the可知,此处需要用最高级。故填most livable。【26题详解】考查让步状语从句。句意:尽管经济学人智库排名的前10位城市可能是令人愉快的居住城市,但它们在大多数人心目中的旅游城市排名并不靠前。根据句意,此处前后句是让步关系,表示让步的连接词有though/ although/ while。故填Though/ Although/ While。【27题详解】考查过去分词。句意:毕竟,它们不是被描述为充满活力的城市。describe与
48、cities是逻辑动宾关系,应用过去分词做后置定语。故填described。【28题详解】考查强调句。句意:温哥华以其令人难以置信的稳定,在近十年的时间里一直位居榜首。本句的强调句句型,it be +被强调部分+that.,此处被强调部分是Vancouver。故填that。【29题详解】考查定语从句。句意:像东京、伦敦和纽约这样的大城市由于较高的犯罪率和不堪重负的基础设施而在排名中受损,这拉低了这些城市“舒适程度”的排名。本句的非限制性定语从句,从句修饰前面整个句子,在从句中做主语,应用which引导。故填which。【30题详解】考查不定式。句意:然而,当谈到娱乐产品,包括夜生活、文化和娱乐
49、时,他们很难被击败。此处用不定式做定语,修饰they。故填to beat。Section BDirections: Complete the following passage by using the words in the box. Each word can only be used once. Note that there is one word more than you need.A. developed B. roughly C. standards D. inseparable E. awareness F. sustainableG. definitely H. tran
50、sform I. vegetarian J. inform K. importedHow Big is the Ecological Footprint of Your Food?There is no doubt that eating less meat is good for our planet. However, if you are not ready to give up meat entirely, how to make a more _31_ choice? Or have you ever thought about where the fish in your soup
51、 comes from? Or have you ever wondered how to reduce environmental impact of your meals?We are what we eat! confirms the important notion that food and human are _32_. Food is culture, a sense of identity and a personal preference. But globally, our food system accounts for _33_ a quarter of manmade
52、 greenhouse gas emissions. Thats why we should rethink our food consumption and include “the good food for the planet Earth” into our next recipe!An expert from WWF Sweden (瑞典世界自然基金会) discussed the role of WWF at one meeting about future food. WWF Sweden aims to _34_ production and consumption of fo
53、od to increase sustainability. There are three interesting tools _35_ by WWF Sweden that can help you to make the right choice on food consumption.“Our Planet Plate” is a campaign with which WWF Sweden hopes to raise climate change _36_ about food consumption. Aiming to address the goal of the Paris
54、 Agreement to limit global warming to 1.5 degrees, WWF provides information on how much greenhouse gases a meal should release to achieve the goal.WWF Food Calculator is a tool that gives you an idea of how much greenhouse gas emissions your breakfast, lunch or dinner leads to. This tool can _37_ ho
55、w much carbon dioxide is released from the ingredients you use to cook. If you want to reach the goal of 1.5 degrees emission reduction, you are looking at having approximately 11 kg of CO2 equivalent food per week. You do not have to be _38_ to reach this goal, but you have to be creative with your
56、 recipes. For instance, you could choose free-range meat or opt for local fish over mass-produced meat or _39_ fish.Initiated by SLU, a Meat-Guide has been taken up and expanded by WWF Sweden since 2015. The Meat-Guide bases on five _40_ of climate, biodiversity, chemical pesticides, animal welfare
57、and antibiotics. You can download the Meat-Guide app onto your phone and use it the next time you do your groceries.【答案】31. F 32. D 33. B 34. H 35. A 36. E 37. J 38. I 39. K 40. C【解析】本文为说明文。食物和人类是相互依存的,但是在全球范围内,我们的食品系统占人为温室气体排放的四分之一,我们应该重新思考我们的食物消费,减少饮食对环境的影响。【31题详解】考查形容词。句意:然而,如果你还没有准备好完全放弃肉类,如何做出一
58、个更可持续的选择? 分析句子成分可知,此处作定语,故应用形容词,结合句意,“sustainable(可持续的)”符合语境,故选F。【32题详解】考查形容词。句意:“我们吃什么就是什么!”证实了一个重要的概念,即食物和人是不可分割的。分析句子成分可知,所设空作表语,“食物和人是密不可分的(inseparable)”,故inseparable符合语境,故选D。【33题详解】考查副词。句意:但就全球而言,我们的食品系统约占人类温室气体排放的四分之一。分析句子成分并结合语境,此处应用副词,意为“大约,大概”,roughly符合句意,故选B。【34题详解】考查动词。句意:世界自然基金会瑞典分会旨在改变食
59、品的生产和消费,以提高可持续性。根据其前的“aims to”可知应用动词原形,结合句意,“transform(改变)”符合语境,故选H。【35题详解】考查过去分词。句意:瑞典世界自然基金会开发了三种有趣的工具,可以帮助你在食物消费上做出正确的选择。分析句子成分可知,“ _5_ by WWF Sweden”作后置定语,结合句意,“由瑞典世界自然基金会开发(develop)的三个有趣的工具”, “开发(develop)”与“three interesting tools”之间为被动关系,故用过去分词形式,即developed,故选A。【36题详解】考查名词。句意:“Our Planet Plate
60、”是瑞典世界自然基金会发起的一项运动,旨在提高人们对食物消费的气候变化意识。分析句子结构可知,所设空处应用名词,作宾语,与其前的raise构成固定搭配“raise awareness”,意为“提高意识”,所以填awareness,故选E。【37题详解】考查动词。句意:这个工具可以告诉你烹饪所用的食材释放了多少二氧化碳。分析句子成分可知,此处应用动词原形,结合句意,“inform(告诉,报告)”符合语境,故选J。【38题详解】考查名词。句意:你不必成为素食者来达到这个目标,但你必须创造性地使用你的食谱。根据语境,上文提到“If you want to reach the goal of 1.5
61、degrees emission reduction, you are looking at having approximately 11 kg of CO2 equivalent food per week(如果你想达到减排1.5度的目标,你就需要每周食用约11公斤二氧化碳当量的食物)”可知,为了达到这个目标,你不必成为“素食者(vegetarian)”,vegetarian符合语境,故选I。【39题详解】考查过去分词。句意:例如,你可以选择自由放养的肉,或者选择本地的鱼,而不是大量生产的肉或进口的鱼。结合句意,与上文“local fish(本地的鱼)”对比,此处意为“进口的(import
62、ed)鱼”,故选K。【40题详解】考查名词。句意:肉类指南基于气候、生物多样性、化学农药、动物福利和抗生素等五个标准。结合句意,“climate, biodiversity, chemical pesticides, animal welfare and antibiotics”为肉类指南所设立的五个“标准(standards)”,故选C。III. Reading ComprehensionSection ADirections: For each blank in the following passage there are four words or phrases marked A,
63、B, C and D. Fill in each blank with the word or phrase that best fits the context.Ecotourism is often regarded as a form of nature-based tourism and has become an important alternative source of tourists. It is broadly defined as low _41_ travel to endangered and often undisturbed locations. It is d
64、ifferent from traditional tourism because it allows the traveler to become educated about the areas. And it often provides funds for conservation and _42_ the economic development of places that are frequently poverty-stricken.Ecotourism and other forms of sustainable travel have their _43_ with the
65、 environmental movement of the 1970s. Ecotourism itself did not become prevalent (流行的) as a travel concept until the late 1980s. During that time, increasing environmental awareness and a desire to travel to natural locations as _44_ to built up tourist locations made ecotourism desirable.Since then
66、, several different organizations specializing in ecotourism have developed and many different people have become experts on it. Martha D. Honey, PhD, a co-founder of the Center for Responsible Tourism, _45_, is just one of many ecotourism experts.Opportunities for ecotourism exist in many different
67、 locations worldwide and its activities can vary _46_.Madagascar, for instance, is famous for its ecotourist activity as it is a biodiversity hotspot, but also has a high priority for environmental conservation and is devoted to reducing poverty. Conservation International says that 80% of the count
68、rys animals and 90% of its plants are _47_ to the island. Madagascars lemurs (马达加斯加狐猴) are just one of many _48_ that people visit the island to see.Because the islands government is _49_ to conservation, ecotourism is allowed in small numbers because education and funds from the travel will make it
69、 easier in the future. _50_, this tourist revenue also aids in reducing the countrys poverty.Despite the popularity of ecotourism in the above-mentioned examples, there are several _51_ of ecotourism as well. The first of these is that there is no one definition of the term so it is difficult to kno
70、w which trips are _52_ considered ecotourism.Critics of ecotourism also cite that increased tourism to _53_ areas or ecosystems without proper planning and management can actually harm the ecosystem and its species because the infrastructure needed to sustain tourism such as roads can contribute to
71、environmental degradation (恶化).Ecotourism is also said by critics to have a negative impact on _54_ communities because the arrival of foreign visitors and wealth can shift political and economic conditions and sometimes make the area _55_ tourism instead of the domestic economic practices.Regardles
72、s of these criticisms though, ecotourism and tourism, in general, are increasing in popularity all over the globe and tourism plays a large role in many worldwide economies.41 A. impactB. frequencyC. standardD. profit42 A. undergoesB. supervisesC. benefitsD. ignores43. A. agenciesB. impactsC. obstac
73、lesD. origins44. A. addictedB. opposedC. reducedD. attached45. A. in particularB. in a senseC. as a resultD. for example46. A. widelyB. accordinglyC. respectivelyD. naturally47. A. subjectB. fatalC. peculiarD. close48. A. residentsB. speciesC. propertiesD. locations49. A. restrictedB. accustomedC. c
74、onnectedD. committed50. A. After allB. On occasionC. By contrastD. In addition51. A. perspectivesB. consequencesC. criticismsD. methods52. A. brieflyB. trulyC. luckilyD. carefully53. A. sensitiveB. inaccessibleC. cultivatedD. vast54. A. agriculturalB. remoteC. localD. divided55. A. depend onB. diffe
75、r fromC. deal withD. dig into【答案】41. A 42. C 43. D 44. B 45. D 46. A 47. C 48. B 49. D 50. D 51. C 52. B 53. A 54. C 55. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了生态旅游的发展和生态旅游的优缺点,并说明了生态旅游和旅游业在全球越来越受欢迎,旅游业在许多世界经济中扮演着重要角色。【41题详解】考查名词词义辨析。句意:它被广泛定义为前往濒危和通常未受干扰的地点的低影响旅行。A. impact影响;B. frequency频率;C. standard标准;D. profit利润
76、。根据上文的“It is broadly defined as”可知,此处描述生态旅游,应为对自然影响低的旅游。故选A项。【42题详解】考查动词词义辨析。句意:它还经常为环境保护提供资金,对贫困地区的经济发展有益。A. undergoes经历;B. supervises监督;C. benefits对有益;D. ignores忽视。根据上文“it often provides funds for conservation(它经常为环境保护提供资金)”可知,此处描述生态旅游的好处,可以推断,应为“对贫困地区的经济发展有益”。故选C项。【43题详解】考查名词词义辨析。句意:生态旅游和其他形式的可持续
77、旅游都起源于20世纪70年代的环保运动。A. agencies代理;B. impacts影响;C. obstacles障碍;D. origins起源。根据后文“Ecotourism itself did not become prevalent (流行的) as a travel concept until the late 1980s.(直到1980年代末,生态旅游本身作为一个旅游概念并没有成为流行的。)”讲述可持续旅游的发展,可以推断,此处应为“可持续旅游起源于环保运动”。故选D项。【44题详解】考查形容词词义辨析。句意:在那段时间里,人们的环保意识不断增强,人们希望到自然环境中旅游,而不
78、是建造旅游景点,这使得生态旅游成为人们向往的旅游方式。A. addicted使上瘾;B. opposed使对立;C. reduced减少;D. attached 附上。“built up tourist locations(建造旅游景点)”与“natural locations (自然环境地点)”是相反的概念”应用“opposed”。故选B项。【45题详解】考查介词短语词义辨析。句意:Martha D. Honey是负责任旅游中心的联合创始人,她只是众多生态旅游专家之一。A. in particular尤其;B. in a sense在某种意义上;C. as a result在某种意义上;D.
79、 for example例如。前文提到“several different organizations specializing in ecotourism have developed and many different people have become experts on it.(几个专门从事生态旅游的不同组织已经发展起来,许多不同的人已经成为这方面的专家。)”,Martha D. Hone是生态旅游专家的一个例子,可以推断,此处为举例子。故选D项。【46题详解】考查副词词义辨析。句意:生态旅游的机会存在于世界各地许多不同的地方,其活动可以有很大的差异。A. widely广泛地;B
80、. accordingly 因此;C. respectively分别地;D. naturally自然地。根据“Opportunities for ecotourism exist in many different locations worldwide(生态旅游的机会存在于世界各地许多不同的地方)”以及后文对生态旅游的支持或者批评态度,可以推断,此处为“活动差异很大”。故选A项。【47题详解】考查形容词词义辨析。句意:国际保护组织表示,该国80%的动物和90%的植物都是该岛特有的。A. subject易遭受的;B. fatal致命的;C. peculiar特殊的;D. close紧密的。根据
81、前文“ biodiversity hotspot(生物多样性热点地区)”以及根据常识可以推断,此处为“该国80%的动物和90%的植物都是该岛特有的”。故选C项。【48题详解】考查名词词义辨析。句意:马达加斯加狐猴只是人们到岛上观赏的众多物种中的一种。A. residents居民;B. species物种;C. properties道具;D. locations地点。根据常识可知,马达加斯加狐猴是生物物种,可以推断,此处应为“马达加斯加狐猴只是众多物种之一”。故选B项。【49题详解】考查形容词词义辨析。句意:由于该岛政府致力于生态保护,允许少数人进行生态旅游,因为旅游业的教育和资金将使未来的生态
82、旅游变得更容易。A. restricted受限制的;B. accustomed习惯的;C. connected连接的;D. committed效忠的。根据后文“ ecotourism is allowed in small numbers (允许少数人进行生态旅游)”以及后文“Despite the popularity of ecotourism in the above-mentioned examples(尽管在上述例子中生态旅游很受欢迎)”,可以推断,马达加斯加的政府致力于生态保护。be committed to“致力于”。故选D项。【50题详解】考查介词短语辨析。句意:此外,这种旅游
83、收入也有助于减少该国的贫困。A. After all毕竟;B. On occasion有时;C. By contrast相比之下;D. In addition另外。前文“education and funds from the travel will make it easier in the future(旅游业的教育和资金将使未来的生态旅游变得更容易)”和后文的“ reducing the countrys poverty(减少贫困)”都是致力于生态旅游的好处,可以推断,此处应为“In addition”。故选D项。【51题详解】考查名词词义辨析。句意:尽管生态旅游在上述例子中很受欢迎,但
84、也有一些对生态旅游的批评。A. perspectives看法;B. consequences后果;C. criticisms批评;D. methods方法。上述例子表示欢迎,且根据句中“Despite(尽管)”表转折,故此处应为“有一些对生态旅游的批评”。故选C项。【52题详解】考查副词词义辨析。句意:首先,生态旅游这个术语并没有统一的定义,所以很难知道哪些旅游是真正意义上的生态旅游。A. briefly短暂地;B. truly真正地;C. luckily幸运地;D. carefully小心地。根据“there is no one definition of the term (生态旅游这个术
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
《状元之路》2015届高考数学二轮(文理通用)专题知识突破课件:2-1-3-3(解答题六大题型解答策略).ppt
