2021版高考英语一轮复习 限时规范练12 Unit 6 Design B 北师大版必修2.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语一轮复习 限时规范练12 Unit Design 北师大版必修2 2021 高考 英语 一轮 复习 限时 规范 12 北师大 必修
- 资源描述:
-
1、限时规范练12 Unit 6 Design B核心素养关键词:培养学生人与社会、了解诗歌文化的能力意识限时规范练第24页一、阅读理解AElizabeth Bishop is considered one of the best American poets of the 20th century.She was born in Worcester,Massachusetts in 1911.Her dad died when she was just a baby and her mom never recovered from the loss;she went to live with h
2、er grandparents in Nova Scotia,Canada when she was five.Eventually Bishop attended Vassar College,where she began to write poetry.At Vassar she discovered Marianne Moores poetry and met “Ms.Moore” and began their life-long friendship.She later met poet Robert Lowell.She wrote tons and tons of letter
3、s to both of them,which is good for us because we would otherwise know very little of her personal life.Bishops poetry is sometimes considered objective and cold because it shows almost nothing about the poet or her life.Bishop published her first book of poetry in 1946 and wrote until her death in
4、1979.She would spend years working on a single poem.Her poems are not the result of hasty scribbling (匆忙乱写) on paper while eating breakfast.Over a lifetime of writing,she only published about 275 pages of poetry,and about 40 of those are translations.She would look through drafts of poems again and
5、again and improve them until they were as close to perfect as she could get them.Reading Elizabeth Bishop is like being transported to the very place,the very moment shes writing about.She leads us to a microscope so we can see every smallest part of the scene.It seems shes always asking us to notic
6、e more,and more until the poem is so clear in our minds that its almost painful like a light thats too bright.It might take your eyes a while to get used to it,but once they do,youll like what you see.【篇章导读】本文是夹叙夹议文。文章介绍了20世纪美国著名女诗人伊丽莎白毕肖普,并对其诗歌进行了评价。1.What do we know about Bishops early life?A.She
7、started to write poems at five.B.She was always encouraged by her parents.C.She spent her childhood mainly in Worcester.D.She was mainly brought up by her grandparents.答案D解析细节理解题。根据第一段中的“Herdaddiedwhenshewasjustababy.livewithhergrandparentsinNovaScotia,Canadawhenshewasfive.”可知,毕肖普主要是由祖父母带大的。2.Why ar
8、e Bishops letters to Moore and Lowell important? A.They have a deep influence on other poets.B.They offer much information about her life.C.They help us study Moores and Lowells poetry.D.They prove she had friendships with famous poets.答案B解析细节理解题。根据第二段中的“Shewrotetonsandtonsofletterstobothofthem,whic
9、hisgoodforusbecausewewouldotherwiseknowverylittleofherpersonallife”可知,毕肖普与穆尔和洛威尔的书信为人们提供了毕肖普日常生活方面的信息,因此这些书信很重要。3.What can we say about Bishops poetic creation?A.She liked to write in the morning.B.She could write poems at high speed.C.She tried her best to achieve perfection.D.She published hundred
10、s of books of poetry.答案C解析细节理解题。根据第三段的内容可知,毕肖普创作诗歌的时候精益求精,力求完美。本段中的“untiltheywereasclosetoperfectasshecouldgetthem”是最关键的线索。4.Which can be used to describe the style of Bishops poems? A.Exact.B.Informal.C.Humorous.D.Enthusiastic.答案A解析推理判断题。根据最后一段中的“Sheleadsustoamicroscopesowecanseeeverysmallestpartof
11、thescene.”和“Itseemsshesalways.thatstoobright.”可知,毕肖普的诗歌讲究精准到位。BHe has jumped off tall buildings,been lit on fire,and fought the deadliest people on the planet.And you know what? For Greg Rementer,its all in a days work.Rementer is part of a group of men and women who bring your favorite action scene
12、s to life on film and television.He was hired to stand in for actors when a scene carries real risk or requires special skills.On the set of CaptainAmerica:CivilWar,for example,Rementer stepped in for actor Sebastian Stan.Rementer had to jump 45 feet from one building onto another after being thrown
13、 down a flight of stairs.Stunts (特技) have always been part of movies.But in the early days of Hollywood,actors generally did their own stunts.When actors didnt do their own stunts,filmmakers would simply hire the first person they could find crazy enough to give it a go.Accidents that resulted in se
14、rious injuries were not uncommon.Today,most stunt performers know how to safely fall from great heights.Many have sports backgrounds.Bobby Holland Hanton,who performed in Avengers:AgeofUltron,was a gymnast.Katie Eischen,who worked in TheHungerGames:CatchingFire,did volleyball.As for Rementer,he has
15、been studying martial arts (武术) since primary school.Rementer loves his job,but its hardly glamorous.Days on set can be long and hard;its common to work 14 hours at a time in uncomfortable locations.A stunt that lasts a few seconds can take hours to set up.Plus,stunt performers must train continuous
16、ly to stay in shape.Being a stunt performer today is much safer than it used to be,thanks to better equipment and strict rules in Hollywood.But injuries are still part of the job.After all,if stunts were completely safe,stunt performers wouldnt be needed.“Ive been fortunate,” Rementer says,explainin
17、g that he hasnt had any serious accidents.“Ive had some broken arms,broken toes,and a lot of bruises.But when youre doing things like riding wires into concrete walls,youre going to feel it.You just have to be ready to get up and go again.”【篇章导读】本文是说明文。文章介绍了电影行业中的特技替身这一高危职业。5.What was Rementer hired
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-380745.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
