分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 11

类型2021版高考英语一轮复习 限时规范练22 Module 4 Great Scientists 外研版必修4.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:380797
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOCX
  • 页数:11
  • 大小:2.27MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021版高考英语一轮复习 限时规范练22 Module Great Scientists 外研版必修4 2021 高考 英语 一轮 复习 限时 规范 22 外研版 必修
    资源描述:

    1、限时规范练22 Module 4 Great Scientists核心素养关键词:培养学生人与科学、学习伟大科学家的思维意识一、阅读理解AGeorge Washington Carver was born sometime in the early mid-1860s.A sickly child,Carver was unable to work in the fields,so he did gardening.He was left with many free hours to walk in the woodsbeginning his career with nature.He s

    2、oon became known as the “Plant Doctor” and would help friends and neighbors manage sick plants.In 1890,Carver began to study music and art at Simpson College.His artwork was on show at the 1893 Worlds Fair.Painting gave him the chance to combine his two lovesart and nature.Yet it was his talents for

    3、 gardening that took him in another direction in 1891.Carver became the first African-American to attend what is today Iowa State University.He proved to be a first-class student and upon graduation he became the schools first African-American teacher.In 1896,he received an invitation from Tuskegee

    4、Normal and Industrial School in Tuskegee,Alabama.Upon arriving,he found that the school was short of money so Dr.Carver had to equip his own lab.He and his students would search trash heaps (垃圾堆) for things to use.This proved that Dr.Carver was well ahead of his time.In 1916,he published a research

    5、report on peanuts,which helped many farmers turn to peanuts as a cash crop and saved the economy of the South when it was destroyed by the cotton insects attack.Carver continued his research with the peanut.He went on to find many uses for the peanut.But he didnt invent peanut butter (花生酱).Dr.Carver

    6、s research earned him much worldwide praise.Dr.George Washington Carver died on January 5,1943,and was buried at Tuskegee.Carver contributed his whole life savings to Tuskegee.Upon his death,Franklin D.Roosevelt gave him this title “an inspiring example to youth everywhere”.1.How was Carvers childho

    7、od?A.He dreamed of being a doctor.B.He grew crops in the fields.C.He enjoyed good health.D.He took up gardening.2.How was Carvers performance during his education?A.Bad.B.Strange.C.Ordinary.D.Excellent.3.What do we know about Carvers life in Tuskegee Normal and Industrial School?A.He was well paid b

    8、y the school.B.He relied on himself to build his lab.C.He saved money by picking up trash.D.He published his findings ahead of time.4.What can be learned about Carvers report on peanuts?A.It made a contribution to the economy.B.It included new findings on peanut butter.C.It prevented peanuts from in

    9、sects attacking.D.It helped farmers find many other uses of peanuts.BIn the past few weeks Richard Eckersley has noticed a change in people who come into his shop.The previous Manchester United footballer,who turned his back on the game to set up the UKs first “zero waste” store on Totnes High Stree

    10、t in Devon,says it is no longer only environmentalists who came in,looking for a cleaner way to shop.“A lot of new people are coming in.We are getting calls every week from around the country from people wanting to set up something similar in their towns,” says Eckersley,who set up the Earth.Food.Lo

    11、ve shop with his wife Nicola in March 2017.More than 200 miles away,Ingrid Caldironi shares the enthusiasm.She set up the plastic-free Bulk Market in east London.“We have had an amazing response,” she says.Eckersley and Caldironi are at the head of an anti-plastic movement in the UK that has been fu

    12、elled by newspaper investigations including TheGuardians BottlingIt series and TheBluePlanet television series.But their enthusiasm is not shared by big supermarkets,which have no interest in reducing their plastic waste.“For a nation of shopkeepers we are falling behind in this race,” says Sian Sut

    13、herland,founder of the campaign A Plastic Planet which led the calls for plastic-free goods shelves.Wandering through supermarkets where everything is covered in plastic,Sutherland says action rather than words is needed.Her co-founder Frederikke Magnussen explains the origins of their campaign.“It

    14、started with two unreasonable women who wanted choice and supermarkets are all about choice,right? I can buy sugar-free,fat-free,African food,Asian food,yet if I want to buy plastic-free it is impossible for me to do so.”Eckersley says,“After Willow,my daughter,was born,it made me think about what f

    15、uture lies ahead for her.I wanted to say that I at least tried,and I wanted to make a difference.”5.What has happened to Richard Eckersleys business?A.It has spread worldwide.B.It is attracting large numbers of customers.C.It has received many complaints about its goods.D.It is facing fierce competi

    16、tion from other similar stores.6.What do we know about Ingrid Caldironi?A.She lost money on her business.B.She built a plastic-free store in Devon.C.She had little interest in waste reduction.D.She took part in an anti-plastic movement.7.How have big supermarkets reacted to the plastic-free idea?A.T

    17、hey are giving up their original ideas.B.They are offering more choice.C.They show little concern for it.D.They support it.8.What led to the campaign A Plastic Planet?A.Customers need for plastic-free goods.B.Plastic coverings in supermarkets.C.TheBluePlanet television series.D.Richard Eckersleys st

    18、ore.二、完形填空I was a single parent,raising my four-year-old son Daniel in Perth,Australia with all my family based on the other side of the country.1the support of my sisters,aunties,uncles or grandparents,being on my own was terribly 2.Because my sons father lived in Perth,I couldnt move to live with

    19、my family.3Daniels father didnt see him often,it was important for him to be geographically close to his dad.Money was tight,and with almost no 4,I often felt 5and hopeless.One night,after a busy day at work,I raced to Daniels childcare centre to6him on time.After dinner,we went outside so Daniel co

    20、uld ride his bicycle.7his Batman costume,he was energetic as he 8proudly through Claremont towards the river.At the same time,I walked alongside feeling weighed down.I tried to keep a cheerful face,but inside I was 9.When we got to the river we walked down the pier (码头).There was an older man 10at t

    21、he end and I had a slight 11that Daniel would disturb his 12and quiet by making noise,so I told him to be quiet.As we 13,the man turned,smiled and asked,“Hows Batman this evening?”Daniel14told the man that Batman was good,thanks,before asking about the fish.I 15good behavior,and had been afraid we m

    22、ight be disturbing the man.16I couldnt have been more wrong.The kind man 17with my son,and watching their conversations made my eyes 18.This lovely old gentleman was so 19and truly interested in Batman,my little boy,that I just wanted to cry.It was just20how this man gave my son the time of day.I wi

    23、ll always be thankful for that.1.A.ExceptB.WithoutC.ForD.Through2.A.goodB.funC.hardD.simple3.A.AlthoughB.SinceC.UnlessD.If4.A.troubleB.helpC.patienceD.change5.A.calmB.youngC.specialD.unhappy6.A.returnB.followC.collectD.encourage7.A.WearingB.HidingC.SharingD.Controlling8.A.walkedB.droveC.ranD.rode9.A

    24、.warmB.brokenC.excitedD.free10.A.fishingB.boatingC.sailingD.swimming11.A.hopeB.chanceC.excuseD.worry12.A.lifeB.peaceC.restD.view13.A.turnedB.startedC.leftD.approached14.A.embarrassedlyB.sadlyC.proudlyD.carelessly15.A.ownB.acceptC.expectD.value16.A.YetB.SoC.ThenD.Still17.A.agreedB.competedC.stayedD.c

    25、ommunicated18.A.sleepyB.wideC.wateryD.bright19.A.generousB.friendlyC.independentD.honest20.A.impossibleB.uncertainC.unforgettableD.unusual三、短文改错Last Friday morning in the train station,I was witnessed something that moved me deeply.Right as I walk out into the main hall on way to my next connection,

    26、I saw a woman put something next to a sleeping homeless man.I felt curiously and I wondered if she had put some cashes there.Instead,I saw a sandwich.It made this moment so touching to me was that it was not about recognition,but to help a person with need and make his life just a bit more bearable.

    27、This made me realized it really is the smallest thing which can make a difference.Im luck to get to see such little acts of kindness.限时规范练22(必修4Module4)一、【篇章导读】本文是记叙文。文章介绍了植物学家GeorgeWashingtonCarver的生平。1.D细节理解题。根据第一段中的“hedidgardening”可知,GeorgeWashingtonCarver年少时料理花园。2.D推理判断题。根据第二段中的“Heprovedtobeafir

    28、st-classstudent”可知,GeorgeWashingtonCarver在学校表现出色。3.B细节理解题。根据第三段中的“Uponarriving,hefoundthattheschoolwasshortofmoneysoDr.Carverhadtoequiphisownlab”可知,GeorgeWashingtonCarver所在的学校没有足够的资金,因此他依靠自己的力量来建立实验室。4.A推理判断题。根据倒数第二段中的“In1916,hepublishedaresearchreportonpeanuts,whichhelpedmanyfarmersturntopeanutsasa

    29、cashcropandsavedtheeconomyoftheSouth”可知,GeorgeWashingtonCarver的研究拯救了当时南方的经济危机。【篇章导读】本文是新闻报道。文章报道了Eckersley的环保商店以及很多像他一样的人为减少白色污染而做出的努力。5.B细节理解题。根据第一段中的“Alotofnewpeoplearecomingin”可知,RichardEckersley的商店吸引了众多消费者。6.D细节理解题。根据第二段中的“EckersleyandCaldironiareattheheadofananti-plasticmovementintheUK”可知,Caldi

    30、roni加入了抵制塑料制品的运动中。7.C细节理解题。根据第三段中的“Buttheirenthusiasmisnotsharedbybigsupermarkets,whichhavenointerestinreducingtheirplasticwaste”可知,大超市对抵制塑料制品的做法并不关心。8.A细节理解题。根据倒数第二段中的“Itstartedwithtwounreasonablewomenwhowantedchoice”可知,APlasticPlanet运动来源于顾客对无塑料制品的需求。二、【篇章导读】本文是记叙文。作者独自一人带孩子,因经济拮据,而且没有家人的支持与帮助,感到难过

    31、和孤独无助。与一位善良的老人的邂逅点亮了作者艰难的一天,让作者的内心充满了感动与感激。1.B根据上文“withallmyfamilybasedontheothersideofthecountry”和下文“beingonmyown”可知,作者没有家人的帮忙,只能靠自己。2.C由该句中的“beingonmyown”以及下文中的“Ioftenfelt.hopeless”可知,“没有(Without)”家人的帮助和支持,独自一人带四岁的儿子是异常“艰难的(hard)”。3.A前后句之间表示让步关系,故用“尽管(Although)”。4.B由上文中的“asingleparent,.thesupporto

    32、fmysisters”以及该空前的“Moneywastight”可知,“我”几乎没有任何“帮助(help)”。5.D由该空后的hopeless以及下文中的“feelingweigheddown”可知,“我”经常感到“难过(unhappy)”和绝望。6.C由该空前的“IracedtoDanielschildcarecentre”可知,在忙了一整天的工作后,“我”飞奔到托儿所去按时“接(collect)”Daniel。7.A由该空后的“hisBatmancostume”可知,Daniel“穿着(Wearing)”蝙蝠侠的衣服。8.D由上文中的“wewentoutsidesoDanielcouldr

    33、idehisbicycle”可知,Daniel自豪地“骑车(rode)”穿过Claremont,骑向河边。9.B由上文中的“feelingweigheddown”和“triedtokeepacheerfulface”以及由but引起的转折可知,“我”极力想露出笑脸,但是内心却感到“很悲伤(broken)”。10.A由下一段中的“beforeaskingaboutthefish”可知,有一位老人在河边“钓鱼(fishing)”。11.D由下文中的“Danielwoulddisturbhis.andquietbymakingnoise”可知,“我”有些“担心(worry)”Daniel会发出噪音,

    34、打扰这位正在钓鱼的老人的安宁。12.B由该空后的quiet可知,此处指“我”担心Daniel会打扰这位老人的“平静(peace)”和安宁。13.D由上文中的“wewalkeddownthepier”以及该空后的“themanturned,smiledandasked”可知,当我们“走近(approached)”时,这位老人转过身来,微笑着问Daniel:“蝙蝠侠今晚可好?”14.C由上文中的“hewasenergeticashe.proudlythroughClaremont”以及该空后的“toldthemanthatBatmanwasgood,thanks”可知,Daniel“自豪地(pro

    35、udly)”告诉那位老人蝙蝠侠很好。15.D由下文中的“hadbeenafraidwemightbedisturbingtheman”可知,“我”很“重视(value)”良好的行为,一直担心我们可能会打扰到这位老人。16.A由下文的描述以及作者的担忧可知,此处表示转折,“然而(Yet)”“我”大错特错。17.D由下文中的“watchingtheirconversations”可知,这位好心的老人并没有因我们的到来而感到被打扰,反而与“我”的儿子“交谈(communicated)”起来。18.C由下文中的“Ijustwantedtocry”可知,看到他们的交流,“我”很感动,眼眶不禁“湿润(wa

    36、tery)”了。19.B由上文中的Thekindman以及该空后的“trulyinterestedinBatman”可知,这位可爱的老人非常“友好(friendly)”,而且对“蝙蝠侠”“我”的儿子表示出极大的兴趣,这让“我”不禁想哭。20.C由下文中的“Iwillalwaysbethankfulforthat”可知,这位老人的善举让“我”非常“难忘(unforgettable)”。三、第一句:去掉was第二句:walkwalked;way前加the 或my第三句:curiouslycurious;cashescash第五句:ItWhat;within第六句:realizedrealize;whichthat第七句:lucklucky

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021版高考英语一轮复习 限时规范练22 Module 4 Great Scientists 外研版必修4.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-380797.html
    相关资源 更多
  • 内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc
  • 内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx
  • 内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx
  • 内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc
  • 内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc
  • 六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc
  • 六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1