2021版高考英语一轮复习 限时规范练30 Unit 15 Learning B 北师大版必修5.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语一轮复习 限时规范练30 Unit 15 Learning 北师大版必修5 2021 高考 英语 一轮 复习 限时 规范 30 北师大 必修
- 资源描述:
-
1、限时规范练30 Unit 15 Learning B核心素养关键词:培养学生人与社会、关注饮食健康的素养能力意识限时规范练第60页一、阅读理解AMany people believe eating healthily is expensive and more costly than buying junk foods.But our new research,published in the BMCPublicHealth,shows this isnt the truth.Most of the Australian family food budget is being spent on
2、 junk foods and drinks that are high in fat,sugar and salt.Less than 7% of Australians eat healthily.The Australian adults get at least 35% of their energy from junk foods and drinks.As a result,two-thirds of adults (63%) and one-quarter of children are overweight.We used the Australian Health Surve
3、y 2011-2013 and the suggestions of the Australian Dietary Guidelines to model healthy diets for a family of two adults and two children every two weeks.We collected food prices in supermarkets and stores in high- and low-socioeconomic (社会经济地位低的) areas in Brisbane,and compared the diet prices with fa
4、mily incomes.In both areas,a family of two adults and two children spend about 18% more on present diets than would be required to buy healthy diets.About 58% of the food budget for present diets is spent on junk foods,including takeaway foods (14%),and sugary drinks (4%).In the low-socioeconomic ar
5、ea,a family of two adults and two children spend $640.20 every two weeks on their present diets,but could buy a healthy diet for $560.93 every two weeks.In the high-socioeconomic area,these numbers are $661.92 and $580.01.Supermarket food prices were about 3% higher in the high-socioeconomic locatio
6、n.Takeaway foods were also relatively more expensive,but sugary drinks were priced similarly in both areas.Present diets cost more than healthy diets,so causes other than price must be helping to drive preferences for unhealthy choices.【篇章导读】本文是说明文。一项研究表明:健康饮食比垃圾食品的花费要更加便宜。1.Whatdidtheresearchersfin
7、d?A.Australianshaveapreferenceforsweetfoods.B.MostAustraliankidshavefatproblems.C.HalfAustraliansliveonjunkfoods.D.MostAustralianseatunhealthily.答案D解析细节理解题。根据第三段中的“Lessthan7%ofAustralianseathealthily.”可知,大多数澳洲人饮食不健康。2.How did the researchers get the result?A.By making a comparison.B.By doing the stu
8、dy online.C.By carrying out interviews.D.By asking personal questions.答案A解析细节理解题。根据第四段可知,研究者们通过使用来自AustralianHealthSurvey的调查数据,然后搜集各超市的食品价格,最后再和家庭收入进行对比,得出研究结论。3.What can we learn from Paragraph 5?A.Australian foods are healthier.B.A healthy diet is actually cheaper.C.Health foods are becoming more
9、expensive.D.People choose junk foods for their low prices.答案B解析细节理解题。根据第五段中的“afamilyoftwoadultsandtwochildrenspendabout18%moreonpresentdietsthanwouldberequiredtobuyhealthydiets”可知,研究结果表明,垃圾食品的花费已经超过健康食品,健康食品其实更便宜。4.What might a following paragraph be about?A.The harm of junk foods.B.How we can eat h
10、ealthily.C.Why people choose junk foods.D.The advantages of a healthy diet.答案C解析推理判断题。根据最后一段可知,作者认为,目前人们在垃圾食品上的消费已经超过了健康食品,这说明人们选择垃圾食品不是因为价格,而是因为别的。由此判断接下来文章最有可能讨论人们选择垃圾食品的原因。BNew Zealand has a pest problem.The country has a plan to solve it.The countrys leaders want to kill rats and other predatory
11、 mammals (肉食性哺乳动物) by 2050.In New Zealand,rats are an invasive species.Long ago,rats came to the country on boats,with humans,in the 13th century.When they were introduced to the islands environment,the rats ateand,scientists believe,finally killed offseveral bird species.Humans also brought other m
12、ammals,like stoats and possums.Stoatswhich are similar to weaselswere introduced to eat another invasive mammal population:rabbits.Instead,the stoats fed on native species.Possums were brought to New Zealand for their fur.But their population also grew quickly out of control.Possums feed on the eggs
13、 and young of native birds.They also cause damage to forests.One of the reasons invasive mammal populations grew so quickly is that New Zealand is home to almost no native mammals.Most of its native species are birds.Many of these birds,including the kiwi,cannot fly.That is a big problem for the bir
14、ds.They cannot fly to safety.As a result,several of New Zealands birds are close to dying out.Killing predatory mammals is not new for New Zealand.The country has killed off rats on some of its smaller islands.In those places,bird species that were in danger of dying out have begun to flourish.New Z
15、ealand hopes to improve upon the methods used in those small areas.The government plans to spend more than $20 million on the project.The money will pay for research,technology,and tools to kill off the animals.It is a big goal.But scientists say it can be met.“I really do think its possible,” says
16、James Russell,a scientist at the University of Auckland in New Zealand.“It will require people working in every corner of the country.”【篇章导读】本文是说明文。文章介绍了新西兰为保护当地鸟类而采取的消除有害动物的措施。5.WhatisthepurposeofNewZealandsplan?A.Tosavenativebirds.B.Todrivemammalsaway.C.Todoresearchonpests.D.Tocontrolrabbitpopulat
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-380848.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
